تلاش مالزیایی‌ها برای تطهیر چهره روغن پالم

معاون وزیر کشاورزی مالزی درباره تأیید کیفیت روغن پالم گفت: ۸۰ درصد روغن مصرفی کشور ما پالم است و خود ما هم روغن پالم مصرف می‌کنیم.
کد خبر: ۶۶۴۳۲۴
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳ 06 February 2017
|
2465 بازدید
معاون وزیر کشاورزی مالزی درباره تأیید کیفیت روغن پالم گفت: ۸۰ درصد روغن مصرفی کشور ما پالم است و خود ما هم روغن پالم مصرف می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، از چهار سال اخیر و سال 2013 میلادی، واردات روغن پالم و یا همان روغن نخل از کشور مالزی به ایران آغاز شد که هر سال حجم واردات این کشور به ایران افزایش یافت. 

3 سال گذشته دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در مورد کیفیت روغن نخل یا همان روغن پالم اعلام کرد که این نوع روغن، روغن درجه 5 محسوب شده و جزو روغن‌های بی‌کیفیت است. با رسانه‌ای شدن این موضوع، وزارت بهداشت نیز موضع‌گیری خود را اعلام کرد و گفت که مصرف بیش از حد این روغن در سبد غذایی کشور، سبب افزایش بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود.

اما از آنجایی که مالزیایی‌ها به عنوان بزرگترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا محسوب می‌شوند، نتوانستند از بازار 500 هزار تنی ایران چشم‌پوشی کنند و طی 4 سال اخیر روند صادرات روغن پالم ایران روند افزایشی داشته است، اما در این بین، سازمان استاندارد نیز دستور بازنگری میزان روغن مصرفی پالم از جمله ماست و بستنی را صادر کرد. 

امروز نیز معاون وزیر جهاد کشاورزی مالزی شخصاً در ایران حضور یافته تا در مورد کیفیت روغن پالم بین ایرانیان رفع سوءتفاهم کند. در همین زمینه، همایشی با عنوان روغن پالم توسط مالزیایی‌ها امروز در تهران برپا شد تا بتوانند بازار خود را در بازار ایران حفظ کنند. 

خبرنگار فارس از معاون وزارت کشاورزی مالزی پرسید: اگر ادعا می‌کنید کیفیت روغن پالم مشکلی ندارد، چرا 3 سال پیش و در ابتدای واردات روغن پالم به ایران، رئیس سازمان غذا و دارو گفته بود که روغن پالم در رده پنجم روغن‌ها قرار دارد و سبب بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود؟ 

او پاسخ داد: 80 درصد روغن مصرفی کشور ما پالم است و حتی خود ما هم از این روغن مصرف می‌کنیم و اگر سوءتفاهمی در مورد کیفیت روغن پالم به وجود آمده به این دلیل است که این روغن را با روغن‌های بی‌کیفیت دیگر مخلوط می‌کنند. 

وی افزود: روغنی که به ایران صادر می‌کنیم، مطابق استانداردهای بین‌المللی بوده و همان کیفیتی را دارد که به اروپا و آمریکا هم صادر می‌کنیم. به طوری که سالانه 5 میلیون تن روغن پالم به اروپا صادر می‌شود. 

خبرنگار فارس پرسید: پس اگر روغن پالم مشکلی ندارد، چرا سازمان ملی استاندارد ایران دستور بازنگری در مورد میزان مصرف روغن پالم در لبنیاتی همچون بستنی، ماست و محدود کردن میزان مصرف آن را داده است؟ 

یئوتور پاسخ داد: ما از سال 2013 صادر کردن پالم ایران را آغاز کرده‌ایم و اکنون 443 هزار تن سالانه از این نوع روغن به ایران صادر می‌کنیم. 

وی اضافه کرد: کاربرد روغن‌ها متفاوت است و روغن پالم در فرمولاسیون برخی محصولات لبنی باید برای قوام‌دهی به آن وجود داشته باشد، اما در کنار آن، شرکت تولیدکننده باید روی برچسب خود استفاده از روغن پالم را ذکر کند که اگر این کار را نمی‌کند تقصیر ما نیست. 

به گفته معاون وزیر کشاورزی مالزی، هر روغنی کاربرد خاص خود را دارد و مثلاً روغن پالم برای سرخ کردن در دمای بالا مناسب نیست و باید روغن‌های دیگر جایگزین شود و باید از این روغن در جای مناسب استفاده شود. 

به گزارش خبرنگار فارس، این سخنان در حالی مطرح می‌شود که در سفر رئیس‌جمهور کشورمان به مالزی و مذاکرات انجام شده، قول‌های مساعدی برای واردات روغن پالم به ایران انجام گرفت و سفر وزیر کشاورزی مالزی برای دیدار با حجتی وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به ایران نیز در همین راستا بوده است. 

گفته می‌شود مالزیایی‌ها برای حفظ بازار 700 هزار تنی ایران، به راهکارهای مختلفی برای رفع بدبینی نسبت به کیفیت روغن پالم متوسل شده‌اند تا جایی که به دنبال تأسیس یک انجمن مشترک برای آموزش نسبت به نحوه مصرف و کیفیت روغن پالم هستند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