ایران برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر پتانسیل بالایی دارد که همین مساله نیز موجب جذب سرمایهگذاران خارجی در این عرصه شده، بهطوری که طبق گفتههای وزیر نیرو در دوران پسابرجام بیش از ۱۰ تا ۱۵ میلیارد یورو پیشنهاد از سوی شرکتهای خارجی جذب شده که بیشتر آن نیز مربوط به بخش انرژیهای تجدیدپذیر میشود.
بهگزارش ایسنا، تنها مشکل عمده در ایران برای عدم توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نبود تضامین پرداخت و سرمایه شناخته شده موضوعی موجب گلایه بسیاری در بخش خصوصی داخلی شده البته در سالهای گذشته وزارت نیرو برای این مساله تدبیراتی را اندیشیده است.
طبق اعلام وزیر نیرو خرید تضمینی نیروگاههای تجذیرپذیر منطقی است و هم اکنون نیز بخش خصوصی داخلی و خارجی در این قسمت برق خود را به فروش میرسانند؛ ما نیز انرژی تأمین شده را خریداری و مبلغ آن را پرداخت میکنیم که با چنین روندی بنگاههای بخش خصوصی در حال اداره است و مشکلی در زمینه تعرفهها وجود ندارد.
بهگفته وی این در حالی است که در این بین هزینههای مالی برای سرمایهگذاران داخلی بالاست و باید اصلاح شود. بنابراین شرکتهای داخلی باید سعی کنند از منابع مالی خارجی نیز استفاده کنند.
وزیر نیرو این وعده را نیز داده است که در طول سال جاری دو میلیارد یورو سرمایه خارجی برای هزینه در بخش انرژیهای تجدیدپذیر جذب شود.
طبق برآوردهای وزارت نیرو تا کنون ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ۲۰۰ مگاوات تعیین شده و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار شده که تا پایان امسال ۱۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه شود و در سالهای آتی نیز حدود ۳۰۰، ۷۰۰ و ۱۰۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.
در مجموع دولت یازدهم توجه جدیتری به بخش انرژیهای تجدیدپذیر دارد و بهنظر میرسد که با جذب سرمایه خارجی بتوان شاهد تاثیرات خوبی در این حوزه بود.