کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه باید موانع
اداری و بانکی برای ایجاد اشتغال برداشته شود گفت: برای ایجاد تعادل در جامعه باید به مشکل بیکاری توجه داشته باشیم.
به گزارش «تابناک»، سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری عصر امروز در شبکه چهارم سیما و در پاسخ به سؤالات کارشناسان، با اشاره به برنامههایش درباره دانشگاهها و پژوهشگاهها، گفت: توجه به دانشگاهها و پژوهشگاهها دو دلیل خاص و عام دارد، دلیل عام آن این است که مسلمان هستیم و در اسلام اهمیت زیادی به بحث علم داده شده است. همچنین در قرآن آیات بسیاری درباره اهمیت علم آمده و وظیفه همه مردان و زنان مسلمان است که به دنبال علم بروند.
وی افزود: دلیل خاص آن هم این است که کشور ما امروز در شرایطی قرار دارد که به لحاظ اقتصادی مشکلاتی داریم، به لحاظ اجتماعی مسائلی وجود دارد و به لحاظ سیاسی تهدیداتی مواجه ما است و همه اینها ما را وادار میکند که به فکر راهحل مناسب باشیم، که راه حل مناسب نیز باید مبنای علمی داشته باشد.
میرسلیم با اشاره به این که کار غیر علمی ضرری به نسبت بالاتر از کار نکردن دارد، گفت: ممکن است ما فعالیتی انجام دهیم ولی فقط آن فعالیت هزینهبر باشد و ثمرهای نداشته باشد، زیرا آن حرکت علمی نبوده است و طبیعتاً نتیجهای هم ندارد؛ بنابراین قدم اول شناخت مشکل است. ما باید ابتدا با پژوهش ببینیم که مشکلات چگونه پیش آمده است و سپس به دنبال راهحل مناسب آنها، آن هم راهحلهای علمی موجود بگردیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: خیالپردازی در هنر خوب است، اما برای ما که میخواهیم برای حل مسائل چارهجویی کنیم بحث پژوهش واقعنگرانه اولویت دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره سادهزیستی مسئولین، اظهار داشت: یکی از آفتهایی که گریبان همه انقلابها را گرفته و خیلی از مسئولان در دام آن افتادهاند آفت اشرافیگری و زندگی تجملات است. البته این آفت نه تنها در انقلاب ما بلکه در انقلابهای بزرگی مانند انقلاب فرانسه نیز وجود داشته است، به طوری که کسانی که به وجود آورنده انقلاب بودند و در ابتدا نیز ساده زیست بودند وقتی به قدرت دست پیدا کردند این قدرت به تدریج آنها را وسوسه کرد و به مرور درگیر ثروت و تجمل شدند.
میرسلیم افزود: از نظر ما، مسئولین باید همانند عامه مردم زندگی و تا حد لزوم از تشریفات دوری کنند. دلیلی ندارد که ما هنگامی که حتی مسئولیتی نداریم همراهانی را در کنار خود داشته باشیم که تنها هزینههای ما را افزایش دهند. البته از لحاظ امنیتی باید جوانبی در نظر گرفته شود ولی نباید به بهانه امنیت خود را از مردم جدا کنیم. ما باید توجه داشته باشیم که مسئولینی که ادعای انقلابیگری دارند در راه اشرافیگری قدم نگذارند، چرا که مسئولین الگوی مردم هستند و در صورتی که الگوی دنیا طلبی در بین مردم رواج پیدا کند نتیجهای جز فقر در جامعه نخواهد داشت.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وضعیت کنونی دانشگاهها خاطر نشان کرد: وضعیت کنونی دانشگاهها که در آنها دانشجویان خود را در دانشگاه محبوس میکنند و توجهی به این که در جامعه و در صنعت چه میگذرد نداشته باشند و فقط مانند شیوهای که در دبیرستانها برقرار است و دانشجویان در پایان ترم نمرهای میگیرند و در نهایت مدرکی به دست میآورند نتیجهای نمیتواند برای کشور داشته باشد.
وی در همین زمینه افزود: باید در دانشگاهها بر مبنای درک مسائل روز کشور و آشنایی با نیازهای جامعه و صنعت به تدریس علم پرداخته شود و با دستهبندی و عرضه این نیازها و تشویق دانشجویان به پژوهش حول این نیازها مسائل موجود در کشور را حل و فصل کرد.
