آغاز جنگ رسانه ای متقابل مقامات قطری با عربستان، سفر بی نتیجه وزیرخارجه آمریکا به خلیج فارس برای حل بحران قطر، درخواست روسیه از کردهای سوریه برای عقب نشینی از حلب، ادعای تکراری اماراتیها درباره جزایر سه گانه، انتقاد شدید ارتش آزاد از عملکرد ائتلاف به رهبری آمریکایی در مقابل ایران و مرگ برادر شاه عربستان، از جمله مهم ترین خبرها و تحولات 24 ساعت گذشته خاورمیانه بوده اند. در این میان، باید به رسیدن ارتش سوریه به 30 کیلومتری رقه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ ارتش سوریه و هم پیمانانش پس از درگیری های شدید با گروه تروریستی داعش، به تقویت مواضع خود در عمق جنوب غرب رقه پرداختند.
خبرنگار شبکه خبری العالم در جنوب غرب حومه رقه گزارش داد که ارتش سوریه، بیشتر از 15 روستا و چند چاه نفت را در مساحتی حدود 40 کیلومتر مربع آزاد ساخت و به سی کیلومتری رقه رسید.
ارتش سوریه با بیرون راندن داعش از چاه های نفت در غرب رقه، به ادامه عملیات ضد داعش و نزدیک شدن به مرکز استان تأکید کرد.
آغاز جنگ رسانه ای متقابل مقامات قطری با عربستان مسئول دفتر ارتباطات دولتی قطر در صفحه خود روی توییتر نوشت: کشورش لقمه قابل هضمی برای دشمنان نخواهد بود.
به گزارش روسیاالیوم، مقامات قطری هم مانند مسئولان رژیم سعودی و همپیمانانش وارد جنگ رسانهای متقابل شدهاند که آخرین مورد آن، پیام توئیتری سیف بن احمد آل ثانی مسئول دفتر ارتباطات دولتی قطر است.
بنا بر این گزارش، سیف بن احمد آل ثانی روز چهارشنبه با افتتاح یک صفحه جدید در شبکه اجتماعی توئیتر، پیامی به دو زبان عربی و انگلیسی در آن منتشر و در آن تأکید کرد که کشورش لقمه قابل هضم و هدف آسانی نخواهد بود.
وی درباره بحران بین کشورش و کشورهای تحریمکننده نوشت: این یک موج پلید، ادعاهای جعلی، محاصره ظالمانه و غیرقانونی است که پس از آن اسناد سری افشا شد؛ اما قطر لقمه قابل هضم و هدف آسانی نخواهد بود و ملتها نادان نیستند.
چهار کشور عربی شامل عربستان، امارات، بحرین و مصر از خرداد گذشته به بهانه حمایت قطر از تروریسم این کشور را تحریم و و روابط دیپلماتیک خود را با آن قطع کردند.
قطر در مقابل به شروط سیزده گانه کشورهای تحریم کننده پاسخ منفی داده و آن را با استقلال و حاکمیت خود در تعارض دانست.
سفر بی نتیجه وزیرخارجه آمریکا به خلیج فارس برای حل بحران قطر وزیر امور خارجه آمریکا بدون دستیابی به نتایجی روشن در ارتباط با بحران قطر به دیدار خود از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس پایان داد.
به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، «رکس تیلرسون» امروز در پایان سفر خود، دوحه را به سوی واشنگتن ترک کرد.
بر اساس این گزارش، در دیدار وی از کویت و عربستان سعودی، راه های مربوط به حل بحران قطر بررسی شد.
روز چهارشنبه، تیلرسون همچنین با وزیران امور خارجه کشورهای تحریم کننده قطر با حضور طرف کویتی در شهر جده گفت و گو کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا برای کاهش تنش در بحران قطر تلاش می کند، اما تاکنون هیچ طرح روشنی برای حل این بحران ارایه نکرده است.
