مُد عجیب این روزها در تعیین تاریخ تولد نوزادان!

کد خبر: ۶۷۵۸۶۳
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲ 11 March 2017
|
12157 بازدید
توجه به تاریخ تولد نوزاد و یا رند شدن آن گاهی برای زوجین و یا یکی از والدین آنقدر مهم میشود که بی‌اطلاع از عوارض احتمالی، اصرار بر تعیین تاریخ سزارین در زمانی مشخص البته در همان محدوده ای که پزشک اعلام می کند، دارند.

به گزارش خبر جنوب، در این خصوص شاید در موارد معمول حتی برخی پزشکان برای کسب رضایت بیمار و به عبارتی مشتری اقدام به این کار کنند اما حتی یک درصد هم در صورت اورژانسی شدن وضعیت جنین ممکن است سلامت نوزاد به خطر بیفتد.

توجه به طي كردن روند طبيعي دوران بارداري و گذشتن از 39 هفتگي، امكان تولد نوزاد نارس را كاهش مي دهد و شايد در مواردي بتوان چند روز تاريخ سزارين را تغيير داد، اما به تاخير افتادن بيش از حد، ممكن است مشكلات بسياري را به وجود آورد.

فلوشيپ نازايي و استاديار دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين خصوص مي گويد: چندان فرقي نمي كند كه از نظر تقويمي، نوزاد، دوم يك ماه به دنيا بيايد يا نوزدهم و تنها چيزي كه بسيار اهميت دارد حفظ سلامت جنين و مادر است تا فرزندي كه يك خانواده چشم انتظار او هستند به موقع به اين دنيا پا بگذارد و همه آنها را خوشحال كند.

دكتر صديقه عمويي مي افزايد: برخي درخواستها كه در بين افرادي حتي تبديل به مد مي شود، نامطلوب است و بايد آنها را كنار گذاشت؛ چرا كه اگر اين قبيل مسايل حتي به يك نوزاد هم آسيب بزند ديگر پشيماني سودي ندارد.

وي يادآور مي شود: البته تغيير تاريخ سزارين به ميزان 3 تا 4 روز معمولا مشكلي به وجود نمي‌آورد و در هر صورت پزشك سلامت بچه را فداي درخواست‌هاي غيرمنطقي احتمالي والدين نمي كند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز مي‌گويد: با وجود همه درخواست ها، تولد زودهنگام نوزاد به نارسي و تولد ديرهنگام ممكن است به پاره شدن كيسه آب جنين منجر شود.

دكتر عمويي مي افزايد: در صورتي كه وضعيت مادر و جنين به دليل تغيير تاريخ تولد، اورژانسي شود اين امر مي تواند خطرناك باشد و به همين دليل پدر و مادر نبايد اصرار به تولد نوزاد در موعد خاصي داشته باشند.

مسئول بخش لاپاراسكوپي زنان دانشگاه علوم پزشكي شيراز هم مي گويد: هرگونه ريسكي در مورد زمان سزارين ممكن است باعث تولد نوزاد نارس و يا بروز مشكلات ديگري شود.

دكتر سعيد البرزي مي افزايد: در اين خصوص شايد تغيير 3 تا 4 روزه تاريخ به دنيا آمدن نوزاد مسئله اي ايجاد نكند اما طول كشيدن بيش از اين ممكن است باعث دفع مدفوع توسط جنين و يا بروز اتفاقاتي براي بند ناف شود.

اين فلوشيپ ناباروري و اندوسكوپي زنان عنوان ميكند: علاوه بر موارد يادشده، به تاخير افتادن تولد، كاهش مايع دور جنين را نيز ممكن است به همراه داشته باشد، اما تولد نوزاد از هفته 38 تا انتهاي هفته 41 مشكلي ايجاد نمي كند.

دكتر البرزي مي گويد: با وجود همه عوارض احتمالي و يا عدم بروز مشكل، از والدين مي خواهيم كه به مسايلي از قبيل تاريخ رند تولد توجه نكنند و بدانند تنها چيزي كه بايد برايشان مهم باشد، سلامت جنين است.

يك فلوشيپ طب مادر و جنين دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز مي افزايد: تصور نمي كنم كه پزشكي چنين مسئوليتي مبني بر تغيير تاريخ سزارين و يا تولد را به دليل اصرار والدين قبول كند اما توجه به عوارض احتمالي اين مسئله حتي در صورت وجود يك مورد هم مهم است.

دكتر نسرين اسدي يادآور مي شود: جنين در 39 هفتگي تكامل مي يابد و اگر تولد در 40 هفتگي هم انجام گيرد مشكلي پيش نمي آيد. در هر صورت نظر پزشك در اين خصوص مهم است و والدين به دليل عدم آشنايي با مسايل مربوطه نبايد در اين زمينه دخالت كنند.

وي مي گويد: به تاخير انداختن تولد نوزاد ممكن است باعث شروع درد در مادر در هنگام شب و اورژانسي شدن وضعيت او شود و به دليل احتمال دسترسي كمتر در آن ساعات به امكانات، مشكلاتي را به همراه داشته باشد.

دكتر اسدي مي افزايد: به مادر و پدرها توصيه ميكنيم هر زماني را كه پزشك براي تولد مشخص ميكند بپذيرند چرا كه به دنيا آمدن زودهنگام هم نارسي را به دنبال دارد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