میرسلیم در ادامه گفت: ما باید امروز بیش از هر چیز به پژوهش بها دهیم، اقدام عجولانه هیچگاه به نتیجه نمیرسد. البته من نمیگویم که اعتبارات در پژوهش تاثیرگذار نیست؛ اما ابتدا باید به شناسایی مسائل پرداخته شود و دانشجویان را در شناسایی مشکلات روز جامعه تشویق کرد، آنگاه از امکاناتی نیز برای رسیدگی به مسائل روز کشور استفاده کرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیاستهای آمریکا در قبال ایران، اظهار داشت: زورگوییهای آمریکا محدود به 4 دهه انقلاب اسلامی نمیگردد و قبل از انقلاب هم آمریکاییها نسبت به ایران زورگویی میکردند ما باید تا آنجا که میتوانیم برای بازداشتن دشمنان از هرگونه اقدامی علیه کشورمان عمل کنیم، که به حمد خدا نیروهای مسلح ما در این راستا به خوبی وظیفه خود را انجام دادهاند، چرا که آمریکا از امکانات نظامی ما هراس دارند.
وی با اشاره به این راهبرد دوم برای مبارزه با آمریکا این است که ما نگاه صلحطلبی خود را از طریق کشورهای دوست به آمریکا برسانیم تصریح کرد: آمریکا باید بداند که ما میخواهیم با سیاستهای خود کاری کنیم که همه بشریت در صلح و آرامش زندگی کنند و در همین راستا ما از حق فلسطینیان مبنی برزندگی کردن آنها در آرامش دفاع میکنیم.
میرسلیم افزود: نکته سوم در این باره این مطلب حقی است که ایران برای این که نگذارد تا تکفیریها در دنیا قد علم کنند چه شهدایی در این چند ساله تقدیم کرده است و کشورهای غربی باید قدرشناس این اقدامات ایران باشد، چرا که ایران اگر این اقدامات را انجام نمیداد امروز خطرات بیشماری کشورهای اروپایی را تهدید میکرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز چند هزار ایرانی در دنیا و همچنین در آمریکا زندگی میکنند که به ایران عشق میورزند و حضور این ایرانیان وطن دوست دلیلی است که رجزخوانیهای دشمنان ما به جایی نمیرسد.
وی با اشاره به موضوع مسکن و راهکارهای او برای حل مسکن خانوادهها، گفت: روش ما این است که ارزش دادن بیهوده به زمین را حذف کنیم. ما باید زمین را در جایگاه مناسب خودش شناسایی کنیم، یعنی باید مجموعه عوامل تاثیرگذار بر روی زمین و امکانات رفاهی را مد نظر قرار دهیم و زمین مجانی یا با قیمت کم در اختیار مردم قرار دهیم.
میرسلیم در همین زمینه افزود: مسکن ایدهآل به معنای مسکن بیکیفیت نیست و روشهای روز به ما کمک میکند که علاوه بر ساخت مسکن باکیفیت و آبرومندانه برای مردم این مسکنها فاقد هرگونه تجملاتی نیز باشد.به طور مثال نمای ساختمانها مهم نیست که چگونه ساخته شود و نمای ساختمان برای کم کردن هزینهها میتواند ساده باشد. پس بنابراین با زمین ارزان، طراحی مهندسی، استفاده مناسب از مصالح و روش مناسب اقتصادی برای این که امکان تملک برای مردم فراهم شود، میتواند عواملی باشد که مشکل مسکن را حل و فصل کند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع تورم، تصریح کرد: در اقتصاد دو نوع تورم داریم؛ تورمی که درصد آن به 20، 30 و یا 40 برسد به این معنی که ساعت به ساعت نرخ اجناس تغییر کند، قطعاً ویران کننده است و اقتصادی که به این نوع تورم دچار شده باشد اقتصاد بیمار است و باید به شکل قاطعانه برای حل این بیماری حرکت کرد.
وی در همین زمینه افزود: اما تورمی که به دنبال توسعه باشد و میزان آن 3 یا 4 درصد تورمی معقول است که نه تنها به سلامت زندگی مردم لطمه نمیزند بلکه انگیزه ایجاد میکند برای تحرک بیشتر در صحنه اقتصادی کشور.
میرسلیم با اشاره به موضوع اشتغال گفت: این مسئله از انتهای دولت دهم ظاهر شد و بعد در دولت یازدهم تشدید شد، از نظر بنده مشکل بیکاری از تورم مهمتر است؛ چرا که بیکاری به همراه خود ناهنجاریهای اجتماعی از قبیل افزایش سرقت را به همراه خواهد داشت. بنابراین برای ایجاد تعادل در کشور باید ابتدا به دنبال ایجاد شغل باشیم و سپس راهی برای کاهش تورم پیدا کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما کارگاههای بسیاری داریم که فعال بودهاند و مجهز به دستگاههای خوبی نیز بودند، اما برخی جنبههای
اداری باعث شد که مجال و فرصت کار از این کارگاهها گرفته شود و ما برای برگرداندن این کارگاهها به عرصه تولید باید مشکلات بانکی و
اداری آنها را حل کنیم.
