حضور خانواده‌ها در ورزشگاه، نيازمند حمايت مراجع

براى حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ نيازمند همكارى همه دستگاه هاى مسئول و حمايت مراجع فرهنگى و دينى هستيم. درباره حضورم در كابينه دولت دوازدهم فقط دكتر روحاني مي‌تواند پاسخگو باشد و فقط او مي‌داند حضور چه كسي در كابينه قطعي است
کد خبر: ۷۱۴۵۷۷
|
۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۰ 22 July 2017
|
4551 بازدید
هرچند مدت زيادي نيست كه مسعود سلطاني‌فر به عنوان وزير ورزش و جوانان انتخاب شده، اما عملكرد او در اين پست تا حدود زيادي راضي‌كننده بوده است. او كه در ابتداي حضورش تلاش كرد با نامه‌نگاري به فيبا، توجه مسئولان فدراسيون جهاني بسكتبال را جلب كرده و مجوز حضور بانوان بسكتباليست را بگيرد، در ساير حوزه‌ها نيز به نحوي عمل كرده كه بسياري معتقدند تنها گزينه حسن روحاني براي وزارت ورزش و جوانان در دولت دوازدهم است.
 
به گزارش قانون، عملكرد سلطاني‌فر در برخي حوزه‌ها واكنش منتقدان را نيز در پي داشته است. به عنوان مثال نتايج نه چندان جالب در تكواندو و بوكس، سبب شده تا برخي از كارشناسان، وزارت ورزش را مقصر بدانند. ماجراي بليت‌فروشي در بازي‌هاي ليگ جهاني واليبال و نفروختن بليت به بانوان، يكي از مشكلات ديگري بود كه وزارت ورزش با آن دست و پنجه نرم كرد. نكته مهم اما اين بود كه برخي هواداران ورزشي در كشورمان، كمپيني اينستاگرامي تشكيل داده و از سلطاني‌فر درخواست كرده‌اند تا ديدار ايران و سوريه با حضور خانواده‌ها برگزار شود. همه اين اتفاقات، دلايلي بود براي اينكه پاي صحبت‌هاي وزير ورزش دولت تدبير و اميد بنشينيم. سلطاني‌فر نيز با خوش‌رويي تلاش كرد، پاسخ سوالات‌مان را بدهد. گفت‌وگوي وزير ورزش و جوانان را با «قانون» در ادامه پي مي‌گيريم.

گمانه‌زنی‌ها حاكي از آن است كه شما وزیر ورزش دولت دوازدهم نيز هستید. اين موضوع را توييت‌هاي فعالان سياسي نيز تاييد كرده‌است. خودتان چه فکر می‌کنید؟ بنویسیم که شما وزیر ورزش قطعی دولت دوازدهم هستید؟


من فقط پاسخم این است که از آقای دکتر روحانی بپرسید. فقط آقای روحانی می‌داند چه کسی قطعی است و چه کسی قطعی نیست.

در اين گفت‌وگو تلاش مي‌كنيم تا مصداقي پيش برويم و از كليات بپرهيزيم. نخستين چالشي كه در دوره وزارت شما حاشيه‌ساز شد، اين بود كه قرار بود خانواده‌ها در بازی‌های ليگ جهاني والیبال به ورزشگاه بروند. بلیت فروشی که انجام شد، یک عده معتقد بودند حضور خانواده‌ها گزينشي بوده است. آيا شما اين موضوع را بررسي كرديد؟


این گونه نبود که همه با بلیت‌فروشی بيايند یا همه گزینشی در ورزشگاه حاضر شوند. در حقیقت روشي تلفیقی بود. تعدادی بلیت خریدند، تعدادی نيز خانواده بازیکنان، مربیان و دست‌اندرکاران بودند که به ورزشگاه رفتند. در حقیقت تلفیقی از چند گروه بودند که آمدند مسابقات را دیدند. اتفاق خوبی بود.

