جزییات طرح استیضاح آخوندی

کد خبر: ۶۶۷۷۹۹
|
۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲ 15 February 2017
|
5799 بازدید
یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی طرح استیضاح وزیر راه در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس روال جلسه استیضاح را تشریح کرد.

علی اصغر یوسف نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس ماده 112 آئین نامه داخلی برای استیضاح یک وزیر 2 ساعت وقت تنظیم شده و استیضاح کنندگان می‌توانند از بین خود یک یا چند نفر را برای بحث در استیضاح معرفی کنند که مجموع زمان آنها نباید از 2 ساعت تجاوز کند.

وی افزود: همچنین براساس ماده 222 آئین نامه متن استیضاح و نام متقاضیان باید چاپ و توزیع شود، زیرا زمانی که استیضاح اعلام وصول شود کاهش تعداد امضا کنندگان تاثیری ندارد؛ یعنی به صفر هم برسد اثرگذار نیست. در حالی که علاوه بر امضاء کنندگان سایر نمایندگان می‌توانند تا قبل از طرح استیضاح آن را امضاء کنند و تعداد امضاها می تواند افزایش یابد.

یوسف نژاد ادامه داد: تعیین وقت استیضاح با پیشنهاد وزیر و تصویب هیات رئیسه است که در این مورد وزیر اختیار را به هیات رئیسه مجلس داد و روز یکشنبه برای استیضاح آقای آخوندی تعیین شد و طبق آئین نامه حضور وزیر در جلسه استیضاح الزامی است. اما اگر وزیر در جلسه حاضر نشود استیضاح کنندگان مطالب خود را بیان می کنند و رئیس جلسه عدم اعتماد را به رای می گذارد.

این عضو هیات رئیسه مجلس اضافه کرد: در جلسه استیضاح پس از بیانات اصلاح کنندگان رئیس جمهور می تواند از وزیر دفاع کند. وزیر هم می تواند به دفاع از خود بپردازد و حداکثر وقت دفاع وزیر 3 ساعت است که وزیر می تواند یک ساعت از وقت دفاع را در اختیار یک یا دو نماینده موافق قرار دهد. همچنین بیانات استیضاح کنندگان و پاسخ آنها باید در یک یا چند جلسه به طور متواری باشد.

نماینده مردم ساری با بیان اینکه طبق آئین نامه استیضاح کنندگان حق ندارند موضوعات غیر مرتبط مطرح کنند، گفت: براساس ماده 227 آئین نامه پس از پاسخ وزیر دو نفر از متقاضیان حق دارند توضیحات تکمیلی بدهد به شرط اینکه صحبت هر کدام بیش از یک ربع نباشد، وزیر هم می تواند نیم ساعت مجددا از خود دفاع کند و پس از انجام این مراحل عدم اعتماد وزیر به رای مجلس گذاشته می شود. همچنین تا زمانی که استیضاح در دستور کار است، دستور دیگری غیر از طرح ها ولوایح سه فوریتی در دستور کار قرار نمی گیرد.

این عضو هیات رئیس مجلس در پایان اظهار کرد: همچنین استیضاح وزیر نیازمند نصف + یک رای نمایندگان است و کسانی که رای ممتنع بدهند رای شان به نفع وزیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، محورهای طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی به این شرح است :

1 – عدم پاسخگویی مناسب به مطالبات اجتماعی در خصوص بحران ها و آسیب های شکل گرفته شده در سنوات گذشته، حال و آینده

2-  سیستم ریلی به‌عنوان ایمن‌ترین شیوه حمل و نقل در دو سال گذشته در یک محل دارای دو سانحه مرگبار شده است در حالی که اولاً عامل آن مشکل مدیریتی و خطا در برنامه‌ریزی بوده و نه یک اتفاق. ثانیاً در استیضاح قبلی ایرادات اساسی ایمنی حمل و نقل ریلی هشدار داده شده بود و ثالثاً این سانحه دردناک در محوری اتفاق افتاد که هزینه ابهام‌آمیز تجهیزات سیگنالینگ آن مورد سؤال در استیضاح قبلی بود و بلاک‌بندی این مسیر به‌عنوان افتخار مدیریتی وزارت قلمداد می‌شد ولی همین بلاک‌بندی به‌دلیل سوء مدیریت و برنامه‌ریزی موجب سانحه شد.

