ورود ششمین گروه از نیروهای ارتش ترکیه به دوحه، لیست کامل تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، جزئیات طرحی برای ایجاد درگیری میان روسیه و ترکیه، هماهنگی ائتلاف آمریکا با معارضان سوری برای اشغال شرق سوریه، فرار سرکرده ها و فرماندهان داعش از دیرالزور، پیام ملک سلمان به نتانیاهو و سقوط بخشهایی از مرکز ولایت «بغلان» در حمله طالبان به شمال افغانستان، از جمله مهمترین خبرهای 24 ساعت گذشته در خاورمیانه بوده اند. در این میان، باید به آزمایش نخستین سلاح لیزری جهان در خلیج فارس توسط آمریکا نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»، شبکه تلویزیونی سی ان ان نوشت: نیروی دریایی آمریکا نخستین سلاح لیزری جهان را در آب های خلیج فارس به کار گرفت.
به گزارش روز سه شنبه این تارنما، این سلاح به نام LaWS که مخفف 'سیستم سلاح لیزری' (Laser Weapons System) است، داستان علمی - تخیلی و آزمایشی نیست و روی کشتی 'یو اس اس پونس' مستقر شده و برای شلیک به اهداف مورد نظر آماده است.
«کریستوفر ولز»، کاپیتان این کشتی به سی ان ان گفت: دقت این سلاح، بیش از دقت یک گلوله است.
وی افزود: این یک سیستم تسلیحاتی شبیه به اسلحه های دیگری نیست که صرفا برای اهداف هوایی، سطحی و زمینی مناسب است، بلکه سلاحی با کاربرد چندگانه با قابلیت استفاده برای انواع هدف ها است. این سلاح از مزایایی برخوردار است که هیچ سلاح دیگری با آن مشابهتی ندارد و با سرعت نور حرکت می کند.
«کیل هوگس»، مقام مطلع از این سیستم تسلیحاتی لیزری گفت: این سلاح مقادیر زیادی فوتون به هدف در حال نزدیک شدن، شلیک می کند.
وی افزود: ما از بابت وزش باد، میزان برد و هیچ مورد دیگری نگران نیستیم و می توانیم اهداف را با سرعت نور به دام اندازیم.
خدمه یو اس اس پونس برای آزمایش این سلاح، یک پهپاد را هدف گیری کردند. بال پهپاد شعله ور شد و صدمه فراوانی به هواپیمای بدون سرنشین وارد و به قعر دریا واژگون کرد.
هوگس گفت: این سلاح در بخش نامرئی طیف الکترومغناطیس عمل می کند، از این روی، نمی توان نوری دید و صدایی شنید.
دقت این سلاح تا حدی است که صدمات موازی در زمان جنگ را به حداقل می رساند.
این سیستم 40 میلیون دلاری، به تنها چیزی که برای عمل نیاز دارد، نیروی برق است که از ژنراتور کوچک تعبیه شده در آن تأمین می شود. همچنین این سیستم به استقرار موشک های چند میلیون دلاری و مهمات دیگر روی آن احتیاجی نیست؛ ضمن اینکه هزینه هر شلیک، حدود یک دلار است.
به گفته هوگس، این سلاح لیزری جدید با هدف مقابله با تهدیدات هوایی و مستقر در زمین طراحی شده است.
نیروی دریایی آمریکا در حال کار روی سیستم های نسل دوم و قوی تری است که اهداف مشخص تری (موشک ها) را در کانون توجه خود قرار می دهد.
ورود ششمین گروه از نیروهای ارتش ترکیه به دوحه وزارت دفاع قطر شامگاه سه شنبه اعلام کرد، ششمین گروه از نیروهای ارتش ترکیه وارد خاک قطر شدند.
به گزارش شبکه الجزیره قطر، وزارت دفاع قطر افزوده است: نظامیان ارتش ترکیه وارد فرودگاه دوحه شدند.
اولین گروه از نیروهای ارتش ترکیه چهارم تیرماه وارد دوحه شده و در پایگاه هوایی «العدیده» مستقر شدند.
