در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «
تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون تقویت ۶۷ واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز کاری، سه رویداد مؤثر بر اونس جهانی طلا، توازن بازار نفت در نیمه دوم ۲۰۱۷، ۲ دلیل گرانی اخیر خودرو از زبان نعمتزاده، مرغ در آستانه ۸ هزار تومانی شدن، گرانی دلار و درهم همراه با کاهش قیمت یورو در بازار آزاد، بازگشت رونق به اقتصاد اروپا و آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بهار امسال را در بر دارد.
تقویت ۶۷ واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز کاری
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه 14 تیرماه 96 با افزایش 67 واحدی به رقم 78 هزار و 700 واحد رسید. تالار شیشه ای در پنجمین روز کاری بازار سرمایه در هفته جاری، شاهد سبز پوشی اکثر شاخص های منتخب بود، به طوریکه؛ شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با رشد 22 واحدی به رقم 26 هزار و 422 واحد رسید. شاخص کل هم وزن با 27 واحد افزایش، عدد 17 هزار و 193 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) 20 واحد رشد داشت و به عدد 13 هزار و 215 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افزایش 32 واحدی به رقم 85 هزار و 799 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با افت 29 واحدی به رقم 54 هزار و 223 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افزایش 580 واحدی، عدد 176 هزار و 662 واحد را به نمایش گذاشت.
تکروی سکه طرح جدید در افزایش قیمت
در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار آزاد تهران، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۱۴۰۰ تومان افزایش یک میلیون و ۲۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۲۵۰۰ تومان کاهش، یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان معامله شد. در عین حال هر قطعه نیم سکه ۶۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان و هر ربع سکه ۳۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان است که به ترتیب افزایش ۱۵۰۰ و ۱۰۰۰ تومانی را تجربه میکند. هر سکه یک گرمی هم ۲۵۱ هزار تومان است که قیمت آن نسبت به روز گذشته بدون تغییر بوده است.
سه رویداد مؤثر بر اونس جهانی طلا
دیروز ساعت 16، هر اونس طلای جهانی به قیمت 1220 دلار معامله شد. پس از آزمایش موشکی کرهشمالی در روز سهشنبه، رهبر این کشور اعلام کرد که این موشک قارهپیما توانایی حمل کلاهک هستهای با سایز بزرگ را دارد. همچنین این اقدام با برخی تهدیدها نسبت به حمله هستهای به آمریکا همراه شد؛ بنابراین، تیم سیاست خارجه آمریکا دیروز نشست اضطراری را برای تصمیمگیری درباره واکنش به کرهشمالی تدارک دید. در سوی دیگر، شب گذشته نتیجه نشست پیشین فدرال رزرو منتشر شد که مشابه نشست اضطراری تیم وزارت خارجه این کشور بر بازار طلا اثرگذار است. همچنین با اتمام ضربالاجل اعراب برای قطر، این کشورها به رهبری عربستان برای تصمیمگیری درخصوص اقدامات سختگیرانهتر علیه قطر در مصر جلسه گذاشتند. به نقل از دنیای اقتصاد، هرچند امکان پوشش نتیجه این سه رویداد در این گزارش نبود، اما بازار طلا تحت تاثیر این ابهامات نوسانات نامطمئنی را تجربه میکرد.
کاهش بهای نفت با افزایش تولید اوپک و رشد شاخص دلار
روز چهارشنبه قیمت نفت بیش از یک درصد کاهش یافت. علت این امر افزایش تولید اوپک و همچنین افزایش ارزش دلار گزارش شده است. این در حالی ست که تولید نفت آمریکا پس از ماه ها افزایش مستمر کاهش یافته است و تولید بالای برخی از تولید کنندگان، به رغم تلاش اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا می باشد. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۶۹ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۴۸.۹۲ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۰ سنت کاهش، بشکهای ۴۷.۳۲ دلار صورت گرفت.
بازار نفت در نیمه دوم ۲۰۱۷ به توازن میرسد
رئیس آژانس بین المللی انرژی، روز سه شنبه ۱۳ تیر ماه اعلام کرد که انتظار دارد بازار نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی دوباره به توازن برسد، اما افزایش تولید نفت از سوی نیجریه و لیبی می تواند این روند را آهسته کند. وی گفت: در اوضاع کنونی، ما پیشبینی می کنیم که بازار در نیمه دوم سال جاری میلادی به توازن باز گردد؛ اما اگر تولید برخی از کشورهای کلیدی افزایش یابد، ممکن است این دورنما تغییر کند. رئیس آژانس بین المللی انرژی همچنین گفت: اوپک هر کاری که انجام دهد، در صورت افزایش قیمت نفت، تولیدکنندگان نفت شیل واکنش نشان خواهند داد.
نشست سیف با مدیران بانکها برای کاهش نرخ سود
دبیرکل کانون بانکهای خصوصی و مؤسسات اعتباری از نشست دوشنبه گذشته رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها در بانک مرکزی برای تعیین نرخ سود بانکی و چگونگی کاهش آن و طرح این موضوع در شورای پول و اعتبار (در آینده نزدیک) خبر داد. محمدرضا جمشیدی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که آیا قرار نیست کانون بانکهای خصوصی و شورای هماهنگی بانکهای دولتی برای کاهش نرخ سود بانکی تشکیل جلسه داده و به بانک مرکزی پیشنهادهایشان را بدهند، گفت: خیر. دفعه قبل این گونه عمل شد و پیشنهادهایی از سوی بانکها به بانک مرکزی ارائه شد که فقط با بخشی از این پیشنهادات موافقت شد، بنابراین بانکها دیگر چنین کاری نمیکنند.
