ورزشگاه آزادی، خطری بسیار بزرگ‌تر از چند ده پلاسکو +ویدیو

مبادا پلاسکوی بعدی در «پخش زنده» فرو بریزد و چند ده هزار تن را ببلعد!

پس از فرو ریختن ساختمان پلاسکو، بسیاری‌مان با این پرسش مواجهیم که سازه فرسوده بعدی که فروخواهد ریخت، کدام است؟ پرسشی که برایش گزینه های فراوانی ردیف می‌کنیم؛ اما کمتر به مخیله‌مان می رسد که شاید شاهد وقوع فاجعه‌ای بسیار بزرگ تر از پلاسکو، آن هم در «پخش زنده تلویزیونی» باشیم!
کد خبر: ۶۶۴۴۳۳
|
۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳ 08 February 2017
|
19514 بازدید
|
پس از فرو ریختن ساختمان پلاسکو، بسیاری‌مان با این پرسش مواجهیم که سازه فرسوده بعدی که فروخواهد ریخت، کدام است؟ پرسشی که برایش گزینه های فراوانی ردیف می‌کنیم؛ اما کمتر به مخیله‌مان می رسد که شاید شاهد وقوع فاجعه‌ای بسیار بزرگ تر از پلاسکو، آن هم در «پخش زنده تلویزیونی» باشیم!
 
به گزارش «تابناک»، در میان سازه‌های سن و سال دار و فرسوده کشورمان که از چند دهه پیش به خدمت گرفته شده و شمار زیادی از هموطنانمان در آنها تردد می‌کنند، برخی هستند که کمتر به کار گرفته می‌شوند و در نتیجه فرسودگی‌شان کمتر به چشم می‌آید؛ از جمله ورزشگاه بزرگ آزادی تهران.

ورزشگاهی بزرگ و زیبا که برای بسیاری از آسیایی‌ها، به ویژه طرفداران ورزش محبوب فوتبال آشناست، اما کمتر درباره وضعیت وخیم سازه‌اش آگاهی داریم. شاید از این روی که همواره اتفاقاتی که در چمن این مجموعه رخ می‌دهد را شاهدیم و از سکوها، جز فحاشی و اتفاقات ناگوار و گاه نوع تشویق های خاص، چیزی نمی‌بینیم و نشانمان داده نمی‌شود.

این در حالی است که اگر تجربه قرار گرفتن در سکوهای این ورزشگاه را داشته و کمی موشکافانه و دقیق به سازه این ورزشگاه دقت کرده باشید، بی شک به خطراتی که زیر پوست این ورزشگاه پیر جاخوش کرده‌اند، پی برده‌‌اید. آنقدر که هرجا سقفی می‌بینید، شاهد چک چک آب یا رد عبور آن خواهید بود و با توجه به نوع سازه که بتنی ست، حدس خواهید زد عبور آب چه بلایی بر سر میلگردها و بتن مسلح آورده است.

ماجرا زمانی ترسناک می‌شود که می‌بینیم در رقابت‌های بزرگی که در بستر این ورزشگاه صورت می‌گیرد، شمار تماشاگران به چیزی حدود 90 هزار تن می‌رسد. جمعیتی بزرگ که در هیچ سازه ای در کشورمان تردد ندارد و در نتیجه، فروپاشی هیچ ساختمانی به اندازه بروز بحران در استادیوم قدیمی پایتخت ترسناک جلوه نمی‌کند.

برای درک بهتر موضوع کافی است انبوه جمعیتی که در دیدار اخیر پرسپولیس-تراکتورسازی یا استقلال-السد راهی این ورزشگاه شدند را به یاد آورده و برای لحظه‌ای تصور کنیم فرسودگی این بنا منجر به بروز رویداد شومی در بخشی از آن شود. با علم به اینکه این ورزشگاه ورودی و خروجی‌های منطبق با استانداردهای روز دنیا را ندارد و پیشتر حتی در تخلیه تماشاگران فجایعی فراموش ناشدنی را رقم زده است.

