قیمت نفت:

بررسی بازار نفت در هفته‌ای که گذشت

هفته گذشته بازار نفت با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بود. از یک طرف، کاهش موجودی و تولید نفت آمریکا و از طرف دیگر امیدواری تجار یه تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا از میانه سال تا ماه مارچ ۲۰۱۸، یعنی برای ۹ ماه دیگر بود. این در حالی ست که پیشتر احتمال می‌رفت که این توافق برای ۶ ماه دیگر، یعنی تا آخر سال ۲۰۱۷ تمدید شود. مجموع این وقایع به افزایش قیمت نفت و رسیدن آن به بالای ۵۳ دلار انجامید. 

کد خبر: ۶۹۵۹۰۹
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۰ 20 May 2017
|
4173 بازدید
هفته گذشته بازار نفت با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بود. از یک طرف، کاهش موجودی و تولید نفت آمریکا و از طرف دیگر امیدواری تجار یه تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا از میانه سال تا ماه مارچ ۲۰۱۸، یعنی برای ۹ ماه دیگر بود. این در حالی ست که پیشتر احتمال می‌رفت که این توافق برای ۶ ماه دیگر، یعنی تا آخر سال ۲۰۱۷ تمدید شود. مجموع این وقایع به افزایش قیمت نفت و رسیدن آن به بالای ۵۳ دلار انجامید. 


به گزارش تابناک اقتصادی، روز گذشته در حالی بازار نفت به فعالیت‌های خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته   ۱. ۱۰ دلار افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۳. ۶۱ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۸ سنت افزایش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۵۰. ۳۳ دلار صورت گرفت. با این حساب قیمت نفت به بالاترین حد خود در یک ماه گذشته رسید.

بررسی بازار نفت در هفته‌ای که گذشت

این در حالی ست که در هفته گذشته که بازار بسته شد قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته   ۷ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۰. ۸۴ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱ سنت افزایش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۴۷. ۸۴ دلار صورت گرفت. در نهایت جمعه گذشته قیمت نفت به کمترین حد خود از اواخر ماه نوامبر رسید.
می‌توان گفت که در هفته گذشته نفت خام آمریکا و نفت برنت، به طور کلی به ترتیب ۵. ۲ درصد و ۵. ۴ درصد افزایش یافت.

افزایش قیمت‌های دیروز به خاطر افزایش امید‌ها برای تمدید قرارداد کاهش تولید میان تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک مبنی بر ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، و همچنین کاهش موجودی نفت آمریکا می‌باشد.

در آخرین ساعات روز چهارشنبه، گزارش کاملی از سطح موجودی نفت خام آمریکا، توسط آژانس اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد که طی آن مشخص گردید که در هفته منتهی به ۱۲ می‌موجودی نفت آمریکا ۱. ۸ میلیون کاهش داشته و به ۵۲۰. ۸ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی ست که تحلیل گران پیش بینی کرده بودند که در هفته منتهی به ۱۲ می، موجودی نفت آمریکا ۲. ۴ میلیون بشکه کاهش می‌یابد. 

یک منبع اوپک در روز جمعه اعلام کرد، یکی از هیئات‌های اوپک به دنبال بررسی سناریوی نشست سیاستگذاری هفته آینده جهت دستیابی به گزینه‌ای است که منجر به کاهش تولید نفت گردد. نمایندگان ملی اوپک که شامل ۱۳ نماینده کشورهای عضو هستند به همراه مقامات دبیرخانه اوپک در وین در روز چهارشنبه و پنجشنبه در مورد بازار نفت گفتگو خواهند کرد. دو منبع از اوپک اعلام کردند مطابق برنامه، نشست کمسیون اقتصادی در روز پنج شنبه تمام خواهد شد ولیکن نتیجه گیری در روز جمعه صورت می‌گیرد.

این‌ها در حالی ست که روز دوشنبه عربستان سعودی و روسیه که از تولید کنندگان بزرگ نفت جهان محسوب می‌شوند درباره ضرورت تمدید قرارداد کاهش تولید برای ۹ ماه دیگر یعنی تا مارس ۲۰۱۸ توافق کردند تا بدین وسیله بتوانند اشباع جهانی نفت را مهار نموده و قیمت‌های این محصول را بالا ببرند.

زمانمندی این اظهار نظر که نزدیک ۲۵ می‌می باشد یعنی زمانی که اجلاس رسمی اوپک قرار است صورت بگیرد و همچنین لحن محکم این بیانیه بازار را شگفت زده کرده است و انتظار می‌رود که دلیل آن نیز تحصیل این اطمینان باشد که سایر اعضاء اوپک و تولید کنندگان بیرون از این گروه که در دور اول توافق مزبور شرکت داشته اند با این دو کشور برای تمدید قرارداد فعلی همراه شوند.

خالد الفالح وزیر انرژی عربستان و الکساندر نواک همتای روسی او در بیانیه مشترک  خود بدنبال این دیدار اعلام کردند آن‌ها توافق کرده اند تا قرارداد موجود را برای مارس سال آینده تمدید نمایند.

این وزراء متعهد شدند هر کاری که می‌توانند انجام دهند تا ذخائر جهانی را به میزان متوسط ۵ ساله کاهش دهند و ابراز امیدواری کردند که در این باره حمایت سایر تولید کنندگانی که در قرارداد فعلی حضور نداشته اند را نیز به دست بیاورند.

فالح به جلسه مطبوعاتی پکن در کنار نواک اعلام کرد "درباره ذخائر نفت شاهد یک کاهش قابل توجهی بوده ایم، اما هنوز به جایی که می‌خواستیم یعنی کاهش تا میزان متوسط ۵ ساله نرسیده ایم؛ بنابراین به این نتیجه رسیدیم که توافق موجود باید تمدید شود"

عربستان سعودی که در حال حاضر ریاست اوپک را در اختیار دارد و روسیه که بزرگترین تولید کننده دنیا است با هم دیگر کنترل یک پنجم عرضه جهانی نفت را در دست دارند با این حال برای مقابله با قیمت‌های ضعیف معاملات آتی نفت LCOc۱ CLc۱ که حدود ۵۰ دلار به ازای هر بشکه باقی مانده است به عجله افتاده اند.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت و سایر تولید کنندگان از جمله روسیه در قرارداد فعلی که از اول ژانویه اجرایی ده است متعهد شده اند تولید خود را در طی شش ماه ابتدایی سال جاری تا حدود ۱. ۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

در حالی که به طور کلی تمدید قرارداد کنونی توسط اوپک و روسیه دور از انتظار نبود، اما زمان مندی و لحن بیانیه باعث افزایش بیش از ۱. ۵ درصدی معاملات آسیا شد.

ویرندرا چاوهان تحلیلگر انرژی اسپکتس در سنگاپور گفت: "من فکر می‌کنم اوپک و روسیه تشخیص داده اند که برای جلب حمایت بازر آن هم در جایی که می‌خواهند از صرف تمدید قرارداد فعلی فراتر بروند باید از تاکتیک شوک و ترس استفاده کنند. نگاه بازار هم فقط به کاهش تولید نیست بلکه کاهش صادرات را نیز زیر نظر دارد و این همان چیزی است که برای تعادل دوباره بازار مورد نیاز است. "

بنابر رسانه‌های روسی، روزنفت روسیه که بزرگترین تولید کننده این کشور است در تهیه این قرارداد نقش داشته است و آماده همکاری با تمدید کاهش‌ها است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