آمادگی عراق برای جشن آزادی موصل، ناپدید شدن دوباره حاکم امارات، آمادگی جبهه النصره برای حمله شیمیایی در خان شیخون و کفریا، زنده سوزاندن اعلام کننده خبر مرگ ابوبکر البغدادی، کشورهای عربی به دنبال کودتا در قطر و نزدیک بودن جنگ با ایران از جمله مهم ترین تحولات خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعزام نیروهای ترکیه به قطر نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»، وزارت دفاع قطر با صدور بیانیه ای از ادامه اعزام نیروهای نظامی ترکیه به این کشور خبر داد.
وزارت دفاع قطر در این بیانیه ای که تارنمای اینترنتی آن منتشر شده است، افزود: نیروهای جدید به نیروهای ترک مستقر در دوحه ـ که از 19 ژوئن گذشته (29 خرداد) مأموریت خود را آغاز کرده اند ـ می پیوندند.
در این بیانیه آمده است: نیروهای نظامی ترکیه در چهارچوب همکاری نظامی مشترک میان دو کشور در پایگاه هوایی العدید مستقر شده اند.
وزارت دفاع قطر در 19 ژوئن گذشته از رسیدن نیروهای پیشگام ترکیه به دوحه خبر داد.
پارلمان ترکیه در هشتم ژوئن گذشته (18 خرداد) با اکثریت آرا، توافقنامه مربوط به تقویت همکاری نظامی با قطر را به تصویب رساند که در اواخر سال 2015 به امضا رسیده است و بنا بر آن، ترکیه می تواند در قطر پایگاه نظامی تأسیس و بر اساس توافق دوجانبه نیروهای نظامی اش را در قطر مستقر کند.
سعودی به همراه امارات، مصر و بحرین خواستار برچیده شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر شده اند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، درخواست کشورهای محاصره کننده قطر مبنی بر لزوم بسته شدن فوری پایگاه ترکیه و توقف هرگونه همکاری نظامی میان آنکارا و دوحه را «درخواستی زشت و ناصحیح» و آن را به مثابه دخالت در روابط دوجانبه میان قطر و ترکیه خوانده است.
عربستان روز دوشنبه (15خرداد 96) به همراه امارات، بحرین، مصر، دولت شرق لیبی، جزایر مالدیو و رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرد.
در پی این اقدام، قطر با ابراز تأسف از این تصمیم، آن را غیرقابل توجیه دانست و گفت: ادعاهایی که موجب اتخاذ این تصمیم شده، نادرست است.
عربستان، امارات و بحرین همچنین تمامی مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را با قطر بستند.
آمادگی عراق برای جشن آزادی موصل با آزادسازی منطقه «مکاوی» در موصل و باقی ماندن تنها ۱۰۰ تکفیری در این شهر، گفته میشود که امروز، ارتش عراق، آزادی این شهر را اعلام خواهد کرد.
فرماندهی عملیات «قادمون یا نینوا»، یکشنبه از آزادی منطقه «مکاوی» در بخش قدیمی شهر موصل در بخش غربی این شهر خبر داد.
در بیانیه این فرماندهی که نسخهای از آن به دست «السومریه نیوز» رسیده است، نیروهای مبارزه با تروریسم منطقه مکاوی در موصل را آزاد کردند و پرچم عراق را در آن برافراشتند.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی در حال نبرد با داعش در آخرین مواضع تکفیریها در شهر موصل اند و تاکنون پیشرویهای قابل ملاحظهای در این شهر داشتهاند و صدها تکفیری را به کام مرگ فرستادهاند.
خبرنگار شبکه المیادین در موصل نیز با تأیید این مسأله اعلام کرد: تنها شمار اندکی از تروریستهای داعش در موصل ماندهاند و بر اساس آمار موجود، تعداد تروریستها به کمتر از صد تن میرسد. به همین دلیل، عراق در حال آماده شدن برای اعلام پیروزی در موصل و آزادسازی آن و برگزاری جشن به همین مناسبت است.
حاکم امارات دوباره ناپدید شد
حاکم امارات که بعد از غیبتی طولانی در مقابل دوربینها ظاهر شده بود، بار دیگر به خارج سفر کرد.
خبرگزاری امارات اعلام کرد، خلیفه بن زاید آل نهیان، حاکم امارات امروز یکشنبه این کشور را برای سفر به خارج ترک کرده است.