در دوره‌هاي بعدي اجازه حضور خانواده‌ها در ورزشگاه داده مي‌شود؟


به هر حال عوامل و دستگاه‌های مختلفی در این قضیه دست اندرکار هستند که باید همگرایی و تعامل بین همه آن‌ها به وجود بیاید و همه به این باور برسند که حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها نه تنها از لحاظ فرهنگی و اجتماعی مشکل‌ساز نیست بلکه می‌تواند جلوی بروز برخی از مشکلات و ناهنجاری‌های فرهنگی را نيز بگیرد. امیدواریم بتوانیم در ماه‌های آینده و جلساتی که در شورای اجتماعی کشور و دیگر تشکل‌ها می‌گذاریم، کار توجیهی انجام دهیم و همه را به این باور برسانیم كه این هماهنگی ایجاد شود و اول در رشته‌های سالنی و بعد در سایر رشته‌ها بتوانیم زمینه حضور مناسب و سازنده خانواده‌ها را فراهم کنیم.

تایید لباس بانوان بسكتباليست از سوي فيبا كه با نامه‌نگاری شما انجام شد، يكي از اقدامات مثبتي بود كه در دوره وزارت شما اتفاق افتاد. آيا آن را پيگيري‌مي‌كنيد؟ آيا قرار است بانوان با همين لباس‌ها تشکیل اردو بدهند و به مسابقات بین المللی اعزام شوند؟


در حال حاضر لباس بانوان، مراحل تایید نهایی را در فدراسیون جهانی گذرانده و این مجوز صادر شده که ما بتوانیم بانوان‌مان را با پوشش اسلامی به مسابقات بین المللی مثل سایر رشته‌هایی که بانوان حضور پیدا می‌کنند از جمله والیبال و فوتبال اعزام كنيم. این امکان هست که بسکتبالیست‌های كشورمان نيز در مسابقات حضور پیدا کنند.

چرا از سوي وزارت ورزش و جوانان نامه‌نگاري انجام شد؟ آيا فدراسيون نمي‌توانست اين مشكل را حل كند؟


از همان روزهای اولی که به عنوان وزير ورزش معرفي شدم، این بحث مطرح بود. فکر می‌کردم اگر خودم دخالت کنم، مشكل حل خواهد شد. با وجود اینکه برخی توصیه‌ها می‌شد كه در بدو ورود این کار را انجام ندهيم زيرا ممکن است با مشکل مواجه شود، نتیجه نگیریم يا برای شروع کار ما مناسب نباشد، ولی من باور داشتم که یکی از وظایف مهم ما این است که بانوان‌مان را به همه حقوقی که در ورزش دارند برسانيم و شرايط مساعد را براي آن‌ها به وجود بياوريم. در نهايت این کار را انجام دادیم و خوشبختانه با رویکرد مثبت فدراسیون جهانی بسکتبال نيز مواجه شدیم و لباس‌ها تاييد شد.

انتقاداتي نيز از عملكرد برخي از فدراسيون‌ها شكل گرفته است. به عنوان مثال عملكرد فدراسیون بوکس زير ذره‌بين منتقدان قرار گرفته است. برنامه ای برای تغییر در این فدراسیون دارید؟


فدراسیون‌ها یک مجمعی دارند و نحوه انتخاب، ارزیابی و جایگزینی روسای فدراسیون، سازوکاری است که در اساسنامه‌ها پیش بینی شده است. بحث این نیست که ما حکمی را بزنیم و یک نفر را عزل بکنیم. کسی که توسط مجمع یک فدراسیون انتخاب شده به كار خود ادامه مي‌دهد اما اقدامي که در حال حاضر با جدیت انجام می‌دهیم و البته جزو مهم‌ترین کارهایی است که شروع کردیم، ارزیابی کار فدراسیون‌ها و روسای‌شان است. در اولین ارزیابی که ارائه دادیم، پنج فدراسیون فعال مشخص و خبری شد. پنج فدراسیون ضعیف‌مان نيز مشخص شد. تمام فدراسیون‌ها براساس عملکردی که داشتند ارزیابی شدند و به آن‌ها نمره داده شد. این نظام ارزیابی مستمر جزو برنامه‌ها و سیاست‌های‌مان است كه ادامه ‌مي‌دهیم. وقتی که در یکی دو دوره، یک فدراسیون جزو فدراسیون‌های ضعیف قرار بگیرد،باید فکری کنیم و از طریق سازوکار قانونی و مجمع اين كار را انجام خواهيم داد.

اما هنگامي كه انتخابات برگزار می‌شود، گاهي برخي از كانديداها به نفع رييس قبلی فدراسیون کنار می‌روند و این تغییر و تحول صورت نمی گیرد. شاید بعد از 28 سال لازم باشد كه وزارت ورزش به انتخابات برخي فدراسيون‌ها از جمله بوكس ورود کند.

