چراغ سبز یکی از نمایندگان مجلس برای یک اقدام غیرقانونی؛

ترغیب نیازمندان به کلیه فروشی برای فرار از فقر!

اگر از آن دست افرادی که با نیت ایثار کلیه خود را به فرد دیگری می بخشند، بگذریم، افرادی نیز هستند که تنها با امید کسب سرمایه و غیر قانونی به فروش کلیه روی می آورند. با اینکه این عمل خسارات سنگین اجتماعی و اقتصادی برای جامعه و فرد فروشنده دارد، حالا صداهایی از سوی برخی مقام های مسئول شنیده می شود که معنایی جز تلاش برای قانونی کردن آن ندارد.
کد خبر: ۶۷۲۰۹۶
|
۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۹ 27 February 2017
|
46150 بازدید
|
اگر از آن دست افرادی که با نیت ایثار کلیه خود را به فرد دیگری می بخشند، بگذریم، افرادی نیز هستند که تنها با امید کسب سرمایه و غیر قانونی به فروش کلیه روی می آورند. با اینکه این عمل خسارات سنگین اجتماعی و اقتصادی برای جامعه و فرد فروشنده دارد، حالا صداهایی از سوی برخی مقام های مسئول شنیده می شود که معنایی جز تلاش برای قانونی کردن آن ندارد.

به گزارش «تابناک»؛ چند سالی هست که بازار فروش کلیه در ایران داغ و برای دلالانی که نقش رابط میان فروشنده و بیمار نیازمند به کلیه را ایفا می کنند، سکه است؛ هرچند هم اکنون خرید و فروش کلیه در برخی کلانشهرهای ایران مخفیانه انجام می شود و کسی هم آن را انکار نمی کند، حالا یکی از نمایندگان مجلس با اشاره به اقدام، از بی اشکال و منطقی بودن آن سخن گفته است.

دکتر حسینعلی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، به تازگی در گفت و گو با «شفاآنلاین» گفت: با جلوگیری از پیوند زنده به زنده و وقتی که فرد دهنده رضایت دارد باعث می شویم خیلی از افراد دچار عوارض جبران ناپذیر شوند. زمانی که ما در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت می کنیم، بهترین کار همان پیوند کلیه است، چون هزینه ها نیز کاهش می یابد و دیالیز هزینه های بسیار بالایی دارد و تعداد زیادی دستگاه باید خریداری شود.

وی افزود: به نظر می آید عواملی هستند که می خواهند پیوند کلیه را از افراد داوطلب ممنوع کنند. ضمن اینکه در این فرآیند همیشه هم خرید و فروش صورت نمی گیرد، بلکه در خیلی از موارد اهدای عضو صورت می گیرد، ولی عده ای دوست دارند که پیوند زنده به زنده را متوقف کنند چون در این کار منفعت دارند و دستگاه وتجهیزات دیالیز را خریداری و وارد می کنند.

شهریاری در مورد فروش کلیه توسط افرادی که در فقر مفرط هستند نیز در اظهار نظری عجیب، گفت: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر است و با دریافت 20 تا30 میلیون زندگی اش متحول می شود، این کار را انجام دهد؟

او در مورد عوارض و مشکلات احتمالی اهدای کلیه تصریح کرد: این موضوع عوارض و مشکلات خاصی ندارد و انسان های زیادی هم با یک کلیه زندگی می کنند و از آن طرف هم عده زیادی نیازمند کلیه هستند که اگر کلیه به آنها نرسد دچار عوارض می شوند و جان خود را از دست می دهند. پیوند اعضا از نظر شرعی هم مشکل ندارد و مجوز دارد و حضرت امام (ره) هم مجوز داده و مراجع هم مخالفت ندارند. پس به نظر من هر کسی باید به دنبال کار و تخصص خود باشد.

گفته های این نماینده مجلس در مورد موضوع فروش کلیه در ایران و اجتناب ناپذیر بودن آن از چند منظر قابل بررسی است و می توان با توجه به آن چند آسیب حوزه سلامت کشور را بازنمایی کرد؛ نخست اینکه در ایران افرادی هستند که با گرم شدن بازار فروش کلیه به منافع مالی می رسند؛ افرادی که در این فرایند نقش رابط میان فروشنده و بیمار نیازمند را ایفا می کنند و با انجام عمل دلالی منافع قابل توجهی را به دست می آورند.

جدا از دلالان، به شرکت های خصوصی و نهادهایی می توان اشاره کرد که در بخش واردات تجهیزات و دستگاه های دیالیز فعال هستند و با افزایش جمعیت بیماران دیالیزی در کشور به سود سرشاری دست پیدا می کنند؛ افرادی که این نماینده مجلس نیز به آنها اشاره کرده و مدعی است علاقه ندارند با افزایش عمل های پیوند عضو، از تعداد بیماران دیالیزی کشور کاسته شود.

اما نکته مهم و نگران کننده ای که در میان صحبت های نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، پرسشی است که انکاری مطرح کرده است. شهریاری پرسیده است: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر به سر می برد و با دریافت 20 تا 30 میلیون زندگی اش متحول می شود، این کار را انجام دهد؟

این پرسش جدا از اینکه از سوی چه کسی مطرح شده باشد، اعتراف دردناکی است که اثبات می کند در کشور ما عده ای برای فرار از فقر و فشار اقتصادی ناگزیرند به فروش اعضای بدن خود، روی بیاورند. دردناک تر اینکه مقامی مثل نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بدون در نظر گرفتن خسارت های اجتماعی و اقتصادی این نوع تن فروشی آن را بی اشکال می خواند و با تمسک بر اجتهاد شرعی مراجع تقلید سعی بر بی اشکال نشان دادن این آسیب اجتماعی دارد.

