امروز دوشنبه ۲۶ تیرماه بیشتر روزنامهای ایران اظهارات روز گذشته محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضا را در صفحات نخست خود برجسته کردند. سخنان اژهای شامل خبر بازداشت حسین فریدون برادر رئیس جمهور و مسائل مربوط به محکومیت جاسوس آمریکایی بود. بدهی حمید بقایی در زندان به خاطر سفارش غذای بیرون و دیگر موارد در روزنامههای دو جریان سیاسی مورد توجه قرار گرفت. گفت وگوی دکتر ظریف با فرید ذکریا و انتقادات وزیر خارجه از آمریکا در رابطه با برجام، از دیگر مواردی بود که در روزنامههای امروز در صفحه اول به چشم میخورد.
به گزارش «تابناک»، خبر بازداشت حسین فریدون در آستانه مراسم تحلیف رئیس جمهور روز در صدر خبرهای مهم امروز روزنامهها قرار گرفت. هفته گذشته، حمید بقایی از نزدیکان رئیس جمهور سابق نیز بازداشت شده بود و سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز گذشته خود در هر دو مورد توضیحاتی داد؛ توضیحاتی که از دید روزنامه آفتاب یزد امروز را به روز خبرهای مهم قضایی تبدیل کرد.
انتخاب فرهاد رهبر به ریاست دانشگاه آزاد هم خبری بود که در بیشتر روزنامهها بازتاب داده شده بود. روزنامههای اصلاح طلب در جملات خبری خود در این مورد، واژه مشاور رئیسی را نیز در کنار اسم فرهاد رهبر نوشتند.
روزنامه فرهیختگان که منتسب به دانشگاه آزاد است با چاپ پرترهای از او عنوان زمان تغییر را تیتر اول خود انتخاب کرد. یکی از روزنامهها برای بازتاب این خبر میراث هاشمی در دستان مشاور رئیسی را به عنوان تیتر انتخاب کرد.
موضوع چیدمان کابینه موضوعی که در دو هفته گذشته مورد توجه روزنامه نگاران بوده و امروز هم در بعضی روزنامههای از آخرین گمانه زنیها درباره کابینه آینده گزارش هایی کار شده است. اعتماد در گزارشی، چیدمان کابینه عنوان روحانی مدیون کسی نیست را تیتر یک صفحه اول شماره امروزش کرده است.
از دید روزنامه قانون، حضور تتلو در کنار حمید رسایی در جشن روز گذشته فارس پلاس حائز اهمیت عکس یک شدن را داشته است. این روزنامه در کنار عکس یک خود عنوان افولگرایان را به کار برده است و از ریزشها و رویشهای اصولگرایان نوشته است.
اما به جز موارد یادشده روزنامههای امروز به مباحث و موضوعات دیگری نیز پرداخته و درباره آنها گزارش، گفت و گو و یادداشت هایی را منتشر کرده اند. در ادامه به مرور بعضی از آنها میپردازیم.
پیشنهاد تشکیل مجلس اصلاحطلبان
روزنامه آرمان که در هفته گذشته مواضع منتقدان عملکرد عارف و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را به طور ویژهای منعکس کرده بود در شماره امروز خود، طرح پیشنهادی منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی را در صفحه اول خود گنجاند. آرمان در این گزارش نوشت: پس از معرفی لیست شورای شهر پنجم به ویژه در شهر تهران، انتقادات بسیار زیادی به شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان وارد شد. بسیاری معتقد بودند که شورای عالی عملکرد خوبی در معرفی لیست شورای شهر نداشته و چهرههای مهمی از راهیابی به فهرست نهایی بازماندهاند. از سوی دیگر، شاخصهایی که به وسیله آنها لیست نهایی تهیه شده نیز مبهم است. البته اعضای هیاترئیسه شورای عالی اقدام به انتشار این شاخصها و روند تهیه فهرست شورای شهر کردند که در آن توضیحاتی نیز داده شد. البته به نظر میرسید این توضیحات منتقدان را راضی نکرده و همچنان، بسیاری به این روند اعتراض دارند، اما باید اشاره کرد که همین لیست موفق شد به پیروزی قاطعانهای برسد. یکی از افرادی که همواره انتقادات بسیار زیادی را نسبت به سازوکار و عملکرد شورایعالی مطرح میکند، رسول منتجبنیا است. او از مدتی قبل با اعتراض به روند تصمیمگیری و سازوکار شورایعالی سیاستگذاری، به صدر اخبار رسانهها آمد. البته منتجبنیا به دلیل لیستی که در شورای چهارم نهایی کرد و در آن لیست چهرههایی مانند الهه راستگو را قرار داده بود، همچنان موردنقد است، اما او به عملکرد شورای عالی که منجر به پیروزی در چهار انتخابات اخیر شده، اعتراض دارد.
