وزیر امورخارجه کشورمان با بیان اینکه حضور گسترده مردم در انتخابات ۹۲ غرب را پای میز مذاکره کشاند، گفت: مردم با حضور پای صندوق های رأی مردمسالاری دینی را به رخ جهانیان میکشانند.
به گزارش مهر، محمدجواد ظریف ظهر امروز در مراسم رونمایی از پورتال جدید وزارت امور خارجه و همچنین رونمایی از کتاب «دوران گذار روابط بینالملل در جهان پساغربی»، اظهار داشت: دیپلماسی عمومی یکی از ضروری ترین و در عین حال دشوارترین حوزه های دیپلماسی است که امروز با چالش های جدیدی نیز روبرو شده که همزمان فرصت های جدیدی را نیز پیش رو می گذارد.
ظریف اصلی ترین چالش های حوزه دیپلماسی عمومی را خارج شدن "انحصار اطلاع رسانی از دست غول های سابق رسانه ای" و اینکه "نمی توان مانع شنیده شدن صدای یک نفر" شد، دانست و اظهار داشت: یکی از ویژگی های جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس و پیروزی انقلاب اسلامی الهام بخشی بوده که در سند ۱۴۰۴ کشور نیز مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
وزیر خارجه کشورمان افزود: در گذشته غربی ها می کوشیدند مانع شنیده شدن پیام انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی شوند ولی امروز ما این فرصت را داریم که اگر کار خوبی تولید کنیم، می توانیم بدون مشکل مخاطبان خودمان را داشته باشیم. بنابراین، وزارت امور خارجه کوشیده است با درگاه جدید خود عرصه جدیدی از خدمت رسانی در حوزه سیاست خارجی را شروع کند و به نیاز ایرانیان و تمام کسانی که علاقه مند به اطلاع از تحولات وزارت امور خارجه هستند، پاسخی شایسته و در خور دهد.
وی افزود: مجموعه این تحولات برای جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای انقلاب یکی از مشخصترین ویژگیهای آن، داشتن پیام بوده است و همواره بر این مسئله به عنوان بُعد مهمی از نفوذ و قدرت ملی تأکید داشته؛ به این معنا که ما همواره حرفی برای گفتن از خودمان داریم و در سیاستهای خود با استقلال عمل میکنیم و یا همان شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» را مد نظر قرار دادهایم.
وزیر امورخارجه کشورمان تصریح کرد: این شعار به معنای آن نیست که مخالف غرب یا شرق هستیم، بلکه به این معنا است که در تصمیمگیریهای خود، نیاز به اجازه از هیچکدام از آنها نداریم که امیدوارم همگی قدر این فرصت ویژه را بدانیم.
وی گفت: در آستانه سال جدید مردم ما به پای صندوقهای رأی میآیند و مردمسالاری دینی را به رخ جهانیان میکشند؛ مردمسالاری در دو بعد متبلور شده که یک بعد آن درخواست از مردم برای شرکت در انتخابات است که به معنای کنار گذاشتن اختلافات پای صندوق رأی میباشد و از طرفی مشخصکننده دیدگاهی است که از سوی مردم پذیرفته میشود، سالی خوب و با برکت همراه با شادی داشته باشند.
ظریف اظهار داشت: بُعد دوم این مسئله، حقالناس بودن رأی مردم است و از طرفی مردم با رأی خود به حاکمیت قدرت میدهند؛ همانگونه که من بارها گفتهام اگر حضور گسترده مردم در انتخابات سال ۹۲نبود، هیچ وقت غربیها به پای میز مذاکره نمیآمدند.
وی با بیان اینکه ایران همواره آماده برای مذاکره بود ولی غربی ها به ویژه آمریکایی ها از آن امتناع می کردند، گفت: وقتی آنها دیدند که تحریم ها بی اثر و فایده ای ندارد، به پای میز مذاکره با ایران آمدند و این واقعیت بود که باعث شد نمایندگان مردم در برابر ۶ قدرت جهانی بتوانند در یک مذاکره بسیار دشوار دیدگاه های خود را بیان و همزمان از حقوق ملت دفاع کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم مردم با حضور خود در پای صندوقهای رأی، یکبار دیگر برای همه دنیا بخصوص کسانی که با ما سر سازش نداشته و ندارند، این پیام را منتقل کنند که باید با مردم ایران صرفاً با زبان تکریم صحبت کرد نه با زبان تحریم و تهدید و ما به عنوان وزارت امور خارجه و همچنین رسانهها وظیفه مهمی را داریم برای آنکه این عامل استقلال، قدرت و نفوذ ایران را تقویت کنیم و مردم را برای تعیین سرنوشت آینده خود مشتاق و ترغیب کنیم.