بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات

قاضی پور: علوی به فضای امنیتی کشور آرامش داده است/اکبریان: در دوران وزارت علوی ۱۲۰ گروه تروریستی شناسایی شدند/بروجردی: امروز ایران یک تنه حریف همه قدرت‌های بزرگ دنیاست

دومین روز بررسی صلاحیت وزرای کابینه دولت دوازدهم در حالی آغاز شد، که کار بررسی صلاحیت سید محمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در روز گذشته به پایان نرسید و ادامه کار به امروز موکول شد. علوی سومین وزیری است که صلاحیت‌اش در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرید. پیش از این نمایندگان مجلس در موافقت و مخالفت با وزرارت بطحایی در آموزش و پرورش و جهرمی در وزارت ارتباطات سخن گفته بودند.
کد خبر: ۷۲۱۸۷۹
|
۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۷ 15 August 2017
|
14005 بازدید
با این طرح، یک نفر هم صاحب خانه نمی شوددومین روز بررسی صلاحیت وزرای کابینه دولت دوازدهم در حالی آغاز می‌شود که کار بررسی صلاحیت سید محمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در روز گذشته به پایان نرسید و ادامه کار به امروز موکول شد. علوی سومین وزیری است که صلاحیت‌اش در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرید. پیش از این نمایندگان مجلس در موافقت و مخالفت با وزرارت بطحایی در آموزش و پرورش و جهرمی در وزارت ارتباطات سخن گفته بودند.

به گزارش «تابناک»، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی 63 ساله و دارای دکترای فقه و مبانی‌حقوق‌ اسلامی، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، نماینده ادوار اول، دوم، چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی و رئیس‌ سازمان عقیدتی‌ سیاسی‌ ارتش را در سوابق کاری خود دارد. در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا مخالفان و موافقان به بیان سخن می‌پردازند سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع می‌کند. روز گذشته محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان و سید کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه‌سرا در مخالفت با حضور سید محمود علوی در وزارت اطلاعات سخن گفتند و ادامه مذاکرات در خصوص علوی در جلسه امروز در جریان است.


گزارش مذاکرات مجلس در خصوص تعیین صلاحیت وزیر اطلاعات در روز سه‌شنبه-24 مرداد
 
 
سیدمحمود علوی در دفاع از برنامه‌هایش
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۹:۵۷
از رهبری به‌دلیل موافقت با ادامه سربازی اینجانب تشکر می‌کنم
 
قاضی پور: علوی به فضای امنیتی کشور آرامش داده است/اکبریان: در دوران وزارت علوی ۱۲۰ گروه تروریستی شناسایی شدند/بروجردی: امروز ایران یک تنه حریف همه قدرت‌های بزرگ دنیاستحجت‌الاسلام سیدمحمود علوی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌هایش، با گرامیداشت شهدای وزارت اطلاعات، گفت: از مقام معظم رهبری به دلیل موافقت با ادامه سربازی اینجانب تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجهیم که عرصه سربازانی فداکار، متعهد، مومن و ولایت‌مدار و دلسوز وحدت و امنیت ملی هستند. طی ۴ سال گذشته اهتمام بر حفظ استقلال وزارت، عدم وابستگی حزبی، کار کارشناسی بر محورهای راهبردی در دستور کار بود. در این مدت کار اطلاعاتی مردم‌پایه با مشارکت مردم و دانش‌پایه با چندین هزار کارمند در رشته‌های دکترا و سایر مقاطع تحصیلی و پژوهش‌پایه از راهبردهای وزارت اطلاعات بود.

وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: وزارت اطلاعات در این مدت در جهت ارتقاء تجزیه و تحلیل اطلاعاتی اضافه بر تجمیع اطلاعات اهتمام ورزیده و تحلیل‌های عمیقی را در عرصه‌های مختلف هم برای مسئولان تصمیم‌گیر و هم برای صاحبان تریبون ارسال کرده است تا هم تصمیمات مسئولان و هم هدایت افکار عمومی توسط صاحبان تریبون به نحو خوبی انجام شود.