پیشتر پارلمان ترکیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور موافقت خود را با اعزام نیرو به قطر اعلام کرده بودند.
اعزام نیروی نظامی ترکیه به قطر در حالی صورت میگیرد که یکی از خواستههای کشورهای چهارگانه (عربستان، امارات، بحرین و مصر) برای ازسرگیری روابط با قطر، برچیده شدن پایگاه نظامی ترکیه در دوحه عنوان شده است.
از دیگر خواستههای کشورهای تحریم کننده، تعطیلی شبکه خبری الجزیره، کاهش روابط دیپلماتیک دوحه با تهران، قطع روابط با اخوان المسلمین، حزب الله لبنان و آنچه ارتباط با گروههای تروریستی القاعده و داعش عنوان شده است، به شمار میرود.
عربستان، امارات، بحرین و مصر 15 خردادماه 96 با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و افراط گرایی، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی این کشور بستند.
لیست کامل تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
فهرست افراد و سازمانهایی که امروز با هدف فشار به ایران، از سوی آمریکا تحریم شدند؛
محمد سعید آجیلی (از شرکت نرمافزاری آجیلی)
سید رضا قاسمی (از شرکت رایان رشد افزار)
فرشاد حاکمزاده (از شرکت رایان رشد افزار)
امیلی لیو (تبعه چین، وابسته به شیراز الکترونیک)
محسن پارساجم (از شرکت رایان رشد افزار)
محمدرضا رضاخواه (از شرکت نرمافزاری آجیلی)
رسیت تاوان (تبعه ترکیه، وابسته به کشتیسازی مد کندالو قشم)
شرکت آباساینس تک (مستقر در چین)
شرکت نرمافزاری آجیلی
شرکت اندیشه وصال خاورمیانه
سازمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه
سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه
تعاونی کشتیسازی مد کندالو قشم
گروه رامور (مستقر در ترکیه)
شرکت رایان رشد افزار
شرکت ریبیم اوپترونیکس (مستقر در چین)
شرکت ریبیم کورپوریشنز (مستقر در چین)
شرکت سانوی تک (مستقر در چین)
جزئیات طرحی برای ایجاد درگیری میان روسیه و ترکیه
«فلیپ کواسویچ» ناتو و کشورهای غربی را به تلاش برنامه ریزی شده برای ایجاد درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه با هدف پیشبرد اهداف منطقه ای خودشان متهم کرد.
«فیلیپ کواسویچ»، استاد ژئوپلیتیک دانشگاه سان فرانسیسکو در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک از طراحی های غرب و آمریکا برای ایجاد یک درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه با هدف پیشبرد اهداف منطقه ای خود خبر داده و گفت: استراتژی های کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس طوری برنامه ریزی شده است که یک بحران نظامی بین روسیه و ترکیه در سوریه شکل بگیرد.
کواسویچ در ادامه، کودتای سال گذشته در ترکیه را ناشی از تن ندادن اردوغان به خواسته های غرب برای وارد کردن ترکیه به جنگی ویرانگر با روسیه که می تواند اقتصاد و ثبات ترکیه و منطقه را تهدید کند، دانست که از سوی غرب برای سرنگونی وی تدارک دیده شده بود.
وی گفت: اگر روسیه و ترکیه وارد جنگ شوند، کشورهای اروپای غربی، به ویژه انگلیس، از این بحران سود می برند؛ هرچند این بار اردوغان و پوتین تصمیم گرفته اند به این روند مخرب پایان دهند، از این روی، ترکیه در حال ورود به ساختار اوراسیا و رابطه با روسیه و چین و خروج از آتلانتیک است.
این رابطه بین روسیه و ترکیه نیاز است، چون باعث ایجاد ثبات و رفاه در منطقه بالکان می شود.
کواسویچ ادامه داد: همزمان باید در ذهن ظرافت این مسأله و این که این روند به به سادگی می تواند با خطر مواجه شود را در ذهن داشته باشیم، زیرا این مسأله یکی از اهداف ناتو در اروپاست.