دو دلیل گرانی اخیر خودرو از زبان نعمتزاده
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزایش هزینه حقوق و دستمزد و نرخ ارز را دلیل افزایش اخیر قیمت خودرو از سوی شورای رقابت اعلام کرد.
قیمت مرغ در آستانه ۸ هزار تومانی شدن
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی، از افزایش 200 تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: روز گذشته نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 5 هزار و 100 تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه 7 هزار تومان، توزیع درب واحدهای صنفی 7 هزار و 150 و خرده فروشی 7 هزار و 850 تومان بود. به گفته وی نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر 6 هزار و 750 تومان و ران مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ 7 هزار و 850 تومان است. یوسف خانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات افزود: همچنین نرخ هر کیلو سینه با کتف 12 هزار و 500 تومان، سینه بدون کتف 13 هزار و 500 و فیله مرغ 16 هزار تومان است. رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، کاهش اعلام بار از طرف مرغداران را دلیل اصلی افزایش قیمت طی دو روز اخیر دانست.
گرانی دلار و درهم همراه با کاهش قیمت یورو در بازار آزاد
در پایان معاملات بازار آزاد روز چهارشنبه، هر دلار آمریکا با افزایش 32 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 37 هزار و 759 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با کاهش 26 ریال همراه بود و به رقم فروش 43 هزار و 380 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات 10 هزار و 375 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز سه شنبه، به طور میانگین 10 ریال گران تر فروخته شد.
رونق به اقتصاد اروپا بازگشت
رشد اقتصادی در حال بازگشت به اروپاست؛ اما در میان کشورهای اروپایی فقط بریتانیا از این وضعیت بی بهره است و علت آن هم به تصمیم مقامات بریتانیایی برای خروج از اتحادیه اروپا برمی گردد که موجب کاهش چشمگیر اعتماد به فضای کسب و کار در بریتانیا شده است. همچنین حجم تولیدات کارخانجات منطقه یورو در ۶ ماه نخست سال جاری میلادی به سریع ترین میزان خود در بیش از ۶ سال اخیر رسید؛ این در حالی است که رشد تقاضای جهانی برای محصولات الکترونیکی نیز به رشد اقتصادی کشورهای آسیایی تولید کننده محصولات فناوری هم کمک کرد. در همین حال شاخص تولیدات منطقه یورو در ماه گذشته میلادی به ۵۷.۴ واحد افزایش یافت که بیشترین رقم از آوریل سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد محسوب می شود که ۵۷.۰ واحد ثبت شده بود. بر همین اساس، آمار رشد تولیدات کارخانه ای اروپا حاکی از بازگشت ضرب آهنگ رونق اقتصادی در ۶ ماه دوم سال جاری میلادی در اروپاست؛ ضمن اینکه حجم سفارشات جدید منطقه یورو هم به بیشترین رقم از اوایل سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد رسیده است. به نقل از مهر، بر پایه این گزارش، تراکم کار در منطقه یورو به سریع ترین سرعت خود در بیش از ۱۳ سال اخیر رسیده؛ بعلاوه اینکه نرخ بیکاری منطقه یورو هم کمترین رقم از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد را تجربه می کند. البته در میان کشورها اروپایی، فرانسه و ایتالیا از رشد قابل توجهی در میزان تولیدات خود برخوردار بودند و اعتماد به فضای کسب و کار در آلمان هم در ماه گذشته میلادی به بیشترین سطح خود رسید.
لغو ممنوعیت ورود وسایل الکترونیکی در پرواز های آمریکا
به گفته هواپیمایی های امارات و ترکیش، ایالات متحده آمریکا به ممنوعیت ورود لپ تاپ ها و دیگر وسایل الکترونیکی بزرگ به داخل کابین هواپیما در پروازهای ایالات متحده از دبی و استانبول، پایان بخشید. این تصمیم در حالی گرفته شده است که سه روز پیش، ممنوعیت ورود لپ تاپ ها و دیگر وسایل الکترونیکی بزرگ به داخل کابین هواپیما، روی پرواز های هواپیمایی اتحاد که از ابوظبی قطر به مقصد آمریکا پرواز می کنند، اعمال می شود. هواپیمایی ترکیش در توییر نوشت: "مسافران عزیز، به پرواز ما به سمت ایالات متحده خوش آمدید. لطفا کمربند ایمنی خود را ببندید و از دستگاه های الکترونیکی خود لذت ببرید."
آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بهار امسال
مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده برای سه ماهه فصل بهار امسال، فردا (پانزدهم تیرماه) پایان می یابد. به گفته معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امورمالیاتی کشور، از آنجا که پانزدهم تیرماه مصادف با پنجشنبه است، همه اداره های کل امورمالیاتی تا ساعت 18 فردا آماده دریافت و ارائه خدمات به مودیان مالیاتی اند.
استان هایی با بیشترین خانه خالی
بررسی سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ نشان می دهد بیشترین تعداد واحدهای مسکونی خالی در استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است. بررسی توزیع استانی واحدهای مسکونی خالی نشان می دهد بیشترین تعداد واحدهای مسکونی خالی در استانهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب حدود ۴۹۰، ۲۴۲ و ۱۹۵ هزار واحد بوده و کمترین تعاد واحدهای مسکونی خالی متعلق به استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی به ترتی با اعداد ۱۳.۳، ۱۳.۷ و ۲۳.۱ هزار واحد است. به گزارش ایسنا، تعداد واحدهای مسکونی خالی در کشور از ۱.۶۶ میلیون واحد در سال ۱۳۹۰ به ۲.۵۸ میلیون واحد افزایش یافته است. در این بین سهم استان تهران از کل خانه های خالی کشور از ۱۹.۷ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۱۸.۹ درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است.