رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به پدیده گرد و غبار در برخی نقاط کشور گفت: شهرهای ایران تحت تاثیر گرد و غبار قرار دارند که منشاء عمده آن خارجی است و باید چارهای برای آن اندیشیده شود.
به گزارش تسنیم، معصومه ابتکار شب گذشته در مراسم هم اندیشی و هم آوایی آینده شهری ایران که با حضور کارشناسان محیط زیست و شهری برگزار شد اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه به موضوع مدیریت شهری و شاخصهای محیط زیستی توجه جدی شده است.
وی با اشاره به برخی راهکارهای انجام گرفته در حوزه محیط زیست و شهرهای ایران افزود: اقدامات زیادی در حوزه بهبود شرایط زندگی و قابل زیست بودن شهرهای ایران انجام گرفته است، که با وجود مشکلات و چالشها به توفیقاتی نیز دست پیدا کردهایم.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان این که دریاچه ارومیه یکی از برنامههای موفق بوده است، تصریح کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه بر روی زیست و زندگی 14 میلیون نفر اثر میگذارد و به طور حتم این برنامه باید مورد توجه جدی واقع شود.
ابتکار با اشاره به پدیده گرد و غبار در برخی شهرهای ایران گفت: برخی شهرهای کشورمان تحت تاثیر گرد و غبار قرار دارند که عمده آن خارجی است و از کشور عراق وارد میشود.
وی در ادامه به موضوع مدیریت شهری و توجه به تغییرات اقلیمی در کشور اشاره کرد و افزود: امروز مدیریت شهری را نمیتوانیم بدون توجه به تغییرات اقلیمی مد نظر قرار دهیم؛ میزان تاب آوری و سازگاری شهرها در مورد تغییرات اقلیمی باید در اولویت قرار گیرند.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان این که آلودگی هوا نیز یکی از تهدیدات بزرگ در تمام نقاط دنیا محسوب میشود، اظهار کرد: از هر 8 مرگ و میر یکی مربوط به آلودگی هوا است و ما نیز در کشور برنامههایی را برای کاهش آن مد نظر قرار دادهایم.
ابتکار تصریح کرد: هر انسان به طور طبیعی روزانه 16 کیلو هوا مصرف میکند و به آن وابسته است که اگر آلایندهها از طریق هوا وارد سیستم تنفسی شود پیامدها و اثرات منفی زیادی را پدید میآورد.
وی خاطر نشان کرد: در طی سالهای گذشته برنامههایی همچون تضمین و اصلاح برنامههای کاهش آلودگی هوا، تصویب طرحهای مرتبط با آلودگی هوا، توجه به کیفیت سوخت، کاهش میزان گوگرد، ارتقای سامانههای تولید خودرویی در ایران ایجاد سامانه گسترده یکپارچه فنی سیمفا و حذف مازوت از بسیاری نیروگاهها را انجام دادهایم.
رئیس سازمان محیط زیست توضیح داد: در حال حاضر 8 درصد نیروگاههای ما از مازوت استفاده میکنند که این رقم در سالهای گذشته 45 درصد بود و به دنبال آن هستیم تا میزان مصرف مازوت را به صفر درصد در کشور برسانیم.
ابتکار تصریح کرد: با وجود همه اقداماتی که در حوزه بهبود هوا انجام گرفته اما به علت ورود گرد و غبار از کشورهای خارجی کیفیت هوای برخی شهرها هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است و باید راهکارهای مد نظر برای این منظور انجام بگیرد.
وی افزود: مدیریت، برنامهریزی، نگرش توسعه پایدار، فرهنگسازی و اصلاح نگرشها میتواند برخی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا باشد.
همچنین در پایان این مراسم از کتاب باغ شهر صفوی قزوین رونمایی شد.