وی گفت: در ۴ سال آینده نیز کار اطلاعاتی بر پایه احکام شرعی و رعایت حلال و حرام الهی با رعایت ارزش‌های اخلاقی، قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی در همه جا از جمله با متهمان بر این پایه حرکت می‌کند و اگر با گلایه به حق رییس‌جمهور مواجه بودیم قطعا با برنامه‌ها درصدد زدودن کوچکترین گله‌ها خواهیم بود.

علوی از انضباط مالی و هزینه‌کرد برنامه‌ای اعتبارات و بهره‌وری از منابع مالی، گسترش فعالیت‌های عمرانی و ایجاد امکان مورد نیاز برای عملکرد بهتر سربازان امام زمان سخن گفت و ادامه داد: از ویژگی‌های این دوره ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت و آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی وزارت بود. مجموعه معاونان در حرکتی هم‌افزا و همدلانه مسئولیت‌های خود را انجام دادند و وزارت اطلاعات در همه ابعاد کار خود را دنبال کرده است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند وزارت اطلاعات در بخش‌هایی کار خود را خوب و در بخش‌هایی بسیار خوب انجام داده است، اما رهبری گفتند که در همه بخش‌ها کارها باید «عالی» انجام شود.

وزیر پیشنهادی اطلاعات از رابطه خوب با جامعه اطلاعاتی سخن گفت و افزود: در آینده مبنای حرکت نیز همین خواهد بود. برنامه ارائه شده به مجلس برنامه انتزاعی نیست بلکه برنامه‌ای مسبوق به گام‌های عملی در 4 سال گذشته بوده است. صلاحیت‌ها و استعلام صلاحیت‌ها در این دوره ساماندهی شده و از تصمیم‌گیری فردی در این بخش جلوگیری شده است. شورای عالی تعیین صلاحیت‌ها و رسیدگی به تعیین صلاحیت‌ها تشکیل شده تا هم از حقوق افراد دفاع شود و هم از حقوق عامه مردم در زمینه واگذاری مسئولیت‌ها که موظف به رعایت امانت هستیم.

علوی از مقابله با نفوذ دشمنان در این دوره خبر داد و افزود: جلوی نفوذ با پوشش‌های مختلف دشمنان را گرفته و زیر ضربه برده‌ایم و گزارش آن را به مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور ارائه داده ایم که مورد لطف هر دو بزرگوار قرار گرفت.

وی آموزش در برابر نفوذ را از برنامه‌های وزارت اطلاعات برشمرد و افزود: از دو مسیر حراست‌ها و معاونت ضدجاسوسی برنامه‌های آموزشی بسیار زیادی را برای مدیران سایر دستگاه‌ها اجرایی کرده ایم و در زمینه‌های مکالمات تلفنی و تخلیه تلفنی آموزش‌های خوبی داده شده است. با این آموزش‌ها میزان تخلیه تلفنی و استخراج اطلاعات از سوی دشمنان با دشواری‌های زیادی روبرو شده است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: تولید فیلم «روباه» در سال 1393 در جهت ارتقاء آگاهی عمومی برای مقابله با نفوذ دشمن تهیه و به نمایش عمومی گذاشته شد.

علوی ادامه داد: در عرصه اقتصادی بر دو محور امنیت اقتصادی و سلامت اقتصادی متمرکز شده و همین هدف را ادامه خواهیم داد. برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید فضای کشور برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران از امنیت برخوردار باشد. سرمایه ترسو است و هرجا احساس خطر کند، فرار می‌کند به همین دلیل سیاست‌های وزارت در برخورد با مفاسد اقتصادی همراه با تدبیری بوده که باعث خدشه به امنیت اقتصادی نشود یعنی نه برابری سلامت اقتصادی، امنیت اقتصادی آسیب ببیند و نه برای امنیت اقتصادی چشم بر سلامت اقتصادی بپوشیم به همین دلیل هم با مفاسد برخورد کرده و هم برخورد به گونه‌ای بوده که امنیت اقتصادی مختل نشود و آسیب نبیند.

