روحانی در ۱۰دقیقه حرفش را عوض کرد
مجتبی ذوالنوری در مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم، تاکید کرد: کاش رئیس جمهور با توجه به اینکه در طول چهارسال چنین جلسه ای یکبار تشکیل می شود در مجلس حضور داشتند و نظر موافقین و مخالفین برنامه را استماع می کردند.
نماینده مردم قم درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: جناب آقای رئیس جمهور، شما دولت اولی نیستید. دولت دوم شما در استمرار دولت گذشته شما است. کاش گزارشی از عملکرد دولت اول ارائه می کردید که برنامه های دولت جدید در استمرار آنها باشد. امروز خیلی تشابهی بین این دو مقطع چهارساله نمی بینیم.
وی با بیان اینکه عمل به وعده ها حداقل توقع مردم است، گفت: اگر از یک وزیر جوان کابینه فاکتور بگیریم، سن کابینه یک سال افزایش پیدا کرده است؛ حال آنکه وعده جوان سازی داده شده بود. توجه به وعده ها مهم است. آقای روحانی امروز حدود ساعت 9 و سی دقیقه توضیح دادند که برای تعیین کابینه فشاری روی او نبوده است اما حدود ساعت 9 و چهل دقیقه فرمودند سه وزیر زن در نظر گرفته بودم که به دلایلی و فشارهایی چنین اتفاقی نیفتاد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر بنا است در 10 دقیقه حرف عوض شود، چگونه به مطالبات پاسخ داده می شود، عنوان کرد: موضوع دیگر این است که ما حدود صد هزار نفر هیات علمی در دانشگاه های خصوصی و عمومی داریم، دانشگاه ها محل تولید مدیر برای سایر بخش های کشور است شاید با شأن جامعه علمی و نخبگان کشور ما سازگاری نداشته باشد که این تلقی ایجاد شود که آیا یک نفر نداشتیم از بین صد هزار هیات علمی که امروز شاهد معرفی کابینه ناقص باشیم.
ذوالنوری گفت: حداقل به حرمت شأن دانشگاهی و جامعه باید به این توجه می شد. حرف من این است اگر برای این جایگاه حساس هستیم این مسئول را باید علمی یا اجرایی انتخاب می کردیم که کم نداریم. شاید ما دنبال سهم خواهی ها و یارگیری از عرصه علمی کشور هستیم که دنبال گزینه ای هستیم که یا نه علمی باشد و نه اجرایی، یا شاید علمی و اجرایی باشد، ولی پاسخ سهم خواهی های سیاسی در دانشگاه ها را بدهد، کاش به چنین چیزی توجهی صورت می گرفت.
برنامه فرهنگی دولت رنگ و بویی از دین وجود ندارد
این نماینده با اشاره به حوزه فرهنگ عنوان کرد: من هر چه برنامه پیشنهادی رئیس جمهور را بررسی و مرور کردیم اما رنگ و بویی از دین در جامعه دینی پیدا نکرده ام ، در این برنامه جای دین و مانور دین کجاست؟ حوزه فرهنگی همیشه مورد دغدغه رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید بوده اما توجهی به آن نشده است.
وی تاکید کرد که جایگاه برنامه های دینی و قرآنی کجاست؟ در بررسی معضلات اجتماعی به کدام نکته و آموزه های دینی توجه شده است.
ذوالنوری عنوان کرد: وقتی بر اساس دو پایه مشروعیتی یعنی رای مردم و تنفیذ رهبری شکل گرفته است، وظیفه آحاد مجلس است که هر چه در توان دارند کمک کند اما باید بدانیم به کجا حرکت می کنیم.
عباس صالحی از بهترین گزینه ها برای وزارت فرهنگ است
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت در برنامه ششم توسعه تنها دو برنامه در قانون برنامه ششم توسعه آورده است، اما تلاش مجلس این را جبران کرد و چیزی در برنامه گنجاند، البته اگر حوزه فرهنگ را مطرح می کنم مخالفت با وزیر پشنهادی نیست، سید عباس صالحی از بهترین گزینه ها است که بنده با افتخار رای مثبت می دهم بنابراین نقد به معنی مخالفت نیست.