منتجب نیا روز گذشته با انتشار پیامی، دو پیشنهاد برای بهبود وضعیت تصمیمگیری در جمع اصلاحطلبان را مطرح کرد. او در این نامه با ذکر اتفاقات ابتدای دهه ۸۰ و اختلافات میان اصلاحطلبان، به وضعیت امروز اصلاحات اشاره کرد و گفت: «گویی این افراد که در انتخابات سال ۸۴ بعد از مدتها شعارهای فضایی، برای نیل به قدرت با دخیل بستن به آقای حداد عادل، متوسل به حکم حکومتی شدند، این بار میخواهند با این رفتارهای محفلی خود رسما اعلام کنند که از همه شعارهای خود مانند ضرورت توسعه سیاسی و جامعه مدنی توبه کرده و بهرفتارهای محفلی جریان رقیب دخیل بستهاند! از آنجایی که انتقادات اینجانب به روند شکلگیری شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و شیوه تصمیمگیری در آن در چند مصاحبه مطبوعاتی اخیر، نقل مجالس و محافل شده و موردنقد و بررسی و موافقت و مخالفت قرار گرفته که خود جای خوشحالی است، ضروری دانستم تذکراتی را ارائه و دو پیشنهاد اساسی را برای اطلاع و اقدام عزیزان تقدیم کنم.»
منتجبنیا در ادامه نیز به دو پیشنهاد خود برای بهبود اوضاع تصمیمگیری اصلاحطلبان اشاره کرد و نوشت: «پیشنهاد اینجانب برای عبور از این عقبه خطرناک این است که مجلسی با حضور اصلاحطلبان سراسر کشور البته نه گزینشی، بلکه از سلایق و احزاب مختلف بهطور مساوی در مرکز تشکیل و دیدگاههای گوناگون مستدلا مطرح شود و در صورت لزوم پس از طرح نظرات، رأیگیری بهعملآید؛ نظیر پیشنهاد مطرحشده پس از اقدام نامعقول برخی از بزرگان اصلاحطلب و زمینهسازی پیروزی جریان مقابل در سال ۸۴ که متاسفانه با کارشکنی برخی با بهانههایی، چون اکنون زمان مناسب نیست، بهمحاق رفت! پیشنهاد دوم اینکه مناظراتی تخصصی و کارشناسانه بین نمایندگان دو دیدگاه با حضور شخصیتها، احزاب و گروههای اصلاحطلب برگزار و پس از ارائه نظرات طرفین، آنهم بدون توسل بهاتهام زنی، شانتاژ و صرفا با ارائه مستندات مسلم و اقامه برهان و با دریافت نظرات اصلاحطلبان کشور در این زمینه تصمیمگیری شود و برای همه اصلاحطلبان کشور ارزش و کرامت و نقش و تاثیر منظور و بساط شهروند درجه یک و دو و... حداقل در میان اصلاحطلبان جمع گردد. در پایان مجددا از دوستان صاحبنظر، اصحاب رسانه و گروههای مجازی میخواهم ضمن ارائه دیدگاههای خود از هرگونه تخریب، افشاگری و توهین حتی تحت عنوان مقابلهبهمثل پرهیز کنند تا همراه با پیشگیری از انحرافات و صیانت کیان اصلاحات، وحدت و انسجام اصلاحطلبان خدشهدار نشود.» اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا ادامه این بحثها باعث پیشگیری از اختلاف میشود، یا خود مایه بروز اختلاف در میان اصلاحطلبان میگردد؟
روایت کاریابها از کارهایی که کارجو ندارند
مدیر یک دفتر کاریابی: بیشتر کارجوها دنبال شغلهای دفتری و اداریاند/ آمار ثبتنام کارجویان در کاریابیها ۳۳ درصد کاهش یافت.
