اسحاق جهانگیری کاندیدای ریاست جمهوری در برنامه گفتگو با دوربین حضور یافت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری از دورههای مختلف مدیریتش در کشور یاد کرد و از تجاربی که در تمامی ادوار آموخته. مهمترینش اداره امور از طریق گفت وگو و با تکیه بر قانون بود.
به گزارش نامه نیوز، اسحاق جهانگیری در برنامه امشب تبلیغاتی خود با عنوان «با دوربین» در تلویزیون، ضمن تبریک روز معلم، از شهید مطهری به عنوان شهید عقلانیت یاد کرد و گفت: معلمین گروههای اصلی مرجع مردم هستند و مورد اعتمادشان هستند. او همچنین روز کارگر را نیز گرامی داشت.
او که میگفت میخواهد صریح با مردم درباره مشکلات و راه حلها صحبت کند، یادآورشد که پدرش نیز کارگر معدن بوده است، ادامه داد: یکی از دشوارترین مشاغل در جهان، کارگری در معدن است. بویژه معادنی که در عمق زمین هستند.
او با این مقدمه، راهکار رسیدن به روزهای خوب را عبور از سختیها خواند و با تاکید بر اینکه عبور از سختیها کار سادهای نیست، خاطرنشان کرد: این توفیق را داشتم که در دوران دبیرستانم در سیرجان با معلمی آشنا شوم که در زندگی من نقش تعیین کننده ای داشت. شهید نصیری یاری چهره آشنایی است که در دور اول نماینده لار در مجلس بود. او ما را به سمت آشنایی با امام و اسلام رحمانی سوق داد. در دوران دانشگاه در کرمان، در مبارزات انقلابی با کسانی دانشجو بودیم که برخی شهید شده و برخی مسیرشان عوض شد. در آن دوران من هدف گلوله قرار گرفته و مدتی متواری بودم. اما به فضل الهی سلامت به من بازگشت و توانستم کارهای مهمی بکنم.
جهانگیری افزود: با پیروزی انقلاب، قبل از تشکیل جهاد دانشگاهی با گروهی از دانشجویان به روستاهای بم رفتم. در سال 59 اولین مسئولیت حکومتیم مسئول جهاد سازندگی جیرفت. از آنجا یاد گرفتم چطور بی منت به مردم خدمت کنم. پس از آن مسئول جهاد استان کرمان شدم. در سال 63، دوستان جیرفتی از من 28 ساله خواستند که کاندیدای مجلس شوم. به این ترتیب در دور دوم و سوم مجلس، نماینده مردم جیرفت شده و عضو کمیسیون برنامه و بودجه شدم و به سرعت با اطلاعات کلان نظام و اداره کشور در شرایط جنگی آشنا شدم.
وی با بیان اینکه باید به مدیرانی که با بودجه 7 میلیاردی کشور را در دوران جنگ اداره کردند، دست مریزاد گفت، ادامه داد: از این میزان 4 میلیارد بودجه جنگ و 2 میلیارد هزینه کمک به مردم بود و فقط با یک میلیارد باید کشور اداره می شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری که بغش کرده بود، اداره کشور در آن شرایط را سخت خواند و سپس به شرح دوران سازندگی پرداخت و گفت: مهمترین سوال آن زمان این بود که با چه منابعی باید هم زیربناهای تخریب شده را بازسازی کرد و هم تخریبهای جنگی را ساخت و هم کشور را اداره کرد. اولین بار در برنامه توسعه بحث شد که باید از منابع خارجی برای بازسازی کشور استفاده کنیم. اما برخی در مجلس می پنداشتند که این کار عبور از انقلاب است. اما بحث مناطق آزاد مطرح شد. برخی دوستان چپ مواضعی گرفته و استفاده از منابع خارجی را صحیح نمی دانستند. اما کمیسیون برنامه و بودجه بر موضع خود ایستاد و آقای هاشمی که رئیس جمهور شدند، از این طرح پشتیبانی کردند. در آن زمان نه تنها برق منازل که برق کارخانه فولاد و لاستیک هم خاموش بود. برای همین استفاده از فاینانس خارجی تصویب شده و بخشی از زیرساخت های کشور ساخته شد.
