گزارش مشروح سخنان سه کاندیدای ریاست جمهوری در رسانه ملی

میرسلیم، رئیسی و هاشمی‌طبا در رسانه ملی چه گفتند؟

در فاصله 9 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری و در ادامه پخش برنامه های تلویزیونی و رادیویی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز چهارشنبه 20اردیبهشت سه کاندیدای این دوره انتخابات از طریق رسانه ملی دیدگاه های خود را مطرح کردند.
کد خبر: ۶۹۲۹۴۳
|
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۶ 11 May 2017
|
2505 بازدید
در فاصله 9 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری و در ادامه پخش برنامه های تلویزیونی و رادیویی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز چهارشنبه 20 اردیبهشت سه کاندیدای این دوره انتخابات از طریق رسانه ملی دیدگاه های خود را مطرح کردند. مشروح سخنان و گفتگوی های سید مصطفی میرسلیم، سید ابراهیم رئیسی و سید مصطفی هاشمی طبا که امروز از رسانه ملی پخش شد در ادامه آمده است. در ساعات بامداد پنج شنبه نیز حسن روحانی در شبکه جام جم به سوالات ایرانیان خارج از کشور پاسخ خواهد گفت.

رئیسی: تحریم‌ها را باید فرصت بدانیم 

به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدا دوازدهیمن دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه امروز (چهارشنبه 20 اردیبهشت) در شبکه خبر و در تشریح برنامه‌های خود برای انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به مشخصه دولتمردان کابینه کار و کرامت گفت: افراد کابینه دولت کار و کرامت دو مشخصه دارند، افراد این کابینه اهل کار و کارآمدی، هستند و مشخصه دیگر این که روحیه کار انقلابی و خستگیناپذیر داشته باشند، تا با یک تلاش شبانه‌روزی و کارآفرینی برای رفع مسئله اشتغال تلاش کنند. 

وی با بیان این که دومین مولفه موضوع کرامت است، تصریح کرد: شایسته این است که باید با مردم از جمله کارگران، زنان و جوانان با کرامت برخورد شود. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره ویژگیهای دیگر افراد کابینه‌اش خاطر نشان کرد: ما از چهره‌های خوش فکر و کارآمد استفاده می‌کنیم و ممکن است این افراد کارآمد جزء شاخه‌های فکری خاص باشند، که در دولت کار و کرامت حتماً می‌توانند با ما همکاری کنند و به طور کلی مشخصه دولتمردان ما از مردم با مردم و بر مردم است. 

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به لزوم اعتماد به جوانان تصریح کرد: هر جا ما به جوانان اعتماد کردیم، ضرر نکرده‌ایم. امروز هر عرصه‌ای که دست جوانان کارآمد قرار گرفته عرصه نوآوری، ابتکار و پیشرفت بوده است. لذا ما بنا داریم از جوانان کارآمد در حوزه‌های مختلف بهره‌مند شویم و یقین داریم حضور جوانان در کشور گره‌گشا خواهد بود. 

