اعلام موضع فراکسیون‌های سیاسی مجلس؛

مجلسی‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری از چه کسی حمایت می‌کنند؟!

البته فراکسیون های اعتدال و مناطق ترک نشین دیگر نیز هنوز در خصوص تصمیم خودشان برای انتخابات پیش روی اعلام موضع نکرده اند، ولی از آن جهت که بیشترین نمایندگان در دو فراکسیون ولایت و امید تقسیم شده اند، می توان گفت، رویکرد نهایی این دو فراکسیون نقش بسزایی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم خواهد داشت؛ مسأله ای که تا 23 روز دیگر باید منتظر آن ماند.
کد خبر: ۶۸۸۵۲۵
|
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۲ 26 April 2017
|
9659 بازدید
حمایت نمایندگان مجلس از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، نقش مهمی در افزایش رأی آنها دارد، زیرا هر یک از آنها را می توان به مانند یک ستاد انتخاباتی در حوزه های انتخابیه خودشان به نفع کاندیدای مورد حمایتشان دانست؛ برای همین هم هست که حمایت مجلسی ها از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری می تواند نقش مهمی در پیروزی و یا عدم پیروزی آنها داشته باشد.

به گزارش «تابناک»؛ در حالی که کمتر از 23 روز تا انتخابات ریاست جمهوری داوزدهم مانده است، جریانات سیاسی اعم اصولگرایان و اصلاح طلبان در راستای حضور در انتخابات در قالب حمایت از نامزدهای مدنظر فعالیت خود را در عرصه سیاسی کشور آغاز کردند؛ اما در این میان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ـ که یکی از ارکان تأثیرگذار در حوزه های انتخابیه هستند و در گرایش مردم به یک کاندیدای خاص نقش تأثیرگذاری دارند ـ جلسات خود را با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز کرده اند.

اهمیت حمایت نمایندگان مجلس از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و تبلیغ و سخنرانی به نفع آنان در حوزه های انتخابیه شان به اندازه ای است که از همان روز آغاز تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری تلاش خود برای جلب آراء و نظر پارلمان نشینان را آغاز کرده اند. طی چند روز گذشته شاهد بودیم که «سید ابراهیم رئیسی» و «محمدباقرقالیباف» به عنوان دو گزینه جریان اصولگرایی در فراکسیون های مجلس حضور پیدا کردند و مواضع خود را درباره موضوعات مختلف بیان داشتند.

بدون شک، حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در بین منتخبان ملت در مجلس، یکی از ظرفیت های بسیار مهمی است که نتیجه آن می تواند به جمع آوری رأی برای کاندیداهای مورد حمایت نمایندگان در حوزه های مختلف انتخابیه از سوی 290 نماینده خانه ملت منتج شود.

در حالی که زمان کمی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است، هنوز هیچ یک از فراکسیون های مجلس به جز فراکسیون امید که متشکل از اصلاح طلبان هستند، حمایت خود را از نامزد خاصی اعلام نکردند؛ اما قطعا این را نمی توان به حضور یافتن یا نیافتن برخی نمایندگان مجلس در ستادهای انتخاباتی کاندیداها ربط داد.

* فراکسیون امید از روحانی حمایت می‌کند

سخنگوی فراکسیون امید مجلس در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره رویکرد فراکسیون متبوعش در انتخابات پیش روی اظهار کرد: ما با توجه به شاکله و تشکیلات خود که مختص به جریان اصلاحات و اعتدالی است، بدون شک از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت خواهیم کرد.

«بهرام پارسایی» افزود: فراکسیون امید طبق تصمیم شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در انتخابات عمل می کند و با توجه به انتخاب روحانی از سوی این شورا، ما نیز از این نظر تبعیت خواهیم کرد.

سخنگوی فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: از نظر ما، روحانی و دولتش دستاوردهای خوبی برای کشور در عرصه های مختلف داشتند که نباید آنها را نادیده گرفت.

پارسایی تصریح کرد: تنها کاندیدای مد نظر فراکسیون امید، «حسن روحانی» است و ما از وی حمایت خواهیم کرد.

* فراکسیون مستقلین ولایی، هنوز به جمع بندی نرسیده است

همچنین سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی درباره اینکه آیا این فراکسیون از نامزد خاصی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد، به خبرنگار «تابناک» گفت: ما هنوز به جمع بندی نهایی پیرامون حمایت از یک نامزد خاص دست پیدا نکرده ایم.

«مهرداد لاهوتی» افزود: ما هم اکنون بنا داریم جلساتی را با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار و سپس نسبت به حمایت از فرد خاصی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری اعلام نظر کنیم.

سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس خاطرنشان کرد: البته باید به این موضوع اشاره کنم که شاید ما در نهایت از فرد خاصی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت نکنیم، ولی هنوز هیچ چیز در باره تصمیم فراکسیون قطعی نیست.

وی خاطرنشان کرد: امید‌وارم در انتخابات پیش روی، کسی به عنوان منتخب مردم مشخص شود که در راستای حل مشکلات آنها قدم های خوبی بردارد.

* منتظر اعلام موضع فراکسیون ولایت باشید

موضع گیری دو فراکسیون امید و مستقلین ولایی، در حالی است که هنوز فراکسیون رهروان ولایت مجلس نهم که در مجلس دهم به فراکسیون ولایت تغییر نام داده و از سوی «علی لاریجانی» نیز مورد حمایت قرار می گیرد، هنوز در خصوص انتخابات پیش روی و اینکه از چه کسی حمایت خواهد کرد و چه رویکردی را در پیش خواهد گرفت، اعلام موضع نکرده است. به نظر می رسد، اگر این فراکسیون به گزینه ای غیر از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برسد، یک رقابت جدی را در پارلمان بین نمایندگان عضو فراکسیون ولایت با نمایندگان عضو فراکسیون امید نیز شاهد باشیم.

هرچند تاکنون اعضای فراکسیون ولایت پذیرای «سید ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف» بوده اند و برنامه های آنان را با حضور خودشان برای آینده کشور بررسی کرده اند، هنوز نظر نهایی خود را در مورد چگونگی حضور در انتخابات و همچنین اینکه طرفدار کدام یک از کاندیداها خواهند بود، اعلام نکرده است.

البته فراکسیون های اعتدال و مناطق ترک نشین دیگر نیز هنوز در خصوص تصمیم خودشان برای انتخابات پیش روی اعلام موضع نکرده اند، ولی از آن جهت که بیشترین نمایندگان در دو فراکسیون ولایت و امید تقسیم شده اند، می توان گفت، رویکرد نهایی این دو فراکسیون نقش بسزایی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم خواهد داشت؛ مسأله ای که تا 23 روز دیگر باید منتظر آن ماند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