من فکر می‌کنم ما در مجموع نیاز به فضا، افراد، انرژی جدید و نیروهای جوان‌تر داریم. در واقع نياز به ظرفیت‌هایی داريم که وجود دارد و ما کمتر به آن‌ها پرداختیم و از آن‌ها استفاده کردیم. امیدوار هستم اگر قرار بود در آینده وزير ورزش باشم، در انتخابات روسای فدراسیون‌ها بتوانم از نیروهای با انرژی و جوان‌تر استفاده کنم.

برخي معتقدند در فدراسیون تکواندو نيز نياز به تغيير و تحول احساس مي‌شود.


همه فدراسیون‌ها به همین شکل هستند. یعنی چیزی که می‌گویم ارزیابی کار تمام فدراسیون‌هاست. چه فدراسیون‌هایی که در حال حاضر موفق هستند و چه فدراسیون‌های ضعیف، عملكرد همه آن‌ها ارزيابي خواهد شد و استثنايي وجود ندارد. عملكرد همه فدراسیون‌ها را به صورت مستمر و دوره‌ای مورد ارزیابی قرار می‌‌دهیم. امیدوار یم در ارزیابی‌های بعدی تعداد فدراسیون‌های فعال‌مان بیشتر شود.

در روزهاي اخير اتفاقات عجیب خبری در فدراسیون فوتبال رخ داده است. بسياري معتقد بودند مخالفان کی‌روش در حال حذف از فدراسيون هستند. برخي نيز معتقد بودند وزارت ورزش بايد به اين ماجرا ورود کند. شما همواره نشان دادید كه حامی کی‌روش هستید و از ایشان حمایت می‌کنید.آيا موافق این عزل‌ها از فدراسیون بودید؟


این‌ها مسائل داخلی فدراسیون فوتبال است. فکر می‌کنم در مورد همه این موارد ريیس فدراسیون فوتبال توضیحات و استدلال‌های خودش را گفته است. ما نيز حمایت بی قید و شرط از هیچ کسی نداریم. در فدراسیون‌های مختلف هر زمانی که یک مسئول يا یک مربی موفق باشد، کارنامه و دستاوردهای خوبی داشته باشد و کارش را به صورت حرفه ای انجام دهد، مورد حمایت قرار مي‌گيرد و اگر نتواند نتیجه بگیرد، به طور طبيعي باید فکری بکنیم.

براساس شنيده‌ها حق پخش تلویزیونی در برنامه ششم گنجانده شده است. در این مورد توضیح بدهید.


در برنامه ششم 5، 6 حکم خوب را برای توسعه ورزش گنجاندیم. یکی اختصاص 27/0 درصد از مالیات برارزش افزوده بود. اين موضوع کم‌کم زمینه‌ را فراهم می‌كند که بتوانیم بودجه لازم را به مرور به استان‌ها اختصاص بدهیم و پروژه‌های نیمه‌تمام را تمام کنیم. ضمن اينكه به هيات‌هاي ورزشی نيز كمك خواهيم كرد. ارتباط با ورود و مشارکت گسترده بخش خصوصی نيز بخش ديگري از اين برنامه است.به این شکل که هزینه‌هایی که بخش خصوصی انجام می‌دهد، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود. یکی ديگر از احکام خوبی که داشتیم، تعیین تکلیف در ارتباط با حق پخش تلویزیونی است که به عنوان یک بند در قانون برنامه ششم آمد. از حدود سه ماه قبل یک کارگروه مشترک را تشکیل دادیم. معاون من و دو، سه نفر از مدیران و ريیس فدراسیون فوتبال به اتفاق معاونان صدا و سیما، جلساتی را نيز در اين باره برگزار کردند. حرف ما از اول این بود که ظرفیت خیلی خوبی از جهت درآمدی در این بخش وجود دارد تا هم صدا و سیما منتفع شود، هم بخش ورزش کشور و اسمش را گذاشتیم یک سیاست برد – برد.

درباره حق پخش تلويزيوني گمانه‌زني‌ها فراوان است. شما به عنوان وزير ورزش چه اقدامي براي حل اين مشكل انجام داده‌ايد؟


من شاید چهار بار در حاشیه جلسات هيات دولت با آقای علی عسگری صحبت‌هایی کردم. مضمون این صحبت‌ها اين بود که معني پرداخت یا استفاده بخش ورزش از این امتیاز این نیست که از درآمدهای صداوسیما کم شود. ما شرایط و ظرفیتی داریم که اگر با هم تعامل و همکاری داشته باشیم، درآمد هر طرف افزایش پیدا می‌کند. پس منطقي است که همکاری کنیم و از این ظرفیت استفاده کنیم.