وی از تشکیل یک سامانه ارتباط با رئیس جمهور در دولت کار و کرامت خبر داد و گفت: این سامانه ارتباطی با دولت شامل، بانک ایده‌هاست که این سامانه در آستان قدس رضوی هم ساماندهی شده است و شامل بانک فکری همه افراد و صاحب‌نظران به ویژه جوانان است. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در صورت انتخاب شدن، به عنوان رئیس جمهور از اعضای خانواده در دولت استفاده می‌کند یا خیر، تصریح کرد: سابهق و شیوه من نشان دهنده این است که با وجود این که اعضای خانواده من فعال اجتماعی و درس خوانده هستند بنا ندارم از نزدیکان در دولت استفاده کنم. ضمن این که از مشورت نزدیکانم استفاده خواهم کرد از آنها در دولت استفاده نخواهم کرد.
 حجت‌الاسلام رئیسی درباره تنظیم روابط بین قوای سه‌گانه به عنوان یکی از وظایف رئیس جمهور تصریح کرد: رئیس جمهور بنا بر قانون اساسی بعد از رهبر مقام عالی کشور است و اگر به قوای دیگر نگاهش تعاملی نباشد، کشور دچار مشکل می‌شود. البته ما به استقلال قوا معتقدیم، اما این به معنی این نیست که دستگاه‌ها با هم همگرایی و هم‌فکری نداشته باشند. 
وی با بیان این که کشور ظرفیت این را ندارد هر روز مشکلی میان مردم مطرح شود، تصریح کرد: در کشور این ظرفیت وجود ندارد مشکلی که روزانه می‌شود در اتاق‌های در بسته حل شود به میان مردم کشیده شود و آنها را نگران کند. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  افزود: اختلاف با قوای دیگر باید در نشست‌های روسای سران سه قوه و در شوراهای عالی که رئیس جمهور مسئولیت آن را دارد حل شود تا باعث نگرانی مردم نگردد. 
حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه خاطر نشان کرد: چرخ اقتصاد در کشور با دعواهای سیاسی به گردش در نمی‌آید. 
وی با بیان این که فقر برای کشور ما زیبنده نیست، تصریح کرد: رفع مشکل فقر و بیکاری با برطرف کردن اختلاف‌های سیاسی باعث حرکت در جهت رونق اقتصادی می‌شود و فقر را از چهره زیبای کشور می‌زداید. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که انقلابی‌گری عین عقلانیت است، تصریح کرد: هرجا در کشور نوآوری و خلاقیت اتفاق افتاده آن حوزه و آن استان مدیریت انقلابی داشته است و هرجا درجا زده‌ایم مدیریت منفعل و با این تفکر که بودجه و امکانات نداریم حضور داشته است. 
حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه مطرح کرد: ترجمه مدیریت انقلابی آن است که ما می‌توانیم و به نظر می‌رسد دستیابی به رونق اقتصادی و رفع بیکاری با مدیریت انقلابی برطرف می‌شود و این مسائل به یک شعار محدود نمی‌شود. 
وی در پاسخ به سوالی درباره حوزه اختیارات رئیس جمهور، اضافه کرد: اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی آمده است و باید در جهت فعال کردن حوزه‌های مختلف حتماً مردم را در امور مشارکت داد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که باید از تصدیگری دولت بکاهیم و نقش بخش خصوصی را افزایش دهیم، گفت: باید نقش مردم در بازار و اقتصاد افزایش یابد و رئیس جمهور باید ضمن توجه به قانون اخلاق و نوع‌آوری به سمتی هدایت کند تا به اهداف‌مان در سند چشم‌انداز، برنامه ششم و نگه‌هایی که آرمان‌های امام و رهبری به آن تاکید دارند برسیم. 
حجت‌الاسلام رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا شما از منتقدان در دولت خود استفاده می‌کنید یا خیر؟ اظهار داشت: انتقاد را باید غنیمت شمرد و منتقدان را نباید مزاحم دانست. 
وی با بیان این که زمانی که من در سازمان بازرسی حضور داشتم شعار ما این بود که ناظران را نباید مزاحم و مچ‌گیر بدانیم، اظهار داشت: ما معتقد بودیم باید ناظران را غنیمت بشماریم و عیب‌ها و کاستی‌هایی را که آنها بیان می‌کنند در صدد رفع‌شان باشیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: رسانه‌ها، فرهیختگان دانشگاهی و صاحب‌نظران با انتقادات‌شان می‌توانند در پیشرفت کشور مفید باشند و باید از نظرات آنها استفاده کرد. اگر نماینده مجلس و یا روزنامه‌ای یک انتقادی کرد نباید با آن برخورد شود و یا آن را مورد تعقیب قرار داد. 
حجت‌الاسلام رئیسی ادامه داد: اگر فضای انتقادی در کشور را مصدود کنیم فساد در کشور رایج می‌شد، یکی از راه‌های بستن فساد باز کردن فضای انتقادی در کشور است. 
وی افزود: زمانی که بنده به آستان قدس رضوی رفتم، اعلام کردم علاوه بر حسابرسانی که در داخل خود مجموعه هستند، حسابرسانی از بیرون بیایند و به امور مالی آستان رسیدگی کنند که این در جهت شفاف‌سازی بود. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که باید به توانایی مردم نگاه متفاوتی داشته باشیم، اضافه کرد: آنچه در 4 سال گذشته فرصت‌ را معطل گذاشت، نگاه به بیرون برای حل مشکلات بود. هیچ کمپانی‌ بدون در نظر گرفتن منافع خود در کشور ما سرمایه‌گذاری نمی‌کند. 
حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: البته برای پیشرفت و صادرات باید به بیرون نگاه داشته باشیم اما نه اینکه آنها بیایند و از مشکلات کشور ما گره‌گشایی کنند. بلکه باید مشکلات به دست مردم و جوانان حل شود. 
وی ادامه داد: در درون کشور سرمایه‌های مادی و انسانی داریم و با تکیه بر این دو مورد و تعامل با عزت و اقتدار با همه جهان می‌توانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره این که اولویت شما در حوزه سیاست خارجی و تعامل با کدام کشورها است؟ اظهار داشت: اولویت دولت بنده ارتباط با همسایگان است، ما می‌توانیم مناسبات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی مناسبی با کشورهای همسایه داشته باشیم. 
حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: کشور ما می‌تواند بازارهای صادراتی خوبی در منطقه، آسیای شرقی، اروپای شرقی و آمریکای لاتین داشته باشد. البته جهان به قول برخی تنها چند کشور نیست و تمام دنیا را شامل می‌شود. 

