کاش به جای اظهارنظرهای وزیر، حکم جالب این قاضی به گوش همه برسد

قاضی شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان مرزی مراوه تپه در شرق گلستان، پس از رسیدگی به پرونده یک بهره‌بردار غیرمجاز آب، وی را به تهیه «مقاله پژوهشی درباره آثار منفی برداشت‌های غیرمجاز از سفره‌های آب زیرزمینی» محکوم کرد. با این ملاحظه که قاضی برای آشنایی متهم با آثار شوم برداشت آب های زیرزمینی، وی را به بهره بردن از نظریات پرفسور کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران مکلف و شیوه ارائه این مقاله را نیز مشخص کرده است.
کد خبر: ۷۱۸۵۵۷
|
۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲ 06 August 2017
|
16725 بازدید
|
در شرایطی که اوضاع آب در کشورمان روز به روز بحرانی‌تر می‌شود و بر نگرانی‌ها می‌افزاید، برخی مسئولان به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویی فاصله زیادی تا درک ریشه واقعی بی آبی دارند.
 
به گزارش «تابناک»؛ از جمله این مسئولان، وزیر نیروست که مدتی است، بر افزایش نرخ آب اصرار دارد و در هر فرصتی، بر الزام این کار برای مقابله با کم آبی تأکید می‌کند؛ افزایشی که در برنامه ششم توسعه نیز پیش بینی شده و دستمایه کافی برای طرح و پیشبرد آن برای وزیر فراهم است، ولی همه به خوبی می‌دانیم تأثیری در مصرف آب در کشورمان ندارد.

از این روی که می‌دانیم مصرف آب در کشورمان در بخش خانگی، کمتر از 5 درصد است و الزام مردم به کاهش مصرف با اقداماتی مانند افزایش آب بها، در حالی که 90 درصد آب مصرفی در کشورمان در بخش کشاورزی صرف می‌شود، جز آدرس غلط دادن چیزی نیست. اتفاقی که اگر با موفقیت به سرانجام برسد و به فرض محال مصرف آب در بخش خانگی در کشورمان را نصف کند، هنوز هیچ تأثیری در کاهش مصرف آب در کشورمان ندارد.

بدین ترتیب، جای شگفتی دارد که چرا امثال وزیر نیرو آن همه حیف و میل آب در بخش کشاورزی را ندید گرفته و به جای بهینه سازی مصرف آب در این بخش، بر بالا بودن میزان مصرف آب در بخش خانگی تأکید دارد و تنها راه مقابله با این مصرف بالا را، افزایش آب بها ذکر می‌کند. نسخه ای که به باور برخی برای افزایش پولی است که به جیب این وزارت خانه سرازیر می‌شود.

این در حالی است به نظر می‌رسد، طرح موضوع خشکسالی و کم آبی و عوامل موثر بر آن در سال های اخیر و بروز نشانه های آن موجب شده بسیاری از مردم به درستی با این معضل و علل و عوامل منجر به بروز آن آشنا شده باشند. مثل این قاضی در مراوه تپه که با آگاهی از این موضوع، برای یکی از دست درازی کنندگان به منابع آب های زیرزمینی حکمی صادر کرده که بسیار جالب توجه است.

قاضی شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان مرزی مراوه تپه در شرق گلستان، پس از رسیدگی به پرونده یک بهره‌بردار غیرمجاز آب، وی را به تهیه «مقاله پژوهشی درباره آثار منفی برداشت‌های غیرمجاز از سفره‌های آب زیرزمینی» محکوم کرد. به این صورت که متهم می‌بایست «وضعیت آب های زیرزمینی ایران در یکصد سال گذشته، وضعیت کنونی آب های زیرزمینی و چاه های غیرمجاز، تأثیر روند کنونی برداشت آب از سفره های زیرزمینی بر زندگی مردم و پیشنهادهای کاربردی» را در پژوهشی علمی بررسی کرده و نتایج را در مقاله ای بیاورد.