کشورهای تحریم کننده قطر (عربستان، مصر، امارات، بحرین) در خرداد ماه گذشته به بهانه حمایت دوحه از تروریسم، روابط دیپلماتیک خود را با این امیرنشین قطع کردند و قطر را تحت محاصره دریایی، هوایی و زمینی قرار دادند.
درخواست روسیه از کردهای سوریه برای عقب نشینی از حلب
شبکه «روودآو» کردستان عراق اعلام کرد، روسیه از شبه نظامیان کرد در سوریه خواسته از مناطق شمالی استان حلب عقب نشینی کنند.
بنا بر ادعای این شبکه، یک هیأت روسی از نیروهای «یگانهای مدافع خلق» (یپگ) خواسته از پنج شهرک واقع در ریف شمالی حلب و روستاهای منطقه «الشهباء» خارج شوند.
این هیأت روسی، برای توقف تهدیدات ترکیه و حمله احتمالی به عفرین و روستاهای مرزی، خواستههای آنکارا را به اطلاع فرماندهی این نیروها رسانده است.
شرکهای منغ، تل رفعت، دیر جمال، شیخ عیسی، حربل و همه روستاهای واقع در منطقه الشهباء جزو مناطقی است که نیروهای کُرد باید از آنها عقب نشینی کنند تا راه به سمت ریف غربی حلب و از آنجا به استان ادلب باز شود.
بر اساس اعلام رودآو، هیأت روسی با طرف کردی در شهر عفرین دیدار کرده است.
از دیگر مطالبات ترکیه، ایجاد سه پایگاه نظامی در کوههای «الأحلام» و «الشیخ برکات» است که در جنوب عفرین واقع شده و بر این شهر مشرفاند.
ترکیه همچنین خواسته، همه عناصر گروهک تروریستی حزب کاگران کردستان (پ.ک.ک) از منطقه عفرین خارج شده و مدیریت شهر را به شورای محلی متشکل از اهالی این شهر بدهند.
حلب؛ قرمز: ارتش/ سبز: کردها/ آبی و بنفش: معارضان
بهجت عبدو، رئیس هیأت دفاع از منطقه عفرین مدعی شد: بعید نیست که بین ترکیه و روسیه توافقی برای حمله به عفرین باشد.
وی در گفتوگو با بخش کردی «صدای آمریکا» اظهار داشت: در صورت تداوم موضع فعلی روسیه، از مسکو خواهند خواست نیروهای خود را از عفرین خارج کند.
عبدو ادعا کرد، روسیه کردها را تحت فشار قرار میدهد تا زمینه را برای ورود ارتش سوریه به شهر عفرین فراهم کند.
هفته گذشته، روزنامه دیلی صباح ترکیه اعلام کرد که گروهک ارتش آزاد سوریه با کمک ترکیه، نزدیک به 20 هزار نیروی خود را برای مقابله با نیروهای کُرد «یگانهای مدافع خلق» در شمال غرب سوریه آماده میکند.
منابع کُرد سوریه 16 تیر ماه مدعی شدند، به دنبال تهدیدات ترکیه علیه «عفرین»، یک هیأت نظامی روسی ـ ایرانی برای بررسی تحولات و اوضاع شهر «عفرین» در پی تهدیدات ترکیه، وارد ریف شمالی حلب شد.
ترکیه نیروهای ی.پ.گ را شاخه سوری گروهک پ.ک.ک میداند.
ادعای تکراری اماراتیها درباره جزایر سه گانه به گزارش النشره، «احمد الزیودی» وزیر امور آب و هوا و محیط زیست امارات در سخنانی گفت: شیوه دولت امارات در سیاست خارجی بر پایه حسن همجواری و عدم دخالت در امور کشورهای داخلی بنا شده است.