وی با بیان این که ما با همه کشورها تعامل عزتمندانه خواهیم داشت و ارتباطات خود را تقویت می‌کنیم، عنوان کرد: البته در این راه باید وزارت خارجه در حوزه اقتصاد نیز نقش‌آفرینی داشته باشد و اقتصاد نیز باید یکی از محورهای کار در وزارت خارجه باشد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تشریح راهبرد دولت خود برای حمایت از مقاومت در منطقه ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، اضافه کرد: انصافاً مدافعان حرم به جای اینکه امروز سنگ‌های دفاع از کشور را در خیابان‌های تهران، بنا کنند این سنگرها را فرسنگ‌ها دورتر از تهران بنا کرده‌اند و از وطن در حال پاسداری هستند. 
حجت‌الاسلام رئیسی با تاکید بر این که حمایت از مقاومت امری است که در قانون اساسی و گفتارهای امام خمینی(ره) و رهبری وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی همواره از مستضعفان عالم و مسلمانانی که مورد ظلم قرار گرفته‌اند حمایت کرده است و این راه ادامه پیدا می‌کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره این که اگر امریکایی‌ها تحریم‌های جدیدی را ضد کشورمان اعلام کنند به موازات محکوم کردن چه اقدامات عملی انجام خواهید داد، افزود: تحریم‌ها را باید فرصت بدانیم چون می‌توانی از این طریق اقتصاد کشور را توانمند کنیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  تصریح کرد: به جای این که در برابر تحریم‌ها کوتاه بیاییم باید کشور را مقاوم‌سازی کنیم و در جاهایی که تحریم شده‌ایم همان عرصه را تبدیل به نقطه قوت خود کنیم. 
حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: برخی از کاندیداها در دوره‌های قبل اعلام می‌کردند که وضعیت اقتصادی کشور نامناسب است و خزانه خالی است، که این پیام را آمریکایی‌ها گرفتند و دستمایه‌ای ضد خودمان کردند، باید ما به آنها پیام پایداری مردم و مقاوم‌سازی اقتصادمان را بدهیم تا مجبور به عقب‌نشینی از مواضع‌شان شوند. 
وی در پاسخ به سوالی درباره این که نظر شما درباره عبارت شیطان بزرگ و آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، چیست؟ اضافه کرد: این روحیه را امام خمینی(ره) ایجاد کرد و به همه اثبات شده که این قدرت در ملت ایران وجود دارد و تحدیدات آنها تو خالی است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سید حسن نصرالله اعلام کرد که تشکیلات رژیم صهیونیستی عنکبوتی است و اگر توکل به خدا داشت باشیم و به توانایی‌های خود اعتقاد داشته باشیم آنها نمی‌توانند به ما ضربه بزنند.
حجت‌الاسلام رئیسی ادامه داد: زمانی آنها می‌توانند علیه ما موفق شوند که ما احساس و اظهار ضعف کنیم، در همین راستا باید قدرت ملی خود را تا می‌توانیم تقویت کنیم. 
وی با تاکید بر این که قرار بود با برجام بسیاری از تحریم‌ها برداشته شود نه تعلیق، گفت: این اتفاق نیفتاد و در برابر بدعهدی طرف مقابل باید با اقتدار عمل کنیم و خود را در برابر تحدیدات مقاوم کنیم که همان اقتصاد مقاومتی است. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: اگر ما خود را در حوزه‌های اقتصادی صنایع و معادن، کشاورزی، رفع بیکاری و فقر توانمند کنیم دشمن در برابر ما عقب‌نشینی می‌کنم. 

