ورود آیت‌الله جنتی به نودویکمین سال زندگی

کد خبر: ۶۷۰۱۶۸
|
۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹ 22 February 2017
|
3926 بازدید
روزنامه شرق در گزارشی درباره آیت‌الله جنتی به مناسبت سالگرد تولدش نوشت؛آیت‌الله احمد جنتی در میان سیاست‌مداران جمهوری اسلامی، چهره‌ای مشهور است.

شايد بتوان شهرتش در عالم رسانه را به دو دليل دانست؛ اول به‌واسطه طول عمر و استمرار حضورش در مناصبي که به او سپرده شده و دليل ديگر هم مواضع تندوتيز و بدون‌تعارف اوست؛ به‌ويژه در ايامي که در بزنگاه‌هاي سياسي به‌عنوان خطيب نماز جمعه تهران سخن مي‌گويد، سخنانش همواره محل بحث قرار مي‌گيرد. خودش مي‌گويد: «زماني که قرار است خطيب نماز جمعه شوم، از اول هفته مشغول تنظيم سخنراني‌ام مي‌شوم».

بهانه:٩١ساله‌شدن احمد جنتي
 
بهانه براي نوشتن از احمد جنتي به دليل مسئوليت‌هاي پرشمار و اظهارنظرهاي پربازتابش فراوان است، اما آنچه سبب شد امروز کارنامه خبري او را بررسي کنيم، پشت‌سرگذاشتن ٩٠ سالگي‌اش است. دبير شوراي نگهبان متولد سوم اسفند ١٣٠٥ است، به‌اين‌ترتيب اكنون رسما وارد نودويكمين سال زندگي خود شده است.

شناسنامه:صادره از اصفهان
 
در روستايي در نزديکي اصفهان به دنيا آمد. لادان، زادگاه او، اكنون با گسترش شهر، بخشي از اصفهان به‌شمار مي‌رود. نامش را احمد گذاشتند، پدرش، ملاهاشم جنتي، از روحانيون بنام منطقه بود. به مکتب رفت و بعدها وارد حوزه علميه اصفهان شد و دوره ادبيات عرب و مقدمات سطح را در آنجا فراگرفت. در سال ١٣٢٤ براي ادامه تحصيل حوزوي راهي قم شد. از جمله طلابي بود که در قم انگليسي را در کنار دروس حوزه فراگرفت و تا درجه اجتهاد پيش رفت.

در ايام طلبگي با صديقه مظاهري- جان‌نثاري- ازدواج کرد و ماحصل اين ازدواج چهار پسر به نام علي، حسن، حسين و محمد شد. همسرش در نوروز ٩٤ و هنگامي که براي ديدار با اقوام خود به اصفهان رفته بود، به دليل کهولت سن و ايست قلبي فوت کرد.

علي، پسر او، به‌واسطه منش سياسي و رويکردش در سال‌هاي سکانداري‌اش بر وزارت ارشاد - در سه سال دولت يازدهم - در مرکز توجه رسانه‌ها بود. دو پسر ديگرش، حسن و محمد، چهره‌هاي رسانه‌اي نيستند؛ حسن جنتي- متولد سال ٢٩- در ديار پدري (لادان اصفهان) به نجاري مشغول است و محمد جنتي نيز کارمند سازمان تبليغات اسلامي تهران است. از فرزندانش فقط علي به حوزه رفت و دو سال هم لباس روحانيت به تن کرد.

جنتي باوجود نمود آثار کهولت سن در چهره‌اش همچنان فعال و در عرصه سياست تأثيرگذار است، خودش راز طول عمر خود را در اين مي‌داند که به‌طور مرتب ورزش مي‌کند و هفته‌اي دو روز در آب راه مي‌رود و شنا مي‌کند.

کارنامه: مردي با ٥ سمت دائمي
 
کارنامه سياسي احمد جنتي قطور است؛ از مبارزات انقلابي‌اش عليه رژيم شاه گرفته که با حضور در جامعه مدرسين حوزه علميه قم در اوايل دهه ٤٠ شدت گرفت و هدفمند شد تا حضورش در جامعه روحانيت مبارز - به‌ويژه از اواسط دهه ٧٠- که به امضايي ذيل همه سمت‌ها و رفت‌و‌آمدهاي سياسي‌اش بدل شد.

او حالا و هم‌زمان هشت سمت اجرائي - نظارتي را برعهده دارد، عضو فقها و دبير شوراي نگهبان، رئيس مجلس خبرگان رهبري، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، عضو شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و امام‌جمعه موقت تهران، دبير شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي و دبير ستاد امربه‌معروف و نهي‌ازمنکر سمت‌هاي فعلي او هستند. جنتي از دوره اول شوراي نگهبان در سال ۵۹ به‌عنوان عضو فقهاي اين نهاد منصوب شد و از سال ٧١ تاکنون دبير شوراي نگهبان است؛ مقامي که با برگزاري هر انتخابات در مركز توجه رسانه‌ها قرار مي‌گيرد و هم عامل خبرسازي جنتي مي‌شود و هم سببي براي پرداختن رسانه‌ها به جايگاه و اهميت سکانداري جنتي بر اين شورا. او همچنين از سال ٦٠ که جانشين غلامحسين حقاني در شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي شد، تاکنون دبيري اين شورا را برعهده دارد. جنتي همچنين از بدو تأسيس ستاد احياي امربه‌معروف و نهي‌ازمنکر در سال ٧٢ تا به امروز رئيس اين ستاد است. آيت‌الله جنتي عضو حاضر همه ادوار مجلس خبرگان رهبري - دوره اول و دوم به‌عنوان نماينده خوزستان و ادوار سوم تا پنجم به‌عنوان نماينده از تهران - بوده است. او تنها فرد خارج از فهرست ائتلاف فراگير اصلاح‌طلبان بود که در اسفند ٩٤ به پنجمين مجلس خبرگان رهبري راه‌ يافت و توانست در رقابت با آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي و آيت‌الله اميني با ۵۱ رأي رئيس اين مجلس شود. در کنار سمت‌هايی که شرحشان رفت، نماينده ولي‌فقيه در اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش‌آموزان، امامت جمعه موقت قم، کرمانشاه و تهران، عضويت در شوراي پشتيباني جنگ، مديريت در دادگاه‌هاي انقلاب اسلامي، عضويت در هيئت تحقيق مجلس خبرگان، عضويت در مجمع تشخيص مصلحت نظام، عضويت در شوراي بازنگري قانون اساسي، عضويت در هيئت مؤسس جامعه الزهرا با حکم امام، عضويت در شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي با حکم مقام معظم رهبري، عضويت در شوراي‌عالي تبليغات خارجي با حکم مقام معظم رهبري، نايب‌رئيسي کميسيون صداوسيما و نمايندگي ولي‌فقيه در کمک‌رساني به مردم بوسني و هرزگوين از ديگر تجربه‌هاي اجرائي و مديريتي احمد جنتي است.

مواضع:
 
‌ رئيس‌جمهور بايد ساده‌زيست باشد. نمي‌شود فردي با بنز بيايد و برود؛ فردي که چنين ماشيني سوار شود و خانه آنچناني داشته باشد نمي‌تواند درد مردم را بفهمد. اين‌چنين فردي اصلا معني گرسنگي را نمي‌فهمد و نمي‌توان به وي رأي داد./ سايت الف، ارديبهشت ٩٢.


بعد از پيروزي انقلاب و مبادرت به تشکيل دادگاه انقلاب، من در تهران کار مي‌کردم، در همين قزل‌قلعه که داستان مفصلي هم دارد. بنا شد ما برويم قاضي شويم و ما هم صفرکيلومتر بوديم. قضاوت نخوانده بوديم، ولي با انقلاب و مسائل اسلامي آشنا بوديم. بالاخره به ما گفتند که چاره‌اي نيست./ برنامه تلويزيوني شناسنامه، مهر ٩٣

سندي را به دست آورده‌ام مبني‌بر اينکه ايالات متحده آمريکا از طريق عربستان‌سعودي يک ميليارد دلار به «سران فتنه» داده ‌است./ سايت خبري انصاف‌نيوز، مرداد ٨٩

اجراي قانون حجاب در کوچه و بازار و سواحل دريا مشکل است. دولت بايد اجراي اين قانون را ابتدا از جيره‌خوارها و حقوق‌بگيران خود آغاز کند./ خبرگزاري ايسنا، شهريور ٩٢

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