وی با اشاره به شعارهایی که انتخاب کرده برای دولتش گفت: شعار من این است که آن دسته از حقوق مردم که تا به حال احقاق نشده است را احقاق کنم. مانند حق مسکن، تامین اجتماعی، شغل، بهداشت و فعالیتهای آزادانه سیاسی. البته بنده منکر خدماتی که دولتهای گذشته تا به حال کردهاند نمیشوم، ولی از نظر بنده این خدمات کافی نبوده است و ما باید در تکمیل حرکتهای دولتهای گذشته اقدام کنیم.
میرسلیم افزود: امروز باید به فکر احقاق حقوق باقیمانده مردم با کمک خودشان باشیم، روش این کار نیز راستی و درستی با مردم است. اگر ما میخواهیم آمار بدهیم، باید آمارهایمان صادقانه باشد؛ چرا که همواره راستای با مردم نتیجه بهتری دارد، تا این که برای مردم شعارهای موفقیتآمیز دهیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت درستی یعنی وزرای آن هم از شایستگی برخوردار باشند و هم دارای آگاهیهای لازم باشند. البته علاوه بر این ویژگیها باید دارای تجربه مفید نیز باشند و باید بررسی شود که در کارنامه آنها تا چه حد موفقیت وجود دارد، در یک کلام کسانی باید سر کار بیایند که دارای سابقه خوب در مدیریت باشند.
وی افزود: اگر مدیر از وجدان اخلاقی برخوردار باشد قطعاً کارمندان او نیز مجبور میشوند که خوب عمل کنند.
میرسلیم با اشاره به مسائل اقتصادی و کاهش هزینه ازدواج جوانان، گفت: ازدواج از مسائل مهم است؛ که البته واجب نیست، مگر برای برخی افراد که آنها به آلودگی کشیده میشوند. در جامعه معتدل باید به شکل طبیعی به نیازهای جوانان پاسخ دهیم و نباید این نیازها را معطل بگذاریم، که چون شغل داشته باشد و یا مسکن داشته باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: از نظر بنده جوانی که موفق به ازدواج شده راحتتر میتواند به تحصیل علم بپردازد. بنابراین ما نباید ازدواج را به بعد از حل مشکلات جوانان موکول کنیم. برای حل مشکل ازدواج جوانان دولت میتواند وامهای قرضالحسنه بدهد، که راه درست آن این است که در هر محلهای امنای محل امکاناتی را برای دادن وام به جوانان فراهم کنند.
وی گفت: ما باید به سازمانهای مشاورهای خانواده بها دهیم، چرا که اگر خانواده به شکل محکم و بر مبنای درایت شکل بگیرد، خداوند نیز از این خانواده پشتیبانی خواهد کرد. به اعتقاد بنده کاهش نرخ جمعیت نیز نتیجه سست شدن بنیاد خانوادهها است. متاسفانه امروز فضای مجازی در حال فعالیت گسترده در زمینه سست کردن پایههای فرهنگی خانوادههاست و هدف دشمنان این است که خانواده را بیاهمیت جلوه دهند و تقدس آن را از بین ببرند.
میرسلیم در پاسخ به سوالی در خصوص توان کار با منتقدین در صورت پیروزی در انتخابات گفت: به طور اصولی پایه مردمسالاری در این مبنا نهادینه شده که اکثریت پیروز مسئولیت را بپذیرند ولی اقلیت را سرکوب نکنند، که راهش این است اقلیت برای تحقق نیت خودشان به تجزیه و تحلیل عملکرد اکثریت بپردازند و آنجایی که ضعفی در اداره امور مشاهده کردند به انتقاد سازنده بپردازند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: البته انتقاد سازنده با فحاشی و دروغ گفتن فرق میکنند و از نظر بنده این گونه نقد کردن جرم محسوب میشود.
وی گفت: اگر ما از انتقاد نقادها استفاده کردیم، آن وقت است که در مسیر کمال حرکت میکنیم. البته باید شیوههای نقد کردن را آموزش داده شود. چرا که برخی اوقات همین نقدها هستند که باعث انحراف مسائل میشوند و به جای درست کردن مشکلات به تشدید شدن آنها نیز کمک میکند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به راهحل برون رفت از وضعیت کنونی کشور گفت: نظام ما دارای برنامههای 5 سالهای است که در این برنامهها سیاستهای کلی تبیین شده، که این سیاستها باید در سایه چشمانداز 20 ساله قرار گیرد که ما امروز 12 سال از این چشمانداز را گذراندهایم، اما آیا توانستهایم در این 12 سال در اجرای این سیاستها موفق باشیم، از نظر بنده خیر.
میرسلیم افزود: امروز ما انحرافاتی در پیاده کردن برنامهها و در تخصیص بودجه به این برنامهها را داریم، که باید با همکاری سازنده میان مجلس و دولت در راستای متوازن شدن بودجه و اهداف مشخص شده در برنامه حرکت کرد، تا به نتایج مطلوبی که در چشمانداز مشخص شده است، برسیم.