بحران و درگیری ها در فلسطین اشغالی پس از اقدامات اسرائیل در بازرسی از زائران مسجدالاقصی روز به روز شدیدتر می شود و در تازه ترین اقدام ساکنان سرزمین های اشغالی بر علیه فلسطینیان، ده ها نفر از آن ها به خانه یک فلسطینی حمله ور شدند و آن را به اشغال خود در آوردند.
به گزارش تابناک، شب گذشته حدود 120 نفر صهیونیست به خانه یک فلسطینی هجوم بردند و پس از ضرب و شتم ساکنان آن خانه، آنجا را به اشغال خود درآوردند.
همچنین نظامیان رژیم صهیونیستی پس از نماز عشای شب گذشته (سه شنبه شب) اقدام به ضرب و شتم نمازگزاران فلسطینی در «بابالاسباط» ورودیهای مسجدالاقصی کردند.
منابع محلی اعلام کردند نظامیان رژیم اشغالگر با باتوم، بمب صوتی و گازهای اشکآور به نمازگزاران فلسطینی حمله ور شدند.
نظامیان رژیم صهیونیستی همچنین دیشب دست به بازداشتهای گسترده در شهرهای مختلف کرانه باختری زدند.
بر اساس گزارش وبگاه «الرساله»، طی این یورش، 21 شهروند از رامالله، قدس، نابلس، بیت لحم، الخلیل و طولکرم بازداشت شدند.
شرط محمود عباس برای از سرگیری روابط با اسرائیل
از سوی دیگر، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بازگشت امور در مسجدالاقصی و قدس شرقی به حالت قبل را شرط ازسرگیری روابط دوجانبه با اسرائیل اعلام کرد. از سوی دیگر سفیر فلسطین در سازمان ملل نسبت به تبدیل درگیریها با اسرائیل به درگیریهای مذهبی هشدار داد.
به نوشته روزنامه مستقل رای الیوم، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در آغاز نشست رهبران فلسطینی در مقر ریاست تشکیلات خودگردان در شهر رام الله در کرانه باختری گفت: تا زمانی که شرایط به آنچه که پیش از ۱۴ ژوئیه بود، بازنگردد، هرگز تغییری ایجاد نخواهد شد.
عباس افزود، اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی از تاریخ ۱۴ ژوئیه به بعد باید پایان یابد و امور در قدس به حالت عادی خود بازگردد سپس میتواند به روابط دوجانبه با اسرائیل ادامه داد.
عباس عصر روز جمعه اعلام کرده بود که تمامی ارتباطات با اسرائیل تا زمان لغو تدابیر این رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی به حالت تعلیق در میآیند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما تصمیم گرفتیم هماهنگیهای امنیتی خود با اسرائیل را در راستای حمایت از مقدساتمان به حالت تعلیق درآوریم. ما میخواهیم بررسی کنیم از روز اول تا به امروز چه اتفاقاتی رخ داده تا تصمیم بگیریم در آینده چه کاری انجام دهیم.
قرار بود رهبری فلسطین امروز (چهارشنبه) نشستی داشته باشند اما این نشست جهت بررسی اوضاع زودتر برگزار شد.
از سوی دیگر ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل نسبت به تبدیل درگیری با اسرائیل به کشمکش و درگیری مذهبی در پی ادامه اقدامات غیرقانونی اسرائیل در حرم قدس شریف هشدار داد و در نشستی در شورای امنیت گفت: رفتارها و اقدامات خصمانه اسرائیل و اهانت به شرایط تاریخی حرم قدس شریف با هدف تحریک مسلمانان منجر به افزایش حساسیتهای مذهبی و انفجار آنها میشود.
منصور افزود: روشن است که ما در نقطه تحولی ایستادهایم و باید یک بار دیگر نسبت به خطرات این اقدامات تحریک آمیز و تنشزا هشدار دهیم، این اقدامات پیامدهای بلندمدتی در این فضای متلاطم خواهد داشت.