وی تاکید کرد: تا جایی که امکان بوده بر تحکیم اقتصادی تاکید داشته ایم. با یک شلیک یک گنجشک از پا در می‌آید اما هیچ گنجشکی روی درخت باقی نمی‌ماند. برخورد با یک فعال اقتصادی موجب فرار سرمایه سایر فعالان اقتصادی می‌شود که وزارت به این مسئله توجه کرده است. هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی، هزاران هکتار زمین‌خواری، هزاران میلیارد تومان فساد اقتصادی و هزاران میلیارد تومان قاچاق کالا را مدیریت کرده و آنها را به بیت‌المال بازگردانده است. در آینده نیز دامنه کار را افزایش خواهیم داد تا فساد از دامن نظام پاک شود.

وزیر پیشنهادی اطلاعات از همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و افزود: سرباندهایی که بالای 1000 تن مواد مخدر قاچاق می‌کند همکاری کرده و صدها تن مواد مخدر را کشف کرده و از بین برده‌ایم. بر 120 تیم تروریستی ضربه‌های کاری وارد کرده و بسیاری از سرکرده‌های آنان را به دَرَک واصل کرده است و بسیاری از سرکرده‌های تاثیرگذار آنان را به هلاکت رسانیدم. حدود هزاران فشنگ و ده‌ها بمب کنار جاده‌ای و ده‌ها جلیقه انفجاری آماده انفجار را کشف و خنثی کرده است.

علوی ادامه داد: تنها شهید ما شهید عشوری طی 4 سال گذشته بوده است. ضربه به 120 تیم تروریستی آن‌هم فقط با یک شهید نشان دهنده برخورد هوشمندانه با تیم‌های ترویستی است.  استرداد آقای دولت زاده، استرداد آقای نیک‌بخت دیپلمات ربوده شده در یمن، استرداد 4 سرباز گروگان گرفته شده از اقدامات ما در بخش تبادل اطلاعات بوده است.

وی خاطرنشان کرد: طی این مدت از اینکه مسائل صنفی، مالی، اجتماعی و سیاسی به کیس‌های امنیتی تبدیل شود جلوگیری کرده و موارد امنیتی را هم به گونه‌ای هدایت کردیم که با راه‌های سیاسی، صنفی، مالی و اجتماعی قابل حل باشد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به تقویت زیرساخت‌های فنی برای اشراف بیشتر اطلاعات، گفت: 300 درصد توان اطلاعات وزارت را ارتقاء داده‌ایم. تعامل سازنده با قوای سه‌گانه و نخبگان و اشراف صیانتی بر مسئولان بر دستگاه های مختلف از جمله اقدامات وزارت بود که در 4 سال آینده نیز تداوم خواهد یافت.

علوی با اشاره به برنامه‌های وزارت اطلاعات در حوزه سایبری گفت: جرائم امنیتی در حوزه سایبری به وزارت اطلاعات واگذار شده که در قالب امنیت تبادل اطلاعات انجام وظیفه می‌کنیم. آنچه که آقای دلخوش گفت از نوع اول و جرائم عمومی است که به وزارت اطلاعات مربوط نمی شود اما به دلیل روابط خوب ایشان با وزارت اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده‌ایم و کار این افراد در گیلان محدود شده است اما وزارت اطلاعات بیش از این نمی‌تواند وقتش را به مسائل اجتماعی بدهد. اعضای عضو این کانال در استان گیلان نیم درصد هم نمی‌شوند.

وی با اشاره به سخنان انتقادی علی مطهری، گفت: از نکات ایشان تشکر می‌کنم. وزارت اطلاعات وزارتی قانونمدار است و در برابر اختیارات قانونی هر دستگاهی قانونمدار هستیم و از اختیارات خودمان نیز صیانت می‌کنیم. ایشان به گونه‌ای فرمودند که گویا کسی به اختیارات قانونی ما تعدی کرده است در حالی که چنین چیزی نیست. اختیاراتی که به  نهادها واگذار می‌شود یا مرجع ولایت دارد یا مرجع مجلس دارد. به اختیاراتی که از سوی رهبری واگذار می‌شود تمکین کرده و احترام می‌گذاریم و برای کاهش اختیارات‌مان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمی‌دهیم. اگر رهبری تمام اختیارات ما را به نهاد دیگری واگذار کند دست ادب به سینه می‌زنیم.

وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: در برابر اختیاراتی هم که مجلس به نهادهای دیگر واگذار می‌کند دست ادب به سینه می‌زنیم.

علوی تصریح کرد: تعامل و همفکری با دستگاه‌های اطلاعاتی از جمله اطلاعات سپاه در وضعیت خوبی است. رهبری از این تعامل خوب با اطلاعات سپاه ابراز خوشحالی کرده‌اند. ما هم خوشحالیم که با این هم‌دلی رهبر عزیزمان را خوشحال کرده‌ایم.
محمد حسین قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۹:۳۳
وزارت اطلاعات به دور از سیاست زدگی و جریانی اداره شد
 
محمد حسین قربانی نماینده مردم آستارا در مجلس که در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات صحبت می‌کرد گفت: خوشحال هستیم که یک بار دیگر آقای علوی مورد اعتماد رئیس جمهور واقع شد و آمادگی خود را برای پذیرش این مسئولیت سنگین اعلام کرد.

وی خاطر نشان کرد: وزارت اطلاعات از وزارت‌خانه‌های کلیدی و مادر یک کشور است و نیازمند مدیری توانمند و مسلط به امور می‌باشد.

این نماینده مجلس با بیان این که دو مقوله‌ی بهداشت امنیت برای این کشور بسیار حائز اهمیت هستند گفت: خوشبختانه این دو وزارتخانه از دو مدیر توانمند  برخورداراست.

قربانی با بیان اینکه نگاه‌ها به وزارت اطلاعات سیاسی و جریانی بوده است اظهار کرد: درست است که همیشه اطلاعات به صورت هیزم آتش سیاست و اهرم جریانات سیاسی شمرده می‌شود اما وزارت اطلاعات به دور از آتش سیاست‌زدگی اداره می‌شود.

وی تصریح کرد: یادمان نرفته سر وزارت اطلاعات چه آورده بودند، اما اکنون درصد رضایتمندی افزایش پیدا کرده است. یادمان نرفته است دیروز وزارت اطلاعات از نظر نظر سنجی در پایین‌ترین سطح رضایتمندی بود اما در حال حاضر بیش از 75 درصد مردم از عملکرد وزارت اطلاعات رضایت دارند.

نماینده مردم آستارا در مجلس همچنین بیان کرد: آقای علوی در طول چهار سال توانمندی خود را به اثبات رساندند و وزارت اطلاعات را  از سیاست‌زدگی و جریانی خارج کردند که از توانمندی‌های وی بوده است.

وی اظهار کرد: مگر نمی‌گویید بروید دنبال افراد کارآمد و میدانی، و امروز اگر ایشان سیاست زده، جریانی و حزبی عمل نمی‌کند آیا این بد است؟

قربانی در پایان اظهار کرد:‌ در فضای منطقه‌ای با مرزهای پرآشوب این نعمت که در امنیت قرار داریم با فداکاری همکاری‌های ایشان به دست آمده است و باور دارم وزارت اطلاعات جزو پیچیده‌ترین وزارت‌خانه‌هاست و علوی جزو زلال‌ترین وزرایی است که روحانی معرفی کرده است.
علاء الدین بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۹:۲۵
امروز ایران یک تنه حریف همه قدرت‌های بزرگ دنیاست
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی اطلاعات ویژگی‌های لازم برای تصدی چنین مسئولیتی را دارد، گفت: صیانت اطلاعاتی در ارگان‌های حساس نظام از طریق حراست‌ها انجام می‌شود و این ماموریت مهمی است که وزارت اطلاعات با موفقیت انجام داده است.

