باقی ماندن 50 داعشی دیگر در موصل، آمار قابل توجه سایت های مرتبط با داعش، زنده بودن ابوبکر البغدادی، آماده شدن ترکیه برای حمله عفرین سوریه، ادعای حمله توپخانه ای ایران به اقلیم کردستان عراق و احضار سرکنسول ایران، استقرار پلیس نظامی روسیه در مناطق تنش زدایی در سوریه، زنان انتحاری داعش، بزرگترین خطر کنونی در موصل «زنان انتحاری داعش»، نگاهی به مذاکرات دور پنجم صلح سوریه در آستانه و پیش نویس غیر رسمی پاسخ قطر به کشورهای عربی، از جمله مهم ترین تحولات و خبرهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به گزارش هایی مبنی بر ترور یا ناپدید شدن امیر قطر نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک وبگاه فرانسویِ متخصص در امور قطر، از ناپدید شدن امیر قطر از زمان بروز بحران با کشورهای عربی خبرداد.
«قطر اینفو» که به مقام های رده بالای قطر نزدیک است و متخصص شناساندن این کشور به فرانسوی ها و کشورهای غربی است، به نقل از «آنتونیو امانییرا» مؤسس این وبگاه، دربارۀ شرایط مبهمِ ناپدید شدن شیخ تمیم بن حمد امیر قطر از زمان بروز تنش میان این کشور با کشورهای تحریم کنندۀ آن، ابراز نگرانی کرد و از وجود خبرهای تأیید نشده مبنی بر در خطر بودنِ جان امیر قطر خبر داد.
این وبگاه به تحلیل هایی که سرشار از نگرانی برای جان امیر قطر است، اشاره کرد و با بیان اینکه شیخ تمیم، یک هفته است دیده نشده، آخرین حضور علنی او را در بازدید از موزۀ ملی در دوحه دانست که در این بازدید، خواهرش «شیخه میاسه» او را همراهی می کرد. این بازدید را رسانه های رسمی قطر، با چند ساعت تأخیر، منتشر کردند.
در این وبگاه آمده است: پس از بازدید از موزه، امیر قطر، در یکی از مراکز فرماندهی محرمانه در دوحه ناپدید شد و از آن تاریخ هیچ کس نمی داند شیخ تمیم کجاست.
با ناپدید شدن شیخ تمیم، ده ها تن از عناصر وابسته به گارد امیر قطر، از بیم ترور شدن او، در چندین منطقه از این کشور پراکنده شدند و به موازات آن به نیروهای ترکیه که در دوحۀ قطر مستقر هستند، آماده باش اعلام شد.
به موازات نیروهای گارد امیر قطر و نیروهای ترکیه، شمار دیگری از نیروهای امنیتی سری نیز در قطر پراکنده شدند که هیچ کس ملیت یا هویت آن ها را نمی داند.
درخواست «مقتدی صدر» از «بارزانی» برای تعویق همهپرسی کردستان
رئیس جریان صدر عراق از رئیس منطقه کردستان عراق خواست برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه را به تأخیر بیندازد.
«مقتدی صدر» رئیس جریان صدر عراق از «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان درخواست کرد برگزاری همه پرسی این منطقه را به تأخیر بیندازد.
بر اساس گزارش وبگاه «رووداو»، در بیانیهای که دفتر مقتدی صدر به نقل از وی منتشر کرده، آمده است: از بارزانی میخواهم همهپرسی مذکور را به تأخیر بیندازد؛ هرچند این اقدام مانند اولین گام برای لغو آن در آینده باشد، به ویژه اینکه ما در آستانه آزادسازی موصل هستیم.
در همین راستا، «ابراهیم الجعفری»، وزیر خارجه عراق طی سفر خود به اتریش اعلام کرد، برگزاری همهپرسی استقلال منطقه کردستان ممکن است کشورهای همجوار را عصبانی کند.
کردستان عراق اعلام کرده همهپرسی استقلال این منطقه را در 25/9/2017 برگزار خواهد کرد.
تاکنون ایران، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نظر مخالف خود را برای این همهپرسی که هر یک علل متفاوتی دارد، اعلام کردهاند.