این خبرگزاری اماراتی به مکان سفر خلیفه بن زاید اشارهای نکرده است.
این در حالی است که خلیفه بن زاید آل نهیان پس از 41 ماه غیبت از انظار عمومی، روز یکشنبه گذشته برای نخستین بار برای تبریک عید فطر در مقابل دوربینها حاضر شد.
خلیفه بن زاید در سال 2014 میلادی چندین بار کشور را به بهانه درمان ترک کرد اما رسانهها هیچ تصویری از این سفرها منتشر نکردند.
در نبود خلیفه بن زاید، کشور توسط محمد بن زاید برادر و ولیعهد او اداره میشود.
آمادگی جبهه النصره حمله شیمیایی در خان شیخون و کفریا
یک منبع نظامی سوری با اشاره به آماده شدن جبهه النصره برای حمله شیمیایی در خان شیخون و کفریا به تبعات آن پرداخت.
به گزارش المیادین، یک منبع نظامی سوری اعلام کرد: جبهه النصره در حال آماده شدن برای اقدام تحریک آمیز با استفاده از گاز سارین در انباری در خان شیخون و کفریاست.
این منبع بیان کرد: این اقدام تحریک آمیزی که تروریست ها در حال تدارک آن در سوریه هستند، ویران کننده مذاکرات آستانه است.
منبع سوری افزود: آمریکایی ها و ترکیه ای ها و یکی از سرکرده های النصره در آماده سازی حمله شیمیایی با گاز سارین در خان شیخون مشارکت دارند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه قبلا گفت: ادعاهای تحریک آمیز آمریکا درباره احتمال حملات شیمیایی در سوریه، نه تنها دمشق بلکه مسکو را هم هدف گرفته است.
«ماریا زاخاروا» در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود اعلام کرده بود: این ادعاهای واشنگتن، جدید و واقعی نیست و پیش زمینه ای برای مداخلات جدید است و نمونه ای از مدل استراتژی آمریکا در سوریه می تواند باشد. متأسفانه، واشنگتن ادعاهای بی اساسی را علیه رهبری سوریه کرده است. ما از این ادعاها که مقامات واشنگتن مدرکی را در خصوص آن ارائه نکرده اند، خبر داریم. ما نمی دانیم از چه اطلاعاتی برای طرح این اتهامات استفاده شده است. وضعیت نشان دهنده اقدامات تحریک آمیز نظامی و اطلاعاتی است؛ اقداماتی که نه تنها مقامات سوریه، بلکه روسیه را هم هدف قرار داده اند.
گفتنی است، روز گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود تصریح کرد: در صورت اقدام نظامی آمریکا علیه نیروهای سوریه، مسکو پاسخ مناسب و شایسته ای به واشنگتن خواهد داد.
در روزهای گذشته، بار دیگر مقامات آمریکایی مدعی شدند، دولت سوریه برای حمله شیمیایی علیه مخالفان آماده می شود. روسیه و متحدانش این اظهارات مقامات آمریکایی را مقدمه چینی برای مداخله نظامی در سوریه قلمداد کرده اند.
زاخاروا با یادآوری حملات شیمیایی خان شیخون که در پی آن آمریکا و متحدانش انگشت اتهام را به سمت دولت سوریه نشانه رفتند، گفته بود، ادعاهای اخیر کاخ سفید هم با هدف راه انداختن چنین کارزار اطلاعاتی و رسانه ای علیه رئیس یک دولت مستقل صورت می گیرد و به احتمال زیاد شبکه سی ان ان در این زمینه بسیار فعال خواهد بود.
زنده سوزاندن اعلام کننده خبر مرگ ابوبکر البغدادی به گزارش سومریه نیوز، منابع محلی در استان نینوای عراق روز یکشنبه اعلام کردند، گروه تروریستی داعش، فردی را که خطبه مرگ ابوبکر بغدادی را در تلعفر خوانده بود، اعدام کرد.
داعش این فرد را به اتهام «برانگیختن فتنه داخلی» اعدام کرد.
فردی که ابوقتیبه نامیده می شود و یکی از افراد بسیار نزدیک به ابوبکر بغدادی سرکرده داعش است دو روز پیش در خطبه های نماز جمعه تلعفر، از احتمال کشته شدن سرکرده داعش سخن گفته بود.
این منبع محلی خاطرنشان کرد، داعش تنها چند ساعت پس از آنکه ابوقتیبه را در تلعفر بازداشت کرد، او را اعدام کرد.