گروه اقتصادی روزنامه ایران در گزارشی از کاهش ثبت نام کارجویان در مراکز کاریابی خبر میدهد. ایران در این گزارش روایت کاریابیها از کارهای بدون متقاضی نیز نوشته است: وقتی به گزارشهای رسمی مرکز آمار ایران درخصوص نیروی کار مراجعه میکنیم با آمارهای جالبی مواجه میشویم. درحالی که نرخ بیکاری کل کشور (جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر) در بهار سالجاری ۱۲. ۶ درصد بوده این نرخ برای جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال که عمده آنها را تحصیلکردهها تشکیل میدهند به ۲۶. ۴ درصد میرسد. درسال گذشته نیز نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال در کل کشور ۲۹. ۲ درصد بوده که رقم آن برای شهرنشینان ۳۲. ۳ درصد و برای روستاییان ۲۲. ۵ درصد بوده است.
اما براستی چرا نرخ بیکاری جوانان بخصوص تحصیلکردهها بیش از دو برابر نرخ بیکاری کل جمعیت جویای کار است؟ پاسخ به این سؤال را میتوان در دو بخش دنبال کرد. نخست در تغییر و تحولات فرهنگ کار درکشور و بخش دوم به مشکلات بخش تولید و قوانین و مقرراتی که کارفرماها را تحت فشار بیشتری قرار میدهد. درواقع بخشی از این مشکل به افزایش توقع کارجویان در تصدی مشاغلی آسان و پردرآمد
برمی گردد و بخش دیگر به مشکلات اقتصادی مربوط میشود که میزان جذب نیروی جدید در بخشهای اقتصادی مختلف را کاهش داده است.
برای بررسی تحولاتی که در سالهای گذشته در فرهنگ کار رخ داده است باید به سراغ بخشهایی رفت که وظیفه مشاوره شغلی و به کار گماری کارجویان را برعهده دارند. دراینباره سید باقر مقیمی مدیر یکی از دفاتر کاریابی پایتخت در گفتوگو با «ایران» حقایق تلخی از وضعیت بازار کار بازگو میکند. به گفته وی حدود ۷۵ درصد کارجویانی که در دفاتر کاریابی ثبتنام میکنند دارای تحصیلات بالای دیپلم تا دکتری هستند، ولی هیچ یک از آنها تجربه کاری یا تخصص ندارند.
تعداد مراجعات به دفاترکاریابی نسبت به سالهای قبل کمتر شده است. در هرماه حدود ۶۰۰ کارفرما از طریق این دفتر کاریابی متقاضی جذب نیرو هستند، ولی تنها ۲۰ تا ۲۵ کارجو برای اشتغال به آنها معرفی میشود. به گفته وی دربسیاری از موارد وقتی با متقاضی کار درباره آغاز به کار در یک واحد تولیدی تماس میگیریم میگویند که فعلاً حس کار کردن ندارند و هفته بعد با آنها تماس بگیریم. این درحالی است که براساس اظهارات وی بخشی از این کارجویان را متأهلان تشکیل میدهند، ولی در هرشرایطی حاضر به کارکردن نیستند.
این مدیرکاریابی درباره شرایط ثبتنام و معرفی نیروی کار نیز میگوید: کارفرماها به صورت رایگان نیازمندیهای خود را به کاریابیها اعلام میکنند، ولی کارجویان درصورتی که مشغول به کار شوند پس از دریافت حقوق دوم خود درمجموع باید ۴۵۰ هزار تومان به کاریابی بپردازند. وی درپایان با اشاره به اینکه رفتار برخی از کارجوها باعث نگرانی میشود میگوید: علاوه بر کاریابیها روزانه هزاران آگهی استخدام در نیازمندی روزنامهها و فضای مجازی منتشر میشود و یک کارفرما باید چند هفته آگهی خود را تمدید کند تا نیروی مورد نیاز خود را پیدا کند.
درخصوص مشکل بخش اول یعنی فرهنگ کاری، رئیس کانون کارفرمایی انجمنهای صنفی دفاتر مشاوره شغلی و کاریابیهای غیردولتی سراسر کشور نیز در گفتوگو با «ایران» این تغییر فرهنگ کاری را نتیجه سیاستهای اشتغالزایی ۸ ساله دولتهای نهم و دهم میداند. به گفته بابک هاشمیپور بخشی از جوانان میخواهند ره صد ساله را یک شبه طی کنند و بدون زحمت به درآمد عالی برسند. وی میافزاید: هفته گذشته برای یافتن نیروی کار فنی برای یک کارخانه با ۳۰ کارجو تماس گرفتیم، ولی هیچ یک حاضر به کار نشدند. به محض برقراری تماس، نخستین سؤال کارجو میزان دستمزد است و اگر پاسخ حداقل حقوق باشد قبول نمیکند. وی اضافه میکند: شرایط به گونهای شده است که برخی از کارجویان علاوه بر حقوق از شرایط سرویس رفت و آمد و حتی منوی غذا سؤال میکنند و سپس تصمیمگیری میکنند.