سفیر فلسطین در سازمان ملل افزود: مردم فلسطین در قدس با زور، تبعیض، خشونت و تخریب خانههایشان مواجه هستند و این اقدامات با هدف کوچاندن آنها از شهرشان انجام میشود، اسرائیل آشکارا و بدون هیچ شرم و خجالتی طرحها و سیاستهای تبعیض آمیز خود که مبتنی بر گرایشهای مذهبی هستند، اجرا میکند. اما فلسطینیها در برابر این اقدامات تحریک آمیز از جمله بسته شدن دربهای مسجدالاقصی و ممنوعیت برگزاری نماز جمعه و نیز اجرای محدودیتها برای ورود به اماکن مقدسه ایستادگی کرده و نماز را در خیابانهای اطراف مسجدالاقصی برگزار کردند. آنها به شکلی مسالمت آمیز مخالفت خود را با این اقدامات غیرقانونی و علیه حقوقشان ابراز داشتند.
وی درباره آینده روند صلح میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کرد: رهبری فلسطین به برخورد مثبت خود با هرگونه تلاش برای تحقق صلح با اسرائیل ادامه خواهد داد، راه حل تشکیل دو کشور براساس مرزهای ۱۹۶۷، سندی اساسی برای راه حلی عادلانه، جامع و مسالمت آمیز مبتنی بر اصول مادرید، طرح صلح عربی و قطعنامههای بینالمللی است.
وی در ادامه از اعضای شورای امنیت خواست در راستای لغو محاصره اسرائیل علیه غزه اقدامی انجام دهند.
ریاض منصور تاکید کرد: غزه اکنون به محلی غیرقابل سکونت و نامناسب برای زندگی تبدیل شده است.
دستور بازرسی دستی زائران مسجدالاقصی توسط «نتانیاهو»
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه اقدامات خصمانه این رژیم علیه فلسطینیان، دستور بازرسی دستی زائران مسجدالاقصی را صادر کرد.
به گزارش المیادین، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنان به صدور دستور العمل های خود علیه فلسطینیان و مقدسات آنها ادامه می دهد.
بر اساس این گزارش، وی اخیرا دستور بازرسی دستی زائران مسجدالاقصی را صادر کرده است.
این در حالی است که صهیونیستها پیشتر گیت های امنیتی نصب شده در مقابل ورودی های مسجدالاقصی را به دلیل تداوم اعتراضات فلسطینیان برچیده و تصمیم دارند دوربین های مداربسته را نیز از مقابل این مسجد جمع آوری کنند.
خبر دیگر اینکه نظامیان رژیم صهیونیستی به اردوگاه شعفاط واقع در قدس اشغالی یورش بردند. به دنبال این یورش وحشیانه درگیری شدیدی میان صهیونیستها و فلسطینیان درگرفت.
حماس از فهرست گروههای تروریستی اروپا خارج نمیشود
به گزارش «راشا تودی»، دیوان دادگستری اروپا با خارج کردن جنبش مقاومت حماس از فهرست گروه های تروریستی مخالفت کرد و تصمیم گرفت نام حماس در این فهرست باقی بماند.
دیوان دادگستری اروپا که عالی ترین دیوان قضایی در اتحادیه اروپا به شمار می رود روز چهارشنبه (امروز) درخواست دادگاه بدوی برای خروج حماس از فهرست گروه های تروریستی را بررسی کرده است.
دادگاه بدوی تحت عنوان دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا در سال 2014 به خارج کردن حماس از فهرست گروه های تروریستی رأی داده بود و استدلال کرده بود که نقصی در روند قرار گرفتن حماس در این فهرست صورت گرفته است. این رأی گرچه برای کشورهای عضو اتحادیه الزام آور نبود اما در آن وقت با انتقاد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و استقبال جنبش حماس مواجه شده بود.
جنبش مقاومت حماس اتهاماتی که به این گروه وارد می شود و آن را گروهی تروریستی می داند، رد کرده و معتقد است که این جنبش یک جریان برای آزادی میهن و دفاع از حقوق مردم فلسطین است و تروریستی خواندن آن به معنای جانبداری از اسرائیل است.