علاء الدین بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: بدون تردید وزارت اطلاعات یکی از مهمترین ارگان‌های تاثیرگذار در عرصه‌ی امنیت ملی است. وی با اشاره به ویژگی‌های شخصی علوی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: آقای علوی از ویژگی‌های لازم برای چنین مسئولیت مهمی برخوردار است. تدین و ولایتمداری، تعامل و سعه  صدر و در کنار آن قاطعیت، حساسیت، سرعت و تصمیم گیری به هنگام در ایشان کاملا مشهود است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین بیان کرد: بدنه وزارت اطلاعات مجموعه‌ای که این مسئولیت خطر را به عهده دارند و عمل می‌کنند از مدیران ارشد تا نیروهای اطلاعاتی وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند. افرادی ولایتمدار و متدین و کارا هستند و از نزدیک که در شورای امنیت کشور حضور دارم و چند تن از معاونین وزیر اطلاعات را هم در آنجا دیده‌ام می‌دانم که اشراف و حساسیت آنها نسبت به امور مهم بسیار بالاست.
نادر قاضی پور در موافقت با علوی:
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۹:۱۷
علوی به فضای امنیتی کشور آرامش داده است
 
نادر قاضی پور در دفاع از برنامه و صلاحیت حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و افزود: وظایف ذاتی وزارت اطلاعات امنیت و حراست از ملت و مبارزه با جاسوسان داخلی و خارجی فساد و جنگ نرم ومسائل سیاسی فرهنگی اجتماعی و دهها مسئله دیگر است.

وی با بیان این که این نخستین بار است که در طول 10 سال به عنوان موافق صحبت می کنم که این هم معجزه شده است، یادآور شد:از همکاران تعدادی موافق و تعدادی مخالف هستند نماینده باید آزاد باشد. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که علوی نگاه فرهنگی به مسائل دارد، گفت:آدم عاقل کسی است که مشکلات سیاسی و امنیتی را به مسائل اجتماعی و اقتصادی تبدیل می کند و در سازمان های مردم نهاد زیست محیطی آن را حل می کند اما نگاه غیرعاقلانه مشکل کوچک یا بزرگ را مثل دریاچه مظلوم ارومیه امنیتی کرده و مشکلات فراوانی را به نظام وارد می کند.

قاضی پور ادامه داد: آقای علوی با رفتار عاقلانه در چهارچوب نظام ،شورای عالی امنیت ملی و دولت حرکت کرده و به فضای امنیتی کشور آرامش داده اند. وی یادآور شد: وزارت اطلاعات عملیات بسیاری ضد انقلاب انجام داده اند از جمله در یک عملیات توسط اداره کل اطلاعات آذربایجان غربی تعداد زیادی سرکرده های ضد انقلاب را دستگیر کرده است.

نمایند مردم ارومیه در مجلس همچنین نمونه برخورد با عناصر تروریسم و شناسایی 120 گروه تروریستی وارداتی و دستگیری هزاران تروریست را از از نمونه های اقدامات وزارت اطلاعات ذکر کرد.  قاضی پور اضافه کرد:آزادسازی وابسته نظامی ایران در یمن ،استردد چهار مرزبان گروگان گرفته و استرداد پیکر مرحوم دانایی فر مرزبان عزیز از پاکستان و پایان دادن به تجمعات اعتراضی صوفی ها و اهل حقها گوشه ای از عملکرد نیروهای خدوم وزارت اطلاعات در کشور بوده است و مسائل خارجی هم محرمانه است که خود وزیر اعلام می کنند.

وی خاطرنشان کرد: آقای علوی و نیروهای تحت امر ایشان بسیار هماهنگ با تمام نهادهای نظامی امنیتی و اطلاعاتی قضایی در کشور است آقای علویی ولایتمدار و تابع رهبر معظم انقلاب است که این هم جای سپاس دارد.  وی در بحش دیگری از سخنان خود خطاب به معاون اول رییس جمهوری گفت: دولت ها اگر از تمام لحاظ قوی باشند به نفع نظام است تقویت بنیه دفاعی و تقویت دولت به نفع نظام است ما از تقویت دولت دستقبال می کنیم. قاضی پور در پایان تصریح کرد:عملکرد آقای علوی از مصادیق بارز آیه 29 سوره فتح است که می فرماید با دشمنان سرسخت و با خودی ها مهربان باشید.
عزیز اکبریان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات:
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۸:۵۵
در دوران وزارت علوی ۱۲۰ گروه تروریستی شناسایی شدند
 