گویی ایشان که در جایگاه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این خصوص اظهارنظر کرده، توجه نداشته که فروش کلیه آن هم از سوی افرادی که با مشکل اقتصادی رو به رو هستند، نه تنها نمی تواند تحولی در زندگی آنها ایجاد کند، بلکه به دلیل محدودیت های اقتصادی و اجتماعی در آینده برایشان مشکلات عدیده ای را ایجاد خواهد کرد.

نمی توان منکر این شد فردی که با یک کلیه زندگی می کند در ادامه زندگی باید بیشتر مراقب سلامت خود باشد، نکات بهداشتی و سلامتی بیشتری را رعایت کند و از بسیاری از فعالیت های سنگین اجتماعی بپرهیزد. حالا تصور کنید فردی که با مشکل اقتصادی تن به چنین کاری می دهد آیا در آینده می تواند چنین محدودیت هایی را رعایت کند؟

تلخ تر آنجاست که می بینیم ایشان به جای تلاش در جهت ترویج فرهنگ ایثار و اهدای عضو، بر بی اشکال خواندن فروش کلیه، ضمن توجه به خسارات اجتماعی و اقتصادی آن، اصرار می ورزد و به نوعی نیازمندان را به این کار ترغیب می کند، در حالی که انتظار می رود درصدد معرفی و ارائه راهی برای مشکل اقتصادی افراد نیازمند برآمده و به دنبال راهی برای مقابله با آن دسته از افراد سودجو و منفعت طلب باشند که به بیماران دیالیزی به چشم منفعت می نگرند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۵۶
انتشار یافته: ۱۰۸
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
هیچ کس دوست نداره به خاطر پول کلیشو بفروشه اما وقتی چاره ای نیست باید بره دزدی کنه؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۱
وقتی نماینده مردم در مجلس میگه بفروشند... خدا عاقبت ما مردم رو بخیر کنه ان شا الله
نقی معمولی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
خب مشگل تیازمندان جامعه هم حل شد. دیگه دولتیها وظیفه ای ندارند جز پرکردن جیب مبارک
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۶
من هم میرم مسافرکشی کنم!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
600.000.000.000 دلار درامد نفتی ایران کجا رفته ...

مردم کشور من چرا باید کپر نشین باشن .....
آذری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
چه خوب بود خبرنگاران عزیز راجع به خبر و تحلیلی که ارائه میدهند اطلاعاتی کسب میکردند،،در حال حاضر هم اینکار یعنی خرید و فروش کلیه کاملا رسمی انجام میشود ،البته با ظاهر اهدا،اهدای واقعی بجز موارد استثنا اونم فقط در داخل یک خانواده اتفاق نمی افتد
امیر عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
راهکار شما تابناکی ها چیست عده ای نیاز مند به کلیه هستند شما چه پیشنهادی در خصوص تامین ان می دهید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
پیشنهادی برای دکتر شهریاری دارم که شرکتی ثبت نموده ودر این اقذام خداپسندانه سهیم شوند ومنبعد کلاه خود را بالاتر گذاشته واز طرفی دست این دلالان از خدابیخبر را از جان ئمال وناموس این مرزبوم کوتاه نمایند.باشد که در سایه الطاف الهی رستگار شوند ملت ایرانم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
الان شما دایه مهربانتر از مادر شده اید آنزمان که مردم گروه گروه در فقر افتادند کجا بودید
نداره میخواد بفروشه خوب هر دو هم راضی
شما فکری به حال فقر مردم بکنید
دانا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
نمی دونم این مسئولین چرا به جای دفاع از مردم که در قانون اساسی اومده ، اونها رو فدا می کنند تا مسائل و مشکلات مردم رو به راحت ترین راه حل ممکن که به ذهنشون می رسه حل کنند ، چرا وقتی راه حلی نداری نماینده شدی ؟ مجبورت که نکرده بودن بیای از مردم دفاع کنی یعنی چی که کلیه شون بفروشن تو حاضری کلیه زن و بچه ات رو بدی ؟ یک کم به عاقبت کار فکر کن اون خانواده چه طوری می تونن بعد از این کنار هم زندگی کنن و به پدر خانواده هم چه به عنوان ایثارگر کلیه چه به عنوان فروشنده کلیه نگاه کنن ، این راه حل ها رو بدیت تو کتاب گینتس ثبت کنن، به جای ایجاد خلا در کانون خانواده ها فکر چاره درست باشید و کمی هم از خودتون مایه بذارید*
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
ايشان در راستاي اقتصاد مقاومتي از خودشان و خانواده خود شروع كنند و كليه اهدا كنند كه كشور از خريد دستگاه دياليز بي نياز شود!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
اگر اقتصاد مقاومتی با کلیه فروشی مردم فقیر میخواهد اجرا شود همان بهتر که این فرم روش اقتصادی در کشور نباشد
کشوری که این همه منابع خدادادی دارد نباید یک نماینده با کمال بیشرمی تبلیغ فروش کلیه کند
یک مقدار از اختلاس و دزدی و هزینه های جور و واجور که هیچ دردی هم از مردم دوا نمی کند کم کنند همه چی درست میشه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