صادرات گاز ایران از ۲۵ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۲ به ۵.۲۳ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۱۶ کاهش یافته و در صادرات گاز طبیعی حتی از عمان هم عقبتر بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۲۰۱۵ سهم ایران از کل ذخایر گاز طبیعی جهان ۱۸.۲ درصد بوده و سهم قطر نیز برابر با ۱۳.۱ بوده است. بنابراین دو کشور ایران و قطر ۳۱.۳درصد از کل ذخایر جهان را در اختیار داشته اند.
در عین حال طبق آمار و اطلاعات به دست آمده سهم تولید ایران از کل تولید گاز جهانی در سال ۲۰۱۵برابر ۵.۴ درصد بوده است که تناسبی با سهم آن در ذخایر گازی جهان (۱۸.۲ درصد) ندارد.
یک منبع اگاه در شرکت ملی گاز ایران در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: مقدار تزریق گاز به مخازن نفتی در ایران از رقم ۷۹ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۲ به ۸۵ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۵ رسیده است در حالیکه مقدار تزریق گاز در الجزیره از ۲۰۱ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۲ به ۲۱۱ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۵ رسیده است. این در حالی است که نفت درجای الجزیره ۴۸ میلیارد بشکه و نفت درجای ایران بیش از ۵۰۰ میلیارد بشکه است.
این منبع اگاه ادامه داد: طبق اطلاعات موجود صادرات گاز قطر از ۳۱۷ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۲ با طی روندی صعودی به رقم ۳۵۷ میلیون مترمکعب درروز در سال ۲۰۱۶ رسید که رشد متوسط سالیانه ۳ درصد را نشان می دهد.
این مقام اگاه گفت: ایران در طول سال های ۹۲ تا ۹۶ در جایگاه چهارم قرارداشته و صادرات گاز طبیعی آن حتی از عمان هم کمتر بوده است. به این ترتیب که صادرات گاز ایران از ۲۵ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۲ به ۵.۲۳ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است.
وی افزود: در خصوص گازهای همراه سوزانده شده در سال ۲۰۱۵ روسیه، عراق و ایران به ترتیب با سوزاندن ۲۱.۲، ۱۶.۲ و ۱۲.۱ میلیارد مترمکعب مقام اول تا سوم را بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده اند.
وی تصریح کرد: بنا بر این آمار، اقای زنگنه بعنوان وزیر نفت پیشنهادی دولت دوازدهم باید بهبود وضعیت صادرات گاز طبیعی را مورد توجه جدی قرار داده و از افت بیشتر آن جلوگیری کنند.