واكنش رييس صدا و سيما به صحبت‌هاي شما چه بود؟


خوشبختانه علی عسگری و معاونان‌شان رویکرد خوبی داشتند. ما چارچوب توافقنامه‌ای را تنظیم کردیم. چارچوب کلی همکاری‌های‌مان مشخص می‌شود. سپس جزييات اجرایی بررسي مي‌شود تا بتوانند مراحل اجرایی کار را مشخص کنند. اميدواريم با شروع لیگ بتوانیم به یک همگرایی برسیم و نیاز نباشد از ابزارهای قدرتی‌مان استفاده کنیم و کشمکشی داشته باشیم. فکر می‌کنم که این بلوغ در بین مسئولان دو مجموعه و اعضای کارگروه هست که هر چه سریع‌تر به جمع بندی برسیم.

بحث نظام جامع باشگاه‌داری از سال 82 مطرح بود که تا سال 89 مسکوت ماند. گفته مي‌شود اين بحث در حال بررسی و پیگیری است اما چه زمانی قرار است اجرایی شود؟


دوستان طرحی را در بدو شروع به کارمان در این وزارتخانه، تهیه کرده بودند و در حال حاضر در حال بررسي آن هستيم تا به عنوان یک لایحه از طرف دولت تقدیم مجلس شود. اميدواريم به تدريج تیم‌های ما از تيم بودن به باشگاه تبدیل شوند و بتوانند سامان بگیرند. مصمم هستیم به عنوان یکی از مهم‌ترین کارهای‌مان در اولین سال دولت دوازدهم این کار را انجام بدهیم.

معرفي نشدن هيات مديره باشگاه پرسپوليس باعث نگراني هواداران اين تيم شده است. با توجه به اينكه ليگ برتر فوتبال در پنجم مرداد آغاز مي‌شود، هواداران چه زماني هيات مديره اين تيم را خواهند شناخت؟


هيات مديره اين تيم قبل از شروع لیگ معرفی می‌شود.

کمپینی در فضای مجازی به راه افتاده و درخواست‌هایی مطرح شده كه بازی ایران و سوریه، به دليل اينكه بازی مهمی نیست و ما به جام‌جهاني صعود کرده‌ایم، با حضور خانواده‌ها برگزار شود. در اين باره چيزي شنيده‌ايد؟


یک نفر پیشنهادی داده که البته چندان جدی نیست. براى حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها نيازمند همكارى همه دستگاه‌هاى مسئول و حمايت مراجع فرهنگى و دينى هستيم و اين كار بايد در فضايى دور از جنجال اتفاق بيفتد.

مشكل ديگري كه در فوتبال وجود دارد، اين است كه برخي از تيم‌هاي بزرگ حاضر نيستند در برابر تيم‌ملي كشورمان بازي كنند.‌ بعد از بازي مقابل سوريه، اميدوار باشيم كه تيم‌هاي مطرح به كشورمان بيايند يا ما در كشورهاي ديگر در برابر آن‌ها قرار بگيريم؟


از پایان بازی های مقدماتی جام جهانی که 14 شهریور است تا شروع جام جهانی 2018 که خرداد سال آینده است، ما یک نقشه راه و برنامه کلی را مدنظر داريم تا فدراسیون با هماهنگی کی‌روش براي آن تصميم بگيرند. یک سری بازی‌های رسمی و ملی نيز داریم که باید براي آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم. به طور طبيعي بازی‌های لیگ را نيز پيش رو داریم و بايد بازي‌هاي‌مان در فيفادي (روز فيفا) برگزار شود. در فیفا‌دی‌ها به دنبال این هستیم که بتوانیم بازی تدارکاتی خوبی را با تیم‌های مناسب‌تر و برتر دنیا پیش‌بینی کنیم تا تیم ملی فوتبال ما بازی‌های جدی‌تر و سخت‌تری داشته باشد و برای حضور مقتدرانه در بازی‌های 2018 جام‌جهانی روسیه آماده شود. امیدوار هستیم با پیگیری‌هایی که فدراسیون انجام می‌دهد و تاکیدی که همگي داشتیم، بتوانند دیدارهای تدارکاتی خوبی را در چارچوب بازی‌های ملی برگزار کنند.

