وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تکلیف فیلم «رستاخیز» با هیئت حکمیتی که تشکیل شده به زودی مشخص خواهد شد گفت: پیشنویس سه حوزه صنفی توسط خانههای تئاتر، سینما و موسیقی برای ارائه به مجلس قرار است آماده شود.
به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحی امیری شامگاه نهم بهمنماه در حاشیه مراسم افتتاحیه سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر پاسخگوی سوال خبرنگاران بود.
تدوین پیش نویس مقدمات سازمان صنفی
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه نسبت به مطالبات مطرح شده در مراسم از سوی یکی از سینماگران چه پاسخی دارد و نیز اینکه با توجه به اشارههایی که به فیلم «کاناپه» کیانوش عیاری شد چه راهحلی برای آن در نظر دارد اظهار کرد: درباره سازمان نظام صنفی با مدیران عامل خانه سینما، خانه موسیقی و خانه تئاتر و دیگر اصحاب فرهنگ و هنر جلسه کارشناسی داشتیم و جمعبندی این بود که سینمای ایران باید یک جهش جدید داشته باشد. این جهش تشکیل یک سازمان نظام صنفی است که همه اصحاب هنر در آن حضور فعال داشته باشند و ما مسئولیت را به خود آنها بسپاریم.
او با تأکید بر اینکه با تشکیل این سازمان وزارت ارشاد نقش نظارتی خواهد داشت افزود: خوشبختانه مقدمات این کار فراهم شده و قرار شد سه حوزه صنفی پیشنویس را آماده کنند تا من در دولت مقدمات را آماده کنم و به مجلس بفرستیم.
او ادامه داد: آنچه درباره نمایش یا عدم نمایش فیلمها مطرح میشود هم در حوزه انتخاب هیئت انتخاب و داوری است و من مداخلهای ندارم.
تشکیل کمیته حکمیت برای رستاخیز
صالحی امیری درباره وضعیت فیلمهایی همچون «رستاخیز» هم اظهار کرد: فیلم «رستاخیز» را به یک کمیته حکمیت سپردیم تا پس از بررسی ابعاد آن را به ما گزارش دهند. در این راستا سه نفر از اصحاب مطرح سینما انتخاب شدند و در حال بررسی نحوه اقدام ما برای چگونگی برخورد با فیلم «رستاخیز» هستیم.
او خاطرنشان کرد: در مجموع سیاست ما حمایت از تهیهکننده و کارگردان فیلم «رستاخیز» است که انسانهای بزرگی هستند و آقای درویش از افتخارات صنعت سینمای ایران است. در نتیجه طی روزهای آینده با تفاهم و هماهنگی این مسئله را حل و فصل میکنیم و انشاءالله در آینده نزدیک خود آقای درویش نتیجه را اعلام میکند.
جشنواره امسال باشکوهتر است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفتوگو با خبرنگاران درباره پیشبینیاش از جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره امسال یک پیام بسیار مهم دارد و آن هم امید و نشاط است. سینمای ایران از مراحل حرکت تحولی خود عبور کرده و در آغاز یک جهش بزرگ است. ما به عنوان دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استراتژی حمایت همهجانبه را برای توسعه سینمای ایران انتخاب کردهایم.
او اضافه کرد: صنعت سینمای ایران سرمایه بزرگ انسانی دارد که آن هم سرمایه کمنظیر و شاید در منطقه کمنظیر باشد. ما با این نیروی انسانی جوانی که وارد سینما شده، میتوانیم قدمهای بسیار بزرگی برداریم. سینمای ایران بخشی از توسعه فرهنگی کشور و نیز هویت ملی است. سینمای ایران بیانگر دردهای مردم است و این جشنواره در همین آغاز راه با تجلیل از شهدا و آتشنشانان قهرمان آغاز کرد.
وی گفت: اساساً سینماگر با مردم زندگی میکند و هویت خود را از مردم میگیرد. از این منظر مهمترین کانون مردمی در جامعه اهالی سینما و هنر هستند. ما باید بدانیم صنعت سینما و سینماگران ما سرمایه فرهنگی، اجتماعی و مهمتر از همه سرمایه انسانی ما هستند که باید قدر آنها را بدانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با اطلاعاتی که از مجموعه فیلمهای امسال جشنواره دارم و گزارشی که از رئیس سازمان سینمایی گرفتهام، جشنواره امسال نسبت به سال گذشته با شکوهتر و زیبایی بیشتر برگزار میشود. البته باید فیلمها را ببینید و در روز پایانی جشنواره که در همین سالن است و با هم جمع میشویم، درباره آنها قضاوت میکنیم.
استراتژی دولت، حمایت همهجانبه است
صالحی امیری خاطرنشان کرد: یک نکتهای را هم تأکید میکنم و آن هم این است که مجموعه وزارت فرهنگ و فرهنگ ارشاد اسلامی، بنده به عنوان وزیر و همچنین رئیس سازمان سینمایی در داوریها و انتخاب فیلم و چهرهها مداخله نداشتیم و هیئت انتخاب همه تلاش خود را کرد که مستقل، آزادانه و بدون کمترین مداخله این کار را انجام دهد.
او در پایان تأکید کرد: با افتخار عرض میکنم که دولت، نهادهای صنفی مطبوعات را به رسمیت میشناسد و تأکید میکند دولت نهادهای صنفی مطبوعات را از جمله خانه سینما به رسمیت میشناسد و تلاش کرده تا مسئولیت کار را به خودشان واگذار کند.