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس دستگیری ۲۰۰ نفر از قاچاقچیان کالا و ارز، کشف بیش از ۳۰۰ تن مواد مخدر صنعتی و سنتی و شناسایی بیش از ۱۲۰ گروه تروریستی را از جمله اقدامات مثبت علوی در دوران وزارت اطلاعات دولت یازدهم عنوان کرد و گفت که عملکرد علوی در چهار سال گذشته باعث افزایش شاخصهای امنیتی و کاهش احساس ناامنی در کشور شده است.

عزیز اکبریان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات، وزارت اطلاعات را یکی از ارکان‌های مهم امنیتی کشور دانست و گفت: برتری اطلاعاتی وزارت اطلاعات در مقابله با جریان‌های جاسوسی، نفوذ امنیتی خوبی را به وجود آورده است. اکبریان در ادامه کشف بیش از ۱۲۰ گروه تروریستی با قصد انفجار در کشور را از دیگر اقدامات علوی دانست و گفت که امروز وزارت اطلاعات با همکاری سپاه و نیروی قدس چتر اطلاعاتی رابه وجود آورده که هر گروه تروریستی که قصد ایجاد مزاحت در کشور را داشته باشد قبل از ورود به کشور شناسایی و متلاشی می‌شود چون این اعتقاد وجود دارد که دشمن باید خارج از مرزها شناسایی شده و به داخل خانه نیاید.
علی مطهری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات:
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ - ۰۸:۴۵
وزیر اطلاعات اجازه دخالت سایر نهادها در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد
 
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت انتخاب فردی با صراحت و صلابت در راس وزارت اطلاعات تاکید کرد که وزیر اطلاعات باید از اختیارات و حقوق این وزارتخانه صیانت کند و اجازه دخالت سایر نهادها در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد.

علی مطهری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: مخالفت من با وزیر پیشنهادی اطلاعات جناب آقای علوی، بیشتر ناشی از یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات کشور است. یعنی ما یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات داریم که باعث کاهش قدرت نظارت مجلس و تضییع حقوق ملتِ مصرح در فصل سوم قانون اساسی شده است. این مخالفت در واقع دفاع از حقوق مجلس و مردم است.

مطهری یادآور شد: از ابتدای انقلاب، وظایف امنیتی و اطلاعاتی سپاه پاسداران مشخص بوده و علاوه بر حفاظت اطلاعات خود شامل مخالفان مسلح مثل منافقین، گروه فرقان، پژاک و کومله و امروز داعش بوده و رصدهای اطلاعاتی سپاه قدس در خارج از کشور نیز وظیفه ذاتی آن شمرده شده است. این رویه، درست و پذیرفته شده بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل امروز مجلس با وزارت اطلاعات این است که به خاطر وضعیت موجود، وزیر اطلاعات نمی تواند به بسیاری از سوالات ما نمایندگان پاسخ بدهد. به عنوان مثال وقتی از وزیر اطلاعات درباره بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی در آستانه سال ۹۶ سوال کردیم ایشان گفت این کار توسط نهاد دیگری انجام شده و خود من هم معترض هستم. همین طور زمانی که از بازداشت برخی دانشجویان و خبرنگاران یا افرادی که به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند سوال می کنیم وزیر جوابی ندارد و می گوید از حیطه اختیار من خارج است. در نتیجه مجلس نمی تواند به وظیفه نظارتی خود در اجرای فصل سوم قانون اساسی درباره حقوق ملت عمل کند.
سیدکاظم دلخوش در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۹:۴۵
امروز مسئولان و مردم در فضای مجازی در مظان اتهام هستند
 
سیدکاظم دلخوش در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات طی سخنانی اظهار کرد: امیدوارم همانطور که آقای آذری جهرمی با این سن و تخصص بالا بسیار خوب از برنامه‌های خود دفاع کرد مجلس هم به دولت کمک کند تا سریعتر کار دولت شروع شود.