رئیس کانون کارفرمایی انجمنهای صنفی دفاتر مشاوره شغلی و کاریابیهای غیردولتی سراسر کشور درخصوص چرایی بیمیلی برخی کارجویان نیز دلایلی ارائه میکند. به گفته وی زمانی که حداقل حقوق دستمزد کارگری حدود ۹۰۰ هزار تومان است بسیاری از آنها این تصور را دارند که با دستفروشی یا مسافرکشی میتوانند درآمد بیشتری داشته باشند.
وی ادامه میدهد: مشکل دوم به نبود تفاوت دستمزد میان مشاغل فنی و ساده است. هماکنون در قانون کار میزان دریافتی یک کارگر فنی و متخصص با یک کارگر ساده تقریباً برابر است و همین عامل باعث شده است تا کارجوها برای فراگرفتن مشاغل تخصصی رغبت نداشته باشند. به طوری که بسیاری از کارگران متخصص جوشکار یا فرزکار در مراجعه به کاریابیها خواستار مشاغل ساده هستند. هاشمیپور درخصوص علل کاهش جذب نیروی جدید توسط کارفرما هم میگوید: به دلیل اینکه کارفرماها از آینده و فروش خدمات یا کالای خود اطمینان ندارند سعی میکنند با کارگران موجود کار خود را پیش ببرند و نیروی جدیدی استخدام نکنند. این درحالی است که در ابتدای دهه ۸۰ کارفرماها خود به کارگران متخصص درکنار حداقل حقوق مزایای ویژه پرداخت میکردند.
در سه ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته میزان ثبتنام کارجو در کاریابیها ۳۳ درصد، معرفی به کار ۴۰ درصد و به کارگماری نیرو ۶۳ درصد کاهش یافته است.
وی درباره تغییرات جذب نیرو از طریق کاریابیها در سالهای گذشته توضیح میدهد: سامانه کاریابی از سال ۹۴ به بعد راهاندازی شده است و به همین دلیل آمار دقیقی از سالهای قبل وجود ندارد. علاوه براین در دولتهای نهم و دهم آمارها دیکتهای بود به این معنا که گفته میشد در شهرهای کوچک هر کاریابی باید ۶۰ به کارگماری داشته باشد و به همین دلیل آمار معرفی به کار هم بهعنوان به کار گماری اعلام میشد تا میزان اشتغالزایی افزایش یابد.
رئیس کانون کارفرمایی انجمنهای صنفی دفاتر مشاوره شغلی و کاریابیهای غیردولتی سراسر کشور درپایان اظهار میدارد: در کل کشور ۸۳۵ دفتر کاریابی وجود دارد که در سالهای گذشته حدود ۷۰ دفتر تعطیل شد، ولی در سالهای اخیر دوباره جایگزین شد. ولی اگر شرایط به همین نحو پیش برود باید منتظر تعطیلی دوباره آنها بود.
درخواست روانشناسان مطرح آمریکایی برای عزل ترامپ
روزنامه جمهوری اسلامی تیتر اول شماره امروز خود را به خبر درخواست روانشناسان آمریکایی برای عزل ترامپ اختصاص داد. جمهوری اسلامی نوشت: چند تن از روانشناسان برتر دانشگاههای مهم آمریکا در نامهای سرگشاده به کنگره خواستار عزل قانونی رئیسجمهوری آمریکا شدند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پنج پروفسور سرشناس آمریکایی در نامهای به کنگره تاکید کردند براساس آنچه آنها "انزوای ذهنی" ترامپ میدانند، رئیسجمهوری کنونی آمریکا برای حکومتداری "مناسب" نیست.
