وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در واکنش به اینکه چرا در آستانه انتخابات، یکشبه یارانه فقرا افزایش مییابد، گفت: همیشه برای گروههای کمدرآمد جامعه طرفدار افزایش یارانه بودهایم.
علی طیبنیا امروز در حاشیه مراسم رونمایی از بانک دادههای اقتصادی و مالی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه چگونه دولت یک شبه تصمیم میگیرد، یارانه مددجویان را دو برابر کند و در این بخش قانونمدار میشود، اظهار داشت: همیشه برای گروههای کمدرآمد جامعه طرفدار افزایش یارانه بودهایم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا 4 سال پیش چنین اقدامی انجام نشد، گفت: همیشه موافق این موضوع بودم؛ یک کار خوبی هم که میشود، شما آن را سیاسی جلوه میدهید.
وزیر امور اقتصادی در پاسخ به سؤال دیگر فارس مبنی بر اینکه ما موفق حمایت از فقرا و اقشار کمدرآمد هستیم، اما توقع این بود در سالهای اخیر چنین حمایتی عملیاتی میشد، گفت: به هر حال این موضوع تصمیمی بوده که مجلس گرفته و اجرا میشود و طبق قانون بودجه منابع آن پیشبینی شده است.
طیبنیا در پاسخ به این سؤال فارس که با توجه به کمبود منابع هدفمندی یارانهها چگونه منابع یارانه اقشار کمدرآمد تامین میشود، بیان داشت: بخشی از طریق بودجه و بخشی از طریق قانون هدفمندی یارانهها تأمین میشود.
وزیر اقتصاد در حالی که با خنده گفت: (قرار نبود این موضوع را سیاسی کنید) ، این را هم یادآور شد، زمانی یک فردی سیبزمینی توزیع کرد، واکنشی نشان ندادید، اما وقتی یک کار اصولی در راستای کمک به طبقات کم درآمد جامعه انجام میشود، باید استقبال کنید و مسئولان را تشویق کنید.
وی در پاسخ به سؤال دیگر فارس مبنی براینکه ما از توزیع سیبزمینی تا دفن سیبزمینی همه مباحث را گوشزد میکنیم، اما واقعاً چگونه است که حمایت از فقرا یک شبه و در هنگام انتخابات انجام میشود، تاکید: همیشه دنبال حمایت از فقرا بودم و از اول میخواستم این کار را انجام بدهم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سؤال فارس که مگر حذف غیرنیازمندان یارانهبگیر قانون نبود، پس چرا به درستی اجرا نشد، بیان داشت: پرداختن بیش از حد به این مسائل، انتخاباتی میشود.
طیبنیا در ادامه در مورد رشد اقتصادی اظهار داشت: این رشد به معنای این است که شکاف درآمد هزینهای که مردم داشتند، در حال بهبود است. در سال 91 حدود 20 درصد کاهش درآمد ملی داشتیم و درست است که تولید 10 درصد پیدا کرد، اما درآمد ملی کاهش 20 درصدی داشت، تا سال 94 باید حداقل 3 درصد به درآمد ملی افزوده میشود که نشد، بنابراین 15 درصد افزایش درآمد ملی را از دست دادیم که به همراه آن 20 درصد 35 درصد میشود.
وی افزود: اگر رشد جمعیت را نیز در حد 3 تا 4 درصد حساب کنیم، در مجموع حدود 40 درصد کاهش درآمد داشتیم که برای جبران آن طبیعی است که به رشد مداوم در چند سال نیاز داریم که بخشی از این کاهش را جبران کرده، اما هنوز قدرت خرید سال 90 به دست نیامده است.
وی ادامه داد: پیشبینیهای رشد اقتصادی مشروط است و آنچه اوایل سال گذشته ما را نگران کرده بود، به لحاظ اقتصادی ظرفیت رشد بالا را داریم، آنچه لطمه میزند منازعات سیاسی است و خدا کند، در جریان انتخابات منافع ملی ما را تحت الشعاع قرار ندهند، متأسفم که میبینیم برخی افراد و رسانهها مطالبی را بازگو میکنند که فارغ از درست یا غلط بودن، به زیان منافع ملی است.