مشكل مهمي كه شايد نياز باشد در دولت دوازدهم برطرف شود، همپوشاني برخي از رشته‌هاست. به عنوان مثال رشته شنا زیر نظر فدراسیون شنا و انجمن غواصی است. این اتفاق حاشیه‌هایی را ایجاد كرده است؛ يعني مجوزهایی از انجمن غواصي گرفته مي‌شود و فدراسيون شنا با آن مخالفت مي‌كند يا برعكس اين اتفاق رخ مي‌دهد. اقدامی مدنظر داريد تا اين مشكل حل شود؟


ما در شنا اين مشكل را نداریم. موضوعي كه شما مطرح كرديد مصداق شنا نیست زيرا بحث غواصی یک بحث است، شنا یک بحث است و واترپلو یک بحث ديگر. اما برخی از رشته‌های رزمی ممکن است که چنین حالتی را داشته باشند. اين مشكل باید به مرور تعیین تکلیف و بررسی شود. من نيز در حوزه‌های مختلف معاونت‌های وزارتخانه دستور دادم تا هم در داخل حوزه معاونت قهرمانی و هم ورزش همگانی این تداخل ها را به مرور برطرف کنیم.

ورزش در بيشتر نقاط دنيا به يك صنعت تجاري تبديل شده است. در ايران اما هنوز به اين جايگاه دست پيدا نكرده‌ايم. برنامه‌اي براي تبديل ورزش به صنعت داريد؟


اقتصاد ورزش در دنیا یعنی مشارکت بخش خصوصی؛ چه بخش خصوصی حقیقی و چه حقوقی. اين اتفاق در ورزش بسیار چشمگیر و گسترده شده است و تمام باشگاه‌های بزرگ دنیا مالک خصوصی دارند. باشگاه‌هاي بزرگ دنيا حاميان مالي مختلفی دارند. آن‌ها به رشد و توسعه ورزش کمک می‌كنند. این بخش در ایران بخش کوچکی است و من فکر می‌کنم باید در این قضیه کار جدی‌تری انجام دهیم. البته در نشست‌هایی که با نمایندگان مجلس و به خصوص فراکسیون ورزش و کمیسیون فرهنگی داشتم، قبول داشتند كه چون سازوکار قانونی را برای مشارکت بخش خصوصی فراهم نکرده‌ایم، فعالیتی نمی‌کنند. حکمی در ارتباط با هزینه‌های بخش خصوصی که به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی می شود، تدوين شده است. این مقدمه کار ما بود که اميدواريم پس از این حکم و بررسي مراحل بعدي، دنبال این برویم که بتوانیم تسهیلات ارزان قیمت‌تري برای کسانی که در بخش ورزش می خواهند سرمایه‌گذاری کنند، فراهم کنیم تا علاوه بر منابع دولتی، بتوانیم از منابع فراوان بخش خصوصی استفاده کنیم. آن موقع می‌توانیم انتظار داشته باشیم ورزش دچار تحول جدی شود.

برجام ورزش در دولت دوازدهم چگونه خواهد بود؟


این ایامی که شما این مصاحبه را انجام می‌دهید خوشبختانه مصادف با دومین سالگرد توافق اولیه‌ای است که ما انجام داده‌ايم. اجرایی شدن برجام از 27 دي‌ 1394 انجام شد؛ البته توافق اولیه را ما در 23 تیر 94 انجام دادیم. در آستانه دو سالگی برجام باید این را بگوییم که بخش ورزش کشور جزو بخش‌هایی بوده که از این توافقنامه بسيار منتفع شده است. ما امروز شاهد رویکرد جدی فدراسیون‌های جهانی و محافل بین‌المللی ورزشی برای گسترش تعامل با ایران هستیم. پس از اين توافق بیش از 70 مورد ميزباني داشتيم و اشتیاق بسيار زیادی وجود دارد که میزبانی‌ها را به كشورمان بدهند. با توجه به اینکه ظرفیت‌های خوبی داریم، اميدواريم كه بتوانیم از ظرفیت استفاده از مربیان و مدرسان خارجی استفاده كرده و برگزاری دوره‌های آموزشی را در دستور كار قرار دهيم. استفاده کردن از ابزار، لوازم و تولیدکنندگان ورزشی بزرگ دنیا در ایران نيز در دستور كار قرار دارد. در هر صورت تاثیرات برجام در بخش ورزش قابل توجه و گسترده بوده و فکر می‌کنم که ما در آینده به برکت اجرای برجام بتوانیم کرسی‌های بیشتری را در کنفدراسیون‌های آسیایی و فدراسیون‌های بین‌المللی کسب کنیم و از این طریق بتوانیم حقوق ورزش و ورزشکاران کشورمان را استیفا کنیم. این بحث بدیهی است که به هر حال وقتی در هيات ريیسه کمیته‌های مختلف فدراسيون‌هاي جهاني، كرسي داشته باشیم، مي‌توانيم امتیازاتی به دست آوريم و از فرصت‌ها استفاده كنيم. این فرصت‌ها به رشد و توسعه ورزش‌مان کمک می‌کند. خوشبختانه برجام تاثیرات خوبی در حوزه ورزش و پیشرفت ورزش داشته است.