 هاشمی طبا:مشکل ما فسادهای پنهان است

یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد، دولت نباید تولید مسکن کند، بلکه باید آن را به بازار بسپارد.


به گزارش «تابناک»؛ سید مصطفی هاشمی‌طبا، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تحزب را به عنوان یک حرکت مشخص، معلوم و ثابت نمی‌دانم گفت: در این احزاب، افراد گرایش‌هایی پیدا می‌کنند اما تصمیم‌گیری همیشه توسط گروه خاصی انجام می‌شود. در کشور، حزب نداریم بلکه طیف‌هایی هستند که بر حساب مورد، شکل می‌گیرند؛ بنابراین، ما به آن معنا خط‌کشی مشخصی نداریم.
وی در پاسخ به اینکه برنامه شما برای رفع آسیب‌ها و تهدیدهای اجتماعی از جمله اعتیاد چیست، پاسخ داد: در کشوری که مرکز ترانزیت مواد مخدر است که توطئه‌های خارجی نیز به آن دامن می‌زند، مرزها باید کنترل شود و نیروی انتظامی نیز برخورد شدیدتری با قاچاقچیان داشته باشد. به علاوه اینکه دست کم دو سوم این مسائل مربوط به بیکاری است.
هاشمی‌طبا در پاسخ به پرسش مجری برنامه از او در مورد طرح دولت احتمالی او برای تأمین مسکن ارزان برای جوانان پاسخ داد: دولت نباید تولید مسکن کند، بلکه باید آن را به بازار بسپارد. در ابتدا مسأله فرهنگی است که وقتی موضوع ازدواج مطرح می‌شود، این موضوع را به مسأله مسکن وابسته می‌کنند. باید فضای فرهنگی کشور به گونه‌ای باشد که بشود با حداقل‌ها ازدواج کرد. دولت باید نخست برای جوانان شغل فراهم کند و بعد نیز از طریق طرح‌های اجاره به شرط تملیک یا اعطای وام به آنان کمک کند.
 
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه صرف اشتغال مطرح نیست، اضافه کرد: باید اشتغالی ایجاد شود که موجب رشد کشور شود. در ابتدای آن چیزی که من به آن رسیده‌ام، حفظ ایران از آسیب‌هایی است که به محیط زیست آن وارد شده و زیستگاه ایران را به شدت تهدید می‌کند که اگر در این زمینه به مدرنیزاسیون کشاورزی و توجه به جنگل‌ها تأکید شود، خود همین باعث اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

وی درباره اقتصاد مقاومتی نیز گفت: در اقتصاد مقاومتی، تولیدات باید خاصیت صادرات به خارج از کشور و قابلیت فروش در داخل را داشته باشند. کشاورزی و صنعت، مواردی است که اشتغال بسیار کمی ایجاد می‌کنند. چاره ایجاد اشتغال در جامعه توسعه گردشگری داخلی و خارجی است که گردشگران بیایند و پول به کشور بیاورند و صنایع دستی را بخرند که در این راستا، باید از سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی استفاده کنیم.

هاشمی طبا درباره برنامه خود برای توسعه بخش کشاورزی اظهار کرد: کشاورزی ما در وضعیت وخیمی است. در برخی نقاط کشور دچار کم‌آبی شده‌ایم. در برخی مناطق نیز به دلیل اینکه آب وجود ندارد و چاه‌های عمیق حفر شده‌اند، آب به شوری رسیده که قابلیت کشاورزی با آن وجود ندارد. توقع توسعه کشاورزی زودهنگام است. در ابتدا باید به صورت جهادی در حوزه کشاورزی اصلاحات ایجاد شود، وگرنه در آینده یک سرزمین برهوت و خاکستری خواهیم داشت.

