گویا قرار نیست ماجرای افزایش حقوق و دستمزد مدیران به پایان برسد و در روزهای پایانی سال 95 ختم به خیر شود و جنجال بر سر تبصره 38 لایحه برنامه ششم توسعه همچنان ادامه دارد. شورای نگهبان مجدداً لایحه سقف حقوق مدیران را رد کرد و این ماجرا با مصاحبه جدید سخنگوی شورای نگهبان وارد مرحله تازه ای شد.
به گزارش
تابناک اقتصادی، ماجرا از روز 11 اسفند شروع شد. روزی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ای را به تصویب رساندند که به موجب آن سقف پرداختی به مدیران تا 60 درصد افزایش پیدا می کرد. این آغازی بود بر یک ماجرای دنباله دار. بعد از این تصویب عده ای موافق آن بودند و عده ای مخالف. عده ای مجلس را مقصر می دانستند و عده ای از نمایندگان توپ را به زمین شورای نگهبان می انداختند. عده ای که موافق این افزایش بودند اعتقاد داشتند که تصویب این لایحه موجب جلوگیری از مهاجرت نخبگان خواهد شد و آن دسته که مخالف بودند اعتقاد داشتند که این برخلاف قوانین تصویبی گذشته است.
به هر صورت با ورود رسانه ها به این قضیه و فشار افکار عمومی، نهایتاً نمایندگان مجلس در نشست علنی عصر روز 14م اسفند ماه و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه 96، از مصوبه تعیین سقف "حقوق 24 میلیون تومانی" برای مدیران کشور کوتاه آمدند و آن را به مصوبه اسبق خود بازگرداند. براساس این مصوبه مجموع پرداختی ماهانه مقامات و مدیران و کارکنان دستگاه های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 35 این قانون حداکثر دو برابر حداکثر حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت به کارکنان موضوع تبصره ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین شد و براساس تبصره این ماده شورای حقوق و دستمزد می تواند با پیشنهاد روسای قوا، وزرا، معاونان رئیس جمهور که ریاست دستگاه های اجرایی را بر عهده دارند و بالاترین مقامات دستگاه های اجرایی برای مشاغل تخصصی واحدهای عملیاتی مناطق مرزی و محروم تا 30 درصد دریافت های موضوع این ماده علاوه بر سقف مقرر در این ماده منظور نمایند.
علی لاریجانی پس از موافقت نمایندگان مجلس با تغییر در تبصره 38 لایحه برنامه ششم توسعه گفت: از اول انگیزه مجلس این بود که جلوی حقوق های نجومی را بگیرد و این جفا به مجلس که رکن مهم کشور است، بود که این طور حرف های سخیفی راجع به آن بزنند. وی افزود: مجلس به طور قانونی باید نظرات شورای نگهبان را لحاظ کند و وقتی هم که لحاظ کرد، از نظر ما تغییر مهمی نبود، چون مقامات صدر این ماده بودند و بیشتر از آن حد 10 میلیون نمی توانستند بگیرند و این جوسازی فقط مغلطه برای انگیزه های دیگر بود. رئیس مجلس همچنین عنوان نمود: ما برای اینکه جلوی این مغلطه را هم بگیریم و کسی موجسواری بلاوجهه نکند، امروز مجلس کار بزرگی کرد و جلوی عده ای که می خواستند سوءاستفاده کنند را گرفت؛ فردا نگویند که مجلس نظرش را عوض کرد، ما نظرمان همان بود که اول گفتیم، همین چیزی که الآن تصویب کردیم، نظر مجلس بود. لاریجانی اضافه کرد: آقایان شورای نگهبان به این تبصره ایراد گرفتند، ما برای رفع ایراد آنها این جمله را اضافه کردیم.
به هر حال اوضاع چند روزی پیرامون این تبصره و "سقف دستمزد مدیران در مشاغل خاص" آرام بود تا اینکه امروز (18 اسفند) این ماجرا با مصاحبه عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان وارد مرحله تازه ای شد. وی در مصاحبه امروز خود بیان نمودند: اعضای شورای نگهبان همچنان بر نظر قبلی خود بر ایرادات پیشین نسبت به تبصره 38 لایحه برنامه ششم توسعه "درباره سقف دستمزد مدیران در مشاغل خاص" اصرار کردند و همان ایرادات قبلی نسبت به این لایحه وارد است.
کدخدایی تاکید کرد: شورای نگهبان پیش تر نیز درباره ماده 38 لایحه برنامه ششم توسعه نظرش این بود که برای جلوگیری از خروج و گردش نخبگان از چرخه مدیریتی در مشاغل خاص تمهیداتی مطرح شود و اصلاً ما نظری نسبت به میزان حقوق و دستمزد نداشتیم و افزایش سقف 30 درصدی برای مدیران نیز از سوی مجلس مطرح شده بود. به هر صورت ایراد شورای نگهبان نسبت به تبصره 38 لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس ارسال شده است.
حال باید منتظر ماند و عکس العمل مجلس پیرامون رد مجدد لایحه سقف حقوق مدیران توسط شورای نگهبان را دید. در صورت کوتاه نیامدن مجلس از موضع قبلی خود، احتمالا این بار جهت حل و فصل موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام کشیده شودد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.