50 داعشی دیگر در موصل مانده اند
شبکه «المیادین» اعلام کرد، شمار تروریستهای باقیمانده داعش در بخش قدیمی موصل بیشتر از 50 تن نیست.
خبرنگار این شبکه در ادامه گفت: نیروهای عراقی تحرکات
داعش در «القلیعات و المیدان» آخرین سنگرهای داعش در بخش قدیمی موصل را
هدف قرار داده و آنها را محاصره کردهاند.
در ادامه این گزارش آمده است، جنگندههای عراقی،
تروریستهای داعش را در این بخش از موصل هدف قرار دادهاند و ساعاتی قبل
دستگاههای عراقی ویژه مبارزه با تروریسم به سنگرهای دفاعی داعش در
القلیعات حمله کردند.
آمار قابل توجه سایت های مرتبط با داعش
سازمان ضد تروریسم اتحادیه اروپا در گفت وگویی اعلام کرد، کارشناسان این سازمان نزدیک به سی هزار وبسایت مرتبط با گروه ترویستی داعش در فضای مجازی را شناسایی کردهاند.
«ژیل دو کرچوف»، هماهنگکننده سازمان ضدتروریسم اتحادیه اروپا ضمن هشدار به آنچه «خلافت مجازی» مینامد، بر اهمیت افزایش تلاشها برای مبارزه با تبلیغات تروریست ها در فضای مجازی تأکید کرد.
ابوبکر بغدادی زنده و جایش امن است!
منابع تکفیری به روزنامه القدس العربی اعلام کردند که ابوبکر بغدادی زنده است و در مکان امنی است.
به نقل از این روزنامه فرامنطقهای، منابع آگاه به پرونده "داعش” در سوریه و عراق تأکید کردند، ابوبکر بغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش زنده بوده و در سلامت کامل و در یکی از مناطق امن خارج از موصل است.
این منابع اخبار منتشره درباره مرگ بغدادی در موصل را منتفی دانستند.
منابع نزدیک به جریانهای افراطی تکفیری به این روزنامه اعلام کردند که رهبران داعش و در رأس آنها ابوبکر بغدادی مناطق پر آشوب شهر رقه واقع در سوریه و شهر موصل عراق را از بیش از دو ماه پیش ترک کرده و با خانوادههایشان به مناطق امن رفتهاند.
در واکنش غافلگیرانه از سوی داعش ـ که قبلا در قبال مرگ بغدادی سکوت میکرد ـ بیانیه کوتاهی در مناطق مختلف شهر تلعفر واقع در غرب موصل منتشر شد که در آن هشدار داد، هر که درباره مرگ ابوبکر بغدادی صحبت کند، ۵۰ ضربه شلاق میخورد.
این در حالی است که پیش از آن ابوقتیبه یکی از نزدیکان بغدادی در خطبههای نماز جمعه صراحتا به مرگ بغدادی اشاره کرده بود که جنجال گستردهای به پا کرد.
ترکیه، آماده عملیات در عفرین سوریه می شود وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد آنکارا در صورت لزوم برای انجام عملیات در عفرین سوریه، تردیدی به خود راه نمیدهد.
فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه در مصاحبه با شبکه تیآرتی ترکیه گفت: ترکیه این حق را دارد که هر تهدیدی را که با آن مواجه است، از بین ببرد.
وی افزود: در صورت لزوم، برای انجام عملیات در شهر عفرین در شمال سوریه به خود تهدیدی راه نخواهیم داد.
فکری ایشیک تصریح کرد: اگر عفرین به یک تهدید مستمر تبدیل شود، ما اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
منطقه کردستان عراق سرکنسول ایران را احضار کرد
وزارت خارجه منطقه کردستان عراق سرکنسول ایران در اربیل را احضار کرد.
مقامات منطقه کردستان عراق در ادامه اظهارنظرهای اخیر ضد ایرانی خود، از احضار سرکنسول ایران در اربیل به وزارت خارجه این منطقه خبر دادهاند.