وی با بیان اینکه آقای علوی در ایجاد امنیت برای کشور همواره تلاش کرده‌اند، گفت: نقدهایی هم به عملکرد وی وارد است و این نقدها برای این است که به هر حال کشور ما به سمت توسعه می‌رود و باید بتوانیم در این حوزه گام‌های موثری برداریم.

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس با مورد خطاب قرار دادن وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: آقای علوی ما نگران این نیستیم که فضای مجازی در اختیار همه ملت قرار بگیرد بلکه امیدواریم همه بتوانند از آن به درستی استفاده کنند.

این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: برخی از کانال‌های ایجاد شده و شرایط موجود در فضای مجازی گاهی اوقات به مردم از این طریق توهین می‌شود. مگر ما چند کشور جمهوری اسلامی داریم؟ مگر ما ام‌القرای جهان اسلام نیستیم؟ امروز در فضای مجازی هم مسوولان هم مردم در مظان اتهام هستند.

دلخوش در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزیر پیشنهادی اطلاعات به ویژه درخصوص صیانت اطلاعاتی از مردم گفت: احساس می‌کنیم که این صیانت انجام نمی‌شود. امروز این مفسده دامن همه را گرفته است. ما حرفمان این است که چرا باید به مسوولینی که خدمت‌گزار هستند توهین شود و هیچ احضاری هم صورت نگیرد.

وی خطاب به علوی اظهار کرد: آیا در مورد جنگ نرم تاکنون ورود کرده‌اید؟ برنامه‌ای که دارید آیا قابلیت اجرایی دارد؟ متاسفانه در کشور انتصاب‌هایی انجام می‌شود و ما دلمان می‌سوزد از اینکه همکاران شما در مسوولیت خود انجام وظیفه می‌کنند اما چرا یک مسوول علی‌رغم نظر منفی‌ای که درباره او داده می‌شود باز آن را به کار می‌گیرند و بعد از مدتی وقتی تعدادی در مسند امور قرار می‌گیرند اقداماتی انجام می‌دهند که بعد از آن دستگیر می‌شوند. آیا این هزینه برای نظام نیست؟

دلخوش تصریح کرد: متاسفانه مدیرانی که وارد عرصه‌های مدیریتی می‌شوند، مدام تحت مراقبت قرار می‌گیرند و باید تذکر به آنها داده شود.

وی در پایان با اشاره به شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال گفت: امروز امنیتی برای سرمایه‌گذاری‌ها وجود ندارد. اگر یک نماینده از یک سرمایه‌گذار حمایت کند می‌گویند سهامدار است.
محمد قسیم عثمانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۹:۲۰
شأن بسیاری از نیروهای وزارت اطلاعات، وزیر شدن است

محمد قسیم عثمانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات طی سخنانی اظهار کرد: از اقدامات این وزارتخانه در ارتباط با گروهک‌های تروریستی، اشراف وزارتخانه در داخل و خارج، تبادل اطلاعات با سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای موفق، مبارزه با فساد اقتصادی و ریشه‌یابی آنها تشکر می‌کنم.

وی با بیان این که امنیت با وزارت اطلاعات است گفت: اما وزارت اطلاعات سرساز نیروهای متعهد و توانمندی است که شأن بسیاری از آن ها تصدی وزارت است و این ظرفیت در داخل وزارتخانه وجود دارد.

این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: البته در هر جایی اگر از بدنه وزارت اطلاعات کسی برای تصدی مسئولیتی معرفی شوند بلافاصله یک عده گارد می گیرند که امنیتی است و گاهی اوقات نیز بیرون از وزراتخانه از نیروهایی استفاده می‌شود که مناسب برای تقویت این وزارتخانه نیست.

نماینده مردم بوکان در مجلس در پایان اظهار کرد: انتظار این بود که وزیر خود یکی از معاونین این وزارتخانه را برای عهده‌داری مسئولیت در وزارت اطلاعات معرفی می‌کرد.
 
 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