پیمانه اقتصادی؛

از «پیش‌بینی بازار سکه در هفته‌های پایانی سال» تا «حال‌ و‌ روز کشوری با تورم ۱۶۶۰ درصد»

این پیمانه موضوعاتی همچون کاهش قیمت جهانی طلا، افزایش قیمت نفت خام پایه آمریکا و برنت، تولید نفت ایران از ۳.۸ میلیون بشکه در روز گذشت، تکذیب واردات تخم‌مرغ از ترکیه، جریمه ۳۲۱ میلیارد دلاری بانک‌ها از زمان بحران مالی جهانی، رشد ۹ ماهه بدون نفت ۵ درصد، ممنوعیت خروج فرش‌ ایرانی به مقصد عربستان، عراق و سوریه و واردات دریچه قلب از آمریکا را در بر دارد.
کد خبر: ۶۷۳۳۴۱
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶ 04 March 2017
|
13159 بازدید
|
۴
از «پیش‌بینی بازار سکه در هفته‌های پایانی سال» تا «حال‌ و‌ روز کشوری با تورم ۱۶۶۰ درصد»در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت  و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون کاهش قیمت جهانی طلا، افزایش قیمت نفت خام پایه آمریکا و برنت، تولید نفت ایران از ۳.۸ میلیون بشکه در روز گذشت، تکذیب واردات تخم‌مرغ از ترکیه، جریمه ۳۲۱ میلیارد دلاری بانک‌ها از زمان بحران مالی جهانی، رشد ۹ ماهه بدون نفت ۵ درصد، ممنوعیت خروج فرش‌ ایرانی به مقصد عربستان، عراق و سوریه و واردات دریچه قلب از آمریکا را در بر دارد.



پیش‌بینی بازار سکه در هفته‌های پایانی سال

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا و سکه در هفته گذشته گفت: روند افزایشی قیمت‌ها تا حدودی متوقف شد و قیمت‌ها به سمت متعادل شدن پیش رفت. وی اضافه کرد: این تعادل به شکلی رقم خورد که سکه تمام بهار در هفته گذشته به کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید و این در حالی است که در هفته قبل تر قیمت این نوع سکه به یک میلیون و ۲۱۶ هزار تومان هم رسیده بود. کشتی آرای افزود: همچنین در هفته گذشته نیم سکه ۱۰ هزار تومان، ربع سکه ۸۰۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۴۰۰۰ تومان کاهش قیمت داشتند. وی همچنین پیش‌بینی کرد، در هفته‌های پایانی سال، بانک مرکزی در بازار سکه عرضه‌ای داشته باشد تا به متعادل شدن قیمت‌ها کمک کند.

کاهش قیمت جهانی طلا

به دنبال تقویت انتظارات برای افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا در ماه جاری میلادی، قیمت طلا در معاملات روز جمعه در بازارهای جهانی، در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در 5 هفته گذشته و بدترین عملکرد از ماه نوامبر قرار گرفت. هر اونس طلا با 7 دلار و 78 سنت کاهش 1226.47 دلار فروخته شد. همچنین هر اونس نقره برای تحویل فوری در ۱۷.۷۸ دلار ثابت ماند. این فلز روز پنج شنبه ۳.۵ درصد کاهش قیمت داشت و به ۱۷.۶۴ دلار نزول کرده بود که پایینترین قیمت در سه هفته اخیر بود. نقره به سوی سه درصد کاهش هفتگی پیش می رود که بدترین عملکرد هفتگی از دسامبر است. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ثابت بود و در ۹۸۶.۴۰ دلار ایستاد در حالیکه هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری ۰.۱ درصد افزایش یافت و ۷۶۸ دلار معامله شد.

افزایش بهای نفت خام پایه آمریکا و برنت

بازار جهانی انرژی، روز جمعه با افزایش قیمت نفت خام همراه بود؛ بنابراین، هر بشکه نفت خام پایه آمریکا در پایان روز جمعه، با افزایش 17 سنت به رقم 52 دلار و 83 سنت رسید. همچنین هر بشکه نفت خام برنت با رشد 12 سنت به قیمت 55 دلار و 34 سنت معامله شد. به نقل از رویترز، در حالی که ارزش دلار از بالاترین رقم چند هفته گذشته فاصله گرفته، قیمت نفت روز جمعه افزایش یافت، اما عدم کاهش تولید نفت روسیه در ماه فوریه که نشان دهنده تبعیت ضعیف از توافق کاهش تولید بود موجب شد تا رشد قیمت ها محدود باشد.

