«مسائل این روزهای خوزستان و قطع آب و برق و وسایل ارتباطی در هوای سرد، نمونه دیگری از مشکلات دلخراش و بسیار سخت مردم است.؛ مسئولان وظیفه دارند، به این مشکلات رسیدگی کنند و اگر کسی به فکر مردم باشد، نمیتواند در مقابل مسائل دشوار خوزستان راحت بماند و این وظیفه قطعی، فوری و همیشگی حکومت هاست که به فکر مردم باشند.»
به گزارش «تابناک»، در پی تداوم اوضاع بحرانی در خوزستان و مشکلاتی که به تنگی نفس طولانی مدت و کهنه ایشان افزوده شده و مردمان این دیار را به شدت آزرده خاطر کرده، رهبر انقلاب امروز در جلسه درس خارج فقه خود، خواستار رسیدگی فوری مسئولان به این وضع دلخراش شدند و گفتند: «باید این سختیها را در زندگی مردم لمس و برای علاج آنها فکر، کار، تلاش، همدردی و همدلی کرد.»
وضعیتی که به تعبیر رهبری، رسیدگی به آن، وظیفه مسئولان است و باید به قید فوریت هم صورت بگیرد. با این ملاحظه که «درست است برخی مسائل به چارهاندیشیهای بلندمدت احتیاج دارد، این حرف که وضعیت فعلی نتیجه به فکر نبودن گذشتگان است، کافی نیست و مشکلی را حل نمیکند و چند صباح دیگر نیز دیگران همین قضاوت را درباره ما خواهند کرد که چرا برای علاج مشکل مردم کاری انجام نشد.»
بدین ترتیب مشخص میشود که اولویت، رفع مشکلات پدید آمده است، نه کوتاهیها و قصورهای صورت گرفته در گذشته؛ رویکردی که برخی در روزهای اخیر پیش گرفته بودند. درست مشابه وضعیتی که در بروز بحرانهای دیگر روی میدهد و سوگیریهای سیاسی و جدالهای جناحین حاضر و غایب در عرصه قدرت، مانع از رسیدگی به مشکلات میشود.
اتفاقی تکراری که البته بااهمیت هم هست؛ اما قرار گرفتن آن در اولویت نخست، مانع از دیدن رنج مردم و تلاش برای رفع و رجوع آنها میشود، حال آنکه بی لمس سختیهایی که مردم به آنها مبتلا هستند، نمیتوان برای علاج ایشان فکر، کار، تلاش، همدردی و همدلی کرد. رویکردی که البته مورد توجه دولتمردان هم بوده اما تا کنون به نتیجهای امیدبخش منجر نشده است.
این را میشود از حضور پررنگ وزرا و دولتمردان در خوزستان پس از مشکلات بروز کرده دریافت که البته نتیجه قابل عرضی به دنبال نداشته است، به گونه ای که نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی درباره آن میگوید: «در هفته گذشته، حداقل ده وزیر دولت به این استان سفر کردهاند اما دریغ از یک مصوبه مناسب برای مبارزه با ریزگردها. وزارت نیرو نیز در دو دهه اخیر با اعمال سیاستهای غلط در حوزه آبی، سبب انتقال آب از سرشاخههای دز و کارون شده است. امسال نیز با کمبود یک میلیارد مکعب آب مواجهیم.»
این در حالی است که پس از بحرانی شدن اوضاع خوزستان و در پی تداوم این وضع در استان برای چند روز، بسیاری توقع داشتند، دولتمردان توجه بیشتری به این خطه معطوف داشته و حتی با انتقال نشست هیأت دولت به این استان و اتخاذ تصمیمات ویژه، به سرعت برای رفع مشکلات به وجود آمده در کوتاه مدت و بلند مدت اقدام نمایند؛ رویایی که هنوز تحقق نیافته و معلوم نیست چه زمانی جامه عمل بپوشد.