رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از ایران به عنوان یکی از تهدیدات و چالش های پیش روی آمریکا در قالب تهدیدات موسوم به «چهار به علاوه یک» نام برد.
به گزازش خبرگزاری صداوسیما، ژنرال جوزف دانفورد در جلسه پرسش و پاسخ در «مرکز امنیت و اطلاعات قرن 21 » در اندیشکده بروکینگز آمریکا از ایران به عنوان یکی از تهدیدهای پنج گانه پیش روی آمریکا نام برد.
ژنرال دانفورد از اصطلاح «چهار به علاوه یک» استفاده کرد و توضیح داد که منظور وی از چهار بعلاوه یک، کشورهای روسیه، چین، کره شمالی و ایران است که به علاوه «افراط گری خشن» جزو تهدیدات و چالش های پیش روی آمریکا هستند.
وی در عین حال توضیح داد که تجربه چهل ساله خدمت وی در ارتش آمریکا به وی می گوید آنچه که آمریکا در آینده با آن روبرو خواهد بود احتمالا یکی از چهار به علاوه یک تهدید نخواهند بود بلکه نقطه ضعف آمریکا ناتوانی در پیش بینی تهدیدها در آینده است.
ژنرال جوزف دانفورد در ادامه اظهارات خود به ایران اشاره کرد و گفت: واضح است که علاوه بر روسیه و چین، در مورد ایران هم توانایی های مشابهی وجود دارد که به راهبرد Anti-Area/Access-Denial A2/AD مربوط می شود این راهبرد یعنی راهبرد ضد دسترسی در منطقه.
وی افزود: واضح است که در مورد ایران تمرکز این راهبرد بیشتر روی تنگه هرمز است درحالیکه راهبرد چین و روسیه یک راهبرد و توانایی گسترده تر است.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا همچنین در تشریح درباره تهدیدات روسیه برای آمریکا گفت: وقتی به روسیه نگاه می کنیم می بینیم روسیه مشغول نوسازی منابع هسته ای، تقویت طیف کاملی از توانایی های دریایی، توانایی های مدرن و متعارف، توانایی های سایبری، توانایی های فضایی و حتی در حال بهبود وضعیت خود در بخش زیردریایی است. ما همچنین شاهد الگوهای عملیاتی هستیم که واقعا از اواسط دهه هزار و نهصد و هشتاد به بعد شاهدش نبودیم.
وی افزود: ما در بخش متعارف مزیت رقابتی بر روسیه داریم و روسیه هم از این مسئله مطلع است، اگر به توانایی های ناتو در بخش های مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی نگاه کنید چنین برتری را مشاهده می کنید. پس کاری که آنها (روس ها) می کنند این است که پائین تر از سطح آستانه درگیری فعالیت می کنند یعنی کاری می کنند که به سطح درگیری ختم نشود.
ژنرال جوزف دانفورد در ادامه اظهارات خود در اندیشکده ی بروکینگز گفت: هدف از تعیین چارچوبی به نام تهدید « چهار بعلاوه ی یک» این است که آمریکا بتواند روی همه این تهدیدها تمرکز داشته باشد و بتواند به عنوان کشوری که در عرصه بین المللی اقدام می کند، در مقابل همه این تهدیدات، توازن برقرار کند.