جراح و متخصص زنان با اشاره به تأثیر آلودگی هوا در بروز سرطان سینه گفت: قرار گرفتن در معرض هوای آلوده عامل خطری برای ابتلا به تومورها است.
به گزارش فارس، الهام السادات هاشمیان نائینی در ارتباط با موضوع سرطان پستان اظهار داشت: مقالاتی که اخیراً توسط بسیاری از دانشمندان تدوین شده حاکی از این بوده که قرار گرفتن در معرض ذرات ریز هوای آلوده با تراکم بافت سینه در ارتباط بوده و عامل خطری برای ابتلا به تومورها است.
وی با بیان اینکه بافت سینه متراکم یکی از عوامل خطر شناخته شده در افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه است، گفت: براساس تحقیقات، احتمال اینکه زنانی با بافت پستان متراکم در معرض هوای آلوده قرار گیرند و دچار سرطان سینه شوند 20 درصد بیشتر است.
این جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه برخی از مواد شیمیایی موجود در هوای آلوده از ویژگیهایی برخودار است که کارکرد غدد درونریز را برهم میزند، گفت: سیستم غدد درونریز به صورتی است که هورمونهایی را در سطح بدن ترشح کرده بنابراین اختلال کارکرد غدد درونریز فعالیت استروژن و عوامل رشد را تغییر میدهد که این امر میتواند به تکثیر سلولهای سینه منجر شده و در این صورت تراکم بافت آن افزایش مییابد.
هاشمیان نائینی خاطرنشان کرد: زنانی که بافت سینه بسیار بالایی دارند با احتمال 4 تا 5 برابر بیشتر از سایر زنان به سرطان سینه مبتلا میشوند و پیدا کردن تومورهای کوچک در این بافت از بدن نیز دشوارتر است.
وی در پایان گفت: زندگی در مناطقی که کیفیت هوای پایینی دارند خطر پیامدهای نامطلوب سلامتی را افزایش میدهد و ریسک احتمال ابتلا به سرطان را نیز بیشتر میکند.