در حالی که برخی اخبار از دعوت دولت قزاقستان از دولت آمریکا برای حضور در مذاکرات آستانه 4 حکایت دارد، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان این دعوت را مسأله جدیدی نمیداند و میگوید ایران همانند گذشته همچنان مخالف حضور سایر کشورها به غیر از کشورهای اصلی مذاکرات آستانه در این مذاکرات است.
به گزارش آنا، بهرام قاسمی در پاسخ به پرسش آنا درباره خبر منتشر شده درباره دعوت قزاقستان از آمریکا که روز گذشته در برخی از رسانهها منتشر شد، افزود: «موضع ایران از ابتدا این بود که اجلاس آستانه باید در حد سه کشور (ایران، روسیه و ترکیه ) باقی بماند.»
او تأکید کرد: «به هر حال فعلا از دید ما گستردگی حضور کشورها میتواند به کیفیت مذاکرات لطمه وارد کند.»
دور جدید مذاکرات آستانه قرار است 13 و 14 اردیبهشت ماه در آستانه قزاقستان برگزار شود. اولین دور مذاکرات آستانه در پی آتشبس در حلب و نشست سه جانبه وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد.
این مذاکرات تاکنون توانسته است به تثبیت آتشبس در سوریه کمک شایانی داشته باشد و معارضان و دولت سوریه را برای اولین بار پشت میز مذاکره بنشاند.
اما حضور کشورهای ثالث از جمله آمریکا، عربستان و... در برهههای زمانی مختلف همواره مطرح بوده است. به نظر میرسد هیچگاه سه کشور اصلی مذاکرهکننده برای حضور کشور ثالث در جمع مذاکرات سهجانبه به اجماع نرسیدهاند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اعتقاد دارد که دلیل موفقیت و تداوم مذاکرات آستانه محدود بودن اعضای اصلی و محور آستانه به سه کشور است.
با وجود این، در دورههای گذشته، به دعوت کشور میزبان یعنی قزاقستان، دولت آمریکا در سطح سفیر حضور پیدا کرده است و نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه به نمایندگی از سازمان ملل متحد نیز حاضر است.
از سوی دیگر در حالی که پیش از این نیز اردن در این مذاکرات به عنوان عضو ناظر حضور داشت به نظر می رسد حضور این کشور به عنوان عضو ناظر در دور آتی در اردیبهشت ماه نیز تداوم خواهد یافت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.