کسبه خواهان بازنگری در قانون سرقفلی

کد خبر: ۶۶۶۰۵۲
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱ 11 February 2017
|
15290 بازدید
|
بسیاری از کسبه با انتقاد از قانون سرقفلی که قدمتش به حدود 50 سال پیش باز می گردد خواهان بازنگری و بازبینی های آن هستند.

به گزارش جام جم آنلاین، با وجود تغییراتی که سال 76 در قانون سرقفلی ایجاد شد اما همچنان بسیاری از کسبه براین باورند که قانون سرقفلی مشکلات زیادی را ایجاد کرده نیاز به بازبینی و اصلاح دارد .

محمد عظیمی یکی از فروشندگان لوازم خانگی در گفت و گو با جام جم آنلاین با اشاره به اینکه بسیاری از مالکان از قانون سرقفلی سوء استفاده های بی مورد می کنند گفت: در مورد مشکلات بوجود آمده اگر به دادگاه مراجعه شود، متاسفانه با قوانین موجود همیشه حق را به مالک می دهند و قانون سرقفلی که همان قانون موجر و مستاجر است نیاز به تجدید نظر دارد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از واحدها نیاز به بازسازی و ایمن سازی دارند اما به دلیل قانون قدیمی صاحبان سرقفلی اجازه نوسازی و ایمن سازی واحد خود را ندارد و حتی اگر بخواهند سرویس بهداشتی ایجاد کنند باید از مالک اجازه بگیرند.

یکی دیگر از کسبه شاغل در تهران نیز به جام جم آنلاین گفت: این چه قانونی است که موقع خرید به ارزش خود ملک باید پول بدهید اما مالکش نباشید و مالک به هر بهانه ای برای گرفتن اجاره بهای بیشتر هر بار ما را به دادگاه می کشاند و اجاره ملک را دو یا سه برابر می کند.

این مغازه دار در ادامه تصریح کرد: سرقفلی دار حق عوض کردن صنف خود را ندارد و حتی اگر زمانی پیر یا فرتوت شود فرزندان آن فرد نمی توانند شغل پدر را ادامه دهند و باید باز هم از مالک اجازه بگیرند.

محمد حسین برخوردار عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز در این باره اظهار داشت : سرقفلی به ایجاد فضای کسب و کار و شناساندن آن به مردم و اهالی یک محل اطلاق می‌شود و موضوع فروش سرقفلی‌ها توسط مالکان در بعضی کشورها وجود دارد و در بعضی دیگر از کشورها چنین چیزی نیست و مالکیت همراه با سرقفلی واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه باید در زمینه قوانین مربوط به واگذاری سرقفلی‌ها اصلاحاتی صورت بگیرد،گفت : اگر به قوانین وزارت اقتصاد و دارایی مراجعه کنیم در آنجا گفته شده باید از سرقفلی‌ها مالیات گرفته شود ، البته اگر بتوان قانون مربوط به سرقفلی‌ها را اصلاح کرد تبعات منفی آن هم کمتر خواهد شد. یعنی واگذاری به شکلی انجام شود که به غیر از واگذاری سرقفلی، همزمان مالکیت هم واگذار شود تا دیگر شاهد مسائلی مثل آنچه برای کسبه پلاسکو پیش آمد، نباشیم.

برخوردار با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: بعد از آتش سوزی کسبه آنجا ادعای خسارت مالی کردند اما در پاسخ به آن ها گفته شد شما صاحب ملک نیستید و فقط سرقفلی دارید که این موضوع برای کسبه پلاسکو مشکلاتی رابوجود آورده است. برای همین بنیاد مستضعفان عنوان کرد ظرف کمتر از دو سال این مسئله را حل می کند. اما این موضوع برای جایی مثل بنیاد امکان پذیر بوده و ممکن است برای نهادها یا اشخاص دیگر امکان پذیر نباشد و امکان پرداخت خسارت ها وجود نداشته باشد.

رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی نیز با انتقاد از قانون سرقفلی گفت : خریدار سرقفلی به واسطه این قانون تا آخر عمر مستاجر مالک باقی خواهد ماند و برای کوچک‌ترین تغییری در مغازه مانند تغییر دکوراسیون یا حتی کوبیدن یک میخ به دیوار، نیازمند اجازه مالک است. در صورتی که هنگام خرید ماشین یا آپارتمان یک بار پول پرداخت معامله نهایی می‌شود اما در خرید و فروش مغازه علاوه بر پرداخت ارزش ملک همچنان خریدار، مستاجر باقی خواهد ماند.

