به پلیس پرخاش میکنید؟ از بیتفاوتی یا پرخاش پلیس گلایه دارید؟ اهل رشوه دادن هستید؟ از رسیدگی نشدن به گزارش ها و شکایاتتان گلایه دارید؟ قرار است به زودی تا حد زیادی از این مشکلات خلاصی بیابید.
به گزارش «تابناک»؛ در حالی که یکی دو سال از تجهیز پلیس در برخی ایالتهای آمریکا به دوربین لباس ـ که در انگلیسی به آن "دوربین بدنی" میگویند ـ میگذرد و روند تجهیز دیگر نیروهای پلیس در کشورهای دیگر نیز به سرعت در حال توسعه است، خبر میرسد که پلیس کشورمان نیز قرار است به زودی به چنین دوربینهایی مجهز شود. اتفاقی نیک که امیدواریهای زیادی، به ویژه در خصوص برخورد متقابل مأموران و مردم با یکدیگر ایجاد خواهد کرد.
آن گونه که سردار محمد شرفی، رئیس پلیس پیشگیری ناجا به ایسنا گفته، طرح مجهز کردن افسران گشت به دوربین البسه در دستورکار قرار دارد و از آنجایی که تأمین بودجه آن صورت گرفته، امید میرود تا پایان سال اجرایی شود؛ طرحی که بنا بر گفته های این مقام مسئول، ظاهرا سرآغاز تجهیز پلیس کشورمان به ابزار فیلم برداری دیجیتال است.
شرفی در توضیح اهداف این کار میگوید: اگر دوربین روی لباس کارکنان باشد، این دوربین محیط اطراف مأمور را پایش کرده و مأمور نیز موظف است با جرایم مشهود برخورد کند و در غیر این صورت توسط مرکز مورد نظارت قرار میگیرد. از سوی دیگر این اقدام در استانداردسازی مأموران ما نیز مؤثر است، زیرا هیچ کس در مقابل دوربین تخلف نخواهد کرد و همچنین اگر مجرمان رفتار نادرستی با مأموران یا در محل داشته باشند، آرشیو این دوربینها مستندی خواهد بود برای محاکم قضایی.
البته اینها تنها مواردی از فواید این دوربین ها و به کار گیریشان در پلیس کشورمان است و احتمالا افزودن بر شمار این فواید برای هیچ کداممان کار سختی نباشد؛ اما بی شک، یکی از مهم ترین فواید این کار، ارتقای شأن و جایگاه پلیس در جامعه و بهبود شیوه تعامل و برخورد ایشان با مردم و مراجعان باشد؛ موضوعی کلیدی و گمشده که در سخنان رئیس پلیس پیشگیری نیز نشانه های آن به چشم میخورد.
کافی است، به این موضوع بیندیشیم که برخورد نامطلوب و نامناسب با نیروهای پلیس در کشورمان به قدری است که مقامات ارشد پلیس نیز بر آن اذعان دارند تا دریابیم تجهیز این نیروها به دوربین لباس، چه کمکی در بازگشت ایشان به جایگاه اصلی خود ایفا خواهد کرد؛ جایگاهی که در آن نه کسی جرأت بی احترامی و برخورد نا مناسب با پلیس را دارد و نه پلیس از مرد قانون به فردی که دست بالا را دارد و میتواند هر رفتاری با مردم داشته باشد، نزول خواهد کرد.
وضعیتی که شبیه نظارت مدام و کامل بر عملکرد همه مأموران پلیس و مراقبت از ایشان در مقابل قانون شکنان و مجرمان است و چه خوب است که تجهیز دیگر نیروهای پلیس به این دوربین ها را نیز به دنبال داشته باشد و محدود به افسران گشت نشود؛ اتفاقی که سری آن به مأموران پلیس راهور نیز فواید مشابه و زیادی به دنبال خواهد داشت.
این در حالی است که به گفته رئیس پلیس پیشگیری ناجا، تجهیز گشتهای خودرویی پلیس به دوربین هم در دستور کار قرار دارد و مقدمات اولیه اجرای آن نیز فراهم شده و اعتبار مورد نیاز برای اجرایش نیز به مانند طرح تجهیز پلیس به دوربین البسه، در اعتبارات پلیس برای سال جاری دیده شده است.
اتفاقی قابل تقدیر و شایسته که با توجه به تولید انواع تجهیزات مورد نیاز برای این کار در شرکت های مشهور و پیشرو در تکنولوژی در جهان، میتوان به خوبی برنامه ریزی و اجرایش کرد و مراقب بود به بلایی جدید که گریبان پلیس کشورمان را گرفته، تبدیل نشده و به تکرار چنین جملاتی گره نخورد: «دوربین از کار افتاده بود»، «شارژ نداشت»، «فایل هایش پاک شد» و... .