این کاندیدای ریاست جمهوری درخصوص برنامه‌های خود برای مناطق محروم مرزی اظهار کرد: مرزداران ما غیرتمردانی هستند که راه رزمندگان را ادامه می‌دهند. ما باید آنجا را آباد کرده و در آنجا از طریق جذب افراد بومی برای حفاظت از مرزها و همچنین توسعه کشاورزی، ایجاد اشتغال کنیم. ما در مناطق نفت‌خیز، ثروت بزرگی را استخراج می‌کنیم که بخشی از آن متعلق به این مناطق است. همچنین درخصوص آلودگی این مناطق باید دو اقدام فوری انجام بگیرد؛ یکی جلوگیری از آلودگی صنایع نفتی و کشت و صنعت‌ها و دیگری هم از نظر فرهنگی و آبادانی و عمران این مناطق است.

وی درباره برنامه‌های خود برای جلوگیری از فساد اقتصادی نیز گفت: فساد سازمان یافته را می‌شود با تدابیر اطلاعاتی افشا کرد؛ اما مشکل ما فسادهای پنهان است که مدرک و سرنخی ندارند و قوه قضاییه نیز در این زمینه ناتوان از برخورد است. این امروز در جامعه ما گسترش پیدا کرده که باید از طریق سازمان‌های امنیتی پیگیری شود.

وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه در این خصوص که آیا شما برنامه‌ای برای پرداخت وام مکفی برای ازدواج جوانان دارید یا نه گفت: در ابتدا باید ببینیم این وام برای اجرای تشریفات یا تأمین جهیزیه و ضروریات زندگی است. من اصولا در جهت اصلاح این قانون اصرار دارم؛ هرچند شاید در موارد مختلف و بر حسب مورد، کمک‌هایی داشته باشیم. لغت مکفی، جامع است، ولی مانع نیست که باید معنی شود، اما به نظر من این‌ها باید در حداقل ممکن پرداخت شود.

هاشمی‌طبا درخصوص تناسب پذیرش دانشجویان مطابق با نیاز کشور گفت: همه علوم انسانی، پزشکی، فنی و اسلامی مورد نیاز کشور است؛ اما مشکل ما جای دیگر است. درس خواندن به این معنا نیست که کسی با مدرک وارد جامعه شود و لزوما مدرک نباید منجر به داشتن کار شود، بلکه این برای بحث ارتقای سطح علمی جامعه است.

وی در مورد راهکارهای خود برای برون رفت از وجود رانت اطلاعاتی در کشور گفت: باید نخست منشأ رانت‌های اطلاعاتی را پیدا کرد. دستگاه‌های امنیتی باید از طریق شواهد به سرنخ این افشای اطلاعات پی ببرند. مثلا فرض کنیم بانک مرکزی قرار است ارزش دلار را افزایش دهد. اگر آن آدم‌هایی که این تصمیم را می‌گیرند، صالح نباشند، بلافاصله به اطرافیان خود گزارش می‌دهند؛ بنابراین، این مسأله خیلی به شرافت افراد بستگی دارد.

هاشمی طبا در پایان با بیان اینکه «اینکه دولت بگوید من این کار را می‌کنم یا آن کار را می‌کنم، صرفا یک تصور است» یادآور شد: کار اصلی را باید خود مردم انجام دهند. دولت باید با سیاست‌گذاری درست این بستر را فراهم کند. امیدوارم دولت آینده در جهت حفظ ایران و ارتقای ارزش افزوده در کشور تلاش کند و مردم نیز جهادگونه کار کنند و کشور به یک کارگاه فعال تبدیل شود.

میرسلیم:فضای مجازی می‌تواند به رشد فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال کمک کند


کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: با وجود سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اجرای سند ۲۲۳۰ یونسکو یک امر انحرافی است.
 سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز با حضور در برنامه معارف رادیو درباره برنامه‌ها و سیاست‌های فرهنگی خود، اظهار داشت: سند چشم‌انداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی یک سند ارزشمند است که چند جایگاه را مانند جایگاه اول اقتصادی در منطقه غرب آسیا و جایگاه برتر فرهنگی در جهان اسلام را مشخص کرده است. اگر بخواهیم به لحاظ اقتصادی در دنیا رتبه برتر را کسب کنیم، نیازمند کوشش‌های زمان‌بری هستیم.
وی افزود: در این 12 سالی که از ابلاغ سند چشم‌انداز می‌گذرد در جهت تحقق آن موفق نبودیم و نتوانستیم در جهت تحقق اهداف آن گام برداریم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری  ادامه داد: امیدوارم در 8 سال آینده بتوانیم این عقب ماندگی را جبران کنیم. در ایام تدوین سند چشم‌انداز که در زمان دولت اصلاحات بود به تحریم‌های آمریکا که بعدا تشدید هم شد خیلی توجه نکردیم و این باعث شد نتوانیم از پس اجرای بندهای مهم آن برآئیم.
میرسلیم با اشاره به ویژگی‌های نجات‌بخش اسلام، خاطرنشان کرد: بشریت در طول تاریخ با آداب و رسوم غلطی طرف بوده که اسلام می‌خواهد بشریت را از قید آنها رها کند. برای حفظ ارزشهای انقلاب باید با ارزشهای اسلامی آشنا باشیم و مردم ما طی این سالها روی محور ظلم‌ستیزی و عدالتخواهی پافشاری کردند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی حول یک رهبر زاهد و متقی شکل گرفته و مشارکت مردم در آن چشمگیر بوده است. اگر مردم سراغ رهبری نروند و مشارکت نکنند انقلاب پیروز نمی‌شود. آینده جمهوری اسلامی در صورتی که از ارزشهای اسلامی فاصله بگیرد موفقیت‌آمیز نخواهد بود. همچنین ما نباید نقش رهبری بر مشارکت عمومی را نادیده بگیرم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری  با بیان اینکه اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو بخش زیربنایی و اجرایی خلاصه می‌شود، اظهار داشت:‌ باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی به سمت مسائل عمده فرهنگی و تقویت آنها گرایش داشت مهمترین خطرات آینده ریشه در مسائل فرهنگی دارد. متاسفانه برنامه‌هایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده به خوبی توسط دولتهای گذشته و بویژه دولت یازدهم اجرا نشده است.
وی فضای مجازی را دارای کارکردهای بسیار مهم و موثر دانست و عنوان کرد: در این فضا باید موضوع آسیب‌شناسی فضای مجازی به صورت جدی دنبال شود. در این فضا بسیاری از مسائل به صورت وارونه مطرح می‌شود و بی‌ادبی و اختلاف‌افکنی باب شده است.
میرسلیم ادامه داد: باید خیلی سریع با یک پژوهش روانشناسانه مشکلات فضای مجازی بررسی شود. همچنین فضای مجازی شاید امروز یک نوع اشرافی بر سایر رسانه‌ها پیدا کرده که برای رشد آگاهی‌های اجتماعی مردم مفید است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: فضای مجازی می‌تواند به رشد فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال کمک کند. همچنین این فضا می‌تواند برای محقق شدن نظارت عمومی موثر باشد. اگر مردم با برخی نواقص در رفتار مسئولان مواجه شوند یکی از راه‌های اعلامش همین فضای مجازی است.
میرسلیم با اشاره به اهمیت مسئله فرهنگ این موضوع را یکی از اساسی‌‌ترین مسائل هر جامعه‌ای دانست و خاطرنشان کرد:‌ ما برای اینکه به اهداف‌مان برسیم و حتی یک اقتصاد موفق داشته باشیم باید به فرهنگ توجه کنیم. امر فرهنگ فقط در اختیار دولت نیست و مردم هم باید در آن نقش‌آفرینی کنند و در این بین دولت می‌تواند نقش حمایت، هدایت و نظارت داشته باشد.
وی ادامه داد: دولت‌ها باید از فعالیت‌های فرهنگی اولویت‌‌دار حمایت کنند و در زمینه ایفای نقش نظارتی نباید فرهنگ را به حال خودش رها کنند، زیرا شیطان بزرگ آمریکا سعی در نفوذ فرهنگی دارد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به موفقیت‌های حوزه‌های علمیه در کشورمان، تاکید کرد: فعالیت حوزه‌های علمیه همواره توام با موفقیت و مستقل از دولت صورت گرفته که این استقلال باید حفظ شود. امروز در کشور ما اکثر جمعیت ما در شهرها هستند و از این رو با مسائل صنعتی روبرو هستند که حوزه‌ها باید در این زمینه به چاره‌جویی مسائل مبتلا‌به جامعه بپردازند. پاسخ خیلی از مسائل را به خصوص در حوزه فرهنگ را باید از حوزه بگیریم و نباید منتظر بمانیم که از غرب راه‌حل‌هایی برای ما ارائه شود.