وی با اشاره به دوره استانداریش در اصفهان، گفت: در آن دوران یاد گرفتم که چطور با گروه های مختلف سیاسی می توان کرد. بزرگی در آن دوران گفت که از اینجا اختلاف سیاسی به سراسر کشور شلیک می شود! اما من سبک مدیریتی در اصفهان یاد گرفتم و آن اینکه می توان با قانون به همه مسائل فائق آمد. آن زمان گفتند آیت الله منتظری از تهران می خواهند به نجف آباد بیایند. در آن زمان تصور می شد که این صفر می تواند مشکل زا و بحران آفرین باشد. برخی می گفتند باید در ورودی اصفهان راه را ببندیم و نگذاریم به اصفهان بیاید. اما ما به این جمع بندی رسیدیم که با او مذاکره کنیم. ما از حضور وی در نجف آباد استقبال کردیم. او سه روز در اصفهان ماند و مردم برای دیدارش صف کشیدند. روز آخر قصد سخنرانی کرد که کمترین حاشیه ای برای جمهوری اسلامی نداشت و مردم را به تقوا توصیه کرد. من آن زمان فکر کردم که همه مسائل کشور را با مذاکره می توان حل کرد. نه اینکه مسائل را پیچیده کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه در دولت گذشته نرخ ارز در کشور بالا میرفت، ادامه داد: برای اینکه قیمت ارز را پایین بیاورند، 22 میلیارد دلار در بازار دوبی و استانبول فروختند که قیمت ارز در تهران پایین بیاید! در دوران جنگ با یک میلیارد دلار کشور اداره می شد؛ آنوقت آقایان ارز را از کشور بیرون بردند تا کشور را اداره کنند! هر فرد عادی که از کشور می خواهد خارج شود، حداکثر 5 هزار دلار می تواند همراهش باشد و چمدانش را می گردند؛ بعد آقایان چمدان چمدان دلار از کشور خارج می کردند! از این تصمیمات زیاد گرفته شد و آواری بر جای ماند.
به گفته وی در فضای سیاسی نیز اینچنین شد و فرزندان انقلاب و یاران رهبری رو در روی هم قرار گرفتند. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری که می گفت گفتن این مسائل سخت است، ادامه داد: اما اگر نگوییم هم ممکن است برخی فکر کنند که می توانند رنگ عوض کنند و خودشان را به گونه جدیدی به مردم معرفی کنند. اما مردم ایران هوشیار باشید و به یاد داشته باشید که چه شد.
او با اشاره به اینکه دولت یازدهم در حالی در سال 92 اداره کشور را بر عهده گرفت که نرخ ارز دقیقه ای بالا می رفت و قیمت دلار در دو دولت نهم و دهم از 800 تومان به حدود 4 هزار دلار رسیده بود، خاطرنشان کرد: کسانی که می گویند اینقدر شغل ایجاد می کنند و از دوستان همان افراد دولت قبل هستند، ببینند که با آن درآمد ارزی بالا در آن دوره چقدر شغل ایجاد کردند؟ در سال 91، خالص ایجاد اشتغال صفر بود! البته این هم نوعی مدیریت است که باید جایی نوشته شود!
جهانگیری با بیان اینکه ما وقتی کار را در دولت یازدهم شروع کردیم، باید آوار برداری می کردیم، گفت: پلاسکو کاملا آتش گرفت و سوخت. به شهردار زنگ زدم و گفتم این ساختمان سوخته، گفت من خارج از تهران هستم! پلاسکو در عرض دو ساعت آتش گرفت و در عرض چند ثانیه ریخت و چند روز آوار برداری شد. ولی چند سال طول می کشد که ساخته شود؟ ما هم باید آوار برداری کنیم در سراسر کشور و در تمامی عرصه ها. ماشین اقتصاد کشور از دره بیرون آمده اما این ماشین داغون شده است! اما الان در مسیر توسعه قرار گرفته. باید تورم را از 40 به 6.8 درصد کاهش می دادیم و چنین کردیم. اما برخی این را نمی گویند؛ می گویند به ما دولت بدهید تا باز هم نرخ تورم را پایین بیاوریم! چون کاری شد کارستان.
وی با اشاره به اینکه رونق اقتصادی آغاز شده و با تیم قوی هسته ای برجام با همراهی رئیس جمهوری و با رهبری مقام معظم رهبری تصویب شد؛ ادامه داد: ما ریسک های مهمی را از کشور دور کردیم. یادمان نرفته که به بهانه تحریم چه فسادهایی رخ داد و چه هزینه سنگینی به کشور تحمیل شد. هزینه کار نا بلدی برخی را دادیم! اما الان دنیا به دنیال همکاری با ایران است. حتی شرکت های آمریکایی با شرکت های ایرانی وارد معامله شده و به ما هواپیما دادند. ایران کشور بزرگی است و صاحب بزرگترین تمدن جهانی هستیم.
جهانگیری که می گفت باید کاری کنیم که هر ایرانی در هر نقطه ای از دنیا به ایرانی بودنش افتخار کند، خاطرنشان کرد: دو سال است که میزان صادرات ما بر واردات ما فزونی گرفته است. این افتخار کمی نیست. مهمترین سرمایه کشور مدیریت است و باید قدر مدیران توانمند را دانست. نباید آنها را با اتهاماتی از عرصه خارج کرد. من با شفافیت مالی همه مسئولان قوا موافقم. خانه های همه مسئولان و سه قوا نشان داده شود که مردم بدانند مسئولانشان کجا زندگی می کنند.
او مهمترین سرمایه کشور را امید خواند و با اشاره به اینکه در این دولت، برای اشتغال کارهای زیادی شده است، ادامه داد: همه ما برای ایران هستیم و ایران متعلق به همه ایرانیان است.