کمتر بیرون میرفت و بیشتر در اتاقش بهصورت افقی روی تخت دراز میکشید و دو دست را در حالت عمودی نگه میداشت و به گوشی بین دستهایش زل میزد. عمده فعالیت روزانهاش حرکت انگشتان دست روی صفحه گوشی تلفن همراه بود.
به گزارش جام جم، از ابتدا اینگونه نبود. ابتلای او به این بیماری ـ اعتیاد به تلفن همراه ـ از زمانی شروع شد که پا به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گذاشت.
مدت زیادی گذشته از روزی که دوستش تلگرام را به او معرفی کرد. از همان روز یکی از ضروریات زندگیاش تلگرام شد. با دوستانش حرف میزد و عکس میفرستاد و در گروههای مختلف عضو بود.
همه دوستانش میدانستند او را فقط در تلگرام میشود پیدا کرد. حتی دیگر کارایی اصلی تلفن همراهش را هم از یاد برده بود. نه زنگ میزد و نه پیامک میفرستاد، فقط صفحههای مختلف شبکههای اجتماعی را یکی پس از دیگری باز و بسته میکرد تا ببیند چه خبر جدیدی آمده است. دیگر برایش آشنا و غریبه فرقی نداشت.
او دوستان بسیار زیادی در تلگرام داشت که حتی یکبار هم آنها را ندیده بود. فکر میکرد چون از آنها دور است و دستشان به او نمیرسد پس هیچ خطری هم او را تهدید نخواهد کرد تا اینکه از دوستانش پیامهای مختلف نگرانکننده گرفت.
دوستان مجازیاش یکی پس از دیگری او را به مسخره بودن یا بیمعرفت بودن متهم میکردند و بعد هم بدون هیچ توضیحی بلاکش میکردند. او حتی روحش هم از ماجرا خبر نداشت.
هرچه میپرسید آنها جوابی نمیدادند و فقط حرف خودشان را میزدند تا اینکه یکی از دوستان صمیمیاش به او خبر داد از طرف حساب تلگرامش برای دیگران فیلم و عکسهای مستهجن ارسال میشود، حتی با عکسهای خصوصی او و دوستانش صفحهای در اینستاگرام باز شده که طرافداران زیادی هم دارد.
نمیدانست این چیزها چگونه و از کجا برای دوستانش فرستاده میشود. موضوع را با برادرش درمیان گذاشت و به پیشنهاد برادرش به پلیس فتا مراجعه کردند.
در تحقیقاتی که توسط ماموران پلیس فتا صورت گرفت، دریافتند حساب تلگرام او هک شده و خود او هم به هکرها در این کار کمک کرده است.
مدتها قبل در تلگرام برایش پیامیآمد و در آن نوشته شده بود (کاربر گرامی، حساب تلگرام شما غیرفعال شده است و برای فعالسازی مجدد اقدام به ارسال کد پنج رقمیکنید) او هم کدی را که به تلفنش پیامک شده بود ارسال کرد. سودجویان از این موقعیت استفاده کرده و تلگرامش را هک کرده بودند.
کاربران فضای مجازی و بخصوص شبکههای اجتماعی به علت نداشتن آشنایی با تهدیدات و خطرات موجود در این محیط، از سوی افراد بزهکار مورد هدف قرار میگیرند و در این خصوص متاسفانه پروندههای بسیاری در پلیس فتا موجود است.
سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره نحوه هک تلگرام، گفت: افراد زیادی با مراجعه به پلیس فتا از هک اکانت تلگرام خود خبر دادهاند که با تحقیقات انجام شده از شاکیان مشخص شده، افرادی سودجو و بزهکار با نصب نسخه کامپیوتری شبکه اجتماعی تلگرام و سپس از طریق چت و فریب افراد نسبت به دریافت کد پنج رقمیکه برای صاحبان اکانت تلگرام ارسال میشود، اقدام میکنند.