بر اساس این گزارش، وی در ادامه ادعاهای تکراری مقامات اماراتی درباره جزایر سه گانه ایرانی، مدعی شد: ایران باید به اشغالگری خود در جزایر سه گانه پایان دهد! تهران باید به درخواست های صادقانه و مسالمت آمیز در این خصوص توجه کند!
.
این مقام اماراتی ضمن نادیده گرفتن همه اسناد و مدارکی که حاکمیت مطلق ایران بر جزایر سه گانه را مدت هاست اثبات کرده است، مدعی شد: ما آماده مذاکرات مستقیم در این باره هستیم!
انتقاد شدید ارتش آزاد از عملکرد ائتلاف به رهبری آمریکایی
منابع وابسته به گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه، از رفتار دوگانه ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا انتقاد کردند.
سعد سیف، عضو دفتر اطلاع رسانی نیروهای «احمد عبدو» که وابسته به ارتش آزاد است، مدعی شد که «ارتش سوریه و نیروهای شبه نظامی ایران» به دنبال سیطره بر مناطق تحت کنترل این گروه و مخالفان دولت سوریهاند.
وی ادامه داد، این نیروها با آغاز عملیات «فجر» برای چهارمین روز پیاپی در مناطق و مواضع تحت کنترل گروههای مخالف پیشروی کرده و توانستهاند تحت پوشش هوایی روسیه، ارتفاعات «دکوه، رُغیله، البقر، الأصفر، ریشه» و دو کوه «مکحول و سیس» را در صحرای سوریه (البادیة السوریة) به تصرف خود درآورند.
به گفته وی، نیروهای ارتش سوریه و نیروهای متحد آن، مراکز و مناطقی مانند «خربه الأمباشی، الکراعه، أم رمم و بیر محروثه» را در منطقه حد فاصل بین ریف دمشق از جهت شرق و ریف شمال شرقی السویداء به کنترل خود درآوردهاند.
این عضو وابسته ارتش آزاد مدعی شد، به رغم پیشرویهای ارتش سوریه و نیروهای متحد آن، معارضان توانستهاند خسارات بسیاری به آنها وارد کرده و نزدیک به چهل تن از آنها را کشتهاند.
یکی از سرکردههای معارضان با اشاره به شکستهای معارضان در برابر نیروهای ارتش سوریه و آنچه وی آنها را «شبه نظامیان ایران» میخواند، دلیل آن را بیاعتنائی ائتلاف بینالمللی به این منطقه و رفتار دوگانه این ائتلاف دانست.
این سرکرده نظامی گفت: ائتلاف بینالمللی در مقایسه با «نیروهای دموکراتیک سوریه» که فرماندهی آنها بر عهده گروههای چریک کُرد است، با گروههای ارتش آزاد رفتاری دوگانه دارد.
این سرکرده معارض که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد که ائتلاف آمریکا در این منطقه موضعی شبیه به «همدستی» با «شبه نظامیان ایران» دارد که منجر به تقویت حضور این شبه نظامیان در منطقه البادیه شده است.
وی از عدم تحرک آمریکا به هنگام پیشروی این نیروها در منطقه مذکور انتقاد کرد و گفت که ائتلاف آمریکا با این حال به حملات علیه نیروهای دموکراتیک کرد سوریه واکنش سریعی داشته است.
به گفته این سرکرده معارض، گروههای مخالف از نبود حمایتهای نظامی و تسلیحات از طرف ائتلاف آمریکا در تنگنا هستند.
مرگ برادر شاه عربستان یکی از فرزندان عبدالعزیز مؤسس آلسعود و برادر ملک سلمان درگذشت.
به گزارش پایگاه خبری اخبار الوطن، «عبدالرحمن بن عبدالعزیز» شانزدهمین پسر مؤسس آل سعود امروز در 85 سالگی درگذشت.
شاهزاده سعودی معاون اسبق وزیر دفاع عربستان و فرزند شانزدهم عبدالعزیز موسس آل سعود بود و از خاندان سدیری آلسعود به شمار می رفت.