یوسف خانی درباره مشکلات ایجاد شده توسط این قانون ، گفت: این قانون ضمن ایجاد اختلافات بسیار بین مالک و مستاجر ، وقت زیادی را از دادگاه‌ها اشغال می کند.

وی در رابطه با پیشنهاد نایب‌رئیس اتاق اصناف مبنی بر اینکه قانونی تصویب شود که در صورت تمایل خریدار، مالک مجبور باشد علاوه بر انتقال سرقفلی ملکیت را نیز واگذار کند، گفت: در این صورت امکان دونرخی شدن قیمت سرقفلی و ملکیت وجود خواهد داشت. به این صورت که مالکان بزرگ هنگام خرید و فروش، قیمتی را برای سرقفلی خواهند گذاشت و قیمتی بسیار بالاتر برای خرید ملک، تا خریدار نتواند علاوه بر سرقفلی، ملک را نیز بخرد.

وی ضمن تاکید بر اینکه این قانون به طور کلی باید حذف شود، درباره محدودیت‌های حقوقی که برای مستاجر در صورت خرید سرقفلی به وجود خواهد آمد، گفت: مستاجر مشکلی از بابت بیمه کردن مغازه و فروشندگانش نخواهد داشت اما در صورت تغییر شغل باید اجازه صاحب ملک را داشته باشد. در غیر این صورت با شکایت مالک امکان پس گرفتن مغازه وجود دارد.

رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با بیان اینکه اکنون تمایل به خرید سرقفلی بسیار کمتر شده است، ادامه داد: با افزایش آگاهی مردم، اکنون خریداران بدون انتقال ملکیت، تمایل به خرید مغازه ندارند و باید همین روند ادامه پیدا کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
"رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با بیان اینکه اکنون تمایل به خرید سرقفلی بسیار کمتر شده است، ادامه داد: با افزایش آگاهی مردم، اکنون خریداران بدون انتقال ملکیت، تمایل به خرید مغازه ندارند و باید همین روند ادامه پیدا کند."
بله قضيه حل شد ممنونيم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
راه حلش ساده است سرقفلی نخر بگو ملکش را می خرم . طمع می کنید کلاه سرتان می رود.
امانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
سرقفلی =ملکیت باید باشدچون زمان واگذاری کل پول را صاحب ملک گرفته وچون درزمان قدیم امکان تفکیک نبود سر قفلی را ایجاد کردند واجاره =قانون مالک ومستاجر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
آقای مساجر ببخشید که تمایل به قانون اصلاحات ارضی دارید که معتقدید متصرف به مرور زمان مالک شود.فرق بین مالک و مستاجر را فراموش کرده اید
ظاهرا هیچ اطلاعات حقوقی ندارید و پیشنهاد اصلاح قانون می دهید.
امیر
|
Italy
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
بله این قانون مشکل داره اصلا چرا باید یک نفر که جایی رو اجاره کرده بوده صاحب بشه؟ بعد هم بلن نشه ؟ بعد تازه بخواد صنفش رو هم عوض کنه؟ برادر من شما به بهانه حق پیشه و سابقه ملک مردم رو صاحب شدی حالا با چه اجازه ای می خوای صنفت رو عوض کنی؟ کلا این قانون باید لغو بشه هر کس جایی رو اجاره کرد مستاجره هر کس هم خرید مالک.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
برادر شما دارید اشتباه میزنید
صحبت "سرقفلی" هستش نه "حق کسب و پیشه
اونی که شما میگین اجاره کرده نشسته تخلیه نمیکنه حق کسب و پیشه هست
برای سرقفلی یه گونی پول دادن مغازه خریدن و مالک دست بردار نیست
ابهری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
خخخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
امیر خان
ما دو نوع سرقفلی داریم . یکی اینکه شما میگی
یکی اینکه طرف اول کار کلا میخره سرقفلی رو . مبلغش هم در حد ملک هست
که هر دو تای این مدل سرقفلی ها خیلی مسخره و پر دردسر هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
زمان قدیم چون امکان تفکیک نبود سرقفلی میدادن که مبلغش کمتراز پول ملک نمیشد ولی الان این امکان هست وباید قانون مالک ومستاجر اجرا بشه ولی برای قدیمیها تسهیلاتی درنظر گرفت که مشگلشون حل بشه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
اینکه گلایه و ناراحتی چند نفر رو نقل قول می کنید راهکار نیست لااقل با چند قانون دان یا نمایندگان مجلس در کمیسیون های مرتبط در این خصوص مصاحبه می کردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
یکی از مزخرف ترین قوانین کسب و کار که فقط و فقط در ایران وجود دارد پولدارها همیشه پولدارتر و فقیرها همیشه فقیرتر.....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات