پاپ فرانسیس رهبر مذهبی کاتولیک ها به دلیل جرایم کودک آزاری کشیش ها عذرخواهی و از قربانیان آن طلب بخشش کرد.
به گزارش ایرنا، پاپ فرانسیس در مقدمه کتابی درباره جوانان قربانی سوء استفاده های جنسی کشیش ها با عنوان 'شما را می بخشم، پدر (کشیش)'، نوشته 'دانیل پیتت' آلمانی که در سن 8 سالگی از سوی یک کشیش راهب صومعه مورد کودک آزاری قرار گرفته بود، پدیده کودک آزاری کشیشان را به شدت محکوم کرده و از قربانیان آن طلب بخشش کرد.
متن عذرخواهی پاپ امروز چهارشنبه بطور اختصاصی در روزنامه 'بیلد ' آلمان منتشر شده است. پاپ در محکوم کردن این پدیده نوشت: کودک آزاری یک هیولای مطلق و یک گناه وحشتناک است. کودک آزاری در تضاد با تمام تعالیم کلیسا است. برخی از قربانیان حتی اقدام به خودکشی کرده اند، این مرگ ها بر روی قلب و وجدان من و بر روی تمام کلیسا سنگینی می کنند. می خواهم دوستی خود را به خانواده های قربانیان کودک آزاری کشیشان، ابراز و از آنها با فروتنی طلب بخشش کنم.
دانیل پیتت که امروز 58 سال سن دارد، در کتاب خود به تعریف جهنمی که در دوران کودکی متحمل شده و مسیری که او را پس از یک دوره طولانی درمان به سوی بخشش کشیش، تعریف می کند.
جالب اینکه 'جول الاز' کشیشی که در دوران کودکی دانیل پیتت از وی سوء استفاده کرده بود، از وی عذرخواهی نکرد. وی در یک مصاحبه در سال 2016 صحبت از سوء استفاده های زیادی در طول دوران کشیشی خود کرد.
پیتت در این کتاب نوشت: سال گذشته با وی دیدار کردم ، او به حدی پیر شده بود که شناختنش کار دشواری بود. او به من نگاه کرد و من ترس را در چهره او دیدم ولی از من عذرخواهی نکرد و به نظر از آنچه که کرد پشیمان نشده است.
به گزارش ایرنا، پاپ فرانسیس در گذشته میز بارها به موضوعاتی که همواره موجب شرم و ناراحتی کلیسای کاتولیک می شوند اشاره کرد و اذعان داشت: در واتیکان فساد اخلاقی و مالی وجود دارد. سوء استفاده جنسی و آزار کودکان یک بیماری است. اگر یقین نداشته باشیم که این بیماری است، نمی توان مساله را حل کرد. بنابراین باید قبل از پذیرش افراد متقاضی برای یک زندگی مذهبی (کشیشی)، از بلوغ عاطفی آنها اطمینان حاصل کرد. برای مثال هرگز نباید افراد متقاضی را پذیرفت که از مراکز و موسسه های دیگری رانده شده اند. باید اطلاعات روشن همراه با جزئیات و دلایل رانده شدن آنها را بررسی کرد. وقتی کشیشی در سوء استفاده جنسی مشارکت داشته باشد، به معنی حضور شیطان است که آثار مسیح (ع) را توسط شخصی که می بایست مسیح را معرفی کند، تخریب می کند.
رهبر مذهبی کاتولیک ها سال گذشته در نامه ای خطاب به اسقف های سراسر جهان، موارد کودک آزاری کشیشان را به شدت محکوم و از قربانیان طلب بخشش کرد و اظهار داشت: کلیسا (واتیکان) از درد و رنجی که برخی از فرزندانش توسط برخی کشیشان متحمل آزار جنسی شده اند، می گرید و طلب بخشش دارد. این جرم باعث شرمندگی ما می شود زیرا افرادی که مسئولیت نگهداری از این کودکان را برعهده داشتند، کرامت انها را نابود کردند.
پاپ در نامه خود از اسقف ها دعوت کرد تا مراقب باشند و شجاعت لازم را برای ترویج ابزار لازم جهت حفظ جان و کرامت کودکان پیدا کنند تا این که این چنین جرایمی دیگر تکرار نشوند و در برابر اینچنین گناهی، قاطعانه برخورد کرده و صبر نداشته باشند. این گناهی است که باعث شرمندگی ما شده است. ما با رنج قربانیان ابراز نزدیکی می کنیم و برای گناهان مرتکب شده (توسط برخی کشیش ها) اشک می ریزیم و طلب بخشش می کنیم.
کودک آزاری توسط کشیش های کاتولیک، مشکلی است که در سال های اخیر در نقاط مختلف جهان علنی شده بنحوی که در طول یک سال 800 فقره شکایت در این زمینه به واتیکان رسیده است و در مجموع 900 کشیش نیز در طول 10 سال به خاطر این گونه تخلفات خلع لباس شده اند. واتیکان در سال 2013 اعلام کرده بود که موارد کودک آزاری توسط کشیش های کلیسای کاتولیک سالانه به حدود 600 مورد می رسد.
معضل کودک آزاری کشیش ها، یک رسوایی بزرگ برای کلیسای کاتولیک (واتیکان) است که 'بندیکت شانزدهم' پاپ مستعفی را مجبور به اتخاذ تصمیم های جدی علیه این پدیده کرد، این خط مشی توسط پاپ فرانسیس نیز دنبال شد و در طول مدت پاپی خود، یک سری تصمیمات قوی برای مقابله با این پدیده اتخاذ کرد که از جمله آنها محاکمه یک سفیر واتیکان به نام ژوزف وزولوسکی (Jozef Wesolowski) در سال 2014 در واتیکان و عزل وی بود.
واتیکان در سال 2014 میلادی و به مناسبت دادخواست کمیته ضد شکنجه سازمان ملل، اعلام کرد که از سال 2004 تا 2013 میلادی مجموعا 900 کشیش به اتهام کودک آزاری خلع لباس شده و عملا از کلیسا اخراج شده اند و دیگر نمی توانند کشیش شوند.
کلیسای کاتولیک در آمریکا در 10 سال اخیر، از زمانی که شکایت ها علنی و به دادگاه های قضایی کشیده شد، مجبور به پرداخت سه میلیارد دلار برای معامله کردن، درمان و هزینه های قضایی شد. علاوه بر شمار زیاد موارد کودک آزاری کشیش ها در کشورهای مختلف، هزینه تحمیل شده به کلیسا برای پرداخت غرامت به قربانیان نیز بسیار بالا است.