روز گذشته، فایل گفت وگوی ویدئویی حمیدرضا عارف، فرزند محمدرضا عارف در فضای مجازی منتشر شد. این گفت وگو که درباره موضوعاتی همچون حوادث سال 88 ، فعالیت های اقتصادی وی و همچنین آسیب شناسی موضوع آقازادگی بود، واکنشهای بسیاری را در پی داشت.
در بخشی از این گفت وگو، حمیدرضا عارف، ریشه موفقیت های خود را در موضوع «ژن خوب» بیان کرده و می گوید: «هر که توانایی داشته و به نقطه ای رسیده، حتما استعدادهایی در وجودش بوده؛ بالاخره تأثیر وراثت وجود دارد، ژن وجود دارد. پدر و مادر من هر دو جزو شاگرد اولهای کنکور در کشور بودند، مادر من رتبه 15 کنکور داشته؛ این ژن منتقل میشود. ما سه برادر، هر سه درسهایمان خوب بوده و خوب تحصیل کردیم؛ من خودم بعد از اینکه تحصیلاتم در دانشگاه صنعتی شریف به پایان رسید، در سال 85 رفتن آمریکا و با رزومه و نمرات خوبم (من زبانم همیشه خوب بود) در دانشگاه جرج واشنگتن پذیرش گرفتم و PHD روابط بین الملل را در دانشگاه فلوریدا خواندم. آنجا نگاه نمیکنند که تو پسر چه کسی هستی؟ به رزومه نگاه میکنند.»
این سخنان باعث شد که بسیاری از مخالفان و حتی طرفداران جریان اصلاح طلبی با هشتک #ژن_خوب به این سخنان واکنش نشان داده اند.
حال با توجه به این سخنان این پرسش ها مطرح می شود؛
1 ـ به نظر شما شاخصههای رفتاری و اخلاقی و عملکردی افرادی که دارای «ژن خوب» هستند، چیست؟
2: در جامعه ایرانی، افراد دیگر با ژن خوب، ولی ناشناخته تا چه حد توانسته اند پیشرفت کنند؟