صادرات کالا از مرز رسمی پرویزخان در استان کرمانشاه که به علت اعتراض رانندگان بونکرهای عراقی در پی ممنوعیت ورود سیمان فله ای به عراق متوقف شده بود، با پیگیری های صورت گرفته صبح چهارشنبه از سر گرفته شد.
فرماندار قصرشیرین در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب گفت: با پایان یافتن اعتراض رانندگان بونکرهای عراقی پس از گذشت پنج روز و باز شدن مسیر کامیون های حامل کالاهای صادراتی از صبح چهارشنبه شاهد انجام صادرات از مرز رسمی پرویزخان هستیم.
فرامرز اکبری اظهار کرد: از سرگیری صادرات باعث شد تا پس از چند روز وقفه کالاهایی که در مرز متوقف شده بود امروز با حضور طرف عراقی تخلیه، بارگیری و صادر شود.
وی گفت: رانندگان بونکرهای عراقی با توجه به تصمیم دولت عراق مبنی بر وارد نشدن سیمان فله ای از طریق مرزهای کشورمان به اقلیم کردستان عراق، از اول تا پنجم اردیبهشت اقدام به بستن مسیر حمل کالاهای صادراتی از کشورمان به این اقلیم کرده بودند.
فرماندار قصرشیرین افزود: با رایزنی های صورت گرفته با سرپرست اداره گرمیان کردستان عراق و پیگیری از طریق کنسولگری سلیمانیه و همچنین دیگر مقامات، هم اکنون مشکل حل شده و تصمیم مسئولان اقلیم کردستان مبنی بر پذیرش سیمان فله ای طبق روال سابق به عراق ولی با کاهش بوده است.
اکبری با بیان اینکه هم اکنون روزانه 60 دستگاه بونکر سیمان فله ای به عراق صادر می شود، اظهار داشت: امروز در سفری که به کلار در استان گرمیان اقلیم کردستان عراق انجام می دهم، در دیدار با جمعی از مقامات عراقی مسائل و مشکلات موجود در مرز نیز بررسی می شود.
وی اضافه کرد: تا پیش از ممنوعیت ورود سیمان فله ای به عراق، روزانه 150 دستگاه بونکر سیمان فله ای از کشورمان از طریق مرز پرویزخان به اقلیم کردستان عراق صادر می شد.
وی گفت: با ممنوعیت ورود سیمان فله ای به عراق، نزدیک به 500 راننده بونکر عراقی بیکار شده بودند که همین امر زمینه را برای اعتراض آن ها و بستن راه کالاهای صادراتی ایجاد کرد.
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اکنون روزانه به طور میانگین 800 دستگاه کامیون حامل کالاهای مختلف از طریق این مرز به عراق صادر می شود.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد، در سال 86 به مرز رسمی تبدیل شد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ 2 منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی نیز از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.