میرسلیم با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در پیشرفت کشور عنوان کرد: زمانی که دانشگاه‌ها در کشور ما تاسیس شدند فارغ از بینش‌های عمیق اسلامی بودند آنچه که امروز در دنیا موفقیتش اثبات شده شیوه‌های تدریس و تحقیق آن هم از نظر شکلی است که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.
وی  ادامه داد: اما به لحاظ اعتقادی نمی‌توانیم از دانشگاه‌های غرب الگو بگیریم. ما باید ببینیم نگاه اسلام به علم چگونه است و بر این مبنا تحقیق و پژوهش را در دانشگاه‌ها شکل دهیم که وقتی اینگونه شد تدریس ما اسلامی می‌شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به مسائل مدرک‌گرایی، تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در دانشگاه‌ها موضوع مدرک‌گرایی است، در حالی که اصالت در کسب علم است. امروز خیلی از ارزش‌گذاری ما براساس مدرک است که خیلی غلط است که در این زمینه مقداری انحراف به وجود آمده است.
میرسلیم در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در این زمینه ما الگوهایی مانند شهیدان بهشتی و مفتح داریم. ما در حوزه روی مبانی اعتقادی تمرکز داریم و دانشگاه بیشتر روی روش‌ها تمرکز داریم. امروز ما در دانشگاه‌ها کمتر توانسته‌ایم از ارزش‌هایی که در حوزه است استفاده کنیم که در این زمینه باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد. دانشجویان باید علم را به تزکیه و حکمت مجهز سازند تا بتوانند مشکل‌گشای جامعه باشند.
وی با بیان اینکه برای تهیه سند بنیادین تحول آموزش و پرورش زحمت بسیاری کشیده شده، اما در اجرای آن موفق نبودیم، گفت: این عقب‌افتادگی به نسل جوان ما آسیب می‌زند. با وجود چنین سندی پرداختن به سند 2030 یونسکو بحث انحرافی است. ما چرا با خودباختگی به سمت سند یونسکو حرکت می‌کنیم؟ البته نکات خوبی به سبب روش‌های آموزشی در آن سند آمده، اما باید آنها را باشرایط تمدنی و فرهنگی خود تطبیق دهیم، زیرا در یونسکو وجه قالب روش غربی و انسان‌گرایانه است که این سازوکار با اعتقاد ما در آموزش و پرورش در تعارض است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری  ادامه داد: باید حواس‌مان باشد به لحاظ اعتقادی دچار آسیب نشویم. ما نقدمان بر دولت این است که چرا به جای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به دنبال سند 2030 یونسکو رفته و چرا به مصوبات مقام معظم رهبری و شورای عالی انقلاب فرهنگی بی‌توجه است.
میرسلیم با بیان اینکه خانواده است که انسان را تربیت می‌کند، تاکید کرد: خانواده‌ جزو اصلی‌‌ترین ارکان تشکیل جامعه است و غربی‌ها کلا این نهاد را زیر سوال بردند. متاسفانه برخی از حملات غرب در این زمینه بر روی ما تاثیر گذاشته که باید برای آن فکری کنیم. معطل کردن ازدواج مفاسدی را در جامعه به وجود می‌آورد که بر روی عناصر دیگر جامعه هم اثرگذار است.
وی ادامه داد: ما باید در جامعه ازدواج آسان و پایدار را ترویج کنیم و چاره این کار این است که دولت به فکر ایجاد نهادهای مشاوره‌ای برای ازدواج جوانان باشد. ما باید با آداب و رسوم غلط و خرافی مبارزه کنیم، زیرا در اسلام الگوهای خوبی داریم که در عمل به آن بی‌توجه هستیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری  گفت: ما باید سعی کنیم در حوزه خانواده و ازدواج آنچه که منطقی است، حکفرما باشد. در حوزه اقتصاد خانواده هم پدر و مادرها از زوج‌های جوان باید حمایت لازم را انجام دهند، هر چه بر تشریفات بیفزاییم بر مشکلات اقتصادی خانواده افزوده‌ایم و هر چه ساده‌تر عمل کنیم زندگی‌ها پایدارتر است.
میرسلیم در پایان اهتمام آینده خود را بر اصلاح امور فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: ما باید ایراداتی را که در این زمینه وجود دارد، بشناسیم و بر مبنای الگوهایی که داریم انسان را به جایگاه خلیفةاللهی برسانیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