این منبع افزود: ابوقتبیه در مرکز بخش تلعفر و در میان ده ها تن از نیروهای داعش سوزانده شد.
کشورهای عربی به دنبال کودتا در قطر هستند«خالد بن محمد العطیه» وزیر دفاع قطر در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت که همسایگانش به دنبال ساقط کردن حکومت دوحه هستند.
وی افزود: در صورت لزوم، قطر آماده دفاع از حاکمیت خودش است.
وی تأکید کرد: امیدواریم ما به مرحله مداخله نظامی نرسیم. اگر این اتفاق رخ بدهد، ما همیشه آماده هستیم. ما اینجا هستیم تا از کشور خود دفاع کنیم.
وی به همسایگانش هشدار داد که به طور تاریخی نیز قطر کشوری نبوده که به راحتی بلعیده شود.
کشورهای عربستان، امارات، مصر و بحرین اخیرا به بهانه حمایت قطر از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کردند و لیستی شامل سیزده درخواست برای احیای مجدد روابط با دوحه به این کشور ارائه کردند و برای این کشور ضرب الاجل تعیین کردند تا به درخواست های آنها کتبا پاسخ دهد.
وزیر دفاع قطر با اشاره به تحرکات عربستان و دیگر کشورهای عربی گفت، دوحه احساس می کند توسط دوستانش از پشت خنجر خورده است.
وی در پاسخ به احتمال تلاش آنها برای تغییر رژیم قطر گفت: این قبلا هم اتفاق افتاده است. در سال 1996 تلاش برای کودتای سخت صورت گرفت، در سال 2014 تلاش برای کودتای نرم انجام شد و در سال 2017 نیز در حال تلاش برای کودتای نرم هستند.
جنگ با ایران نزدیک است پایگاه دیفنس وان به قلم دو کارشناس خود یادداشتی با این پرسش منتشر کرده: آیا ترامپ دستورالعمل بوش را تکرار و جنگی را با ایران آغاز می کند؟
در یادداشت دیفنس وان به قلم «PAUL R. PILLAR» افسر سابق اطلاعات ملی آمریکا و «GREG THIELMANN» عضو اتحادیه کنترل تسلیحات است، آمده: مواد خامی که آمریکا بتواند سناریویی که در گذشته هزینه گزافی برایمان داشت را تکرار کند، موجود است. این سناریو بدین صورت است که از اطلاعات در جهت کسب حمایت عمومی و برای جنگی غیرعاقلانه سوءاستفاده می شود.
دیفنس وان نوشت: دولت بوش ۱۵ سال قبل، ملت آمریکا را بر اساس نگاه سیاسی خود «و نه بر اساس حقایق» به جنگ با عراق کشاند. حالا این بار دشمن، ایران است؛ ایرانی که هدف دشمنی دولت ترامپ خواهد بود.
این پایگاه تحلیلی در ادامه تأکید می کند: بر خلاف آنچه ترامپ در دوران تبلیغات خود به منظور فاصله گرفتن از مداخله خارجی در غرب آسیا مدعی شد، جنگ های خارجی همیشه بهترین راه برای انحراف افکار عمومی از مشکلات داخلی و احیای حمایت عمومی است.
در ادامه آمده: تجربه جنگ عراق در ۲۰۰۳ درس های ارزشمندی در مورد سوءاستفاده از اطلاعات در چنین شرایطی در اختیارمان گذاشت. عراق سالیان دراز در لیست حمله نئوکان های آمریکا بود. جورج بوش دستور حمله داد و دیک چنی، معاون اول وی ادعا می کرد که «صدام حسین» تسلیحات کشتار جمعی دارد. همه این اتفاقات قبل از شروع برنامه جامعه اطلاعاتی آمریکا برای ارزیابی تسلیحات عراق رخ داد. پیوندسازی عراق با القاعده هم روشی بود که دولت بوش برای حمایت از جنگ علیه عراق به کار بست.
دیفنس وان در ادامه به مشابه سازی دولت ترامپ و اختلاف وی با مک مستر، مشاور امنیت ملی و دن کوتس، رئیس اطلاعات ملی آمریکا می پردازد و ادعا می کند، اگر ترامپ تصمیمی گرفته است، جامعه اطلاعاتی آمریکا کار مهمی در انصراف وی نمی تواند انجام دهد!