روز دوشنبه برخی مقامات و رسانههای منطقه کردستان عراق، مدعی «حملات توپخانهای مرزی ایران» به مناطق همجوار با این منطقه شدند.
حالا وزارت خارجه منطقه کردستان عراق اعلام کرده که در اعتراض به این موضوع، سرکنسول ایران در اربیل را به این وزارتخانه احضار کرده است.
به گزارش «کردستان 24»، در بیانیه این وزارتخانه همچنین حملات ادعایی توپخانهای ایران، «محکوم» شده است.
استقرار پلیس نظامی روسیه در مناطق تنش زدایی در سوریه دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه از استقرار پلیس نظامی این کشور در مناطق مورد توافق برای تنش زدایی در سوریه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تاس، دستیار ویژه رئیس جمهوری روسیه و رئیس تیم مذاکره کننده روسیه در مذاکرات آستانه از احتمال تشکیل و استقرار پلیس نظامی روسیه در مناطق امنیتی حائل در سوریه خبر داد.
«الکساندر لاورنتیف» گفت: از هم اکنون بسیار مشکل است که در خصوص حضور دیده بان ها و نمایندگان وزارت دفاع روسیه (در سوریه) سخن بگوییم؛ اما در کل، قرار است پلیس ارتش روسیه در مناطق حائل امنیتی (در سوریه) مستقر شوند.
به گفته این مقام ارشد روسیه، فرآیند ایجاد مناطق تنش زدایی در سوریه نهایتا دو تا سه هفته پس از امضای اسناد مربوطه آغاز خواهد شد.
وی افزود: بسته به آماده شدن اسناد در خصوص مناطق امنیتی، من فکر می کنم اقدامات جدی در خصوص استقرار نیروها بتواند ظرف دو تا سه هفته انجام پذیرد.
لاورنتیف همچنین تأکید کرد، ایجاد خطوط ارتباطی در دو منطقه از مجموع چهار منطقه مورد تنش زدایی در سوریه تا حدودی مورد توافق قرار گرفته است.
بزرگترین خطر کنونی در موصل «زنان انتحاری داعش» هستند یکی از فرماندهان ارشد نیروهای ویژه مبارزه با تروریسم عراق اعلام کرد، بزرگترین خطری که اکنون نیروهای عراقی در موصل با آن مواجهند، «زنان انتحاری داعش» هستند.
«سلام العبیدی» از فرماندهان ارشد نیروهای ویژه مبارزه با تروریسم در عراق اعلام کرد، از آنجایی که در موضوع تفتیش زنان محدودیتهای وجود دارد، داعش از این فرصت سوءاستفاده کرده و از زنان برای انجام عملیاتهای انتحاری استفاده میکند.
بر اساس گزارش وبگاه «روداو»، العبیدی در ادامه گفت: نیروهای امنیتی، فرار غیرنظامیان از بخش قدیمی موصل را به دقت زیر نظر دارند و کنترل و تفتیش مردان با درخواست از آنها برای درآوردن لباسهایشان آسانتر است اما درباره زنان محدودیتهایی وجود دارد و به همین دلیل، زنان انتحاری در حال حاضر بزرگترین خطر کنونی در موصل هستند.
وی تصریح کرد: نیروهای ویژه مبارزه با تروریسم تا کنون موفق به مهار هفت عملیات انتحاری از طریق زنان داعشی شدهاند. حتی برخی مردان داعشی نیز لباس زنانه میپوشند و به این طریق عملیات انجام میدهنند.
العبیدی همچنین گفت: برخی از این داعشیها به منازل وارد می شوند و نیروهای امنیتی برای مجبور کردن آنها به خروج، ناچارند از دود و گلوله استفاده کنند و یا ورودیهای منازل را آتش بزنند.
نگاهی به مذاکرات دور پنجم صلح سوریه در آستانه
در دور پنجم مذاکرات صلح سوریه که از دیروز (سه شنبه ) در شهر آستانه قزاقستان آغاز شد، راه های برگرداندن امنیت نسبی به مناطق مورد مذاکره، در دستورکار گفت وگوها قرار گرفته است.
