پورابراهیمی:

رفتار دولت برای حذف یارانه پردرآمدها متناقض است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:دولت در حذف پردرآمدها از فهرست دریافت یارانه نقدی قانون را اجرا کند.
کد خبر: ۶۷۴۶۲۰
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰ 07 March 2017
|
2799 بازدید
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:دولت در حذف پردرآمدها از فهرست دریافت یارانه نقدی قانون را اجرا کند.

محمدرضا پورابراهیمی درگفت و گو با خانه ملت با اشاره به اظهارات اخیر سخنگوی دولت در صحن علنی مجلس در خصوص مخالفت با حذف یارانه دهک های بالای درآمدی جامعه گفت: به نظر می رسد که دولت در این حوزه رفتاری متناقض و متناسب با فضای ملاحظات غیراقتصادی دارد و سال گذشته نیز شاهد همین رفتار از سوی دولت بودیم.

نماینده مردم کرمان و راور درمجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه اظهارات سخنگوی دولت درخصوص مخالفت با حذف یارانه پردرآمدها جای تعجب دارد و حاکی از  رفتاری متناقض درحوزه تصمیمات اقتصادی دولت است، خاطرنشان کرد:دولت از یک سو می گوید که در پرداخت یارانه ها با مشکلات عدیده ای مواجه است به گونه ای که از تعبیر "شب عذاب الیم" برای شب واریز یارانه ها استفاده می شود؛اما ازسوی دیگر اعلام می کند که نباید یارانه پردرآمدها را حذف کرد.

وی در ادامه تاکید کرد:توصیه ما دراین خصوص به دولت این است که قانون را اجرا کند،افزود:مُرّ قانون می گوید که پرداخت یارانه باید براساس میزان درآمد باشد؛به گونه ای که دهک های کم درآمد یارانه بیشتر و دهک های پردرآمد یارانه کمتری بگیرند.

پورابراهیمی تصریح کرد:در زمینه حذف یارانه ها در دولت قبل  تخلف و عدول از قانون انجام شد و این دولت نیز از این حکم قانونی تخلف می کند و همه صحبت ما ناظر براین است که بتوانیم متناسب با شرایط کنونی، آنچه که قانون گفته را اجرا کنیم.

وی درخصوص ملاحظاتی که دولت در خصوص حذف بارانه دهک هدی بالای درآمدی مطرح می کند،تاکید کرد:اگر کسی مستحق دریافت یارانه باشد، یارانه به او تعلق می گیرد و اگر کسی نیز از درآمدی برخوردار بوده،اما نیازمند کمک است و به عنوان مثال فرزند معلول دارد،باید از طریق بهزیستی پشتیبانی و حمایت شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر اعتباری باید در جای خود هزینه کرد،افزود:اینکه از کاری مهم در اقتصاد کشور طفره برویم که سالانه معادل دوبرابر بودجه عمومی کشور را صرف  خود می کند و هیچ خاصیتی از آن حاصل نمی شود،باید به تدریج به  سمتی برویم که یارانه به افراد غیرنیازمند تعلق نگیرد.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد:دولت که با حذف یارانه پردرآمدها موافقت نمی کند،نمی گوید که اثر قدرت خرید یارانه ای که پرداخت آن از 10 سال قبل شروع شده تا به امروز به یک چهارم رسیده است؛به طوری که مردم سبد کالایی که سال 86 می خریدند با سبدکالایی که امروز می خرند به هیچ وجه قابل قیاس نیست.

وی ادامه داد:محاسبات انجام شده در مرکز پژوهش های مجلس و مرکز آمار نشان می دهد که تاثیر یارانه در هزینه های خانوارهای پردرآمد کمتر از 2 درصد است که بسیارناچیز است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کسانی همچون افراد تحت پوشش کمیته امداد و مددجویان بهزیستی،رزمندگان معسر و کسانی که کمترین میزان درآمد را دارند؛باید یارانه دریافت کنند، خاطرنشان کرد:این افراد شامل 3 دهک درآمدی پائین جامعه هستند که  حدود 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند که هم نیازمند بوده و هم تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند؛از این رو باید به تدریج از تعداد یارانه بگیران کم کرد تا برابر قانون،میان کم درآمدها و پردرآمدها رابطه منطقی وجود داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