نامه آنها که به شدت بیپرده است، در هافینگتون پست به چاپ رسید. در این نامه آمده است: قدرت ریاست جمهوری ناکامیهای آقای ترامپ را با اثرات مخربی برجسته میکند. مشکلات روانشناختی رئیسجمهوری آمریکا از جمله درک بسیار ضعیف وی با واقعیت، منجر به انزوای خطرناک ایالات متحده آمریکا از مابقی جهان شده است. قانون اساسی ما بندهایی درباره عزل هر رئیسجمهوری که قادر نیست وظایفش را در این سمت انجام دهد، دارد.
این روانشناسان تأکید کردند: به خاطر کشورمان و جهان به نمایندگان منتخبمان تأکید میکنیم تا شجاعت به خرج دهند و گامهای قانونی که میشود برای پایان ریاست جمهوری ترامپ انجام داد، بردارند.
براساس گزارش واشنگتن تایمز، این نامه به امضای «جودیت ل. هرمان» از هاروارد، «رابرت جی لیفتون» از دانشگاه کلمبیا، «بندی اکس. لی» از دانشگاه ییل و «دی ماسبچر» و «نانت گارتل» از دانشگاه کالیفرنیا رسیده است.
پیش از این نیز برخی از روانشناسان و سیاستمداران آمریکایی ترامپ را مبتلا به نابسامانیهای ذهنی خوانده و وی را توصیه به معالجه کرده بودند.
میترسند آرای تهران را بازشماری کنند
روزنامه وطن امروز صحبتهای اخیر مهدی چمران درباره بازشماری آرای تهران را در یکی از صفحات داخلی اش چاپ کرده است این روزنامه نوشته است: رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: هیأت مرکزی حل اختلاف با بازشماری ۱۰ درصد صند وق انتخابات شوراها موافقت کرده است، اما هیات اجرایی هراس دارد و امروز و فردا میکند. مهدی چمران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت اعتراضشان نسبت به نتیجه انتخابات شوراها، اظهار داشت: پیگیریهای ما همچنان ادامه د ارد، مسأله به هیأت مرکزی حل اختلاف رسید و آنان رسماً نامه دادند که باید ۱۰ درصد آرا بازشماری شود. وی ادامه داد: بیش از یک هفته است همه با بازشماری موافقت کرده اند، اما تاکنون این موضوع انجام نشده و این کار بسیار تعجبآور است، چرا که د ائماً کار را به امروز و فرد ا واگذار میکنند. چمران با بیان اینکه احساس میکنم مساله بازشماری را به تعویق میاندازند و نوعی ترس هم وجود دارد، تأکید کرد: از بازشماری آرا نگران هستند، ما نگرانی نداریم، چرا که کیسهای برای حضور د ر شورای تهران ند وختهایم. رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: ما میخواهیم اطمینان خاطر برای مردم حاصل شود و خدایی ناکرده باورشان تخریب نشود، اگر مشکلی نیست چرا بازشماری را انجام نمیدهند و هراس دارند؟
در شمال تهران به ازای هر دو ازدواج یک طلاق داریم
روزنامه اعتماد در گفت وگویی که با رئیس سازمان بهزیستی کشور انجام داده است، از آمار تکان دهنده طلاق در شمال تهران خبر میدهد.
انوشیروان محسنی بندپی، روز گذشته و همزمان با سالروز هفته بهزیستی در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال «اعتماد» که به گفته یکی از کارمندان استانداری تهران، این نهاد استانی در پی ایجاد شهرکهای بازتوانی زنان آسیبدیده است و استاندار تهران و معاون مرکز امور زنان و خانواده رییسجمهوری هم از این اقدام حمایت کردهاند، گفت: «طبق قانون این اقدام بر عهده ماست و نه بر عهده یک کارشناس در استانداری. ما هم به شدت از برچسب زدن به افراد پرهیز داریم و به دنبال این هستیم که ظرفیت تمام مراکزمان را به تعداد کمتر کاهش دهیم تا اثربخشی بیشتر شود. جمع کردن یک گروه در یک مکان و برچسب زدن به آنها، نه به صلاح آن افراد است و نه در اجتماعپذیر کردن و درمان برگشتپذیری آنها تاثیر خواهد داشت. ما میتوانیم بیرون از شهر تهران یک پادگان تاسیس کنیم و تمام معتادان متجاهر را ببریم آنجا، اما این نحوه برخورد با انسان نیست. ما با انسان سروکار داریم نه با یک فیزیک سخت. با انسانی سروکار داریم که هر لحظه امکان تغییر و تحول دارد و بازتوانی او نیازمند نگاه نرم افزاری است و نه نگاه سختافزاری. تجربه ما نشان داده که برخوردهای بگیر و بزن و جمعآوری، تا امروز پاسخگو نبوده. اگر از کمک و حمایت قوه قضاییه برای ایجاد الگوی دادگاه درمانمدار برخوردار شدهایم هم در راستای همین نگاه است.»
