هنگامی که مسئولان ارشد کشور، رسالت های اصلی خود را فراموش کنند و تحت تأثیر رودربایستی های مدیریتی قرار بگیرند، نتیجه ای جز آنچه برای وزیر بهداشت و درمان رخ داد، نخواهد بود؛ وزیری که طی چند روز گذشته، با تلاش برای تأمین وثیقه میلیاردی نقش مؤثری در آزاد کردن برادر رئیس جمهور بازی کرد، ولی از آن سو، هیچ کوششی برای نجات دوقلوهای به هم چسبیده نیکشهری انجام نداد.
به گزارش «تابناک»؛ روز گذشته و تنها چند روز پس از تولد دوقلوهای به هم چسبیده سیستان و بلوچستانی ـ که از ناحیه سینه و شکم به هم چسبیده بودند ـ این دو نوزاد به دلیل آنچه نبود امکانات پزشکی پیشرفته در شهرستان ایرانشهر اعلام شد، جان خود را از دست دادند؛ دو نوزاد مظلومی که مسئولان ارشد وزارت بهداشت و درمان چند روز فرصت داشتند تا با اقدامات پیشرفته پزشکی، امید زندگی را به آنها هدیه بدهند.
بلافاصله پس از تولد این دو نوزاد نیکشهری، «با آبرو»، متخصص اطفال و پزشکی که در فرایند تولد این دو نوزاد قرار داشت درباره وضعیت جسمانی آنها گفت: این کودکان هیچ مشکلی ندارند و دارای دو قلب و سیستم تنفسی مجزا هستند.
این متخصص اطفال، با بیان اینکه کودکان برای جداسازی باید هرچه سریعتر جراحی شوند، تأکید کرد: به دنبال پذیرش برای این نوزادان هستیم.
با وجود هشدارهایی که در مورد فراهم بودن شرایط حیات دو کودک و نیز لزوم رسیدگی های عاجل برای درمان آن دو از استان محروم سیستان و بلوچستان به مرکز سیاسی و اداری کشور مخابره شد، ادامه فرایند درمان، حکایت از نوعی سهل انگاری نابخشودنی از سوی مسئولان ارشد وزارت بهداشت در این ماجرا دارد!
چشم انتظاری والدین این دو نوزاد برای رسیدن حمایت وزارت بهداشت و سایر خیرین به جایی نرسید و سرانجام صبح سه شنبه این دو کودک به دلیل آنچه نبود امکانات پزشکی در شهرستان ایرانشهر اعلا شد، عمر کوتاهشان به پایان رسید.
فرهاد دادگر، رئیس بیمارستان ایرانشهر در مورد جزئیات مرگ این دو نوزاد به هم چسبیده به «فارس» گفت: با وجود پیگیری های لازم برای اعزام نوزادان و وجود امکان نجات، متأسفانه به دلیل پذیرش نکردن مراکز بالاتر، این دو نوزاد جان خود را از دست دادند.
از زمان تولد تا درگذشت این دو نوزارد نیک شهری، مسئولان ارشد وزارت بهداشت چهار شبانه روز فرصت داشتند تا به هر نحو ممکن و با هر هزینه ای آنها را به مراکز درمانی پیشرفته برسانند و روند درمانشان را دنبال کنند؛ ایامی که دقیقاً مصادف شد با زمان بازداشت «حسین فریدون» و مشکلاتی که در رابطه با تأمین وثیقه برای آزادی او پیش آمد تا وزیر بهداشت درگیر تلاش برای تأمین وثیقه باشد.
وقتی خبر ناراحت کننده درگذشت دو نوزاد به چسبیده ایرانشهری را در کنار خبر روز چهارشنبه روزنامه آرمان ـ که از تلاش های ویژه شخص وزیر بهداشت به منظور تأمین وثیقه میلیاردی برای آزادی برادر رئیس جمهور نوشت ـ قرار دهید، ناراحتی ها افزایش خواهد یافت.
در این چند روز، وزیری که دست کم بخشی از فکر و ذکر خود را باید به یافتن راهی برای نجات دوقلوهای ایرانشهری اختصاص می داد، گویا کار و زندگی خود را رها کرده بود و تمام انرژی اش را برای تأمین وثیقه میلیاردی و آزاد کردن «حسین فریدون»، صرف کرد؛ اقدامی که حاصلش مرگ دوقلوهای ایرانشهری و ناراحتی مردم ایران شد.
از این روی، انتظار می رفت وزیر بهداشت، خود به این ماجرا ورود کند و پیگیر ماجرا باشد که می دانیم، هفته گذشته و به دلیل یک سانحه رانندگی در استان سیستان و بلوچستان ـ که منجر به ضایعه نخاعی یک پزشک و متخصص به نام «دکتر محسن قربانی» شد ـ وزیر بهداشت شخصاً به مسأله ورود کرد و با سفارش ویژه قاضی زاده هاشمی و رئیس اورژانس کل کشور این پزشک سانحه دیده با یک فروند هواپيماى RJ85 و به صورت پرواز اختصاصی همراه با یک تیم پزشکی مجهز برای ادامه روند درمان به تهران منتقل شد.
در فیلم ویدئویی که از داخل هواپیمای حامل دکتر قربانی از ایرانشهر به تهران منتشر شد، «پیرحسین کولیوند»، رئیس اورژانس کشور عیناً تأکید می کند که این پرواز با هدف انتقال پزشک حادثه دیده و به دنبال دستور مستقیم وزیر بهداشت انجام می شود.
تصاویر انتقال پزشک سانحه دیده در ایرانشهر که انتظار می رفت چنین اقدامی برای دقلوهای نیک شهری هم انجام شود.
اقدام سریع و ویژه وزیر بهداشت و تیم پزشکی مجربی که با پرواز اختصاصی یک پزشک مصدوم را از ایرانشهر به تهران منتقل کردند، نه تنها کار بدی نبود، بلکه اقدام بسیار شایسته و قابل تحسینی بود؛ اما مسأله اینجاست که چرا چنین توجه و حمایت ویژه ای در کمتر از یک هفته برای این پزشک مصدوم انجام شد، ولی برای آن دو نوزاد بیگناهی که خانواده آنها و کادر درمان بیمارستان ایرانشهر، چهار شبانه روز منتظر پذیرش و اعزام به تهران بودند، انجام نشد؟ آیا این مسأله چیزی جز مشغول بودن وزیر به مسأله وثیقه برادر رئیس جمهور را به ذهن متبادر می کند؟
گفتنی است، براى انتقال دكتر محسن قربانى كه هفته گذشته و در یک سانحه رانندگى در شهرستان ایرانشهر دچار ضايعه نخاعى شد، یک فروند هواپیمای اختصاصی عازم چابهار و سپس ايرانشهر شد و مصدوم را به تهران منتقل کرد؛ پروازی که در آن یک تیم پزشکی ده نفره با نام های کاظم قائمی، فرشید فرجی، پیرحسین کولیوند، هدایت الله امینی، عبدالواحد رودینی، سعید پناهی، قربانی انیلو، حسین قربانی انیلو، سمیرا مومنی رق آبادی و محمدمهران امینی فرد حاضر بودند.