پس از اشتباه ترکیه در ساقط کردن جنگنده روسیه در سال ۲۰۱۵ که موجب شد، روابط مسکو و آنکارا به تیرگی گراید، اردوغان با عذرخواهی از روسیه تأکید دارد که رابطه بین روسیه و ترکیه را عادی سازی کند و رابطه دوستانه ای با روسیه داشته باشد و در مناقشات منطقه ای و مبارزه با تروریسم با هم فعالیت کنند.
هماهنگی ائتلاف آمریکا با معارضان سوری برای اشغال شرق سوریه گروههای مسلح و مخالف دولت سوریه با هماهنگی و حمایت ائتلاف آمریکا قصد دارند به بهانه مقابله با داعش، استان دیرالزور و شهر محاصره شده آن را اشغال کنند.
همزمان با پیشروی نیروهای ارتش سوریه و متحدان آن به شرق این کشور که در دست گروه تروریست داعش است، ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا در تلاش است، جای پایی برای مخالفان در شرق سوریه باز کند.
وبگاه خبری «الدرر» که وابسته به مخالفان دولت سوریه است، به نقل از فرماندهان نظامی وابسته به گروه به اصلاح «گروههای مسلح انقلاب» گزارش داد که گفتوگوها و مذاکرات فشرده به منظور دستیابی به تشکیلاتی نظامی یکپارچه برای گروههای معارض استان دیرالزور، بین گروههای مسلح در حال جریان است.
این گفتوگوها بین گروههای مسلح معارض با هدف زمینه سازی جهت انجام عملیات نظامی گسترده با هماهنگی ائتلاف بینالمللی ضد داعش صورت میگیرد تا معارضان بتوانند بر شهر دیرالزور و ریفهای آن سیطره پیدا کنند.
معارضان مدعی شدهاند که نیروهای نظامی در شرق سوریه، کاملا با ایجاد این تشکیلات نظامی متحد به توافق رسیدهاند تا علیه گروه تروریستی داعش وارد جنگ شوند.
ادعای مقابله با داعش، بهانهای بیش برای اشغال شرق سوریه و مهمترین شهر آن، دیرالزور نیست.
شهر دیرالزور از آوریل 2014 به محاصره گروه تروریستی داعش درآمده است.
ارتش سوریه اوایل دی ماه سال گذشته شهر حلب، دومین شهر بزرگ سوریه را که به پایتخت اقتصادی سوریه معروف است، آزاد کرد و بعد از آن پاکسازی شرق حلب و حرکت به سوی شرق را در دستور کار خود قرار داد.
نیروهای ارتش سوریه حرکت خود را از چند ماه گذشته از سمت استانهای حمص، حلب و دمشق به سمت استان دیرالزور شروع کردهاند.
ارتش سوریه قصد دارد در سایه شکست داعش در عراق و پیشرویهای خود، هر چه زودتر خود را به شهر محاصره شده دیرالزور برساند.
آمریکا با حمایت از کردها و ایجاد تشکیلات نظامی معارضان سوری در استان دیرالزور قصد دارد خود را هر چه سریعتر به اطراف شهر دیرالزور برساند و با اشغال آن، اهرم فشاری برای خود علیه دولت سوریه در مذاکرات آتی در ژنو و آستانه کسب کند.
نیروهای ارتش سوریه از دو سال پیش در محاصره عناصر داعش بوده و این گروه تروریستی برای اشغال آن، ابتدای این سال عملیات سنگینی جهت اشغال فرودگاه این شهر شروع کرد.
عناصر داعش در ابتدای عملیات موفق شدند، راه ارتباطی فرودگاه با شهر را ناامن کنند که با مقاومت ارتش و پوشش هوایی داعش مجبور به عقب نشینی شود.
فرودگاه دیرالزور تنها راه امدادرسانی به این شهر است. با این حال در صورت ادامه پیشروی ارتش سوریه از منطقه «الرصافه» واقع در شمال غرب این شهر، به احتمال زیاد محاصره دیرالزور در آینده نزدیک شکسته خواهد شد.
فرار سرکرده ها و فرماندهان داعش از دیرالزور
حملات هوایی به مواضع تکفیری ها در دیرالزور و اقدام ضد بشری داعش در افتتاح بازار جدید برای فروش زنان و دختران در شهر المیادین در شرق سوریه، از مهمترین اخبار امنیتی این کشور است.