محسنی بندپی در ادامه پاسخ به «اعتماد»، تأکید کرد که هیچ نهادی، بدون دریافت مجوز از سازمان بهزیستی و تأمین شرایط مد نظر این نهاد حمایتی، اجازه ایجاد مراکز بازتوانی و جامعهپذیری آسیبدیدگان اجتماعی را ندارد و افزود: «ما هم مراکز بازپروری برای حرفهآموزی زنان آسیب دیده ایجاد کردهایم، اما ایجاد مراکز توانمندسازی با ایجاد شهرک، اختلاف ریشهای دارد. سازمان بهزیستی مسوول مراقبت از آسیبدیدگان خیابان است و همچنین، مسوولیت آموزش کارشناسان برای اعزام و استقرار در مراکز بازتوانی ایجاد شده توسط سایر نهادها را برعهده دارد و در واقع، تامین نیروی انسانی این مراکز بر عهده بهزیستی است. من با شناختی که از استاندار تهران دارم، قطعا ایشان نظر به ایجاد شهرک ندارد و اگر در پی راهاندازی مراکز حرفهآموزی و اجتماعپذیری هستند آن هم با ظرفیت نگهداری کمتر از ٥٠ نفر، ما هم کمک میکنیم. اما همان طور که با اردوگاههای درمان اجباری اخوان و فشافویه و مراکز نگهداری با حجم ٦٠٠ نفر و ٧٠٠ نفر و ٥٠٠ نفر مخالف بودیم، حالا هم با مرکز جامع توانمندسازی با حجم کم موافقیم و در غیر این صورت، خیر.»
بندپی در پاسخ به «اعتماد»، گفت: فعالیت مراکز بازتوانی و حرفهآموزی «بهاران» که از دو سال قبل و توسط شهرداری تهران برای بهبودیافتگان اعتیاد ایجاد شد، نظر سازمان بهزیستی را تأمین نکرد و از این مراکز به عنوان صداهایی در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری یاد کرد، اما در پاسخ به این سوال «اعتماد» که فقر فرهنگی گریبانگیر مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی، تا چه حد آسیبزاتر از فقر اقتصادی گریبانگیر مددجویان تحت پوشش کمیته امداد است، گفت: «ما از آسیبهای اجتماعی پیشگیری میکنیم، اما تمام مددجویان ما هم ناشی از فقر فرهنگی نیستند. طلاق و معلولیت، صرفا معضل خانوادههای فقیر نیست. امروز در شمال تهران به ازای هر دو ازدواج یک طلاق داریم، اما در جنوب تهران از هر ٣ ازدواج، یکی منجر به طلاق میشود و در یک استان کم برخوردار هم به ازای هر ٦ ازدواج، یک طلاق داریم. پدیدههای مددجویان ما چند وجهی است و نیازمند کار تخصصی است.»
بندپی در پاسخ به سؤال دیگر «اعتماد» درباره میزان تاثیرات مثبت طرح تحول سلامت برای جمعیت هدف سازمان بهزیستی کشور، به ارایه دفترچه درمانی بیمه پایه برای ١١ میلیون حاشیهنشین و ایجاد مراکز خدمات سلامت در این مناطق اشاره کرد و در پاسخ به «اعتماد» درباره نحوه حمایت از انجمن حمایت از کودکان کار که چندی قبل پلمب شد، گفت: «مسوولان این مرکز میتوانند به واحد حقوقی و دفتر امور جوانان و نوجوانان ما مراجعه کنند که وظیفه آنها، حمایت از این مراکز است.»