وی ادامه داد: این افراد سوءاستفادهگر پیامیجعلی از سوی تلگرام با عنوان «کاربر گرامی، حساب تلگرام شما غیرفعال شده است و برای فعالسازی مجدد اقدام به ارسال کد پنج رقمیکنید» یا «کاربر گرامی، برای فعالسازی قابلیتهای پنهان تلگرام سریعا اقدام به ارسال کد پنج رقمی کنید» ارسال میکنند. این افراد کد مربوطه را دریافت و سپس به تمام اطلاعات از قبیل لیست مخاطبان، عکسها و سایر اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا میکنند. متاسفانه افرادی که با این روش فریب خوردهاند اطلاعات و عکسهای شخصی فراوانی را در گوشی هوشمند خود نگهداری میکردهاند که همین کار سبب شده پس از دسترسی سوءاستفادهگران به این اطلاعات نسبت به تهدید و پیشنهادهای نامشروع، انتشار تصاویر و اخاذی اقدام کنند.
مراقب سیمکارت هم باشیدسرهنگ شاهین حسنوند، رئیس پلیس فتای خوزستان نسبت به سوءاستفاده از حساب کاربری تلگرام پس از واگذاری سیمکارتهای اعتباری و دائمی هشدار داد: دو راهحل برای جلوگیری از دسترسی به حساب تلگرام پس از واگذاری سیمکارت وجود دارد. نرمافزار تلگرام برای فعالسازی حساب، از روش ارسال کد فعالسازی به شماره سیمکارت استفاده میکند.
مشکلی که در این روش وجود دارد این است که در صورت تغییر مالکیت سیمکارت، مالک جدید ممکن است بتواند به حساب تلگرام صاحب قبلی سیمکارت دسترسی پیدا کند. این مشکل ممکن است برای تمامکاربران تلگرام با هر سیمکارتی رخ دهد.
برای پیشگیری از این مشکل، توصیه میشود در تنظیمات امنیتی تلگرام (Privacy and Security)، گزینه «تایید دو مرحلهای» (Two-Step Verification) را فعال کنید. با این کار، یک رمز عبور شخصی برای حساب تلگرام خود تعیین میکنید که برای ورود به حساب تلگرام شما از یک دستگاه جدید، به وارد کردن این رمز عبور نیاز خواهد بود.
اگر قصد دارید سیمکارت خود را به شخص دیگری واگذار کنید، حتما حساب تلگرام را از طریق Delete Account پاک کنید تا مالک جدید سیمکارت به تلگرام شما دسترسی نداشته باشد.
اخاذی با اپل آیدیرئیس پلیس فتای تهران از شناسایی و دستگیری عامل سوءاستفاده از اپل آیدی مشتریان خود خبر داد و گفت: هیچ گاه به اطرافیان و افراد غیراصلح برای ساخت کاربری گوشیهای هوشمند خود اعتماد نکنید.
سرهنگ کاکوان اظهار کرد: پروندهای با شکایت خانمی در اختیار پلیس فتای تهران قرار گرفت. شاکی گفت: سال گذشته اقدام به خرید یک دستگاه گوشی اپل کردم و آن را به یکی از آشنایان خود دادم تا برای من اپل آیدی بسازد. این فرد رمز اپل آیدی مرا دارد و به تمام اطلاعات گوشی تلفن همراهم دسترسی پیدا کرده است.
وی افزود: پس از این شکایت تحقیقات ماموران آغاز و در بررسیهای فنی صورت گرفته مشخص شد، متهم از ایمیل خود برای نصب اپل آیدی استفاده کرده است. با کشف این دلایل، متهم دستگیر شد و برای تحقیقات در اختیار ماموران پلیس فتار قرار گرفت. او در تحقیقات به جرم خود اعتراف کرد و مدعی شد، شاکی به من اعتماد کرده بود و رمز اپل آیدی او در اختیارم بود. بعد از مدتی وسوسه شدم از اعتماد شاکی سوءاستفاده و از او اخاذی کنم که در اجرای نقشهام ناکام ماندم و با شکایت او دستگیر شدم.
سرهنگ کاکوان در اینباره به شهروندان هشدار داد اپل آیدی رمز عبور شخصی است و دارنده این نوع دستگاه قبل از خرید باید روش فعالسازی آن را یاد بگیرد، چراکه با دانستن نام کاربری و رمز عبور اپل آیدی، به تمام اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا میکنند.
رئیس پلیس فتای تهران گفت: فعالسازی اپل آیدی بسیار راحت است و خریداران این نوع گوشی میتوانند خود اقدام به فعالسازی آن کنند تا دچار چنین مشکلاتی نشوند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.