خانه سینما دوباره در کنترل تهیه کننده ها و کارگردان ها

در دوره گذشته نه ابوالحسن داو‌دی به عنوان نماینده کارگردان‌ها و نه علیرضا داو‌دنژاد به عنوان نماینده تهیه‌کنندگان، نتوانستند حتی در میان اعضای علی البدل قرار گیرند و‌ حتی موفق به کسب ۱۰ رأی از مجمع عمومی نیز نشدند؛ اتفاقی که در تاریخ سینمای ایران بی‌سابقه بود
کد خبر: ۶۷۳۸۱۱
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰ 04 March 2017
|
5901 بازدید
پس از گذشت دو سال از مجمع جنجالی خانه سینما ـ که به حذف نمایندگان تهیه کنندگان و کارگردان ها به عنوان دو صنف اصلی سینما از هیأت مدیره نهادصنفی سینمای ایران منجر شد ـ اکنون به نظر می رسد، قدرت در خانه سینما دوباره در کنترل این دو صنف قرار بگیرد و در هیأت مدیره ای که فردا مشخص خواهد شد، شاهد حضور این دو گروه باشیم.
 
به گزارش «تابناک»؛ آتیلا پسیانی (نماینده انجمن بازیگران)، کامران ملکی (نماینده انجمن منتقدان)، شادمهر راستین (نماینده فیلم‌نامه‌نویسان)، بهمن اردلان (نماینده انجمن صدابرداران)، محمدرضا موئینی (نماینده صنف تدوین گران)، ابراهیم مختاری (نماینده مستندسازان)، بهمن اردلان نماینده (صنف صدابرداران)، سیدمهدی خادم (نماینده مدیران سالن‌های سینما) به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره و حمیدرضا آشتیانی‌پور (نماینده صنف گویندگان) و محمدرضا سکوت (نماینده انجمن فیلمبرداران)، به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره، ترکیب کنونی تصمیم گیران خانه سینما را تشکیل می دهند اما فردا این ترکیب دستخوش تغییر خواهد شد.
 
مجمع عمومی، فردا طبق رویه مرسوم خانه سینما و  با استناد به مواد 17، 18، 19 و20 اساسنامه خانه سینما ساعت 17 روز یکشنبه پانزدهم اسفند ماه پشت درهای بسته تالار سیف الله داد و بدون حضور خبرنگاران آغاز خواهد شد. پس از قرائت چند آیه از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با دستور کار بررسی عملکرد هیأت مدیره آغاز خواهد شد. سپس گزارش مالی ارائه می شود، درباره اصلاح آیین نامه داوری خانه سینما تصمیم گیری خواهد شد و در نهایت نوبت به رأی گیری برای هیأت مدیره و بازرس خانه سینما فرامی رسد.
 
در دوره گذشته، نه ابوالحسن داو‌دی به عنوان نماینده کارگردان‌ها و نه علیرضا داو‌دنژاد به عنوان نماینده تهیه‌کنندگان، نتوانستند حتی در میان اعضای علی البدل قرار گیرند و‌ حتی موفق به کسب ده رأی از مجمع عمومی نیز نشدند؛ اتفاقی که در تاریخ سینمای ایران بی‌سابقه بود و به همین دلیل، واکنش برخی اعضای کلیدی این دو صنف را در پی داشت؛ هرچند این واکنش‌ها در لفافه ‌ماند.

طبیعتاً تهیه‌کنندگان به عنوان سرمایه‌گذاران و کارگردان‌ها در حکم متولیان اصلی پروژه‌های سینمایی و به نوعی پیمانکاران پروژه‌های سینمایی که سایر عوامل تولید در راستای تصمیماتشان فعالیت می‌کنند، توقع داشتند ‌بتوانند به سادگی به هیأت مدیره راه یابند؛ اما سایر صنوف با تکیه بر دموکراسی، به این توقع برای نخستین بار پاسخ «نه» گفتند و دو صنف اصلی را از جمع تصمیم‌گیران خانه سینما بیرون گذاشتند و این اتفاق نیز قابل پیش‌بینی بود‌.

نمایندگان یکی از صنوف پس از پایان انتخابات تأکید داشت، ‌عدم رأی آوردن داو‌دنژاد و داو‌دی را به صنوف تهیه‌کنندگان و کارگردانان در نشست‌های صنفی پیش از انتخابات متذکر شده ‌و ظاهراً لحن عصبانی داو‌دنژاد و برخی روحیات داو‌دی در این جمع‌بندی تأثیرگذار بوده؛ اما بر این گزینه‌ها اصرار شده است؛ بنابراین، اگر گزینه‌های دیگری از این دو صنف اصلی معرفی شده بودند، نمایندگان این دو صنف به هیأت مدیره راه می‌یافتند.  
 
با وجود اینکه به نظر نمی رسید این وضعیت استمرار داشته باشد، هیات مدیره دو سال مقاومت کرد و اکنون پس از 24 ماه، مجمع تازه خانه سینما برگزار می شود. این بار به نظر می رسد دو صنف اصلی با برنامه بهتر و گزینه های رأی آورتری در صحنه حضور یابند و احتمالاً فردا شب شاهد بازگشت نمایندگان دو صنف اصلی و تعیین کننده سینما به مجموعه اصلی تصمیم گیر خانه سینما خواهیم بود.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