قیمت نفت:

دوباره قیمت نفت سوار بر قطار کاهش شد

در روز پنجشنبه قیمت نفت، دوباره شروع به کاهش کرد. پس از آن که اول وقت دیروز، قیمت نفت کمی افزایش یافت، با نگرانی تجار از اشباع بازار از منابع موجود دوباره شروع به کاهش کرد. با افزایش تولید برخی از کشور های تولید کننده و بیم ناکارآمدی توافق اوپک قیمت نفت به کمترین حد خود در چند ماه گذشته رسیده است.
کد خبر: ۷۰۵۹۹۱
|
۰۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۶ 22 June 2017
|
6888 بازدید
در روز پنجشنبه قیمت نفت، دوباره شروع به کاهش کرد. پس از آن که اول وقت دیروز، قیمت نفت کمی افزایش یافت، با نگرانی تجار از اشباع بازار از منابع موجود دوباره شروع به کاهش کرد. با افزایش تولید برخی از کشور های تولید کننده و بیم ناکارآمدی توافق اوپک قیمت نفت به کمترین حد خود در چند ماه گذشته رسیده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته،  ۱۵ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۴۴.۶۷ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۴ سنت کاهش، بشکه‌ای ۴۲.۳۹ دلار صورت گرفت.

دوباره قیمت نفت شروع به کاهش کرد

از دیروز قیمت نفت برنت ۲.۶ درصد کاهش یافته است و به پایین ترین حد خود از ماه نوامبر ۲۰۱۶ رسیده است. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز به کمترین حد خود از ماه آگوست سال ۲۰۱۶ رسیده.

از ابتدای امسال قیمت نفت ۲۰ درصد کاهش یافته و این بدترین عملکرد بازار در نیمسال اول سال های ۱۹۹۷ تا کنون (یعنی در نیمسال اول ۲۰ سال گذشته) بوده است.

افزایش تولید ها به رغم تلاش اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا است و موجب شده که تجار به توانایی اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت شک کنند.

از تاریخ ۱۵ نوامبر تا کنون، بعنی درست دو هفته پیش از اینکه سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر برای اولین بار توافق به کاهش تولید کردند، این دو شاخص به این نرخ نرسیده بود و این کمترین قیمت در ۷ ماهه گذشته می باشد.

از تاریخ ۲۵ می تا کنون که سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تولید خود را برای ۹ ماه دیگر کاهش دهند، قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت بیش از ۱۵ درصد کاهش یافته است.

کاهش تقاضا برای نفت خام نیز از عواملی بوده که در کاهش قیمت ها نقش داشته است. البته مهمترین عامل در کاهش قیمت نفت افزایش تولید برخی از تولید کنندگان اصلی بوده است.

تحلیلگران می گویند که افزایش مستمر تولید نفت توسط آمریکا و همچنین افزایش تولید کشور هایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب شده است که تلاش اوپک برای تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، دست کم تا این لحظه، با شکست روبه رو باشد.

یک منبع آگاه اهل لیبی به رویترز گفته است که بعد از تمام شدن نزاع میان شرکت ملی نفت لیبی و شرکت آلمانی وینترشال، تولید نفت این کشور بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته و به ۸۸۵ هزار بشکه در روز رسیده است.

این در حالی ست که تولید نفت نیجریه نیز افزایش یافته است. در ماه آگوست صادرات نفت سبک نیجریه افزایش یافته و به ۲۲۶ هزار بشکه در روز رسیده بود. این در حالی ست که صادرات در ماه جولای ۱۶۴ هزاربشکه بوده است.

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده که موجودی نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ ژوئن ۲.۵ میلیون بشکه کاهش یافته است. این در حالی ست که تحلیلگران انتظار داشتند که موجودی نفت این کشور ۲.۱ میلیون بشکه کاهش یابد. با این حال این کاهش موجودی نتوانسته است، آن طور که باید، تاثیر مثبتی بر روی قیمت نفت بگذارد.

تاماس وارگا، تحلیل گر بازار نفت در لندن گفته است که: «برنامه افزایش صادرات ماه آگوست نیجریه و همچنین افزایش تولید لیبی، فشار بیشتری در کوتاه مدت بر روی قیمت نفت خواهد آورد.»

تولید کنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک)، من جمله روسیه، در تلاش اند، تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهد.

داده های روز جمعه نشان می دهد که تعداد دکل های حفاری آمریکا برای ۲۲ امین هفته پیاپی افزایش یافته است و به ۷۴۷ دستگاه رسیده که بیشترین تعداد از اکتبر سال ۲۰۱۵ است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