روابط ما با عربستان فراز و نشیب زیادي داشته است. آيا دیپلماسی ورزش می‌تواند به حل شدن اختلاف نظرهای ما و عربستان کمک کند؟


در دوره‌ای که تحریم‌های ناعادلانه و غیرقانونی بر علیه کشورمان اعمال می‌شد، روابط ورزشی و فرهنگی‌مان با بسياري از این قدرت‌های بزرگ که به لحاظ اقتصادی، نظامی و سیاسی ما را تحریم کرده بودند قطع نشده بود. تیم‌های ورزشی‌مان به اين كشورها سفر مي‌كردند.

تیم‌های آن‌ها می‌آمدند هرچند كه یک مقدار محدود شده بودند. ارتباطات و تعاملات ورزشی می‌تواند زمینه‌ساز گسترش روابط بین ملت‌ها و دولت‌ها باشد. من بارها گفته‌ام در دوره‌ای که چین اختلافات عمیقی را در دهه 70 با آمریکا داشت، دیپلماسی پینگ‌پنگ و اعزام آن تيم‌ها سبب تلطیف و ارتباطات بیشتر شده بود. در ارتباط با عربستان بايد بگويم كه به هر حال بر همه جهانیان آشکار است که امنیت کشور ما امروز در یک منطقه ناامن جغرافیایی، زبان‌زد و درخور توجه است. اين امنيت به برکت تلاش‌هایی که همه عناصر تامین‌کننده امنیت مثل نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و قضایی ما انجام داده‌اند، حاصل شده است. امروز امنیت با ثبات و پایداری داریم به نحوی که فیفا اجازه می‌دهد مسابقات ما با همه کشورها در ايران برگزار شود و هیچ اتفاقی نيز رخ نمي‌دهد. حتي کشور همسایه‌مان يعني عراق که مشکل دارد، بازی‌های انتخابي آن براي جام‌جهاني روسيه در گروه دو آسيا در ايران انجام شد. بحث عربستان، بحثي سیاسی است. بحث ناامنی که آن‌ها مطرح می‌کنند بحثي است كه هيچ‌كس قبول ندارد و همه دنیا باورشان برخلاف عربستاني‌هاست.

تصور من این است در دادگاهی که در روزهاي اخير داشتیم، می‌توانیم حکم نهایی را به نفع خودمان بگیریم و تیم‌های عربستانی را مجبور کنیم که تمکین کنند و بازی‌های‌شان را در داخل ایران انجام بدهند. فکر می‌کنم آن‌ها موضوعات سیاسی و تعارضاتی که در منطقه به وجود آمده را بهانه كرده‌اند. در هر صورت فضای ورزشگاه‌های ما به لحاظ حضور تماشاچیان به گونه‌ای است که شرایط را برای تیم‌های عربستانی سخت می‌کند و آن‌ها واهمه‌شان از این جهت بیشتر است که تیم‌های‌شان به ايران بیایند و نتوانند نتیجه بگیرند. آن وقت به لحاظ پرستیژ سیاسی و غرور ملی برای‌شان مشکل‌زا خواهد بود. تصور من بر این است که ما بدون شك در دادگاه‌های برگزار شده و احتمالی آینده مي‌توانیم حکمی به نفع خودمان بگیریم و تیم‌های عربستانی مجبور مي‌شوند در داخل ایران بازی‌های‌شان را انجام بدهند، زيرا امنیت ایران مورد تایید همه عوامل سیاسی و ورزشی دنیاست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