مقاله‌ای که فرد محکوم به آن، دارای مدرک کارشناسی است و قاضی این موضوع را برای تنبیه وی مد نظر قرار داده و برای آشنایی وی با آثار شوم برداشت آب های زیرزمینی، وی را به بهره بردن از نظرات پرفسور کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران مکلف کرده است. با این ملاحظه که این فرد باید یافته های پژوهشی و راهکارهای کاهش آسیب های حوزه سفره های زیرزمینی را با اعضای شورای اسلامی، دهیار و اهالی روستای محل زندگی خود طرح کرده و نیز نسخه دست نویس و چاپی مقاله و فیلم کنفرانس مقاله را به واحد اجرای احکام کیفری شهرستان مراوه تپه ارائه نماید.

اقدامی که اگر به قدر سخنان وزیر نیرو درباره افزایش آب بها مورد توجه رسانه عمومی قرار گرفته و بازنشر شود، می‌توان امیدوار بود اطلاعات عمومی در خصوص چرایی بحرانی شدن بی آبی در کشورمان افزایش یافته و تدابیری اساسی تر برای مقابله با آن به کار بسته شود؛ تدابیری از جنس راهکارهای علمی برای کاهش مصرف آب، نه گران کردن قیمت آن برای مصرف کنندگان خرد آب.

تدبیری که ظاهرا امثال قاضی ساکن مراوه تپه به تأثیرات آن پی برده اند؛ اما برای مقامات عالی رتبه هنوز شفاف نشده است؛ آنقدر که شاید با خواندن سطرهای فوق، آرزو کنیم فردی زمامدار امور آب در کشور شود که راه مقابله با بحران آب در کشور را تکیه بر پژوهش های علمی و مستند و به کارگیری راهکارهای اصولی بداند، نه گران کردن نرخ آب خانگی! 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
با سلام
من دکتری تخصصی آب های زیرزمینی (هیدروژئولوژی ) دارم و استاد دانشگاهم. تا جاییکه میدانم در وزارت نیرو به تنها تخصصی که بها داده نمیشود هیدروژئولوژی. جدیدا هم جهت پاک کردن صورت مسئله بحران آب و حل موضوع با روشهای کارشناسی و زیربنایی در مدیریت مصرف آب در کشاورزی، بحث آبهای ژرف را پیش گرفته اند که تیشه به ریشه این سرمایه ملی بزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
کاری نداره که این! میتونه بره پول بده به اینایی که مدرک و مقاله ISI می فروشن براش انجام میدن!!!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
در دامغان هنوز برای آبیاری باغات پسته از روش غرقآبی استفاده می شود؛ یعنی در هر نوبت برای هر 10 درخت که در وسط یک استخر به عمق 75 سانت و عرض شش متر و طول 30 متر قرار دارند آب بسیاری مصرف می شود. روش کار به این صورت است که با پر شدن این استخر ها، آب به استخر بعدی وارد می شود. در این شرایط ادارات جهاد کشاورزی هیچ اقدامی برای علمی کردن روش آبیاری انجام نمی دهند. در ادارات یاد شده مانند تمامی ادارات، همه مشغول رسیدگی به امور تلگرام موبایل های خود هستند.
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
سلام و درود
درود بر این قاضی عالم و متدین قرن 21
قلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
تو این مملکت فکر مسئولین فقط نقاطی را که بشه از مردم پول گرفت براحتی تشخیص می دهند ولی اگر قرار باشد نوآوری در راستای حل مشکلات بصورت ریشه ای انجام شود مغزشان منجمد شده و هیچی ازش تراوش نمی کند.
ناشناس
|
Thailand
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
نمره ی حکمِ قاضی: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
وزیر نیرو دولت یازدهم ، در حد وزارت نبود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
چه حکم خوبی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
آفرين به اين قاضي
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
محص اطلاع شما بگم که اگه قرار باشه از بخش کشاورزی شروع کنن بیشترش بر می گرده به هدر رفت آب در بخش انتقال این یعنی اینکه باید شبکه ترمیم بشه. یعنی اینکه باید از جیب بدن.
در حالی که اگه بحث اسراف در بحث آب شرب رو مطرح کنند نه تنها نباید پول خرج کنند بلکه با افزایش آب بها و گران کردن آب یه پولیم تو جیبشون می ره اینجوری ژن مرغوب تکثیر می شه و بچه صفدرم به اوغات فراغتش می رسه.
از این ان شاء نتیجه می گیریم اینا به فکر جیب خودشونن نه کمبود آب
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