تراز هزینه و درآمد‌خانوارها در سال ۹۵

کد خبر: ۷۲۲۳۰۸
|
۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۱ 17 August 2017
|
4597 بازدید
|
۲
متوسط هزینه خانوار شهری با ۱۱.۴درصد افزایش به ۳۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده که خوراکی‌ها و مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها، بیشترین سهم را در این هزینه به خود اختصاص دادند. متوسط درآمد خانوارها نیز سالانه 39 میلیون و 237 هزار و 300 تومان (ماهانه 3میلیون و 269 هزار و 800 تومان) بوده که نسبت به سال 1394 معادل 3/11 درصد افزایش داشته است.
 
به گزارش روزنامه ایران، جدیدترین گزارش‌ها از بانک مرکزی مبتنی بر آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری ایران در سال ۱۳۹۵ نشانگر آن است که در سال مورد بررسی متوسط تعداد افراد خانوار ۳.۳۳ نفر بود که نسبت به سال قبل کاهش داشته است. از کل تعداد خانوارها، خانوارهای چهار نفری با ۲۹.۴ درصد بیشترین و خانوارهای ده نفر و بیشتر با ۰.۱درصد کمترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند؛ بر اساس نتایج این بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار حدود ۳۹میلیون و ۳۰۰ هزار و ۶۰۰ تومان (ماهانه حدود ۳میلیون و ۲۷۵ هزار تومان) بوده است. هزینه مزبور که شامل ارزش اجاره خانه شخصی نیز است، نسبت به سال ۱۳۹۴ معادل ۱۱.۴درصد افزایش داشته است.
 
از کل هزینه‌های ناخالص خانوار به ترتیب، ۳۵.۵ درصد به مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها، ۲۲.۹ درصد به خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، ۱۰.۶ درصد به حمل و نقل، ۸.۴ درصد به کالاها و خدمات متفرقه اختصاص یافته است؛ این در حالی است که ۵.۹ درصد هزینه‌ها به بهداشت و درمان، ۴.۳ درصد به پوشاک و کفش، ۴.۰ درصد به لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه، ۲.۱ درصد به ارتباطات تعلق داشته است. در این رابطه سهم رستوران و هتل نیز ۲.۱ درصد، ۱.۹ درصد به هریک از دو گروه تفریح و امور فرهنگی و تحصیل و ۰.۳ درصد به دخانیات اختصاص داشته است؛ در عین حال متوسط درآمد ناخالص سالانه یک خانوار در سال ۱۳۹۵ حدود ۳۹ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۳۰۰ تومان که ماهانه حدود ۳میلیون و ۲۶۹ هزار و ۸۰۰ تومان را در برمی گیرد؛ همچنین این رقم نسبت به سال ۱۳۹۴ معادل ۱۱.۳ درصد افزایش داشته است.
 
همچنین بررسی نحوه تصرف محل سکونت خانوارها در سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که ۶۴.۳ درصد از خانوارها در مسکن شخصی (مالک‌نشین)، ۲۶.۲درصد در مسکن اجاری، ۰.۵ درصد در مسکن در برابر خدمت و ۹.۰ درصد در مسکن رایگان سکونت داشته‌اند. در عین حال، در مقایسه با سال ۱۳۹۴ درصد سکونت در مسکن اجاری افزایش و درصد سکونت در مسکن شخصی، رایگان و در برابر خدمت کاهش داشته است.
 
براساس نتایج بررسی مزبور، ۳.۱ درصد خانوارها از یک اتاق، ۲۹.۸ درصد از دو اتاق، ۴۹.۷ درصد از سه اتاق، ۱۴.۰ درصد از چهار اتاق، ۲.۲ درصد از پنج اتاق و ۱.۲ درصد از شش اتاق و بیشتر استفاده می‌کرده‌اند؛ در عین حال، بررسی تسهیلات محل سکونت خانوارها نشان می‌دهد که در سال مورد بررسی، ۹۹.۴درصد خانوارها از آب لوله‌کشی، ۱۰۰.۰ درصد از برق، ۹۴.۴ درصد از گاز شهری، ۵۱.۷ درصد از فاضلاب شهری، ۷۷.۱ درصد از تلفن، ۵۰.۵ درصد از اینترنت، ۹۸.۹ درصد از آشپزخانه، ۹۹.۷ درصد از حمام، ۶۳.۸ درصد از کولر ثابت آبی، ۱۹.۳درصد از کولر گازی، ۸.۶ درصد از سیستم حرارت مرکزی (شوفاژ) و ۴۴.۰درصد از انباری بهره‌مند بوده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۶
یعنی 50 درصد مردم ایران درامد 3 میلیون با بالا دارن و این همه درد و ناله واسه جمعیت زیر 10 درصد ی هستن که زیر یه میلیون دارن و اینا هم وقتی نگاه آماری داشته باشم توی دید نیستن دیگه.واقعا که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۶
این آمار مال هرکجا باشه مال تهران و ایران نیست چون ما که در اینجا زندگی می کنیم می بینیم مردم با چه سطح درآمدی پائین زندگی سختی را می گذرانند. این آمار فقط برای گول زدن خودشان است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