خارجی‌ها چقدر برای ریاست جمهوری خرج می‌کنند؟

هزینه تبلیغات ریاست جمهوری در ستادهای انتخاباتی همیشه یکی از موضوعات بحث برانگیز بوده. نگاهی به این هزینه ها در چند کشور خارجی انداختیم تا ببینیم آنها برای این مبارزه سیاسی چقدر خرج می کنند.
کد خبر: ۶۹۳۱۶۴
|
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۹ 11 May 2017
|
2152 بازدید
هزینه تبلیغات ریاست جمهوری در ستادهای انتخاباتی همیشه یکی از موضوعات بحث برانگیز بوده. نگاهی به این هزینه ها در چند کشور خارجی انداختیم تا ببینیم آنها برای این مبارزه سیاسی چقدر خرج می کنند.

به گزارش مجله مهر: پدیده انتخابات در همه جای دنیا یک رخداد سیاسی مهم محسوب می شود. رخدادی که به غیر از داشتن ابعاد سیاسی به دنبال خودش پیامدهای اجتماعی و اقتصادی دارد و می تواند همه چیز را در تحت الشعاع قرار دهد. حضور نامزدهای انتخاباتی از احزاب و گروه های مختلف انقدر حاشیه ساز هست که تا مدت ها می تواند بسترساز بحث های گوناگون بین اقشار متفاوت مردمی باشد. یکی از حواشی انتخاباتی که در همه دوره ها و در سرتا سر دنیا در زمان همه پرسی مورد توجه قرار گرفته است موضوع تبلیغات انتخاباتی و هزینه هایی است که کاندیدها برای برگزاری انتخابات و شکار هر چه بیشتر آرای مردمی تلاش می کنند تا پیروز این رقابت سیاسی باشند به همین مناسبت در کنار اخبار ریز و درشتی که این روزها درباره هزینه های نامزدهای انتخاباتی از ستادهای تبلیغاتی شان درز پیدا می کند نگاهی به قیمت ها و مخارج نامزدهای انتخاباتی در سایر نقاط جهان انداختیم تا ببینم آنها برای برنده بودن در این مسابقه سیاسی چه اندازه پول خرج می کنند.

نامزدهای ریاست جمهوری از نامزدهای نمایندگی مجلس کمتر هزینه می کنند

در نگاه بیشتر ما همیشه انتخابات ریاست جمهوری به لحاظ جمع آوری آرا از انتخابات نمایندگان مجلس حساس تر و جنجالی تر به نظر می رسد برای همین هم بیشتر ما خیال می کنیم هزینه ای که نامزدها در این رقابت سیاسی پرداخت می کنند به مراتب از سایر رقابت های انتخاباتی بیشتر است؛ اما جالب است بدانید که طبق آمار و ارقام منتشر شده در سال های اخیر میانگین هزینه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از انتخابات نمایندگان مجلس و شوراها هم کمتر بوده است. تا جایی که سال گذشته محمد فیضی در خصوص شفاف سازی هزینه های انتخاباتی اعلام کرد:« در سطح کلان اگر به این موضوع بنگریم، مثلا در انتخابات ریاست جمهوری هزینه های چندانی به چشم نمی‌آید ولی هر چقدر سطح انتخابات پایین تر می‌آید و به سطح انتخابات مجلس و شوراها می‌رسیم، این هزینه‌ها بیشتر به چشم می‌آید که صرف انتخابات می‌شود.» شاید اولین سوالی که برای همه پیش بیاید این باشد که چرا انتخابات ریاست جمهوری با همه حساسیت هایش هزینه کمتری برای نامزدها بر جای می گذارد. علت این موضوع به این بر می گردد که در انتخابات ریاست جمهوری احزاب با حمایت های و فعالیت هایی که انجام می دهند هزینه کمتری پرداخت می کنند اما در انتخاب مجلس و شوراها از آنجایی که کاندیدها شاید برای معرفی خودشان از این حمایت برخوردار نباشند معمولا در شهرها و استان های کوچک،  نامزد انتخاباتی باید برای شناخته شدن خود و برنامه هایش هزینه بیشتری بپردازد تا مردم را به سمت خود جذب کند. از طرف دیگر یکی از دلایلی که باعث می شود تا نامزدهای ریاست جمهوری برای تبلیغاتشان هزینه کمتری بپردازند همین حساسیت ماجراست که باعث می شود بخش مهم و قابل توجهی از رسانه ملی در ایام نزدیک به همه پرسی در اختیار کاندیدهای ریاست جمهوری قرار بگیرد نمونه اش هم می شود به گفتگوها، مناظرات و مستندهای تبلیغاتی آنها اشاره کرد که از آنتن رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی پخش می شود و مردم را بیش از پیش با نامزدها آشنا می کند.