بندپی همچنین با تأکید بر لزوم ارایه آموزشهای آگاهسازی کودکان با هدف حساسسازی آنها نسبت به عوامل خطر و از جمله آزارهای جنسی، در تشریح آماری از ساماندهی کودکان کار و خیابان شهر تهران توسط سازمان بهزیستی کشور طی ماههای آبان و آذر سال ٩٥ گفت: «از مجموع ٢ هزار و ٨٣٥ کودک، ٧٧ درصد پسر و ٢٣ درصد دختر هستند، ١٩ درصد ایرانی، ٦٥ درصد افغان، ١٦ درصد پاکستانی بوده و به تازگی با چند مورد کودک عراقی هم مواجه شدهایم. میانگین سنی کودکان ساماندهی شده، ٦ تا ١٦ ساله است و ٨٥ درصد آنها اهل استانهای دیگر بودند. در حال رایزنی با قوه قضاییه هستیم که اگر یک کودک کار، سه بار توسط نیروهای بهزیستی پذیرش شد، حضانت کودک از خانواده سلب شده و در مراکز بهزیستی نگهداری شود که البته کودکان اتباع غیرایرانی مشمول این رایزنی و الزام نخواهند بود.»
به گفته بندپی، در حال حاضر ٥٢٠ هزار خانوار، ثبت نامیهای سال ٩٥ سازمان بهزیستی کشور برای دریافت مستمری هستند و افزایش ٤ / ٣ درصدی مستمری، در سال ٩٦ شامل پشت نوبتیهای مستمری (حتی به شرط پذیرش در سازمان و برخورداری از دریافت مستمری) نمیشود و این گروه، از سال ٩٧ مستمری افزایش یافته طبق قانون برنامه ششم توسعه را دریافت خواهند کرد.
در این نشست همچنین محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: «طی تفاهمنامه ٨ ساله با سازمان زندانها، کودکان بالای ٢ سال مادران زندانی، به سازمان بهزیستی واگذار میشوند و هماکنون ٢٣٠٠ کودک بالای دو سال به دلیل زندانی بودن والدین، در مراکز شبه خانواده بهزیستی نگهداری میشوند. اما سازمان بهزیستی برای هر زندان که بیش از ١٠ کودک کمتر از دو سال
به همراه مادرانشان نگهداری شوند، مجوز تأسیس شیرخوارگاه و مهد کودک صادر میکند مشروط بر اینکه زندانها مشکلات حراستی و حفاظتی خود را قبلا حل کرده باشند.»
نقشه خطرناک واشنگتن برای کردها
گزارش صفحه نخست روزنامه رسالت به موضوع نقشه واشنگتن برای کردها مربوط میشود. رسالت در این گزارش مینویسد: ایالات متحده آمریکا به عنوان طراح اصلی و پشت پرده برگزاری همه پرسی استقلال کردستان، در صدد است امنیت اقلیم کردستان را وجه المصالحه خود و اهداف خطرناکش در منطقه غرب آسیا قرار دهد.
این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند استقلال کردستان عراق، به معنای ایجاد اوضاعی وخیم برای امنیت، اقتصاد و ثبات اجتماعی و قومیتی در این منطقه محسوب میشود. سودانیزه کردن کشورهای منطقه، طرح کلانی است که در استراتژیها
و راهبردهای تعریف شده از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل مشاهده میباشد. این در حالی است که تقسیم کشور سودان به دو بخش سودان شمالی و جنوبی، مولد بحرانهای زیادی در این سرزمین بوده است.
اوضاع سودان هم اکنون بسیار آشفته است، اما سانسور خبری رسانههای غربی که سیاستمدارانشان مسبب این فاجعه بوده اند.
مانع از انتشار اخبار جاری در سودان شده است.
آنچه مسلم است اینکه استقلال کردستان عراق سرآغاز منازعات امنیتی، داخلی، قومیتی و منطقهای در این منطقه خواهد بود. در این معادله، حفظ جان و امنیت ساکنان کردستان اساسا اهمیتی برای کاخ سفید و متحدانش نداشته و ندارد. آنچه ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از آن ترس و واهمه دارند، "عراق یکپارچه" و متحد است.
نکته مهمتر اینکه اساسا برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق قانونی نیست و با قانون اساسی این کشور در مغایرت کامل قرار دارد.
«ناظم الدباغ» نماینده منطقه کردستان عراق در تهران، پافشاری کردها بر برگزاری همهپرسی در منطقه کردستان عراق در تاریخ ۲۵ سپتامبر (سوم مهرماه) را تاکتیک مذاکراتی برای اعمال فشار بر بغداد و وادار ساختن آن به عمل به وعدهاش درباره پروندههای انرژی و تقسیم قدرت دانست و گفت: کُردها ترجیح میدهند به عنوان بخشی از عراق باقی بمانند. مقامهای بلندپایه دولتی و برخی احزاب سیاسی کردستان عراق تاریخ برگزاری همهپرسی برای اعلام استقلال کردستان عراق را ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۷ اعلام کردهاند. برخی احزاب نیز با این اقدام مخالفت کردهاند. این تصمیم در نشستی در اربیل عراق به ریاست مسعود بارزانی رئیس دولت کردستان عراق گرفته شد؛ کسی که گفته میشود دوره ریاست او به پایان رسیده و ریاست او غیرقانونی است.
