چه زمانی قرار است برای نجات خوزستان به آب و آتش بزنیم؟

اگر برق منزلتان به هر دلیل قطع شود، یا یخچالتان از کار بیفتد، گازتان قطع شود یا به هر دلیل دیگر، روند روزمره زندگی تان مختل شود، چه خواهید کرد؟ آیا برای رفع مشکل به آب و آتش نخواهید زد؟ حال بیندیشید اگر این اتفاق برای کوچه، محله یا شهر و دیارتان رخ بدهد، چه توقعی از مسئولان دارید؟
کد خبر: ۶۶۸۴۱۸
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰ 17 February 2017
|
17767 بازدید
|
اگر برق منزلتان به هر دلیل قطع شود، یا یخچالتان از کار بیفتد، گازتان قطع شود یا به هر دلیل دیگر، روند روزمره زندگی تان مختل شود، چه خواهید کرد؟ آیا برای رفع مشکل به آب و آتش نخواهید زد؟ حال بیندیشید اگر این اتفاق برای کوچه، محله یا شهر و دیارتان رخ بدهد، چه توقعی از مسئولان دارید؟
 
به گزارش «تابناک»؛ از قطع برق در خوزستان و به دنبال آن، قطع آب، تلفن و مختل شدن زندگی اهالی این خطه ساعات و روزهای زیادی گذشته، ولی هنوز بخش هایی از این استان با مشکلات پیش آمده دست به گریبان اند و اخبار رسیده، حکایت از تداوم بحران در این استان دارد؛ به این صورت که هنوز برق مناطقی از استان قطع است و به دنبال آن، آب، تلفن و اینترنت نیز قطع شده و از عابربانک‌ها و پمپ‌های بنزین گرفته تا چراغ های راهنمایی و... از مدار استفاده خارج شده‌اند. همه و همه به این دلیل که برخی از مقره‌ها و پست‌های برق در اثر ترکیب رطوبت باران و گرد و غبار دچار حادثه می‌شوند و خطوط انتقال برق را از کار می‌اندازند.
 
وضعیتی که پس از یک دهه ظهور گرد و غبار، تازه رخنمون یافته و به مانند بسیاری چیزهای دیگر، پیش از وقوع پیش‌بینی نشده بود. آنقدر که مسئولان در واکنش به آن از لغت «غافلگیر» استفاده می‌کنند و بر این باورند که اگر غافلگیر نشده بودند، قطع برق به پیامدهایی مانند قطع آب و قطع تلفن منجر نمی‌شد.
 
این در حالی است که با بروز این وضعیت و تکرار آن در چند نوبت، مسئولان مجاب به برگزاری نشست های مدیریت بحران شده و در این نشست‌های ویژه نتیجه گرفتند که همه چیز ناشی از ترکیب آب و رطوبت با گرد و غبار است و چاره در کوتاه مدت، شستن مقره ها و مراقبت از پست های برق و در بلند مدت، تعویض برخی از سیم های برق، مقره ها و دیگر تجهیزات آسیب پذیر.
 
چه زمانی قرار است برای نجات خوزستان به آب و آتش بزنیم؟ 

نتیجه گیری که به تصمیمات اضطراریِ عجیبی منجر شد؛ از جمله چند دستگاه برای شست و‌شوی مقره ها و پست‌های برق و تأمین اعتبار این اقدام. با این وعده که تا روزهای آینده برخی از مقره ها شسته شوند و تا پایان سال، همه مقره ها را شست و شو دهند؛ آن هم در شرایطی که هر روز شماری از این مقره های شسته نشده دچار مشکل شده و به دنبالشان برق مناطقی قطع می‌شود.
 
این در حالی است که ظاهرا برای شست و شوی مقره ها باید برق را قطع کرد و این اقدام تفاوتی با قطع برق در اثر نفوذ آب و غبار به مقره ها ندارد، چون در هر دو حالت مردم از نعمت برق بی بهره می‌شوند. با این تفاوت که در نتیجه شست و شوی مقره ها، احتمال بروز مشکل در آنها و قطع برق کاهش پیدا می کند.
 