قانون تصویب نشده شفاف سازی هزینه ها

یکی از بندهایی سیاست های کلی مربوط به انتخابات که از سوی رهبر انقلاب ارائه شده است، بحث شفافیت در هزینه های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری است. چیزی که متاسفانه با وجود مطرح شدن سیاست های آن هنوز به تصویب قانونی نرسیده است اما با این حال نامزدهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هرکدامشان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده اند و به نحوی اعلام کرده اند که هزینه های تبلیغاتی خود را از کجا تامین کرده اند از نامزدهایی که گفته اند برای انتخابات ستاد تبلیغاتی تشکیل نخواهند داد تا آنهایی که هزینه هایشان از احزاب مختلف و حمایت های مردمی تامین می کنند.

برگزاری گرانترین انتخابات تاریخ در امریکا

مدت زمان زیادی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا نمی گذرد. انتخاباتی که نهایتا با همه جنجال ها و حواشی اش به پیروزی دونالد ترامپ منجر شد و او را به مدت چهار سال روی کرسی  ریاست جمهوری نشاند. بعد از برگزاری این همه پرسی در ایالت متحده کمیسیون انتخابات فدرال امریکا هزینه کمپین های انتخاباتی امریکا را بیش از سه میلیارد دلار ارزیابی کرد چیزی که بعدها باعث شد تا این دوره از انتخابات ریاست جمهوری امریکا گران ترین و پر هزینه ترین دوره تاریخ این کشور لقب بگیرد. 

خرج و مخارج انتخابات از جیب دولت فرانسه

کشور فرانسه هم مثل کشور ما امسالش را با انتخابات ریاست جمهوری آغاز کرد رقابتی که در بیست و سومین روز آوریل ۲۰۱۷ برگزار شد اما به دلیل اینکه هیچ کدام از اعضا موفق به کسب بیشترین میزان آرا نشدند این انتخابات با حضور«امانوئل مکرون» و «مارین لو پن» به دور دوم کشیده شد و حالا قرار است در هفتم ماه مه انتخابات این دو نامزد مجددا در این کشور برگزار شود. اما جالب است بدانید که طبق گزارش های یکی از شبکه های  تلویزیونی این کشور برگزاری این انتخابات برای مردم فرانسه تا به الان حسابی خرج برداشته است؛ چون تامین خرج و مخارج مبارزات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری یکی از مواردی است که از بودجه دولت تامین می شود. طبق قانون این کشور یکی از وظیفه های دولت فرانسه این است که به نامزدهایی که کمتر از پنج  درصد از کل آرا ماخوذ را به دست می آورند، ۸۰۰هزار یورو پرداخت نماید و به کسانی که آرایشان بالای پنج درصد باشد هشت میلیون یورو پرداخت کند. تا جایی که برای برگزاری این دو دوره از انتخابات در فرانسه چیزی حدود ۲۲۳میلیون یورو بودجه در نظر گرفته شده است و همه این ها در نهایت باعث شده که هر شهروند فرانسوی رای دهنده پنج یورو هزینه داشته باشد.

برگزاری انتخابات زودهنگام در مصر

مصر به عنوان یکی از کشورهای عربی و واقع در خاورمیانه جزو آن دسته از کشورهایی است که طی چند سال اخیر با تنش ها و تغییر و تحولاتی رو به رو شد که از جمله آنها می توان به انقلاب مردم مصر و بعد از آن کناره گیری«محمد مرسی» اشاره کرد. اما با این حال اگر بخواهیم به هزینه های انتخابات زودهنگام  ریاست جمهوری کشور مصر اشاره کنیم باید بگوییم که هزینه تبلیغات تلویزیونی و مطبوعاتی  برای نامزدهای این کشور به همراه کنفرانسشان چیزی حدود ۱۲ ملیون جنیه بوده است  یعنی چیزی بالای ۶۰۰هزار دلار. اگر بخواهیم به هزینه های شخصی هر نامزد هم  اشاره کنیم باید گفت که«حمدین صباحی» کمتر از ۱۰ هزار جنیه بوده و «عبدالفتاح سیسی»۱۲ میلیون جنیه برای این مسابقه سیاسی خرج کرده که نفر دوم هم در نهایت پیروز این مبارزات بوده.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