به گزارش روز سه شنبه وزارت امور خارجه قزاقستان، شرکت کنندگان این نشست دو روزه، تأمین حمایت های بشردوستانه و برقراری امکانات زیربنایی را در این مناطق نیز بررسی میکنند.
بر اساس این گزارش، طرفین در نظر دارند در مورد پاک کردن مکان های تاریخی سوریه از وجود مین ها نیز بیانیه مشترکی صادر کنند.
در این نشست، نماینده دولت سوریه، مخالفین دولت، روسیه، ایالات متحده آمریکا، ایران و ترکیه حضور دارند.
برای شرکت در این نشست، همچنین استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز به آستانه سفر کرده است.
در ماه ژانویه، فوریه، مارس و می سال جاری میلادی، چهار دوره مذاکرات بین المللی در زمینه حل و فصل بحران سوریه برگزار شده است. اعتقاد بر این است که امضای تفاهم نامه در دوره چهارم مذاکرات در مورد ایجاد 'منطقه امن' یکی از قدم های بنیادی تر برای پایان دادن به جنگ بوده است.
این یادداشت هرگونه استفاده از سلاح را در مناطق امن مشخص در سوریه از ششم ماه می سال جاری میلادی (16 اردیبهشت) منع می کند. ایران، روسیه و ترکیه، حامیان اصلی مذاکرات صلح سوریه در قزاقستان، این توافقنامه را امضا کردند.
پیش نویس غیر رسمی پاسخ قطر به کشورهای عربی شبکه المیادین اعلام کرد که از طریق برخی منابع دیپلماتیک به پیش نویس غیر رسمی پاسخ قطر به کشورهای عربی دسترسی پیدا کرده است. در گزارشی که متن آن به دست این شبکه رسیده، ده بند وجود دارد که شامل موارد زیر می شود؛
۱. درخواست کاهش سطح روابط دیپلماتیک قطر با ایران در صورت التزام همه کشورهای حاشیه خلیج فارس و اخراج همه ایرانیها از این کشورها عملی خواهد شد.
۲. قطع روابط قطر با ایران از جمله در بخش اقتصادی به شرط اقدام متقابل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات عملی خواهد شد.
۳. تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در قطر به شرط اقدام متقابل همه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در بستن پایگاه های خارجی در کشورهای خود عملی می شود.
۴. قطر هر گونه ارتباط خود را گروه های تروریستی که از سوی سازمان ملل تعیین شده تکذیب و البته تأکید می کند، اخوان المسلمین جایی در این فهرست سازمان ملل ندارد.
۵. قطر اتهامات مطرح در زمینه حمایت مالی این کشور از تروریسم را بدون ارائه دلایل و مدارک روشن رد می کند. ما فقط لیست گروه های تروریستی را که مورد تأیید سازمان ملل است، می پذیریم.
۶. قطر تحویل کسانی را که «پناهنده سیاسی و شخصیتهای اهل سنت تحت ظلم مقیم در اراضی خود» معرفی نموده، رد می کند.
۷. قطر تعطیلی شبکه های تلویزیون و رسانهای رسمی و غیر رسمی خود را رد می کند؛ اما در صورت تعطیلی العربیه، اسکای نیوز، الحدث و شبکه های مصری، اقدام متقابل خواهد کرد.
۸. قطر تأکید می کند، در امور داخلی هیچ یک از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دخالت نمی کند؛ بر خلاف امارات که در امور قطر و کویت دخالت و علیه آنها اقدام تحریک آمیز می کند. همچنین در امور عمان دخالت اطلاعاتی کرده و در تلاش برای انجام کودتا در این کشور است.
۹. قطر ارتباط خود با برخی مخالفان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و یا حمایت از آنها را رد کرده، ولی ارائه تابعیت قطری به کسانی که تمایل پذیرش آن را دارند، مسأله ای حاکمیتی می داند.
۱۰. قطر درخواست ها در زمینه پرداخت غرامت به کشورهای تحریم کننده را رد می کند و خواستار دریافت غرامت از بابت «اقدامات احمقانهای» است که در حق این کشور طی روزهای اخیر اعمال شده است.