تولید نفت ایران از ۳.۸ میلیون بشکه در روز گذشت

تحقیق انجام شده توسط بلومبرگ نیوز از تحلیلگران، شرکت های نفتی و آمارهای آمد و شد تانکرها نشان می دهد که ریاض در ماه فوریه، میزان تولید خود را 90 هزار بشکه نسبت به ماه قبل کاهش داده و به 9.78 میلیون بشکه در روز رسانده است. این دومین ماه متوالی است که بزرگترین صادر کننده نفت جهان، تولید خود را به کمتر از رقم هدف گذاری شده در توافق یعنی 1.0.06 میلیون بشکه می رساند. در کل، تولید نفت اوپک در ماه فوریه 65 هزار بشکه در روز نسبت به ماه ژانویه کاهش یافته و به رقم 32.17 میلیون بشکه در روز رسیده است. ده عضو اوپک که متعهد شده اند. تولید خود را کاهش دهند، تبعیتی 104 درصدی از این توافق داشته اند که عمدتا ناشی از کاهش بیش از حد تولید عربستان بوده است. تلاش های 3 کشور ایران، نیجریه و لیبی که از توافق مستثنی شده اند، برای افزایش تولید موجب شده تا میزان کل تولید اوپک همچنان 415 هزار بشکه در روز بالاتر از هدف گذاری تعیین شده در توافق 30 نوامبر باقی بماند. بر اساس این گزارش، تولید نفت ایران در ماه فوریه به 3.83 میلیون بشکه در روز رسیده که اندکی بالاتر از رقم 3.797 میلیون بشکه ای تعیین شده برای این کشور است.

آغاز صادرات گاز از اسرائیل به اردن

شرکت «دیلیک» اسرائیل اعلام کرد که صادرات گاز از میادین فراساحلی به اردن را به قیمت 771 میلیون دلار آغاز کرده است. به گزارش فارس، این خبر ناگهانی در حالی است که صادرات گاز اسرائیل به اردن طبق قراردادی در سپتامبر سال گذشته، قرار بود از سال 2019 اغاز شود. به نوشته پایگاه خبری شبکه الجزیره، این برای اولین بار است که اسرائیل به خارج از سرزمین‌های اشغالی گاز صادر می‌کند و یک مسئول اردنی نیز این خبر را تأیید کرده و حتی گفته است که این اتفاق تازه‌ای نیست و پیش از ژانویه گذشته اسرائیل صادرات گاز به اردن را شروع کرده بود. صادرات گاز اسرائیل به اردن با اعتراضات بسیاری همراه شده است و مردم اردن می‌گویند که این ثروت دزدیده شده مردم فلسطین است. در ماه سپتامبر سال 2016، دولت اردن به طور رسمی از یک قرار داد 10 میلیارد دلاری خرید گاز از اسرائیل خبر داد که از سال 2019 قرار است اجرایی شود. در آن زمان «محمد المؤمنی» سخنگوی دولت اردن از این قرارداد دفاع کرد و گفت که این قرار داد سالانه 600میلیون دلار برای اردن نفع دارد.

تکذیب واردات تخم‌مرغ از ترکیه

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده به هیچ وجه قصد واردات تخم مرغ را از هیچ کشوری به ویژه ترکیه نداشته و نداریم و وزیر جهاد کشاروزی پیگیر جبران هر چه سریع‌تر خسارت ناشی از آنفولانزای مرغی است. حسن رکنی اظهار کرد: گر چه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان سبب شد بسیاری از واحدهای پرورش مرغ تخمگذار درگیر این بیماری شده و با تلافات مواجه شوند اما با تدابیر اندیشه شده ازجمله طولانی کردن دوره تولید واحدهای مرغداری مرغ تخمگذاری عاری از بیماری و جوجه‌ریزی بیشتر هم اکنون هیچ مشکلی در تامین و تولید تخم‌مرغ نداریم و کمبودی احساس نمی‌کنیم که بخواهیم اقدام به واردات کنیم.

جریمه ۳۲۱ میلیارد دلاری بانک‌ها از زمان بحران مالی جهانی

طبق گزارش گروه مشاوره بوستون، بانک‌ها در سراسر جهان از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ با افزایش سخت گیری و نظارت رگولاتورها، حدود ۳۲۱ میلیارد دلار جریمه پرداخت کرده‌اند. به گزارش ایسنا، تقریبا ۱۰ سال از بحران مالی می گذرد، اما صنعت بانکی هنوز به طور کامل از این بحران احیا نشده است. طبق گزارش گروه مشاوره بوستون، بانک های آمریکای شمالی حدود ۶۳ درصد از این جریمه یا حدود ۲۰۴ میلیارد دلار جریمه را در فاصله سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ پرداخت کرده‌اند. 

