اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان؛

ورود نخستین خط رسمی تلگراف به ایران

افزایش قیمت های کرایه اتوبوس و افتتاح اولین خط رسمی تلگراف در ایران از خبرهای اقتصادی امروز است. همچنین امروز مصادف است با زادروز جوزف پولیتزر، روزنامه نگار مطرح و موسس جایزه ی پولیتزر.
کد خبر: ۶۸۳۶۷۶
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵ 10 April 2017
|
3501 بازدید
افزایش قیمت های کرایه اتوبوس و افتتاح اولین خط رسمی تلگراف در ایران از خبرهای اقتصادی امروز است. همچنین امروز مصادف است با زادروز جوزف پولیتزر، روزنامه نگار مطرح و موسس جایزه ی پولیتزر.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و یکم فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است. 

نخستین خط رسمی تلگراف در ایران
21 فروردین 1236: نخستین خط رسمى تلگراف در سال 1236 خورشیدی ، بین تهران و چمن سلطانیه (نزدیک زنجان) نصب و راه ‌اندازى شد و دو سال بعد به سمت زنجان و تبریز و جلفا امتداد یافت و به شبکه تلگراف روسیه پیوست و روز به ‌روز توسعه یافت. ایران در 1248 خورشیدى ، به عضویت اتحادیه بین ‌المللى تلگراف که بعدها به اتحادیه بین ‌المللى ارتباطات راه دور تغییر نام یافت، در آمد. نخستین تلگراف خانه در تهران نزدیک به صد و پنجاه سال پیش و مدتى پس از آغاز به کار ادارات پست موسوم به چاپارخانه در دوران ناصر الدین شاه، گشایش یافت، اما گفته مى‌ شود که با اقبال چندانى از سوى مردم رو به رو نشد.  زیرا مردم باور نمى‌کردند که تنها از طریق یک سیم بشود پیام هاى خود را به شهر دیگرى برسانند. نخستین آزمایش تلگراف در ایران به وسیله ملکم خان به عمل آمد و او با دستگاهی که خود از اروپا آورده بود برای جلب نظر ناصرالدین شاه که در آن زمان 22  ساله بود بین مدرسه دارالفنون و قصر گلستان خط مخابره را برقرار کرد.  

افزایش قیمت کرایه اتوبوس های شهری
21 فروردین 1321: کرایه اتوبوس ‌های شهری از روز جمعه بیست‌ و یکم فروردین 1321 به میزان 10 شاهی گران شد. این تصمیم در جلسه ویژه شهرداری تهران و زمانی گرفته شد که گفته می ‌شد خطوط اتوبوسرانی شهر تهران به دو قسمت تقسیم شوند و برای هر قسمت آن مسافران باید 10 شاهی بپردازند، بنابراین مسافرانی که قصد دارند تمام طول خط را سوار باشند باید یک ریال بپردازند. در جلسه ‌ای که در این باره در شهرداری تشکیل شد، نمایندگان صاحبان اتوبوس‌ ها نیز قول دادند و متعهد شدند که بیش از ظرفیت مسافر سوار نکنند و در حرکت از مبدأ، جای 5 نفر مسافر بین راهی را نیز خالی نگه دارند که ممکن است در ایستگاه ‌های بعد سوار شوند و نیز در نظافت اتوبوس‌ ها دقت شود. همچنین مقرر شده بود که هر شوفر و شاگرد راننده، باید 23 مسافر در طول مسیر سوار کنند.

زادروز موسس جایزه پولیتزر
10 آوریل 1847: جوزف پولیتزر از چهره ‌های نامی و موثر در تاریخ روزنامه‌ نگاری است؛ هم در مقام روزنامه ‌نگار و ناشر و هم به‌ عنوان موسس جایزه پولیتزر که از نظر ارزش اقتصادی و معنوی همتایی ندارد. جوزف پولیتزر در ۱۰ آوریل ۱۸۴۷ در مجارستان به دنیا آمد. در سال ۱۸۶۹ در روزنامه ‌ای آلمانی زبان به نام وست لیش استخدام شد. در این زمان به حزب جمهوری‌خواه آمریکا گرایش یافت پس از چندی تلاش در عرصه روزنامه ‌نگاری و کسب تجربه‌ های تازه موفق شد در سال ۱۸۷۲ امتیاز روزنامه پست را به مبلغ ۳۰۰۰ دلار خریداری کند که البته سهم خود در این روزنامه را سال بعد با سودی سرشار فروخت. در ۱۸۷۹ نیز به‌ طور همزمان دو روزنامه سنت لوئیس دیسپچ و سنت لوئیس پست را خریداری کرد و پس از ادغام این دو در یکدیگر، روزنامه سنت لوئیس پست دیسپچ را انتشار داد که هنوز هم این نشریه به نام سنت لوئیس منتشر می‌شود. همچنین وی در ادامه امتیاز روزنامه ‌نیویورک ورلد را خریداری کرد. پولیتزر به دلیل عشق و علاقه اش به روزنامه‌نگاری، سال ۱۸۹۲ با پیشنهاد مبلغی پول به ست لو رئیس دانشگاه کلمبیا، از او درخواست کرد نخستین مدرسه روزنامه ‌نگاری جهان را پایه‌گذاری کند؛ ولی او هیچ علاقه ‌ای به این درخواست نشان نداد.با تعویض و جابه‌جایی رئیس این دانشگاه در سال ۱۹۰۲، نیکلاس موری باتلر رغبت بیشتری برای ساخت این مدرسه از خود نشان داد؛ ولی این رویا عملا تا بعد از مرگ پولیتزر عملی نشد. این اسطوره روزنامه‌نگاری، در وصیت‌ نامه خود، دو میلیون دلار برای دانشگاه کلمبیا در نظر گرفت. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