به گزارش سانا، ارتش سوریه با حمایت نیروی هوایی مواضع داعش را در دیرالزور و اطراف آن هدف قرار داد.
منابع سوری اعلام کردند: جنگنده های ارتش سوریه طی ساعات گذشته، مواضع و استحکامات داعش را در اطراف فرودگاه و گردان ضامن و روستای الجنینه، گذرگاه کنامات، محله های الحمیدیه و الصناعه در دیرالزور و اطراف آن هدف قرار دادند که بر اثر آن شماری از تکفیری ها کشته و برخی دیگر زخمی شدند.
در اطراف البانوراما، نیروهای ارتش سوریه یک خودرو مجهز به سلاح سنگین داعش را هدف قرار دادند که بر اثر آن، شماری از داعشی ها کشته و زخمی شدند.
همچنین ارتش سوریه در عملیاتی ویژه یک تونل متعلق به داعش به طول ۳۳ متر و یک مقر چهار طبقه ای که داعشی ها در آن پنهان شده بودند را در محله الجبیله در دیرالزور منهدم کرد.
این در حالی است که همزمان با پیشروی های ارتش سوریه ضد داعش در شهر المیادین در استان دیرالزور، بسیاری از سرکرده های داعش پا به فرار گذاشته اند که بر اساس گزارش منابع محلی، برکات المطلب ملقب به قسوره العشاری از سرکرده های داعش از شهرک العشاره در شمال شرق المیادین فرار کرده است.
از سوی دیگر، در ادامه اقدامات وحشیانه داعشی ها ضد ساکنان دیرالزور، داعش، بازاری در شهر المیادین در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق دیرالزور افتتاح کرده است که در آن زنان و دختران را به فروش گذاشته است. این زنان و دختران از مناطق مختلف دیرالزور ربوده شده اند و هدف داعش به دست آوردن پول است.
پیام ملک سلمان به نتانیاهو
پایگاه روزنامه سعودی ایلاف از تماس غیرمستقیم شاه سعودی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طریق آمریکا برای حل موضوع مسجد الاقصی در شهر اشغالی قدس خبر داد.
پایگاه خبری ایلاف به نقل از منبعی «بلندپایه» نوشت: توافق برای بازگشایی مسجد الاقصی به روی نمازگزاران و گردشگران بعد از آن صورت گرفت که سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی از طریق آمریکا در این زمنیه وارد عمل شد.
این منبع گفت: بنیامین نتانیاهو به عربستان از طریق آمریکا وعده داد که به وضعیت کنونی مسجد الاقصی خدشه وارد نشود.
پایگاه ایلاف نوشت: نتانیاهو از مسئولان سعودی دعوت کرد، برای آگاهی نزدیک از اوضاع مسجد الاقصی از این مسجد دیدن کنند.
سقوط بخشهایی از مرکز ولایت «بغلان» در حمله طالبان به شمال افغانستان روز گذشته، منابع محلی به رسانهها گفتهاند که ساختمان شهرداری «بغلان مرکزی» در ولایت بغلان در شمال افغانستان توسط طالبان سقوط کرده است.
منابع محلی اعلام کردند که حمله گروهی طالبان از صبح روز گذشته به مرکز شهرستان بغلان مرکزی آغاز شده است.
بر اساس گزارش رسانههای افغانستان، این درگیریها در بازار شهرستان بغلان مرکزی ادامه دارد و ساختمان شهرداری این شهرستان به کنترل طالبان درآمده است.
گروه طالبان درسالهای اخیر همواره بخشهایی از ولایت بغلان را کنترل کرده است.
شهرستانهای «تاله و برفک، «دندغوری» و «بغلان مرکزی»، بارها بین طالبان و نیروهای امنیتی افغان دست به دست شده است.
حملات طالبان در حالی به مناطق مختلف افغانستان افزایش یافته است که شورای عالی صلح این کشور از طرح جدیدی برای گفتوگو با مخالفان دولت این کشور خبر میدهد.