رشد ۹ ماهه بدون نفت ۵ درصد شد

بر اساس اعلام مجتبی خالصی معاون سازمان برنامه  و بودجه و رئیس دبیرخانه شواری اقتصاد دولت، رشد اقتصادی در 9 ماهه نخست سال جاری 7.2 درصد و رشد اقتصادی بدون نفت 5 درصد بوده است. به گفته این مقام ارشد سازمان برنامه و بودجه این اعداد مربوط به آمارهای مرکز آمار ایران میباشد. به گزارش تسنیم، بانک مرکزی چندی قبل رشد اقتصادی بدون نفت در 6 ماهه نخست را 0.9درصد و رشد اقتصادی همراه با نفت را 7.4درصد اعلام کرده بود. این درحالی است که مرکز آمار ایران رشد اقتصادی بدون نفت در 6 ماهه نخست سال را 4.5درصد اعلام کرده است. گفتنی است مرکز پژوهشهای ملس شورای اسلامی حداکثر رشد اقتصادی بدون نفت برای سال 95 را 2درصد پیش بینی کرده است. همچنین صندوق بین المللی پول اعلام کرده به رغم رشد 6.6 درصدی اقتصاد ایران در سال جاری بیکاری در این کشور بیشتر شده و بخش غیرنفتی در سال 95 تنها 0.8 درصد رشد خواهد داشت.

ممنوعیت خروج فرش‌ ایرانی به مقصد عربستان، عراق و سوریه

گمرک با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: خروج فرش دستباف به همراه مسافر تا سقف ۲۰ متر مربع مجاز بوده و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش همراه مسافر در سقف متراژ ذکر شده وجود نخواهد داشت. به گزارش ایلنا، بر این اساس خروج فرش همراه مسافر علاوه بر مرزهای هوایی از مرزهای زمینی و دریایی نیز مجاز است. خروج فرش‌های نفیس و سایر اشیایی که دارای ارزش‌های تاریخی و میراث فرهنگی هستند، به همراه مسافر ممنوع است. در این گزارش تأکید شده، خروج فرش همراه مسافر به مقصد کشورهای زیارتی عراق، سوریه و عربستان ممنوع است.

واردات دریچه قلب از آمریکا

بنا بر آمار گمرک در 10 ماهه نخست سال جاری، بیش از 2 تن دریچه قلب وارد کشور شده است. براساس واردات این حجم دریچه قلب از کشورهای مختلف جهان، 4 میلیون و 227 هزار و 943 دلار، ارز از کشور خارج شده است. لازم به ذکر است که ارزش ریالی این میزان واردات، بیش از 131 میلیارد ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. طبق این گزارش دریچه قلب از کشورهای ایالات متحده آمریکا، سوئیس، قطر، لیختن اشتاین و هلند وارد ایران شده است. به گزارش میزان، گفتنی است ایالات متحده آمریکا بزرگترین صادر کننده دریچه قلب به کشور بوده و در 10 ماهه نخست سال بیش از یک میلیون و 814 هزار و 911 دلار درآمد نصیب خود کرده است.

از «پیش‌بینی بازار سکه در هفته‌های پایانی سال» تا «حال‌ و‌ روز کشوری با تورم ۱۶۶۰ درصد»

حال‌ و‌ روز کشوری با تورم ۱۶۶۰ درصد

بانک مرکزی ونزوئلا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد، ذخایر ارزی این کشور به طرز قابل توجهی به کمتر از ۱۱ میلیارد دلار کاهش یافته است. به گفته کارشناسان اقتصادی، کاهش ذخایر ارزی ونزوئلا فقط موجب وخیم تر شدن بحران انسانی در این کشور می شود؛ ضمن اینکه تا کنون کمبود مواد غذایی و دارو را به دنبال داشته و افزایش سرسام آور قیمت ها را رقم زده است. بر پایه این گزارش، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد که نرخ تورم ونزوئلا در سال جاری میلادی به یکهزار و ۶۶۰ درصد افزایش پیدا کند و این رقم برای سال ۲۰۱۸ میلادی ۲ هزار و ۸۸۰ درصد برآورد شده است. بر همین اساس، تورم این کشور موجب کاهش ارزش بولیوار (پول ملی ونزوئلا) شده؛ ضمن اینکه هزینه بالای دولت، مدیریت ضعیف در بخش زیرساخت ها و سطح بالای فساد به مشکلات اقتصادی این کشور گره خورده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
گرانی و تورم کمر ما بازنشستگان را شکست.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
ایران هم داشت به همین وضع میرسید اگر احمدی نژاد میموند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
ایران هم از تورم 12 درصدی به 400 درصد در سال 92 رسید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
احمدی نژاد اونا موفق تر از احمدی نژاد ما بوده خدا به دادشان برسه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