وی با بیان اینکه سه نگاه به فرهنگ در کشور وجود دارد، گفت: نگاه قیمومیت، تصدی گری و خشن برخورد کردن و سخت گیری وجود دارد که هم از نظر شرعی و عقلی و هم از نگاه رهبری ، مردود است، نگاه دوم ولنگاری فرهنگی است که متاسفانه در مدیریت کشور می بینیم، رئیس جمهوری می گوید مسئول بهشتی و جهنمی شدن مردم نیستیم و این یعنی ولنگاری فرهنگی، اما نگاه سوم ، نگاه رهبری به عرصه فرهنگ است که تاکید دارند این عرصه باغ و دولت باغبان آن است.
انتقاد نسبت به عدم شکل گیری شبکه ملی اینترنت در کشور
ذوالنوری با بیان اینکه دولت باغبان خوبی برای این عرصه نبوده است، تاکید کرد: انتظار داشتیم شبکه ملی اینترنت در کشور فعال شود تا سم وارد جریان خون جامعه نشود، امروز هیچ کجای دنیا وضعیت اینترنتی شبیه کشور ما ندارد، گران ترین قیمت، نا امن ترین و بی کیفیت ترین اینترنت را به مردم عرضه می کنیم، تا کی باید از جیب مردم در این حوزه هزینه شود؟ جای اینترنت کودکان در فضای مجازی خالی است.
وی گفت: بیمه هنرمندان را کجا حل کردیم با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمی شود، نمی توانیم با ژست حمایت بگیریم اما مشکل آنها را حل نکنیم.
این نماینده مجلس تاکید کرد که وزارتخانه های فرهنگ و آموزش و پرورش متزلزل ترین وضعیت را دارند این در حالی است که انتظار می رود در کمتر از 8 ماه مدیری بتواند عرصه ها را متوحل کند و برای یک میلیون و 100 هزار معلم و 13 میلیون آینده ساز کشور تصمیم گیری کند.
تضمینی در برجام نگرفته ایم/ امروز نمی توانیم محکم در مقابل بدعهدی بیاستیم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه در حوزه سیاست خارجه ما سه اصل حکمت، عزت و مصحلت را داریم گفت: اگر آقای رئیس جمهور بر برجام تکیه نمی کردند، بنا نداشتم به این حوزه ورود کنم، اما آقای رئیس جمهور اگر آمریکا نقض برجام کرد که کرده است چه کاری از عهده ما بر می آید؟ برای این منظور سه راه داریم یا بگذریم، یا آمریکا از بدعهدی بگذرد که چنین نمی کند و یا شکایت خود را در کمیته مشترک برجام پیگیری کنیم که به جایی راه نخواهد داشت زیرا ما هیچ تضمینی دریافت نکرده ایم و امروز نمی توانیم محکم بیاستیم.
ذوالنوری با تاکید براینکه مشکلات بانکی با اجرای برجام بر طرف نشده است، اظهار داشت: گفته می شود در زمینه برقراری ارتباط با بانک های بزرگ مشکل نرم افزاری داریم، اما سوال اینجاست که با چه نرم افزاری با بانک های کوچک ارتباط داریم؟ غیر از این است که همه بانک های جهان با یک نرم افزار کار می کنند؟ چطور می توانیم با همین نرم افزار با بانک های کوچک ارتباط برقرار کنیم اما با بانک های بزرگ نمی توانم؟ آیا جز این است که بانک های بزرگ از تحریم های آمریکا می ترسند؟
عضو کمیسیون امنیت ملی سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه اینقدر به برجام پرداخته اید که دیپلماسی منطقه رها شده است، گفت: در سیاست های 24 گانه اقتصاد مقاومتی اتکا به بازارهای منطقه ای تاکید شده است اما دیپلماسی منطقه ای در چهار سال گذشته رها شده بود.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه کاهش تورم جای تقدیر دارد، اظهار داشت: اما بدون کنترل رکود کاهش تورم تاثیری ندارد، وقتی شاهد رکورد در مسکن هستیم چطور می توانیم از تولید کالاهای تولیدی بخش مسکن حمایت کنیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.