در بیانیهای که در پایان آن نشست منتشر شد، آمده است که رأیگیری در سه استان تشکیلدهنده این منطقه و همچنین نواحی خارج از مدیریت منطقه برگزار خواهد شد. به راستی افرادی مانند مسعود بارزانی به کدام سو میروند؟ آیا بازی در زمین ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به قیمت ایجاد بحرانهای امنیتی و سیاسی مزمن و دامنه دار در اقلیم کردستان قابل قبول است؟ مسعود بارزانی در تازهترین سخنان خود اعلام کرده است که تا زمانی که کردها مستقل نشوند، وقوع جنگهای خونین را بعید نمیداند! آیا بارزانی نمیداند که چه آثار و تبعات شومی در صورت استقلال کردستان در انتظار این منطقه است؟ بارزانی که برای جلب نظر مقامات اروپایی در ارتباط با موضوع برگزاری همه پرسی جدایی کردستان از عراق به اروپا سفر کرده، در اظهاراتی تفرقه افکنانه مدعی شد که «متأسفانه شیعیان علیه کردستان ایستاده و سهم منطقه کردستان را از بودجه کلی قطع کردهاند».
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: شیعیانی که دولت عراق را رهبری میکنند، اقدامات سیاسی و اقتصادی علیه منطقه کردستان اتخاذ کردهاند. رئیس منطقه کردستان عراق ضمن تهدید دولت عراق اظهار داشت: تا زمانی که در یک وطن نمیتوانیم مانند شرکا زندگی کنیم، بهتر است همانند دو همسایه صلحطلب به زندگی ادامه دهیم! به عبارت بهتر، بارزانی سعی کرده است استقلال کردستان را مترادف با ایجاد صلح و آرامش قلمداد کند! این در حالیاست که بسیاری از کردها با این گزاره ادعایی مخالف بوده و نسبت به آثار و تبعات استقلال کردستان به بارزانی هشدار داده اند. در چنین شرایطی بهتر است بارزانی مروری بر سرنوشت افرادی داشته باشد که با اتکا به ایالات متحده و رژیم اشغالگر قدس، امنیت خود و هموطنان و سرزمینشان را قربانی مطامع واشنگتن و تل آویو نمودند.
خطرناکترین زن داعشی در موصل دستگیر شد
روزنامه خراسان با درج این خبر در شماره امروز خود نوشت: نیروهای امنیتی عراق یکی از خطرناکترین زنان عضو داعش را بازداشت کردند. این سرکرده زنان داعشی در حمله تروریستهای داعش به شهر موصل در سال ۲۰۱۴ و اشغال این شهر دست داشته است. او که احلام نام دارد به همراه برادرش که یکی از اعضای سرشناس داعش است، در یک عملیات امنیتی نیروهای وزارت کشور عراق بازداشت شد. به گزارش الصباح این زن اعتراف کرده که کار خود را با تهیه غذا برای تروریستها آغاز کرده، اما بعدتر در سازمانی در داعش که دیوان حسبه نامیده میشود به کار گرفته شده و به این ترتیب اطلاعات مربوط به خانوادههای عراقی را به تروریستهای داعش میداده است و صدها غیر نظامی به دلیل گزارشهای او در چنگ داعش گرفتار شده اند. احلام همچنین در جریان اعترافاتش اطلاعاتی داده است راجع به گورهای جمعی که نیروهای امنیتی و افراد وابسته به ارتش عراق بعد از کشته شدن به وسیله داعش آنجا دفن شده اند. در تحولی دیگر، وزارت کشور عراق از زنده بودن سرکرده گروه تروریستی داعش خبر داد. به گزارش الفرات نیوز ابوعلی البصری، مدیرکل اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور عراق در گفت: وگو با روزنامه الصباح گفت: البغدادی همچنان در سوریه و خارج از شهر رقه مخفی شده است. به تازگی گزارشهایی از کشته شدن بغدادی منتشر شده است.
تاثیر دعواهای سیاسی بر گرمایش کره زمین