اما نکته جالب توجه در این میان، نه قطع برق، که کندی بسیار شدید و آزاردهنده مأموران شست و شوی مقره هاست. از این روی که شمار دستگاه‌ها شست‌وشو و افراد مأمور به این کار خیلی کمتر از حجم مشکلِ نوظهور است؛ مشکلی که هرچند احتمال بروز تلفات جانی در اثر آن اندک به نظر می‌رسد، خسارات روحی و مادی ناشی از آن چشمگیر است.
 
نکته‌ای کلیدی که چه بسا در چرایی به کار نگرفتن توان بسیج عمومی برای رفع مشکل دخیل باشد. به این صورت که چون دیده‌اند خسارات قطع برق و دیگر قطعی های ناشی از آن، جانی نیست و از این رو شتابی برای رفع مشکل ندارند. درست برعکس مواقع بروز بحران‌هایی مانند سیل و زلزله که برای رفع مشکل حتی نیروهای نظامی نیز پا به میدان می‌نهند و همگان به آب و آتش می‌زنند.
 
گویی بحران خوزستان چون نه سیل است و نه زلزله و نه بحرانی شبیه اتفاقاتی که تاکنون بارها مشابهش را دیده‌ایم، ضرورتی برای شکل گیری بسیج عمومی و رسیدگی به مشکلات با تمام توان احساس نشده است. گویی تنها چشم انتظار جان باختن افراد هستیم تا مجاب شویم با تمام توان به یاری مردم بشتابیم و ایشان را از مشکلاتی که گرفتارش هستند (خواه به دلیل قصور خودشان به وجود آمده باشد و خواه نتیجه قصور دیگران باشد) رهایی بخشیم.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
راست میگی خودت برو شست و شو بده ببینم چیکاره ای؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
ازمسولین می خواهیم که اقدام کنند ویا نمی توانند استعفا بدهند البته اگر این خواسته همکاری با امریکا واسراییل ودیگر اجانب تلقی نشود
آرش
|
Netherlands
|
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
این مشکل فقط با بمباران سدهای ترکیه حل میشود. البته نیاز به برنامه ریزی وسیع هست .
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
خوزستانی ها بدانند که همه هموطنان همدرد آن ها هستند. انشاالله مسئولین ریشه ای به مسائل ریزگرد رسیدگی کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
انشاء الله بمعنی ما خدارو ایجاد کردیم که اشتباه هست
ان شاء الله بمعنی اگر خداوند مقدور صحیح میباشدفرمود ، به خواست خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
هم وطن شرمندتم که مسئولین دنبال پست و مقامند و وقت برای حل معضلات من و تو ندارند ولو مشکلات بزرگی مانند مشکل غبار خوزستان.
سفیر
|
United States of America
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
در این وضعیت پیش آمده در خوزستان کسی به جز شرکت برق منطقه خوزستان مقصر نیست. این شرکت حدود 5000 نفر شاغل پیمانی و رسمی در بخش اداری دارد که حداقل ماهی 5 میلیون حقوق میگیرند و مدیران آن حداقل ماهی 15 میلیون تومن درامد دارند. اما در ازای این دریافت ها هیچ بازدهی ندارند. این حقوق ها باید صرف تجهیز واحد های عملیات و نگه دارای شبکه برق استان میشد اما متاسفانه واحدهای عملیاتی به شرکت های خصوصی واگذار شده که بسیار در کار خود اهمال می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
