به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
23 مرداد 1325، هیات وزیران تصویب کرد به فارغ التحصیلان دانشکده ها و هنرستان های فنی و کشاورزی و دامپزشکی و مخترعین وام شرافتی به مبلغ 50 هزار ریال اعطا شود.
23 مرداد 1331، لایحه تمدید سه ماه حکومت نظامی در مناطق نفت خیز تصویب شد.
23 مرداد 1334، جامع ترين قرارداد پس از كودتاي 28 مرداد 1332 در ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي، گمركي، مالي، دريانوردي و امنيتي در 23 ماده ميان ايران و آمريكا به امضا رسيد.
23 مرداد 1341، بودجه سال 1341 با ششصد میلیون تومان کسری به تصویب هیات وزیران رسید.
23 مرداد 1348، هویدا، نخست وزیر که دست به تغییراتی در کابینه زده بود وزیران تازه را به این شرح معرفی کرد: حسن زاهدی- وزیر کشور، دکتر محمد یگانه- وزیر آبادانی مسکن و دکتر ایرج وحیدی- وزیر کشاورزی.
23 مرداد 1354، کلیه ناظرین صنفی در تهران که تعداد آنها قریب به دوهزار نفر بود از کار برکنار شدند.
23 مرداد 1356، روزنامه نيويورك تايمز نوشت طي ماه هاي مارس و ژوئن سال جاري (اسفند گذشته تا خرداد سال جاري) 7 ميليون دلار به صادرات خاويار ايران خسارت وارد شده كه عمدتاً نتيجه ورود فاضلاب صنايع شوروي به درياچه خزر است.
23 مرداد 1357، بانک مرکزی گزارشی منتشر کرد. در آن گزارش آمده بود که در 9 ماهه سال قبل سه میلیون تن محصولات غذایی و مواد خام کشاورزی از خارج وارد ایران شده است که نسبت به سال قبل افزایش حدود 54 درصدی را نشان می دهد و صادرات مواد غذایی ایران و مواد خام کشاورزی فقط 183 هزار تن بوده است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.