بر این اساس آیا دور از انتظار است که فروریختن بخشی از ورزشگاه آزادی به جان باختن جمعیتی بزرگ و رقم خوردن بحرانی بی سابقه منجر شود؟ آیا ترس از وقوع چنین حوادث شومی نیست که جهانیان را بر آن داشته که ورزشگاه های هم سن و سال و حتی جوان ترشان را تخریب و نوسازی کنند؟ آیا این خطر ترس آور تر و محتمل تر از تکرار پلاسکو در ساختمان های فرسوده در دل شهرها نیست؟

آیا به راستی در خصوص ورزشگاه آزادی و خطری که جان چند ده هزار هموطن ورزش دوستمان را تهدید می‌کند، اشکالاتی که برای رها شدن پلاسکو مطرح می‌شد را می‌توان طرح کرد و مسئولیت پلمب آن را به گردن این و آن انداخت یا به وضوح مشخص است که وزارت ورزش و دولتمردان باید برای رفع مشکل به سرعت ورود کرده و اقدامات لازم را صورت دهند؟!

این فیلم که به تازگی از وضعیت یکی از سکوهای این ورزشگاه گرفته شده را تماشا کنید، بلکه دریابید علت سکوت کرکننده مسئولان در مقابل امثال پرسش هایی یاد شده چیست؟
 
تعداد بازدید : 148
دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
لبته که میبایست در نگهداری تمامی اماکن خصوصا عمومی با قدمت بالا توجه و هزینه مداوم نمود. لیکن بحث مقاوم سازی و یا ایمن سازی استادیوم ازادی بیش از واقعیت از منافع بسیار بزرگی برای پیشنهاد دهندگان و پیگیری کنندگان و شانتاژ کنندگان سرمنشا میگیرد
مجتبی
|
Germany
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
من توی دو جا وقتی حضور داشتم ترسیدم و اونجاهارو ترک کردم به دلیل لرزش زیاد سازه .
یکی همین پلاسکو که عید سال 95 برای خرید رفته بودم مجبور شدم برم طبقات بالا که عملا ساختمون میلرزید و میگفتن به خاطر رد شدن مترو هست!!!
دومیش استادیوم آزادی بود که موقع تشویق عملا تمام سکوها میلرزید و با اون وضع که من دیدم خیلی حال داده تا الان سالم مونده
به جز اینا که اولیش خراب شد و دومی هم جای عمومی هست و باید درست بررسی بشه. بهتره به خیابان وحدت اسلامی سری بزنید تمام مغازه ها در زیر ساختمانهای با قدمت بالای پنجاه سال احداث شدن و هر آن احتمال ریزش آوار بر سر کسبه و مردم و رهگذران وجود داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
هر ساختمونی اگه آتش سوزیش کنترل نشه ممکنه بریزه پایین حتی ساختمانهایی که با آیین نامه های فعلی ساخته میشن برای پیشگیری از حوادث شبیه پلاسکو باید بشه آتش رو مهار کرد که بهتره تو دقیقه های اول با امکانات خود ساختمان و توسط اهالی ساختمان انجام بشه امکاناتی که شاید هزینه اش قابل قیاس با هزینه تخریب همچین ساختمانهایی باشه .
ناشناس
|
New Zealand
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
لطفا از یه متخضض بپرسید. این سازه کاملا ایمن هست و این فیلم از نظر تخصصی هیچ مشکلی رو نشون نمی ده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
مسئولین فقط بلدن روبان قرمز افتتاح کارخونه و صنایع نیمه تعطیل رو به ورشکستگی را قیچی کنن
لطفا مزاحمشون نشوید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
تو فکرم اگر اتفاقی بیافته بعدش رییس ستاد بحران چی میگه :

همه خوشحال بودن که بازی با هیجان مضاعف تموم شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
تنها چیزی که مسئولین اصلا بهش حتی فکر هم نمیکنن

دیدید که چه زود پلاسکو فراموش شد !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
تونستین بعد 40 سال یک ورزشگاه بسازین ؟؟؟
ناشناس
|
-
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
ببخشید منظور شما گوش مسئولین کدام کشور است کشور ما که پراست از مسئولان کاربلد ودانا که از صدقه سرآنها
باغ ما پرازگل وبلبل وآباد و........
ناشناس
|
-
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
مطمئنا این سازه به دلایل علمی نمی تواند حداکثر بالاتر ازدوسال دیگر پابرجا باشد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