3 -  علت به‌کارگیری نیروی بازنشسته علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات به‌عنوان مسئول حراست وزارتخانه چیست و چرا علی‌رغم تذکرات دستگاههای نظارتی ایشان را حفظ کرده‌اید و در قبال دخالت‌های گسترده ایشان در تخلفات اقتصادی و سوء استفاده‌های مدیریتی سکوت کرده‌اید؟

4 -  توسعه فعالیت اقتصادی بنگاه‌های وابسته به جناب‌عالی در حوزه وزارت راه و شهرسازی چیست و نقش فرزند شما در قراردادهای وزارتخانه چه توجیهی دارد؟

5 -  مسکن مهر را مزخرف اعلام کرده و مسکن اجتماعی که در سال اول وزارتتان جایگزین مسکن مهر اعلام نمودید هیچ‌گاه معرفی نشد. طرح جامع مسکن را هم متوقف و بخش مسکن را بلاتکلیف کردید.

6 -  علت اینکه توافقات خرید هواپیما را مخفی انجام داده و متن توافق را حتی در اختیار کمیسیون عمران قرار ندادید، چیست؟

7 -  علت اینکه در هیئت دولت به‌جای کار وزارتخانه به‌دنبال طرحهای حزب‌سازی هستید، چیست؟

8 -  علت عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاه‌های کشور و عدم نظارت بر فعالیتهای اقتصادی مدیران این شرکت چیست؟

9 -  چرا بررسی سانحه آنتونوف 149 تهران ــ طبس را متوقف نمودید؟

10 -  در خصوص 4 سانحه مرگبار هوایی و ریلی چه پاسخی دارید؟

11 -  برای کشته شدن سربازان راکب اتوبوس در فارس چه پاسخی به جامعه دادید؟

12 -  در تمام دنیا با سوانحی چون سقوط آنتونوف و قطار سمنان، مدیر مربوطه استعفا یا برکنار می‌شد اما شما در سانحه آنتونوف که با مجوز غیرقانونی رئیس هواپیمایی وقت فعالیت می‌کرد، رسماً از ایشان حمایت کردید و جلوی استعفای ایشان را گرفتید، چه پاسخی به افکار عمومی دارید؟

13 -  کریدورهای بین‌المللی عبوری از ایران به‌دلیل عدم اقدام به‌موقع در کشورهای مجاور جایگزین شده و عملاً فرصتهای نسلهای آینده در حال از دست رفتن است، چه پاسخی دارید؟

به گزارش ایسنا، اسامی 33 متقاضی استیضاح وزیر را ه وشهرسازی به شرح زیر است:

محمداسماعیل سعیدی – رضا شیران خراسانی -  محسن علیجانی زمانی – نادر قاضی پور – احمد علیرضا بیگی – رضا کریمی – ولی داداشی – محمدحسین فرهنگی – محمد دهقانی – قلی الله قلی زاده – سیدحسین نقوی حسینی – محمدمهدی زاهدی – محمد حسن نژاد – سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی – حسینعلی شهریاری – سید تقی کبیری – رسول خزری – محمدرضا صباغیان – محمود شکری – سیدجواد ابطحی – اکبر ترکی – جواد کریمی قدوسی – حمیدرضا فولادگر – روح الله بابایی صالح – مجتبی ذالنوری – هاجر  چنارانی – محمدصادق حسنی – احمد سالک کاشانی – زهرا ساعی – بهمن طاهرخانی – سیدمهدی مقدسی – مسعود رضایی – احمد حمزه

انتهای پیام
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