اگر نگوییم که واقعا پدیدهٔ نادری است .پس چه بگوییم ،وقتی همهٔ کارها نیاز به اعتبار داره ؟ چه باید کرد ،کدام ارگان ،و نهادی هست که بخواهد به این مساله ورود کند ،و پول نخواهد؟ ،در ایران چهار دولت مجزا ،وقریب بیست وزارتخانه ،و کلی سازمان ،مجزا داریم ،که در همهٔ بحرانها همه تنها هستند ،چون پول میخواهند ،؟ اگر یک پارچه ،و یک دولت داشته باشیم ،مطمعنن مشکلات بزودی رفع میشود ،نه ایکه برای هر بحران ،درخواست اعتبار ،یعنی پول ، کنیم مگر در دوران جنگ ،و دفاع برای آب ،و خاک ،و ناموس ،کسی به دنبال پول ،و اعتبار بود؟ مگر از اول ،حرف از امتیاز برای شهید شدن ،و مجروح شدن ،و رفتن به جبه بود ،خوب بعدا برای قدردانی می بایست پاداشتی به همهٔ آنها که بنوعی در جنگ بودند .چه شهرهایی،که مدام بمباران میشدند ،و چه شهر و روستاهایی که اشغال و تخریب شدند ،اما چی شد ،که عده ای فقط خود را در جنگ ،و دفاع میبینند؟ جنگ شهرها که سخت تر بود چون نه سنگری بود ،ونه دشمن در مقابلت ، اما حالا عده ای زیاده خواه مملکت را دو ،یا چند پاره کرده اند ،استانها را مجزا ،منطقه ها را مجزا ؟ خوب قبلا ،در سی ،چهل سال قبل که برف ،و باران ،و سیل ،و زلزله بیشتر بود ،،مردم خوزستان خودشان از حول حلیم در دیگ افتادند ،بیشتر تالاب ها را خشک نمودند ،وخشک سالی هم کمک کرد ،و چاه های عمیق ،و نیمه عمیق هم باعث خشک شدن چشمه های آب شد؟ حالا خودش را نشان داده ،باید یک کار اصولی انجام شود ،از سیمها ،و مقرهای روکش دار عایقی و نسوز استفاده کرد ،که هم گران است ،وهم در داخل تولید ندارد ،پس همه همیاری کنند ،و بصورت موقت مقرها را تمیز کنند ،تا زمستان تمام شود ،و رطوبت با گردوغبار باعث قطع برق نشود ،تا اینکه مسولین فکری پایدار بکنند ،ودیگر اینکه این همه وام برای ساخت مسکن روستا پرداخت شده ،چرا باز هم مسکن گلی ،بیش از پانزده ساله هر سال اعتبارهایی ،برای ساخت مسکن مقاوم در روستا پرداخت میشود ،پس چه شده نکند وامها در جایی دیگر هزینه شده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
فعلا که بعد از 25 سال که از اتمام جنگ تحمیلی گذشته است، سایت وزین تابناک طرح " گاپ" ترکیه را بعنوان دلیل مشکلات خوزستان معرفی میکند!
با این رویکرد تا اطلاع ثانوی فرافکنی ادامه خواهد داشت.
مجتبی
|
Germany
|
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
بحران ملی یعنی اتفاق افتادن یک چیزی در تهران! بقیه کشور یعنی هیچی! فرقی نمیکنه اهواز باشه، مشهد باشه، تبریز، زاهدان یا هر جای دیگه!!! از نظر مسئولین تهران یعنی همه ی ایران!!!!
ناشناس
|
Germany
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
در برنامه تلویزیونی امشب آقای حضرتی مدیر عامل شرکت توزیع برق اهواز به صراحت اعلام کردن که قرار نیست ما مقره های شبکه برق را بطور سالیانه تمیزکنیم و عامل قطعی برق در خوزستان بروز طوفان ریزگردها با غلظت 66 برابر حد مجاز بوده است.باوجود اعتراف به اینکه گرد و خاک بهمراه شبنم یا قطرات باران میتواند عامل اتصالی کابهای انتقال فشار قوی باشد مدعی شد که این یک پدیده جدید است. درحالی که این پدیده مکررا در سایر کشورها هم روی میدهد ولی در آن کشورها شبکه برق سراسری حداقل سالی دوبار پاک سازی میشود آنهم با هلیکوپتر آبپاش نه اینه منتظر شویم تا تمام سیستم از کار بیفتد و زندگی یک استان فلج شود. فقط زیان یک روز عدم تولید نفت شرکت مناطق نفتخیز جنوب و یا شرکت فولاد اهواز را محاسبه کنید تا حجم خسارات معلوم شود.ما باید پیشگیری کنیم یا منتظر بروز حادثه شویم؟اگر نگاهی به وضعیت ظاهری مقره ها بیاندازید متوجه خواهید شد که دست کم بیش از بیست سال است که تمیز نشده اند. آقای حضرتی خودت را در آینه نگاه کن.مردم خوزستان چه گناهی کرده اند که شما به مسئولیت خود اعتراف نمی کنید؟حداقل بگو اشتباه کردم، سعی میکنم تکرار نشود.پایداری شبکه یعنی اینکه با چند قطره باران یک استان به نابودی کشیده شود؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات