شصت نویسنده، بازیگر و موسیقیدان در نامه ای خطاب به دونالد ترامپ، از رئیس جمهور آمریکا خواسته اند تا قانون منع ورود شهروندان هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا لغو شود، تا بدین ترتیب، فرهادی بیش از پیش به یکی از نمادهای اعتراض به سیاست های غلط ترامپ تبدیل شود و پنج روز دیگر، نگاه ها به سمت فرهادی به عنوان بزرگ ترین غایب این مراسم بچرخد.
به گزارش «تابناک»؛ «مارگارت اتوود»، «زادی اسمیت» و «فیلیپ راث» از جمله نویسندگان نامآشنایی هستند که در گروه ۶۰ نفری چهرههای هنری و ادبی قرار گرفتهاند تا به قانون نژادپرستانه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اعتراض کنند.
«گاردین» نوشت: این نویسندگان، هنرپیشهها و اهل موسیقی طی نامهای که از سوی مرکز «پن» آمریکا منتشر شده، از «ترامپ» خواستهاند این قانون را لغو کند. آنها این قانون را «کاملا در تضاد با منافع ملی آمریکا» دانستهاند و در نامه خود از «اصغر فرهادی» کارگردان ایرانی نام بردهاند که در اسکار امسال با فیلم «فروشنده»، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی شده اما به خاطر وضع این قانون، مراسم اسکار را تحریم کرده است.
در این نامه همچنین به «عمر سلیمان» موسیقیدان سوری اشاره شده که میتوانست در مراسم مؤسسه موسیقی جهان نیویورک حضور پیدا کند اما این قانون جدید او را هم از حضور در این مراسم منع میکند. «راما حیدر» نمایشنامهنویس فلسطینی ـ سوری هم از دیگر افرادی است که قرار بوده در سال ۲۰۱۷ به نیویورک سفری داشته باشد، ولی برنامههایش تحت تأثیر این اقدام نژادپرستانه قرار گرفته است.
در این نامه سرگشاده آمده است: «در کشورهایی که تحت تأثیر این قانون منع ورود قرار گرفتهاند، نویسندگان، هنرمندان، موسیقیدانها و فیلمسازان هستند که اغلب جلودار مبارزه با خفقان و ترور میشوند.»
در ادامه همچنین اشاره شده که با جلوگیری از ورود هنرمندان این کشورها به آمریکا، «صداهای اصلی خفه میشود و تنفری که درگیریهای جهانی را شعلهور میکند، بدتر خواهد شد.»
«سوزان نوسل» رئیس «پن» آمریکا نیز اظهار کرد: «بستن درها برای هنرمندان، نویسندگان، موسیقیدانان و روشنفکران نه تنها به امنتر شدن آمریکا منجر نمیشود، بلکه نوعی انزوای فرهنگی به خود میآورد که بافت خلاقانه ملت ما را از هم میدرد.»
این نامه پس از انتشار بیانیهای مشابه از سوی انجمن کتابخانههای آمریکا (ALA) منتشر شد. در این بیانیه که ماه گذشته منتشر شده، آمده است: تمام ۱۲۰ هزار کتابخانه ملی ما در مدرسهها، دانشگاهها، بخش خصوصی و عمومی به تمام اعضای جامعه که شامل افراد رنگینپوست، مهاجر، کمتوان و آسیبپذیر میشوند، خدمات ارائه میکنند و منابع آموزشی را در اختیارشان میگذارند، که این به تغییر شکل جوامع، باز شدن ذهنها و ارتقا و تنوع منتج میشود.
گفتنی است، پیش از این «اسکات فاینبرگ» نویسنده هالیوود ریپورتر در پیشبینیاش دربارهی برندگان بخشهای مختلف جوایز امسال اسکار، جایزهی بهترین فیلم خارجیزبان را تحتتأثیر دستور رئیس جمهور آمریکا دربارهی منع ورود مردم هفت کشور مسلمان خوانده بود. فاینبرگ بر این باور است به دلیل توجهاتی که در چند هفتهی اخیر نسبت به فیلم فروشنده پیش آمده است، برندهی جایزهی بهترین فیلم خارجیزبان امسال فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی است. جایزهای که بدون در نظر گرفتن توجهات پیش آمده به فروشنده تحتتأثیر مخالفت با ترامپ باید به فیلم تونی اردمن میرسید.
اسکات فاینبرگ در هالیوود ریپورتر نوشته است: «کمدی آلمانی تونی اردمن در فصل جوایز سینمایی محبوب بود و انتشار خبر بازسازی انگلیسیزبان آن با بازی جک نیکلسن، فیلم را بیشتر برجسته کرد، اما زمانی ردیف جلو را از دست داد که اصغر فرهادی گفت به خاطر تلاش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای منع سفر شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان، اسکار را تحریم میکند. به رأیدهندههایی نگاه کنید که برای توبیخ ترامپ، کاری میکنند که فرهادی پنج سال بعد از دریافت جایزه اسکار فیلم خارجیزبان برای جدایی نادر از سیمین، بعد از فلینی، برگمان و سائورا، تنها فیلمسازی شود که در این بخش بیش از یک جایزه گرفته است.»